VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=7U4Ww7VHR_g
https://www.youtube.com/watch?v=7U4Ww7VHR_g
Ενδιαφέρεται
πραγματικά για την μη πώληση της ΔΕΗ. Διαβάστε και ακούστε τι λέει. Τα ορυχεία της
Βεύης να δοθούν σε ιδιώτες και όχι στην ΔΕΗ. Τον πιστεύετε;
Χαμός με το ορυχείο της Βεύης…Με απέυθείας ανάθεση στον Εθνικό εργολάβο κο Μπόμπολα. Εξ΄ονόματος όλων των Φλωρινιωτών ο βουλευτης ΝΔ Φλώρινας δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο ανάδοχος
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου έγινε για τον διαγωνισμό εκμίσθωσης έρευνας και εξόρυξης του ορυχείου Βεύης.
Ο Υπουργός Ενέργειας κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου έκανε
ενημέρωση για τη διαδικασία, αλλά τα ενδιαφέροντα ακούστηκαν από τους Βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή.
Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Παναγιώταρος αναρωτήθηκε γιατί έγινε απευθείας ανάθεση σε ένα τόσο μεγάλο έργο. Στην συνέχεια κατηγορεί την εταιρία ΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα ότι βρίσκεται πίσω από όλους τους διαγωνισμούς και τα μεγάλα δημόσια έργα που γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες.
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει σειρά ερωτήσεων που είναι δύσκολο να απαντηθούν. Το κυριότερο είναι ότι ενώ έγινε διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος με απευθείας ανάθεση για εθνικούς λόγους κανείς δεν έχει εξηγήσει αυτούς τους «εθνικούς λόγους».
Επίσης επειδή το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι η διαδικασία με απευθείας ανάθεση έγινε για να γίνει γρήγορα η διαδικασία διαγωνισμού, ρωτάει γιατί η διαδικασίαexpress δεν έχει ολοκληρωθεί μετά από τρία χρόνια. Αν γινόταν κανονικός διαγωνισμός και θα είχαμε τήρηση της νομιμότητας και τώρα θα είχαμε ανάδοχο.
Ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, που είναι καλός γνώστης του θέματος ανέφερε χαρακτηριστικά «Τους Φλωρινιώτες δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ανάδοχος. Μας ενδιαφέρει να είναι φερέγγυος».
Στην συνέχεια έθεσε σημαντικά θέματα για την τοπική κοινωνία, όπως είναι:
- τα χρέη της εταιρίας Βαρβούτη (μισθοί σε εργαζομένους, ενοίκια, επαγγελματίες της περιοχής), που εκμεταλλευόταν μέχρι το 2001 το ορυχείο
- οι 370.000 τόνοι λιγνίτη που θα μπορούσαν να εκποιηθούν και να αποζημιωθεί η τοπική κοινωνία
- η πληρωμή μεταλλευτικού τέλους στην τοπική αυτοδιοίκηση όπως ακριβώς ισχύει και με το λατομικό τέλος.