Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις της ομάδας καταβάσεων του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας


Σε υψόμετρο 3.250 m, στον παγετώνα Hintertux (Hintertuxer Gletscher) στο Zillertal του κεντρικού Tirolo, ξεκίνησαν οι προπονήσεις – σε χιόνι - της πρώτης ομάδας καταβάσεων του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας, για την αγωνιστική περίοδο 2013 - 2014. 
Το Hintertux αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα προπονητικά κέντρα Αλπικού Σκι στον κόσμο. Οι αθλητές του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν στις ίδιες πίστες και να δουν από κοντά και να γνωρίσουν μερικούς από τους καλύτερους αθλητές του Σκι σε Παγκόσμιο επίπεδο.
Ο παγετώνας καλύπτει μια αλπική λεκάνη μήκους 4 km με πάγο που το ύψος του ξεκινά από τα 40 m και φτάνει μέχρι τα 120 m σε κάποια σημεία. Ξεκινά από υψόμετρο περίπου 2.400 m και φτάνει μέχρι την κορυφή Olperer (3.476 m). Σε υψόμετρο 2850 m υπάρχει το υψηλότερο Ευρωπαϊκό σπήλαιο συνολικού μήκους 12,5 km περίπου.
Μετά από αρκετά χρόνια ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας διοργάνωσε ξανά προπονητική αποστολή στις Αυστριακές Άλπεις. Η προετοιμασία σε παγετώνα αποτελεί πάγια τακτική τόσο των Εθνικών Ομάδων όσο και των περισσότερων Αγωνιστικών Χιονοδρομικών Συλλόγων.
Η ομάδα του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας αναχώρησε οδικώς από την Φλώρινα στις 18 Αυγούστου και αναμένεται να επιστρέψει στις 30 Αυγούστου και συνοδεύεται από τον προπονητή της Βασίλη Μπογδάνη και το στέλεχος του Συλλόγου Γεωργίου Λάζαρο. Οι αθλητές κατά την παραμονή τους στον παγετώνα θα ακολουθήσουν εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων τόσο στο χιόνι όσο και σε ξερό έδαφος. Η ποιότητα του χιονιού στον παγετώνα είναι άριστη μια και υπάρχει αρκετό φρέσκο χιόνι από τις χιονοπτώσεις την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι προπονήσεις των ομάδων Αλπικού Σκι και Δρόμων Αντοχής του Συλλόγου για καλοκαιρινή περίοδο ολοκληρώθηκαν και θα αρχίσουν ξανά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι εγγραφές νέων μελών έχουν ήδη αρχίσει, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 23850 29939 και 6972 835469 και στα γραφεία του Συλλόγου που είναι ανοιχτά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα (19:00 – 21:00)

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιαζιτζίδης Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου