Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Περίπου 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα


Περίπου 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα
Περίπου 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν από δήμο σε δήμο του ίδιου νομού στο πλαίσιο της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. 

Συγκεκριμένα, από την Τρίπολη, όπου βρέθηκε μετέχοντας σε ημερίδα για την Κοινωνία της Πληροφορίας, έστειλε το μήνυμα ότι η αξιολόγηση των δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι η διαδημοτική κινητικότητα θα προχωρήσει. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε εκτιμήσεις των δημάρχων που θεωρούν ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν εθελοντικά στο μέτρο της ενδοδημοτικής και διαδημοτικής κινητικότητας, θα ξεπεράσει τις 5.000.
Ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι θα αξιολογηθούν οι ανώνυμες εταιρείες των δήμων και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) ενώ επέμεινε ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο οι κοινωνικές δομές των δήμων, για τις οποίες είπε, ότι πρέπει να ενισχυθούν.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μπει «λουκέτο» στα δημοτικά ραδιόφωνα, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι είναι απαραίτητα για την Περιφέρεια και, σημείωσε ότι υπεύθυνοι να διαχειριστούν το θέμα των δημοτικών ραδιοφώνων, είναι οι δήμαρχοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου