Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση στη Σύσκεψη του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ταχ. Διεύθυνση: Πρώην Στρατόπεδο Τάγαρη- Τέρμα   
Τ.Κ.:53100
Ταχ. Διεύθυνση: Παπαναστασίου Δημήτριος     
Τηλ: 2385022270, 2385351025
Fax: 2385022270
                                                                                                         
Φλώρινα, 25-10-2012
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΘEMA: Πρόσκληση στη Σύσκεψη του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας.
ΣXET.: Το υπ’ αριθ. 2450/9-4-2012 έγγραφο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.


Ευχαριστήριο – συγχαρητήριο για την 28η ΟκτωβρίουΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 29 Οκτωβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστήριο – συγχαρητήριο για την 28η Οκτωβρίου

Η Φλώρινα για άλλη μια φορά γιόρτασε με λαμπρότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου:
• προς όλους τους κατοίκους της Φλώρινας για τη συμμετοχή τους στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή μας.

Ο Κ.Θεοδωρίδης στο Βαρικό

Πρόσκληση συνάντησης – επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με τους κατοίκους του Βαρικού τη Δευτέρα 29/10 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Βαρικού.
Με τιμή
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αμυνταίου

Συμβολή στα 100χρονα: Η Φλώρινα του 1905-1906[1] μέσα από το Ημερολόγιο του καϊμακάμη της πόλης Ταχσίν Ουζέρ

Το παρόν άρθρο, παρά τον επετειακό του χαρακτήρα, που οφείλεται στη συγκυρία των 100χρονων, πρέπει να διαβαστεί ως ένα από τα τεκμήρια της τοπικής μας ιστορίας που αναφέρεται σε μια περίοδο για την οποία ως Φλωρινιώτες ενδιαφερθήκαμε ελάχιστα: την περίοδο της οθωμανοκρατίας στην πόλη μας. (Μεκάσης 1993, Κασκαμανίδης 2004). Παρά το μικρό εύρος χρόνου που το τεκμήριο αυτό καλύπτει (1905-1906) κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό,  κυρίως επειδή αντιπροσωπεύει την οπτική γωνία της μουσουλμανικής κοινότητας της πόλης.

Διπλασιάζεται το όριο για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης


Εξετάζεται να το δικαιούνται και όσοι βγάζουν 25.000 ευρώ το χρόνο
Την αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων που θα πάρουν επιστροφή.

Απολογισμός περιόδου 2011-12 του Α.Ο.Φ.

Την χιονοδρομική Περίοδο που διανύθηκε 2011-2012, ο ΑΟΦ με σταθερά βήματα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία, εκπλήρωσε στο ακέραιο όλες τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις απέναντι στους γονείς και τους μικρούς αθλητές του.

Ο Σύλλογος Γονέων με τρία παιδιά για το αυριανό συλλαλητήριο

Την 30η Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 στη Πλατεία Μόδη Φλώρινας (κανόνια), θα πραγματοποιηθεί το παλλαϊκό συλλαλητήριο Φορέων και Σωματείων του Νομού Φλώρινας για την εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στηρίζει και συμμετέχει στον πανφλωρινιώτικο αγώνα και καλεί τους τρίτεκνους σε μαζική συμμετοχή.
Ολοι οι τρίτεκνοι μαζί με τα παιδιά μας στην πλατεία Μόδη.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΙΡΗ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο οι κάτοικοι της Φλώρινας για το πετρέλαιο θέρμανσης

Με κύριο αίτημα την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και τα εν γένει προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη χειμερινή περίοδο, οι κάτοικοι της Φλώρινας θα διαμαρτυρηθούν για άλλη μια φορά.

Πριν τα Χριστούγεννα οι αποζημιώσεις των φασολοπαραγωγών στην Δ. ΜακεδονίαΤα τελικά πορίσματα των εκτιμήσεων των ζημιών που προκλήθηκαν από τον καύσωνα του Ιουλίου σε καλλιέργειες φασολιών στη Δυτική Μακεδονία, αναμένεται να αποσταλούν για καταχώρηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΛΓΑ μέχρι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012. Σε κάθε περίπτωση, οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους πληγέντες παραγωγούς πριν τα Χριστούγεννα.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Καταγγελία για την Ε.Ο. Κοζάνης-Φλώρινας - Ε.Ο. Κοζάνης-Φλώρινας: Με σημαία μου τον κώνο!

Τους τελευταίους πέντε μήνες (τουλάχιστον) είχα την καθόλα μεγάλη τύχη (καθώς έχω διέλθει πολλάκις του σημείου, σώα και αβλαβής) να γίνω μάρτυρας της εξέλιξης του φαινομένου αποσάθρωσης του οδοστρώματος σε τμήμα της Ε.Ο. Κοζάνης – Φλώρινας στο ύψος του Φιλώτα.

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΥΩΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποδέχεται το κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Συμμεριζόμαστε απόλυτα τις αγωνίες των ανθρώπων της πόλης που μας φιλοξενεί και φοβόμαστε ότι η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης θα υπερχρεώσει ακόμα περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά και μπορεί να έχει ακόμα σοβαρότερες συνέπειες λόγω της κλιματικής «κατάψυξης», όπως αυτή που βιώσαμε την περσινή χρονιά στη Φλώρινα.

Τα αποτελέσματα για την 9η αγωνιστική Α ΕΠΣΦ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 (16:00)
ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ  3-3
ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ 0-3

ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ - ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 1-2

Τα εξεταστικά κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τον Νοέμβριο

Από το Υπουργείο Παιδείας ΘΠΑ ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για την Νοεμβρίου 2012, (10 και 11 Νοεμβρίου 2012), Συγκεκριμένα :

Κυπελλούχος Δ.Μακεδονίας η ομάδα του Μ.Π.Σ. Φιλώτα

Κυπελλούχος Δ. Μακεδονίας χειροσφαίρισης γυναικών αναδείχθηκε η ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ σε ένα συναρπαστικό τελικό που έγινε στην Καστοριά, κερδίζοντας τον Α.ΟΑ. Καστοριάς με σκορ 31-21!

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ


«Ο Αμύντας Αμυνταίου ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Ιθάκη» , με την κατάκτηση του κυπέλλου δυτικής Μακεδονίας , επικρατώντας στον τελικό που φιλοξενήθηκε στην Κοζάνη του τοπικού  ΑΟ Κοζάνης με 32-26, αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα που παρουσίασαν οι ομάδες  στον αγωνιστικό χώρο.....

Φλώρινα: Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας: Πατριωτισμός και φασισμός έννοιες αντίθετες

«Αυτός ο λαός θα τα καταφέρει για άλλη μια φορά και τέτοιες μέρες μας υπενθυμίζουν ότι ο πατριωτισμός των Ελλήνων συνδυάζεται και υπηρετεί  κυρίως τις μεγάλες αρετές του Ελληνικού λαού και τα υψηλά ιδανικά του έθνους τα οποία είναι η δημοκρατία, η δικαιοσύνη ,

Από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη του Αμυνταίου


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 30ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Κ. ΠΟΥΛΑΚΑ 2  Τ.Κ.  531 00  ΦΛΩΡΙΝΑ
ΤΗΛ.
&  FAX 23850 29522
 web site: www.sepeflorinas.grΟ Σύλλογός μας συμμετείχε ενεργά σε όλες τις συναντήσεις των φορέων με στόχο την επίλυση του προβλήματος την εξομοίωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και γενικότερα της τιμής των καυσίμων θέρμανσης παρουσιάζοντας τεκμηριωμένες προτάσεις.