Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ"...Απόφαση-βόμβα του ΣτΕ καταργεί το νόμο Ραγκούση - Άκυρες οι δημοτικές εκλογές του 2010;


Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας και πλέον οριστικά ο νόμος-σκάνδαλο περνά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αν βέβαια δεν μας επιφυλάσσει η τρόϊκα και επ'αυτού άσχημες εκπλήξεις: Η αλλαγή του Συντάγματος είναι βασικός στόχος των τροϊκανών και ο νόμος μπορεί να επανέλθει μόνο με αλλαγή του Συντάγματος.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗ ΑΚΟΜΑ ΖΗΤΟΥΝ..."Δημοκρατία a la cart" - Θέλουν να μεταθέσουν για ένα χρόνο τις εκλογές γιατί ... δεν τους βγαίνει


Σε δημοκρατία-λάστιχο εξελίσσεται με ταχυτατους ρυθμούς η χώρα, καθώς ο πρωθυπουργός Α.Σαμράς δέχεται εισηγήσεις αν το πολιτικό κλίμα τον Ιούνιο του 2014 είναι "βαρύ" να μεταθέσει τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές για το ... 2015! Αφού αρχικά αποφάσισαν να μεταθέσουν τις εκλογές αυτές για τον Ιούνιο του 2014, οπότε και θα γίνουν οι ευρωεκλογές και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θέλει ταυτοχρόνως και εθνικές εκλογές, τώρα βλέπουν ότι "δεν

ΙΕΚ ΞΥΝΗ: έναρξη εγγραφών Φεβρουαρίου


Για σπουδές που οδηγούν σε επαγγελματική επιτυχία!

Με καίριο στόχο την εξασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης και συνάμα τη διασφάλιση άμεσης απορρόφησης από την αγορά εργασίας για τους νέους και τις νέες που διαβαίνουν το «κατώφλι»

Τηλεθέρμανση με βιομάζα και στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας σε δήμους


Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με λήψη απόφασης για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»



 
Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) με θέματα:

Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

 
Αλλαγή σκυτάλης στις Θεματικές Αντιπεριφέρειες, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και επίσημα από την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013. Στην διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής παρουσίασε τους νέους του συνεργάτες στις Αντιπεριφέρειες που θα ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2014.

«Συνδέσου με σύνεση»

 
Με αφορμή την επετειακή 10η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 5/2/2013 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αμυνταίου συνδιοργανώνει μαζί με την Ακαδημία Πολιτών, το Γυμνάσιο Αμυνταίου, την ΣΤ΄ τάξη του 1ου ΔΣ. Αμυνταίου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΔΣ. Αμυνταίου ημερίδα σήμερα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στην Πρέσπα

 
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών γιόρτασαν, όπως κάθε χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Θεματικό Κέντρο της Πύλης για τα Πουλιά και συμμετείχαν εικοσιέξι μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού.

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στο Ξινό Νερό

 
Tο βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν στο Ξινό Νερό - Φλώρινας, δύο (2) ημεδαπούς (33 και 42 χρονών) για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σεμινάριο για μαθητές και γονείς


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας καλεί μαθητές και γονείς στο σεμινάριο που διοργανώνει με θέμα τους τρόπους αποδοτικής μελέτης και τη διαχείριση του άγχους. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί  την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στο πολιτιστικό κέντρο Φλώρινας στις 11 το πρωί.

Κοπή βασιλόπιτας του Φ.Ο.Ο.Φ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας  ‘Φ.Ο.Ο.Φ.’, προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη, στην ετήσια εκδήλωση  κοπής της  βασιλόπιτας, που θα γίνει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013  και ώρα 11:30 π.μ. στo περίπτερο του Συλλόγου στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα. Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Με τιμή
                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          ΤΑΜΟΥΤΣΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                ΡΟΥΦΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Snowboard – Δευτεραθλητής Ελλάδος στους παίδες και 2ος στο κύπελο Ελλάδος ο Ηλίας Παπαζαφειρίου


Η ομάδα Χιονοσανίδας του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε με επιτυχία στους Πανελλήνιους Αγώνες Χιονοσανίδας που έγιναν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου στην Καστοριά. Πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες, το Σάββατο 2/2 Πανελλήνιοι Αγώνες Παράλληλου Γιγαντιαίου και την Κυριακή  3/2 Κύπελλο Ελλάδος Παράλληλου Γιγαντιαίου.

3 μετάλλια - 2 Βαλκανικά εισιτήρια για τον Α.Σ. “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ”


Με ένα (1) ασημένιο και δυο (2) χάλκινα μετάλλια, επέστρεψε την Δευτέρα από την Αθήνα η αποστολή του συλλόγου Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας, όπου συμμετείχε, με πενταμελή ομάδα, στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καράτε, που έγινε στις 2&3/2/2013 στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ και στο κλειστό γυμναστήριο  ΔΑΙΣ στο Μαρούσι Αττικής.

Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Η Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συλλέγει ηλεκτρονικές υπογραφές για την
  •  Διοικητική και Οργανωτική Αυτοτέλεια
  •  Ενίσχυση του Αναπτυξιακού και του Πολιτισμικού Ρόλου
του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που είναι Κύτταρο Ανάπτυξης, Δημιουργός Γνώσης και Φορέας Πολιτισμού σε μια Γεωγραφική Περιοχή με Ιδιαίτερη Αξία και Σημασία.
Για να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα και να υπογράψετε ηλεκτρονικά για ένα αυτοδύναμο, αυτοδιοίκητο και οικονομικά βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πατήστε ΕΔΩ

Κοπή πίτας ΝΕ.ΤΕΕ Φλώρινας



Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για το Δ.Σ. της Νομαρχιακής Επιτροπής Τ.Ε.Ε. Φλώρινας, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας, που θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 9 μ.μ., στο κέντρο διασκέδασης «Οδός Ονείρων», στη Φλώρινα.

Για το Δ.Σ. της ΝΕ ΤΕΕ Φλώρινας
Η πρόεδρος

Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές εξετάσεις με το σχέδιο «Αθηνά»


Ανατροπές στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για χιλιάδες υποψηφίους φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, αφού με τις συγχωνεύσεις σχολών μειώνεται και ο αριθμός των εισακτέων.
Σύμφωνα με το

Οριακό προβάδισμα 0,3% δίνουν στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δύο νέες δημοσκοπήσεις


Σε μάχη στήθος με στήθος εξελίσσεται η δημοσκοπική αναμέτρηση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιβεβαιώνεται από άλλες δύο δημοσκοπήσεις, οι οποίες δίνουν οριακό προβάδισμα 0,3% στη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, έρευνα της GPO, δίνει ποσοστό 21,1% στη ΝΔ έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Από την έρευνα, προκύπτει ακόμη ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ άνω του 70% είναι το ποσοστό αυτών που δεν πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και αυτών που θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργούσε το μνημόνιο σε περίπτωση που ήταν κυβέρνηση.
Αντίστοιχα, η έρευνα που διεξήγαγε το τμήμα στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, δίνει ποσοστό 24,2% στη Νέα Δημοκρατία και 23,9% στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα της GPO
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για το Mega, τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
• ΝΔ 21,1%
• ΣΥΡΙΖΑ 20,8%
• Χρυσή Αυγή 10%
• ΠΑΣΟΚ 7,4%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,2%
• ΚΚΕ 5%
• Δημοκρατική Αριστερά 4,8%
• Άλλο κόμμα 3,9%
• Λευκό/Άκυρο 7,3%
• Αδιευκρίνιστη ψήφος 14,5%
Σε προηγούμενη μέτρηση το Νοέμβριο του 2012, από την ίδια εταιρεία τα κόμματα είχαν λάβει:
• ΣΥΡΙΖΑ 22,3%
• ΝΔ 20,1%
• Χρυσή Αυγή 10,3%
• ΠΑΣΟΚ 7,5%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%
• Δημοκρατική Αριστερά 5%
• ΚΚΕ 4,6%
• Άλλο κόμμα 4,4%
• Λευκό/Άκυρο 9,1%
• Αδιευκρίνιστη ψήφος 10,2%.
Στη δημοσκόπηση, η οποία έγινε στο διάστημα 31/1/2013 έως τις 4/2/2013 σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων, ο Αντώνης Σαμαράς, εμφανίζεται και πάλι ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 46,1%. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 27,8% και ο κανένας με 24,1%. Σημειώνεται ότι σε μια σειρά από δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρούσε ότι κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν ήταν κατάλληλος για τη θέση του πρωθυπουργού, κάτι το οποίο ανατρέπεται στην έρευνα της GPO.
Από την έρευνα, προκύπτει ακόμη ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, και συγκεκριμένα το 57,3%, κρίνει «αρνητικά/μάλλον αρνητικά» τις προσπάθειες της κυβέρνησης, σε αντίθεση με το 41,4% που τις κρίνει «θετικά/μάλλον θετικά».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις θετικές γνώμες που συγκεντρώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς προηγείται με 44,1% και ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης με 43,2%, ο Αλέξης Τσίπρας με 36,8%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 32,5%, η Αλέκα Παπαρήγα με 30,7%, ο Πάνος Καμμένος με 30,5% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 18,1%.
Για τη φορολογική πολιτική, το 38,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι «αναγκαία», το 22,1% «αποτελεσματική» και το 10,1% τη χαρακτηρίζει «δίκαιη». Πάντως, το 54,7% πιστεύει ότι μπορεί η φοροδιαφυγή να αντιμετωπιστεί με μείωση της φορολογίας και απλούστευση, το 25,1% υποστηρίζει ότι χρειάζονται διαρκείς έλεγχοι και το 11,8% αυστηρότερες ποινές.
Στην ερώτηση «τι άποψη έχετε για τα κόμματα» θετικά απάντησαν: ΔΗΜΑΡ 37,2%, ΝΔ 35,2%, ΣΥΡΙΖΑ 31,7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 28,3%, ΚΚΕ 26,8%, ΠΑΣΟΚ 26,6%, Χρυσή Αυγή 16,5%.
Σε ερώτηση σχετικά με τη φορολογική πολιτική, το 38,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι «αναγκαία», το 22,1% «αποτελεσματική» και το 10,1% τη χαρακτηρίζει «δίκαιη».
Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της, το 66,7% απαντά «όχι/μάλλον όχι» έναντι του 31,1%.
Μοιρασμένες είναι οι απόψεις σχετικά με το αν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός, καθώς το 47,3% τάσσεται υπέρ του ανασχηματισμού και το 46% κατά. Ξεκάθαρο είναι, πάντως, ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν επιθυμεί η χώρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα, το 71,1% είναι αντίθετο με την προοπτική αυτή ενώ το 27,8% συμφωνεί. Σημειώνεται ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι ένα αίτημα το οποίο διατύπωσε πρόσφατα για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιουνίου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.
Σε ερώτηση εάν υπάρχει άλλη κυβερνητική λύση εκτός από τη σημερινή, το 62,4% απαντά «όχι» και το 32,2% «ναι». Την ίδια ώρα, το 76,4% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργούσε το μνημόνιο αν ήταν κυβέρνηση, ενώ το 21,5% απαντά θετικά. Το 73,1% πιστεύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει έναντι ποσοστού 25,6%.
Στην ερώτηση «εάν τον Ιούνιο είχε κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πώς θα ήταν τα πράγματα σήμερα», το 18,1% απαντά ότι θα ήταν καλύτερα, το 46,6% χειρότερα και το 27,8% τα ίδια.
Τέλος το 20,1% των ερωτηθέντων αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερό ποσοστό, το 18,4% κεντροδεξιό, το 17,8% κεντρώο, το 15,1% αριστερό, το 10,9% δεξιό, το 4% ακροδεξιό και το 0,9% ακροαριστερό.

Η δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Την ίδια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (0,3%), αλλά με διαφορετικά ποσοστά δίνει και δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και η οποία παρουσιάστηκε στο EXTRA 3. Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση αυτή δίνει προβάδισμα 0,3% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, όσο και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, διαμορφώνονται ως εξής:
• ΝΔ: 21,5%
• ΣΥΡΙΖΑ: 21,2%
• Χρυσή Αυγή: 11,2%
• ΠΑΣΟΚ: 7,2%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,6%
• ΚΚΕ: 5,4%
• Δημοκρατική Αριστερά: 4,7%
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, το προβάδισμα της ΝΔ παραμένει και πάλι στο 0,3%, ενώ αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
• ΝΔ: 24,2%
• ΣΥΡΙΖΑ: 23,9%
• Χρυσή Αυγή: 12,6%
• ΠΑΣΟΚ: 8,1%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,4%
• ΚΚΕ: 6,1%
• Δημοκρατική Αριστερά: 5,4%
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν σε σχέση με τα ποσοστά των κομμάτων, από τη σύγκριση των αποτελεσμάτων της τωρινής έρευνας, με τα αποτελέσματα που είχαν προκύψει από την έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου το Μάρτιο του 2012, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο πριν. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι η κατακόρυφη πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει χάσει 5,1 ποσοστιαίες μονάδες και από τρίτο κόμμα έχει πέσει στην τέταρτη θέση. Σημαντική είναι και η πτώση στα ποσοστά του ΚΚΕ (2,4 ποσοστιαίες μονάδες) και των Ανεξάρτητων Ελλήνων (3,2 ποσοστιαίες μονάδες). Το ανησυχητικό, είναι ότι ο μεγάλος κερδισμένος είναι η Χρυσή Αυγή που σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις, έχει αναρριχηθεί στην Τρίτη θέση πίσω από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου το Μάρτιο του 2012 τα ποσοστά των κομμάτων είχαν ως εξής:
• ΝΔ: 18,9%
• ΣΥΡΙΖΑ: 16,8%
• ΠΑΣΟΚ: 13,2%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,6%
• ΚΚΕ: 8,5%
• Χρυσή Αυγή: 7,0%
• Δημοκρατική Αριστερά: 6,1%