Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Κρύο ντους στον βουλευτή της Ν.Δ. Στάθη Κωνσταντινίδη, από την ηρωική δασκάλα του Έβρου, Χαρά Νικοπούλου…

«Αρνούμε την βράβευση από έναν βουλευτή που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας» αναφώνησε με καμάρι… Η ηρωική δασκάλα του Έβρου, Χαρά Νικοπούλου

Ημέρα εθνικής αντίστασης στη Φλώρινα

Χθες  Πέμπτη 9 Μαΐου, γιορτάστηκε η ημέρα των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Έφτασε η ώρα… ή μήπως όχι;

Σεπτέμβριος… ξεκινάμε σχολείο. Είμαι πλέον στην τελική ευθεία. Η τελευταία και σημαντικότερη – αν θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω έτσι διότι όλες οι τάξεις είναι εξίσου σημαντικές, απλώς λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων την θεωρώ πιο κρίσιμη- σχολική χρονιά αρχίζει. Μπαίνω σε μια ρουτίνα για να προετοιμαστώ όσο μπορώ καλύτερα για τον Μάιο!

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις

1. Την περασμένη Τρίτη (30 Απρίλη) συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όπου τέθηκε το ζήτημα της απεργίας διαρκείας στις πανελλαδικές εξετάσεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), με μοναδικό επί της ουσίας αίτημα, την άρση της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες την εβδομάδα, - μέτρο που ψηφίστηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο και που συνδέεται με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.

Συνάντηση ενταγμένων στον Κανονισμό 20/60 δάσωσης γαιών

Το Σωματείο Αναδάσωσης και Περιβάλλοντος, καλεί όλους τους ενταγμένους στον Κανονισμό 20/60 Δάσωσης γαιών, το Σάββατο στις 10.00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για να ενημερωθούν σχετικά με τη συμπλήρωση των φυτειών τους με νέα φυτά και λοιπά θέματα.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του στρατού ξηράς, στο Αμύνταιο

Αύριο Σάββατο 11 Μαΐου 2013 και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς, στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» στο Αμύνταιο.

Για την οδό Μοναστηρίου

Η οδός Μοναστηρίου τείνει να γίνει από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της πόλης. Αναφέρομαι στο κομμάτι από τα φανάρια στον Άγιο Δημήτριο έως και το πλακόστρωτο.
Ειδικά τώρα τους θερινούς μήνες χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες πεζούς και ποδηλάτες και εν έτη 2013 δεν έχει ούτε πεζοδρόμιο ούτε καν μια υποτυπώδη διαγράμμιση!!
Υπάρχουν σημεία που ο δρόμος με τα οικόπεδα είναι ένα. Βραδινές ώρες μάλιστα, αν κάνεις τη διαδρομή από το κλειστό προς την πόλη, από ένα καλό και φωτισμένο δρόμο ξαφνικά το χάος. Ούτε διαγράμμιση, ούτε φωτισμός και ο Θεός βοηθός....

Αναγνώστης

Έφτασε η ώρα… ή μήπως όχι;

Σεπτέμβριος… ξεκινάμε σχολείο. Είμαι πλέον στην τελική ευθεία. Η τελευταία και σημαντικότερη – αν θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω έτσι διότι όλες οι τάξεις είναι εξίσου σημαντικές, απλώς λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων την θεωρώ πιο κρίσιμη- σχολική χρονιά αρχίζει. Μπαίνω σε μια ρουτίνα για να προετοιμαστώ όσο μπορώ καλύτερα για τον Μάιο!

Σεισμός 3.2 Ρίχτερ σήμερα το πρωί


Σεισμός έντασης 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07.04
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 16 χλμ. δυτικά νοτιοανατολικά της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ., σύμφωνα με μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το χαλάζι έπληξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών

Σε πάνω από 10.000 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει ο αριθμός των στρεμμάτων με γεωργικές καλλιέργειες που επλήγησαν σε Αμύνταιο, Φλώρινα και Εορδαία, από τη χαλαζόπτωση που έπεσε στις 6 Μαΐου, όπως τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Γεώργιος Βρόντζος.

60' Φλώρινα


Η χθεσινοβραδινή εκπομπή του ALPHA "60' ΕΛΛΑΔΑ", ήταν αφιερωμένη στη Φλώρινα.
Μπορείτε να δείτε όλη την εκπομπή πατώντας εδώ.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ. Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.





Θα ήθελα, να ευχαριστήσω για την άψογη συμπεριφορά και διοργάνωση τον δήμο Πτολεμαίδας και την δήμαρχο κ Βρυιζίδου καθώς και την Πίστη Κρυσταλίδου και Δημήτρη Πορφύρη, ως έχοντες την ευθύνη της διοργάνωσης, όπως επίσης τον εκπληκτικό κ Σκιαθά προς τιμήν, του οποίου έγινε η ημερίδα. Ο δήμος Πτολεμαίδας δίδαξε πολιτισμό και σεβασμό στους επιστήμονες και τους συμμετέχοντες και καλό είναι να πάρουν μαθήματα, άλλοι φορείς της αυτοδιοίκησης, που συναγωνίζονται σε οπισθοδρομικές, απαίδευτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Ευαγγελος Ιωαννιδης
Δικηγόρος
Αμυνταίο
Ε Μεραρχιας 84
«Μη ξεχνάς ποτέ το παρελθόν. Μπορεί να το ξαναχρειαστείς στο μέλλον.»
Μάλκολμ Μπράντμπερι
(Αγγλος συγγραφέας)

Kυρίες και κύριοι
     Ευχαριστώ θερμά τον δήμο Πτολεμαίδας για την ευγενική πρόσκληση του, να συμμετάσχω ως ομιλητής και εγώ σήμερα στην ημερίδα, που διοργανώνει με θέμα την