Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Να μιλήσω για τους φίλους μου...

Είχα να δω δέκα χρόνια το Θόδωρο, ακριβώς δέκα χρόνια.
Ο φίλος μου ο Θόδωρος, οικοδόμος-σιδεράς, ψυχωμένος κομμουνιστής του αγώνα, με καρδιά μεγάλη, μεγαλύτερη  από τις τεράστιες ροζιασμένες του παλάμες, ευαίσθητος και καλλιεργημένος, με άπειρο διάβασμα –παρηγοριά στην εργασιακή του περιπλάνηση, - χάριζε τις βαρυφορτωμένες του βιβλιοθήκες όταν άλλαζε τόπο - παλεύει τη ζωή του, ένα χρόνο τώρα, στο Βανκούβερ χτίζοντας ουρανοξύστες, για τα  γραφεία των πολυεθνικών και τις κρεβατοκάμαρες των μεγαλοαστών...

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00
στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:  

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Ο.Ε.Φ.Ε.‏

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας στις 16-2-2014 στην Κοζάνη.

Αποκριάτικος Χορός από τον Σύλλογο Θρακιωτών Φιλώτα

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον Αποκριάτικο  Χορό που διοργανώνει
ο Σύλλογος Θρακιωτών Φιλώτα και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Ιωάννου RESORT ( αίθουσα πισίνας) στην Πτολεμαίδα.

Η παρέμβαση της υποψήφιας Δημάρχου Φλώρινας της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Παπαναστασίου, στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων, που έγινε στις 19/2/2014

Η εκλογική μάχη για το κόμμα μας δεν είναι αποκομμένη από τους αγώνες που δίνονται καθημερινά στο έδαφος των συνεπειών της κρίσης της καπιταλιστικής οικονομίας που πληρώνει βαριά ο λαός, στο έδαφος της πολιτικής της συγκυβέρνησης με τις επιταγές

7ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κ.Δ. Μακεδονίας 2014

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στην πόλη της Πτολεμαΐδας το 7ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κ.Δ. Μακεδονίας 2014 που διοργάνωσαν οι

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας για την αξιολόγηση

Η αξιολόγηση του προσωπικού αναφέρεται ουσιαστικά στην αξιολόγηση της απόδοσης των εργαζομένων και εφαρμόζεται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Εγγραφές καταρτιζομένων για το εαρινό εξάμηνο 2014Α στο ΙΕΚ Φλώρινας

Για το εαρινό εξάμηνο 2014Α εγκρίθηκε η ειδικότητα "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ". Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΔΙΟΝΗ (dioni.sch.gr) είναι έως και τις 23/02/2014. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλείτε στα τηλέφωνα 2385045015 και 2385045401.
Νέα ιστοσελίδα του ΙΕΚ Φλώρινας: http://iek-florin.flo.sch.gr/cms 

Τρισάγιο για τους πεσόντες αστυνομικούς

Το Α’ Ψυχοσσάβατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. ως ημέρα μνήμης υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. 

Δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα σε παιδιά δημοτικού

Ο Σύλλογος Γυναικών «Το σπίτι της γυναίκας» κάνει γνωστό προς τα μέλη του ότι θα λειτουργήσουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά Δημοτικού. 

Οι ομάδες μπάσκετ του Αριστοτέλη σε φιλικούς αγώνες με τον Άρη

Από το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του ΦΣΦ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 23/02/2014, η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου (Τμήματα Υποδομής και Τμήμα Παίδων), θα συμμετάσχουν σε φιλικούς αγώνες γνωριμίας με τα αντίστοιχα Τμήματα της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης, στη Σάλα Νίκος Γκάλλης «Nick Galis Hall» (πρώην Αλεξάνδρειο Μέλαθρο) Θεσσαλονίκης.


Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του ΦΣΦΑ

Διημερίδα της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος στη Φλώρινα


Η ανάγκη της επί τόπου αντιμετώπισης των ουρολογικών παθήσεων και η αποκέντρωση της επιστημονικής γνώσης αποτελούν βασικές

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ


Ενσωματωμένη εικόνα 2
Νέο ξεκίνημα θα επιχειρήσει η ανδρική ομάδα του Αμύντα, την Κυριακή 23/02 στην Φλώρινα, όπου στις 18:00 αντιμετωπίζει τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο, για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής.
Στόχος των παικτών του Λευτέρη Ελευθεριάδη , είναι η νίκη που θα επαναφέρει τα χαμόγελα στην ομάδα, μετά το άτυχο αποτέλεσμα στην Άρτα και την ήττα με 32-24 από τον Πρωτέα.
Καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, ο Έλληνας τεχνικός, έριξε το βάρος στο ψυχολογικό τομέα, εκφράζοντας την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών του, ενώ χαρακτήρισε το παιχνίδι στην Άρτα ως μια κακή παρένθεση , η οποία εν πολλοίς προήλθε από την παρατεταμένη αγωνιστική απραξία (γιορτές+αποχή διαιτητών), που διήρκησε 1,5 μήνα.
Ο παίκτης του Αμύντα Χρήστος Θωμαΐδης σχολίασε: « Η ομάδα θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο και να μην επηρεαστεί από τον αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής.
Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ο κόσμος μας στηρίζει και ‘ μείς οφείλουμε να μην απογοητεύσουμε»

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ


Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ο Αμύντας μετά την πρόκριση στους -4- του κυπέλλου Ελλάδος, στρέφει το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα, όπου το Σάββατο 22/02 στις 18:00, υποδέχεται στο γήπεδο του την Ορμή Πατρών , με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα του εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ και παράλληλα την έξοδο στα Κύπελλα Ευρώπης.
Το παιχνίδι κρίνεται αμφίρροπο, αν αναλογιστεί κανείς τις απουσίες των Βαφειάδου (4η σκόρερ του πρωταθλήματος) και Τσουτσουλάκη (βασική πίβοτ) με τις οποίες θα παραταχθεί το συγκρότημα τουΝίκου Γιώσκου  , αλλά και την ενίσχυση του Αχαϊκού συλλόγου με τη Ουκρανή Σλιάκοβα (10η σκόρερ του πρωταθλήματος) από την Νέα Ιωνία.
Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του Αμύντα, καθώς αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα του παιχνιδιού και των κινήτρων που προκύπτουν, ετοιμάζουν πανηγυρικοί ατμόσφαιρα στο ΔΑΚ Αμυνταίου, προκειμένου να ωθήσουν τις παίκτριες στη νίκη.
Σχετικά με την αυριανή αναμέτρηση η τερματοφύλακας Πανδώρα Κόρρα δήλωσε: « Για μας το παιχνίδι με την Ορμή, είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα υπόλοιπα, δεν έχουμε άγχος, γνωρίζουμε ότι ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας και αισιοδοξούμε ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

«Παρατηρώ»: η φωτογραφία μέσα από την οπτική των δημιουργών της

Από τις 19 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου φιλοξενήθηκε στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η έκθεση φωτογραφίας «Παρατηρώ» των μελών της φωτογραφικής ομάδας «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας

Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Φλώρινας και σύμφωνα με το 9ο άρθρο του καταστατικού, καλούνται όλα τα μέλη σε Γενική Συνέλευση την 22 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Σάββατο και ώρα 10.30 π.μ. στην