Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Εκδηλώσεις δήμου Φλώρινας για τον εορτασμό της ημέρας της Καθαράς Δευτέρας

Ο Δήμος Φλώρινας, διατηρώντας και φέτος την παράδοση, θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στις 18 Μαρτίου 2013, που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του ΔΑΚ Φλώρινας (γήπεδο ποδοσφαίρου) από τις 9 το πρωί, προσφέροντας λαγάνα, τσίπουρο και παραδοσιακούς μεζέδες.
Καλούμε όλους τους Δημότες μας και επισκέπτες της Φλώρινας, να αφεθούν στο πνεύμα της ημέρας, ξεχνώντας για λίγο την καθημερινότητα, και να προσέλθουν στις εκδηλώσεις, για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Καθαρά Δευτέρα στον Άγιο Παντελεήμονα

 
Ο Πολιτιστικός -  Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Παντελεήμονα σας προσκαλεί στο χώρο πίσω από το γήπεδο του χωριού για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα.
Θα προσφέρεται δωρεάν φασολάδα, λαγάνες, παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί και τσίπουρο. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί.

Φωτορεπορτάζ από τον Αποκριάτικο χορό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Φιλώτα



Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Γρέγος Αντώνιος στην Φλώρινα



Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Γρέγος Αντώνιος, επισκέφθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου την πόλη της Φλώρινας  για να έρθει κοντά στους Φλωρινίώτες και να....συζητήσει για τα προβλήματα του Νομού.
Ο Βουλευτής έφτασε συνοδευόμενος από της σύζυγο του και τα δύο ανήλικα παιδιά του σε μία αίθουσα σχεδόν άδεια… ο κόσμος που τον υποδέχτηκε ήταν άτομα τρίτης ηλικίας και αρκετοί νεαροί.
Προβλήματα προσπάθησαν να δημιουργήσουν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής ομάδα Αντιεξουσιαστών που προσπάθησαν φωνάζοντας διάφορα συνθήματα να πλησιάσουν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αλλά με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας αποτράπηκαν περεταίρω προβλήματα.

Φωτορεπορτάζ από το Καρναβάλι στο Ξινό Νερό




Φωτογραφίες : Ροΐδης Περικλής

ΤΟΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ


  Στις(14-03-2013) το πρωί, στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας  Φλώρινας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν δύο  ημεδαπούς, έναν 28χρονο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και έναν 
27χρονο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράνομη κατοχή βεγγαλικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι αρκούδες ξύπνησαν και σας περιμένουν…


Οι αρκούδες ξύπνησαν στο Καταφύγιο της Αρκούδας και περιμένουν να τις επισκεφθείτε στο Νυμφαίο!
Ήδη εδώ και μερικές ημέρες στο εσωτερικό του καταφυγίου παρουσιάζεται κινητικότητα με τις αρκούδες να κάνουν μικρές και μεγάλες βόλτες, να παίρνουν το μπάνιο τους στις 2 μικρές λιμνούλες του Καταφυγίου.
Η πρώτη αρκούδα που ξύπνησε φέτος ήταν ο Κυριάκος, που μαζί με τον αδερφό του, Μανώλη, είναι οι πιο «κοινωνικές» αρκούδες που μπορούν να παρατηρήσουν οι επισκέπτες!

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας


Η ταινία που θα προβληθεί από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:  

Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου
(Beasts of the Southern Wild)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 19/3: 21.00



ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας καταγγέλλει το Δήμο Φλώρινας


Καταγγέλλουμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Φλώρινας να παραχωρήσει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου για εκδήλωση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Αλήθεια, σκέφτηκαν οι εκπρόσωποι του δήμου σε ποιους έκαναν αυτήν την παραχώρηση;
Στους υμνητές του Χίτλερ, του Γκαίμπελςκαι των Ες Ες;
Σε αυτούς που μαχαιρώνουν ανυπεράσπιστους μετανάστες;

"Ανεπιθύμητος" ο Σ.Σιμόμουλος


Η ΝΟ.Δ.Ε Φλώρινας είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει τη στάση του κυρίου Σιμόπουλου  Γ. Γραμματέα  του υπουργείου έργων & υποδομών, ο οποίος επισκέφθηκε την περιφερειακή μας ενότητα και η νομαρχιακή επιτροπή ενημερώθηκε για την παρουσία του λίγο πριν την αναχώρηση του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΑΜΥΝΤΑ ΣΚΟΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ PLAYOFSS




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε τρείς Αγώνες στα play-offs της Β ΕΚΑΣΔΥΜ πέτυχε η ομάδα του Αμύντα Σκοπιάς.
Έτσι μετά την ήττα στη πρεμιέρα απο τον Άγιο Γεώργιο  Γρεβενών κατα την οποία οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν 28 βολές έναντι 6 των γηπεδούχων, η ομάδα της Φλώρινας πέτυχε μια εξαιρετικά σημαντική εκτος έδρας νικη  με την Νεάπολη Κοζάνης, σε μια πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη έδρα δείχνοντας μέρος των δυνατοτήτων της σε άμυνα και επίθεση.
Το παιχνίδι στη Κοζάνη ηταν διαφήμιση για το Μπάσκετ και η ομάδα του Διονύση Δελέγκου παιζοντας εξαιρετικά επιβλήθηκε στην παράταση της Νεάπολης παίρνοντας ετσι προβάδισμα στην υπόθεση Άνοδου στην Α κατηγορία.
Την Κυριακή 10 Μαρτίου η ομάδα του Αμύντα επιβλήθηκε επι του τυπικά γηπεδούχου Άρη Ατραπού με σκόρ 49 – 55 και παρά τις πολλές απούσίες που είχε η ομάδα του Αμύντα απο τραυματισμούς, διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι και αν και στο τέλος της Δ περιόδου η ομάδα του Ατραπού πλήσίασε στο σκόρ, οι παίκτες του Αμύντα με ψυχραιμία και σωστές επιλογές  έφτασαν  άνετα στην νίκη.
Η πολύ σοβαρή δουλεία που κάνει η ομάδα του Αμύντα απο την αρχή της χρονιάς την έχει καθιερώσει στη ζώνη της ανόδου και παρουσιάζει ενα δεμένο σύνολο με αγωνιστικές αρχές με προπονητικό πλάνο και πειθαρχία.
Οι άνθρωποι της ομάδας εκτός απο το ανδρικό τμήμα εχουν στην φιλοσοφία τους οτι η ανάπτυξη του αθλήματος έρχεται απο τις μικρές ηλικίες και γι αυτό τον λόγο φροντίζουν ιδιαίτερα τις Ακαδημίες του συλλόγου οι οποίες προπονούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο γυμναστήριο του 2ου Λυκείου κάτω απο την προπονητική επίβλεψη του εμπείρου τεχνικού Διονύση Δελέγου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗΝ ΕΝΟΠΛΟΥ ΛΗΣΤΕΙΑΣ






ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863

                                                       

                                                                                                                                  Ἐν Φλωρίνῃ τῇ  11ῃ Μαρτίου 2013





Ἀριθμ. Πρωτ.: 448


Πρὸς
τὸν Ἐντιμότατον Ὑπουργὸν
Δημόσιας Τάξης καὶ Προστασίας του Πολίτη                                                 
κ. Νικόλαον Δένδιαν
Εἰς Ἀθήνας

           
Ἐντιμότατε Κύριε Ὑπουργέ,
            διὰ τῆς παρούσης ἐπιθυμοῦμεν νὰ ἀπευθυνθῶμεν προσωπικῶς εἰς Ὑμᾶς, προκειμένου νὰ διατυπώσωμεν θερμοτάτους εὐχαριστηρίους καὶ συγχαρητηρίους λόγους, ὁμοῦ μετὰ τῆς εὐαρεσκείας ἡμῶν, διὰ δύο ἄξια στελέχη τῆς Ἑλληνικῆς Ἀστυνομίας, τὰ ὁποῖα κοσμοῦν καὶ τιμοῦν διὰ τῆς ἐν γένει παρουσίας καὶ δραστηριοποιήσεώς των τὴν θέσιν καὶ τὸ λειτούργημα τὸ ὁποῖον ἐπιτελοῦν, ὡς καὶ διὰ τοὺς ὑπηρετοῦντας ἀστυνομικοὺς εἰς τὴν Ἀστυνομικὴν Διεύθυνσιν Φλωρίνης.
            Συγκεκριμένως, ἀναφερόμεθα εἰς τὸν Ἀστυνομικὸν Διευθυντὴν τῆς Ἀστυνομικῆς Διευθύνσεως Φλωρίνης, Ταξίαρχον κ. Πέτρον Λάτμον καὶ εἰς τὸν Διοικητὴν τοῦ Τμήματος Ἀσφαλείας Φλωρίνης, Ἀστυνόμον Β’ κ. Ἀπόστολον Παραστατίδην, χάρις εἰς τὰς πρωτοβουλίας, προσπαθείας καὶ συντονισμένας ἐνεργείας τῶν ὁποίων, τῇ συνδρομῇ τῶν Α’ καὶ Β’ Ὁμάδων Πρόληψης καὶ Καταστολῆς Ἐγκληματικότητας τῆς Ἀστυνομικῆς Διευθύνσεως Φλωρίνης, ἀπετράπη ἔνοπλος ληστεία εἰς τὰ Γραφεῖα τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως τὴν Κυριακὴν 3ην Μαρτίου ἐ.ἔ.
            Εἰς καιροὺς καὶ χρόνους, καθ᾽ οὓς ἡ Πατρὶς ἡμῶν ὑφίσταται ποικίλας δοκιμασίας, ἡ μετὰ συγκινητικῆς ἀφοσιώσεως ἐπιτέλεσις τοῦ καθήκοντος, ὡς καὶ πᾶσα ἐνέργεια ὑπηρετοῦσα τὸ Ἐθνικὸν καὶ κοινωνικὸν καλὸν καθίστανται ἀξιάγαστον καὶ ἀξιομίμητον ὑπόδειγμα δι᾽ ὅλον τὸν λαόν μας, ἐμπεδώνουν δὲ ἔτι περισσότερον τόσον τὸ αἴσθημα ἀσφαλείας εἰς τὴν ψυχὴν τῶν πολιτῶν ὅσον καὶ ἐμπιστοσύνης πρὸς τοὺς ἐνστόλους λειτουργοὺς τῆς Ἑλληνικῆς Ἀστυνομίας.
            Ἐπὶ δὲ τούτοις, ἐπικαλούμενοι ἐφ᾽ Ὑμᾶς πᾶσαν παρὰ Θεοῦ Χάριν καὶ εὐλογίαν, διατελοῦμεν,   
           
Μετ᾽ ἐγκαρδίων εὐχῶν
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ὁ Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ