Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012. ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Η ΠΑΤΟΥΣΑ»


Το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας «Η ΠΑΤΟΥΣΑ» συνδιοργάνωσε με το Δήμο Φλώρινας ημερίδα με θέμα: «Φιλοζωία και Κοινωνικές ευθύνες . Τρόποι αντιμετώπισης και περίθαλψης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων» την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012.
Ως Φιλοζωικό Σωματείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :
Το Δήμο Φλώρινας για την παραχώρηση της αίθουσας και την οικονομική βοήθεια που μας προσέφερε.

Τους κτηνιάτρους: Κο Αθανάσιο Αλτίνη, Κο Σταύρο Αντωνιάδη, Κα Αναστασία Παρίση, και Κα Χριστιάννα Μαυρίδου , για τις πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές τους σε θέματα ιατρικά που αφορούν τους αγαπημένους τετράποδους φίλους μας, και τη συνεχή στήριξη και βοήθειά τους.
Τη Φιλόλογο Διδάκτωρ Παιδαγωγικής, Κα Ευμορφία Κηπουροπούλου που μίλησε για την ευεργετική σχέση παιδιών κατοικίδιων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ


Την 4η Μαρτίου 2012 και ώρα 2.30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνήλθε σε έκτακτη Συνεδρίαση μετά από πρόσκληση της Προέδρου κας Ζ. Ρίζου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
«έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του Σάββα Αλεξιάδη, πατέρα του κ. Νικόλαου Αλεξιάδη, Αντιδημάρχου Φλώρινας». Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση της κας Προέδρου αποφάσισε ομόφωνα:
Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.
Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.
 Η Πρόεδρος
 του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Δρ. Ζαχαρούλα (Ζέτα) Ρίζου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




Από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φλωρίνης ανακοινώνεται ότι:
Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στα γραφεία του συνδέσμου επί της οδού Παύλου Μελά 76, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη και από ώρα: 10.00 έως: 16.00 θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδέσμου και των αντιπροσώπων στην Ανωτάτη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών, για την τριετία: 2012 – 2015.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα ταμιακώς τακτοποιημένα μέλη του

ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζέτας Ρίζου, συνεδρίασε την Κυριακή 04 Μαρτίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με τέσσερα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και δώδεκα στην ημερήσια διάταξη.
Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα είναι:

-«Ψήφισμα ενάντια στον κώδικα των ναρκωτικών», με εισηγητή τον κ. Β. Καραντζίδη, Δημοτικό Σύμβουλο.
Κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για την έκδοση ψηφίσματος για τον κώδικα των ναρκωτικών, καθώς ο κ. Ασπρίδης ψήφισε κατά. Η επιτροπή αποτελείται από την κ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΝΤΖΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Προς την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Κοινοποιούμενη
Κον Δήμαρχο Φλώρινας
κ.κ επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Κυρία Πρόεδρε
Η κυβέρνηση προωθεί την εφαρμογή του λεγόμενου «Κώδικα Ναρκωτικών» που ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και θα πολλαπλασιάζει το εμπόριο και τη διακίνηση του λευκού θανάτου.
Οι προφάσεις, ότι σέβονται την ελευθερία μας για να κάνουμε χρήση σε «ό,τι γουστάρουμε», ότι με την απελευθέρωση θα μειωθούν οι χρήστες, ότι θα βοηθηθούν οι εξαρτημένοι, δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν.
Το εγχείρημα της απελευθέρωσης χρήσης του χασίς και υποκατάστατων σε γειτονικές χώρες είναι ενδεικτικό για των αριθμό των εξαρτημένων που αυξάνεται ανησυχητικά.

Η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Δ.Ε.Η Ε.ΤΕ Δ.Ε.Η Τ.Δ.Ε Α.Η.Σ ΜΕΛΙΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤOΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ Ν .ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ


                                                                                                                                                                               
                                                                             ΗΜΕΡ.1/3/2012
Κύριε Βουλευτή                                                                      ΑΡ ΠΡΩΤ 253

   Διάβασα με προσοχή την απάντηση σας στο δελτίο τύπου  που έβγαλε η ΤΔΕ ΕΤΕ  
   Μελίτης .
 Σε ότι αφορά  καταρχήν το δελτίο τύπου σας  ενημερώνω  ότι βγήκε μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΔΕ .
Πως εσείς βγάζετε το συμπέρασμα πως υπάρχει σκοπιμότητα και παραποίηση  και ότι το πρόβλημα το έχω μόνο εγώ σαν Πρόεδρος δεν μπορώ να το καταλάβω.  Νομίζω ότι έχετε επικεντρώσει όλη την αναφορά σας στο θέμα του κοινού δελτίου τύπου που βγάλατε με τους δημάρχους των ενεργειακών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΕΛΛΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ


          ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
          ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
          ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
          ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
          ΤΗΛ:2385044706/FAX:2385044761
                             e-mail: nd@stathiskonstantinidis.gr

Σας διαβιβάζουμε την ερώτηση που υπέβαλε ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, στο ΥΠΕΣ  &  ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και τις απαντήσεις που έλαβε σχετικά με «Το διαχρονικό πρόβλημα της υδροδότησης της τοπικής κοινότητας Κέλλης του Δ. Αμυνταίου».

6Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



 
Eκφοβισμός και βία στο σχολείο

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.
Συχνά το «ισχυρότερο» παιδί αντλεί από την πράξη του κάποιο όφελος, όπως ευχαρίστηση, κύρος, υλικά αποκτήματα, ενώ το «αδύναμο» παιδί δεν μπορεί να προστατέψει με ουσιαστικό και ριζικό τρόπο τον εαυτό του. Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά
μόνο το μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.

Μορφές Εκφοβισμού

Ο εκφοβισμός μπορεί να πάρει διάφορες μορφές:

Σωματικός: φυσικός τραυματισμός ή απειλή τραυματισμού προς κάποιον. Εκδηλώνεται

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ


Δευτέρα 5 Μαρτίου
Κατά διαστήματα νεφελώδης με μικρή βροχόπτωση
Με θερμοκρασίες   
 (   C0 στις 8:00 το πρωί)       (   C0 στις 11:00 το πρωί)      (+7 C0 στις 17:00 το απόγευμα)     (+6 C0 στις 20:00 το απόγευμα)



Τρίτη 6 Μαρτίου
Κατά διαστήματα νεφελώδης με μικρή βροχόπτωση