Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η Κληρονομιά του Μπορν (The Bourne Legacy)

Ο Άαρον Κρος είναι μέλος της επιχείρησης Outcome, ένα από τα σκοτεινά προγράμματα του υπουργείου άμυνας. Σε αυτό, παρέχονται πράσινα χάπια που αυξάνουν τη φυσική δύναμη και μπλε που αυξάνουν τη νοητική. Ο Κρος μεταφέρεται στην Αλάσκα για εκπαιδευτική αποστολή κι εκεί γνωρίζει ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, το Νούμερο 3.

Μαθητές της Φλώρινας επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη της Βασιλικής Πιτόσκα

Η καλύτερη συντροφιά για τον πολύχρωμο , ηλιόλουστο αλλά  βροχερό -τελικά - Οκτώβρη  είναι το βιβλίο. Μικροί και μεγάλοι βιβλιόφιλοι θεμελιώνουν αλλά και ανανεώνουν τη σχέση τους με την ανάγνωση.  Mε μεγάλη χαρά η βιβλιοθήκη υποδέχεται τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και τους φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης με δεδομένη την παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στο έργο τους.

Xρυσή Αυγή τ.ο. Φλώρινας Να μείνει σε ελληνικά χέρια ο εθνικός μας πλούτος.

 
Αυτή είναι η τοποθέτηση μας στην βουλή ενόψει των νέων μέτρων που ξεπουλούν την εθνική περιουσία και διαλύουν την εθνική μας οικονομία. Μείζον πρόβλημα είναι το έλλειμμα εθνικής κυριαρχίας. Χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία και η κυβέρνηση ζητά να ψηφίσουμε την υποδούλωση της χώρας και την εξαθλίωση του λαού. Η απάντηση της Χρυσής Αυγής είναι πώς η Ελλάς είναι κράτος ανεξάρτητο. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτήν την χώρα υπάρχει η δημοκρατία.

Ξεκινά αύριο η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ


Ξεκινά από αύριο η υποχρεωτική απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελαματιών (OAEE), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό


Την Κυριακή η κυβέρνηση, με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Από τις 15 Νοεμβρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας


Από την προσεχή Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου αρχίζει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Από εφέτος, οι κάτοχοι Ι.Χ. Αυτοκινήτων δεν θα λαμβάνουν ταχυδρομικώς το ειδοποιητήριο για την καταβολή των τελών, αλλά θα το αναζητούν στο internet.

Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης


Από τη Δευτέρα θα μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Ο Γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕGA τόνισε ότι η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει στο τέλος Νοεμβρίου ενώ υπάρχει ειδική ρύθμιση για όσους δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση έτσι ώστε να μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Ανακαλύψτε το Νυμφαίο πάνω σε ένα ποδήλατο

Άγρια ζωή σημαίνει δράση γι’ αυτό ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναλαμβάνει... ποδηλατοδράση! Αυτό το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Νοεμβρίου, υποδεχόμαστε στο Νυμφαίο την τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ποδηλατοδράσεις» μαζί με ποδηλατικούς συλλόγους από τη Δυτική Μακεδονία.
Εάν θέλετε κι εσείς να ανακαλύψετε τις ομορφιές της φύσης οδηγώντας ένα ποδήλατο το Νυμφαίο είναι ο κατάλληλος προορισμός σας γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο!

Σε αποχή όλοι οι δικηγόροι της χώρας έως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Σε Πανελλαδική μετατρέπεται η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, με ομόφωνη σημερινή απόφαση της έκτατης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα.
Παράλληλα, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου θα καθοριστεί και πάλι η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Η αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου είχε χτιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Οι Ιταλοί αρχαιοαστρονόμοι δρ. Τζούλιο Μάλι και Λουίζα Φέρο του Πολυτεχνείου του Μιλάνο υποστηρίζουν σε πρόσφατη δημοσίευσή τους ότι η αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου είχε χτιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι απόφοιτοι του έτους 1990 του 2ου Λυκείου Φλώρινας , θα συναντηθούν στην αυλή του σχολείου τους (στο σημερινό 1ο Λύκειο), στις 19:00μ.μ. , το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012….



Σ  Υ Ν Α Ν  Τ Η Σ Η

Οι απόφοιτοι του έτους 1990  του 2ου Λυκείου Φλώρινας , θα συναντηθούν στην αυλή του σχολείου τους (στο σημερινό 1ο Λύκειο), στις 19:00μ.μ. , το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012….

 ·       ΨΕΜΑΤΑΚΙΑ

·       ΣΥΖΥΓΟΙ

συνεδρίασε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 07-11-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας στην τοποθέτησή του, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα για το πετρέλαιο θέρμανσης και συγκεκριμένα είπε:

εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα,09-11-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012 με την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Αρτάκης, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και πραγματοποιήθηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός παρουσία του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.
Κατά την ομιλία του στον Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του εορτασμού των 100 χρόνων, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, η οποία έγινε δεκτή με θετικά σχόλια, παρά τις κάποιες αντιδράσεις οι οποίες πάντα θα υπάρχουν. Ανέφερε επίσης, ότι για τη φετινή εκδήλωση κλήθηκαν  οι Μητροπολίτες Χαλκίδας και Κορίνθου και φιλοξενείται στην πόλη μας η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης Αρτάκης για προσκύνημα, την οποία έφεραν πρόσφυγες από την Αρτάκη της Μικράς Ασίας.
Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον κ. Θεόκλητο για την πρόσκληση, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να βρίσκεται στη Φλώρινα και να γιορτάζει μαζί με τους κατοίκους της την επέκταση της Ελλάδας και την αναγνώρισή της στο παγκόσμιο στερέωμα. «Ζούμε μαζί σας τον παλμό της Μακεδονίας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι τις φετινές εκδηλώσεις τις χαρακτηρίζουν τρία πράγματα, αυτή καθεαυτή η απελευθέρωση, ο συνδυασμός της με τη μνήμη των αγγελικών δυνάμεων και η παρουσία της Παναγίας Αρτάκης, καθώς το έθνος μας πάντα απέδιδε σεβασμό στην Υπερμάχο Στρατηγό, στην ελευθερώτρια. Τέλος, είπε ότι η Φλώρινα είναι αγγελοσκέπαστη, καθώς ελευθερώθηκε την ημέρα εορτασμού των Αρχαγγέλων.
Λόγω της βροχής η εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης Αρτάκης μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου με αυτοκίνητο και όχι με λιτανεία, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, η οποία θα παραμείνει εκεί έως και το πρωί της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου 2012.
Το ίδιο βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης π. Ιουστίνο Μπαρδάκα.
Ακολούθησε συναυλία παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιών με τίτλο «ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΡΔΙΑ», όπου οι μουσικοί από τα Γιαννιτσά παρουσίασαν τραγούδια από τη Μακεδονία.


 
Την Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012, ημέρα της απελευθέρωσης της Φλώρινας, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης δοξολογίας στον  Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, 
ακολούθησε η  επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη και η κατάθεση στεφάνων από τους φορείς της πόλης. 




Αμέσως μετά έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Ελευθερίας, έργο του Φλωρινιώτη γλύπτη Νικόλαου Δογούλη, το οποίο δώρισε στο Δήμο Φλώρινας. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων, στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες από όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας, σύλλογοι, φορείς και οι ένοπλες δυνάμεις, δίνοντας το μήνυμα της ενότητας του Δήμου Φλώρινας, απαραίτητο συστατικό της πορείας μας αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν παρέστη, όπως είχε ενημερώσει το Δήμο Φλώρινας η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, λόγω της επικείμενης ψηφοφορίας στη Βουλή, ενώ τις εκδηλώσεις τίμησε με τη παρουσία του ο Δήμαρχος Γερίου της Κύπρου κ. Αργύρης Αργυρού, με τον οποίο ο Δήμος Φλώρινας θα προβεί σε αδερφοποίηση, με την ολοκλήρωση των απαραιτήτων διαδικασιών και ο οποίος στη δήλωση του είπε:
«Νιώθω χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι στον ακριτικό Δήμο Φλώρινας, για να γιορτάσουμε μαζί την ελευθερία της Φλώρινας που ήρθε πριν 100 χρόνια. Νιώθουμε συγκίνηση γιατί εμείς έχουμε ακόμα ημικατεχόμενη πατρίδα, κι ο δικός μας ακριτικός Δήμος το Γέρι, ελπίζει ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για ολόκληρο τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα για την πατρίδα μας την Κύπρο.
Πρέπει να σταθούμε λεβέντες στη συμπεριφορά, πρέπει να είμαστε μονιασμένοι, αγαπημένοι, να μην ξεχάσουμε την ταυτότητα μας και με τη βοήθεια του Θεού πιστεύω ότι θα έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα, αυτό που μας αρμόζει και όχι αυτή την κατρακύλα που παίρνουμε σήμερα.
Εύχομαι ο ελληνισμός να μεγαλουργήσει όπως και παλιά».







Μετά την παρέλαση ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκατό χρόνια ελεύθεροι, εκατό χρόνια απολαμβάνουμε την ελευθερία που μας χάρισαν με τις θυσίες τους οι πρόγονοι μας, που έχυσαν το αίμα τους αυτοί για να ζήσουμε εμείς ελεύθεροι και να ευημερήσουμε.
Εκατό χρόνια ελεύθεροι, τιμήσαμε τους προγόνους μας μεγαλοπρεπώς κι εύχομαι κάθε χρόνο να γίνεται αυτή η εκδήλωση όλο και καλύτερη, διότι πραγματικά αξίζει αυτή η τιμή στους προγόνους μας.
Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων».

Το απόγευμα της Πέμπτης 08 Νοεμβρίου 2012, ο κ. Βοσκόπουλος, παραβρέθηκε στην έναρξη του Διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «H Δυτική Μακεδονία: Από την ενσωμάτωση στο ελληνικό κράτος έως σήμερα».
Το συνέδριο το οποίο θα διαρκέσει μέχρις τις 11 Νοεμβρίου, αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Οι χρονικοί άξονες τους οποίους θα αναλύσει το συνέδριο είναι:
-Βαλκανικοί Πόλεμοι
-Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και Μακεδονικό Μέτωπο
-Όψεις της ιστορίας του Μεσοπολέμου
-Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η δεκαετία του ’40
-Η μετεμφυλιακή περίοδος (1950-1967)
-Δικτατορία (1967-1974)
-Η περίοδος της Μεταπολίτευσης.
Ο κ. Δήμαρχος στο χαιρετισμό του είπε:
«Θέλω να σας καλωσορίσω και  να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στην πόλη μας. Να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την προσπάθεια που κάνετε να αναδείξετε το τμήμα αυτό της πατρίδας μας και με τον τρόπο αυτό  να βοηθήσετε στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνεργάστηκαν για την επιτυχή διοργάνωση του σημαντικού  διεθνούς συνεδρίου «Η Δυτική Μακεδονία: Από την ενσωμάτωση στο Ελληνικό κράτος έως σήμερα».
Η Δυτική Μακεδονία, αποτελεί ίσως το μοναδικό τμήμα της χώρας μας για το οποίο γράφτηκαν τόσα πολλά, αμφισβητήθηκε και διεκδικήθηκε, αλλά και απετέλεσε κομμάτι στρατηγικής επιρροών στα Βαλκάνια  και την Ευρώπη.   Είναι η γη η οποία αγαπήθηκε από τους κατοίκους της, οι οποίοι θυσίασαν ότι πολυτιμότερο είχαν την ίδια τη ζωή τους. Κάθε χωριό της περιοχής μας, κάθε οικογένεια, έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία στον αγώνα αυτό. Οι Μακεδόνες τίμησαν τη γη των προγόνων τους, για να είναι αυτή ελεύθερη μέχρι σήμερα. Άλλωστε φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια   απελευθέρωσης της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας από τον Τουρκικό ζυγό με μια σειρά από εκδηλώσεις.
Σήμερα δε, είναι μια ιδιαίτερη μέρα αυτοσυγκέντρωσης και αυτογνωσίας για όλους εμάς που ζούμε σ’ αυτή την περιοχή. Μια μέρα που σηματοδοτεί την πορεία μας για το μέλλον. Πως χωρίς θυσίες απ’ όλους μας, δεν μπορεί να κερδηθεί ο πόλεμος για την έξοδο μας από την οικονομική κρίση. Χρειαζόμαστε την ιστορική μνήμη και τους αγώνες των δικών μας ανθρώπων εδώ στη Μακεδονία, στη μακραίωνα ιστορία της,  για να εμπνευστούμε απ’ αυτούς και να κρατήσουμε ελεύθερη την πατρίδα μας. Τέτοιες στιγμές χρέους και θυσίας είναι που αναδεικνύουν τον άνθρωπο και το λαό ενός τόπου και μπορεί να χαράξει την πορεία του προς το μέλλον.  «Να δει, όπως γράφει κι ο Στρατής Μυριβήλης: από πού ήρθαμε – ποιες στράτες περάσαμε. Σε ποια ριζικά τραβάμε».
Σε μας, τις σημερινές γενιές, που τυχαίνει ο λαός να μας έχει δώσει την εντολή του να προχωρήσουμε, δεν πρέπει να στεκόμαστε στο παρελθόν.
Είναι γεγονός πως οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν έχουν προσέξει την  περιφέρεια, δεν πρόσεξαν όσο έπρεπε και όσο χρειάζονταν τη Δυτική Μακεδονία. Και η περιφέρεια πρέπει να είναι ισχυρή. Αυτό έδειξαν οι αγώνες  του 12-13, αυτό έδειξαν οι αγώνες το 40-44. Για να είναι ισχυρή χρειάζεται αυτογνωσία και ανάπτυξη και αυτά προϋποθέτουν ειρήνη και δημοκρατία. Χρειάζεται ο λαός μας ισχυρή ψυχολογία κι όχι τσαλαπατημένη περηφάνια. Κι αυτό, δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρξει με τέτοια περιφερειακή πολιτική.
Σήμερα, στην εποχή των σπρεντ και των λειτουργικών πλεονασμάτων, της άγριας μείωσης των εισοδημάτων που δημιουργεί στρατιές ανέργων και νεόπτωχων στη χώρα και τη Φλώρινα μας- πριν λίγες μέρες ο δραστήριος Μητροπολίτης μας ο κ. Θεόκλητος μας είπε ότι μόνο στη χρονιά που πέρασε η Μητρόπολη του μοίρασε 25 τόνους τρόφιμα σε ανήμπορους συμπολίτες μας- χρειάζεται να κάνουμε έναν άλλο πόλεμο. Να αντισταθούμε στην οικονομική σκλαβιά που πάει να μας επιβάλλει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Ενάντια στα Ευρωπαϊκά και διεθνή πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. 
Ο μεγάλος ποιητής της Ρωμιοσύνης Γιάννης Ρίτσος λέει χαρακτηριστικά, «μια χούφτα ξυπόλυτοι άγγελοι, με δυο χούφτες ήλιο στην τσέπη, έδωσαν την πρώτη νίκη ενάντια στον άξονα, ρίχνοντας ηλιαχτίδες ελπίδας στην Ευρώπη, στη μοίρα του κόσμου». Εμείς μια χούφτα Έλληνες μπορούμε να  ξαναπολεμήσουμε για τους λαούς της Ευρώπης, για «τη μοίρα του κόσμου».
Να βάλουμε στόχους υψηλούς όπως είναι η ελευθερία και να τους κατακτήσουμε. Χρειάζεται να φυλάξουμε Θερμοπύλες. Να προασπίσουμε την εθνική μας περηφάνια, την αξιοπρέπεια μας. Τη δημοκρατία και την ελευθερία. Να μην επιτρέψουμε στους αγγυλοτόσταυρους και τους κουκουλοφόρους να επιβάλουν τη σιωπή του τρόμου.
Στο διάβα του χρόνου στον τομέα της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης της περιοχής, έγιναν πολλά. Βελτιώθηκε το βιοτικό επίπεδο, αμβλύνθηκαν οι αντιθέσεις, λιγόστεψε ο πόνος, αναπτύχθηκαν τα γράμματα και οι τέχνες, με τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, δημιουργήθηκε σπουδαίος πολιτισμός.
Ίσως δεν έγιναν όσα έπρεπε ή όσα μπορούσαν να γίνουν. Όμως άλλαξε η Φλώρινα προς το καλύτερο, άλλαξε η Δυτική Μακεδονία. Οι σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες καλυτέρεψαν και το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα για κάθε διασυνοριακή περιοχή. Επιδιώκουμε τη συνεργασία σε τομείς όπως οι επιστήμες, ο πολιτισμός, το περιβάλλον. Σ’ αυτά που μπορούμε να συμφωνήσουμε και είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε από κοινού. Αν  π.χ. δεν συνεργαστούμε με τους γείτονες μας για την προστασία των δασών, θα καταστραφεί το περιβάλλον. Η καταστροφή δε γνωρίζει σύνορα. Και με αφετηρία αυτή την πραγματικότητα να λύσουμε και τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν.
Μένουν όμως να γίνουν και άλλα.  Η Φλώρινα, «η Μούσα του Αγγελόπουλου» όπως λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάνης, η πόλη των συνόρων, του Σακουλέβα και της αρχιτεκτονικής, των ζωγράφων και των καλλιτεχνών, των πράσινων ορεινών όγκων και του Δρυμού, των βιοτόπων και των λιμνών, από μόνη της έχει τις προϋποθέσεις, που μπορούν να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη. 
Όλοι μαζί πέρα και πάνω από σκοπιμότητες και συμφέροντα, να προτάξουμε το συμφέρον του τόπου μας και του λαού του. Να πάμε στο εμείς του στρατηγού Μακρυγιάννη  και όχι στο εγώ.
Ο Νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης έλεγε, «όπου και αν ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει». Για χάρη των παιδιών μας και του μέλλοντος αυτής της Μακεδονικής γης, για χάρη της Φλώρινας και του λαού της, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να μην μας πληγώνει.  
Χρόνια πολλά για τη σημαδιακή σημερινή μέρα που είναι των ελευθερίων της Φλώρινας και εύχομαι κάθε επιτυχία στο σπουδαίο αυτό συνέδριο, στο οποίο είναι συνδιοργανωτής ο Δήμος Φλώρινας».



ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ 9ης ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα,09-11-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα «Οι ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913», παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Παρασκευή 02 Νοεμβρίου 2012, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Άρη Αριστείδου.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από την 9η Ταξιαρχία Πεζικού στην πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», επ’ ευκαιρίας των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και περιλαμβάνει έργα που παρουσιάζονται σε συλλογές Στρατιωτικών Μουσείων, ιδιωτικές συλλογές και διαγωνισμό της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.