Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Εχθρός του καρκίνου η παραδοσιακή ελληνική διατροφή


Η παραδοσιακή διατροφή της κάθε χώρας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων επιστημονικών μελετών που έγιναν σε πολύ μεγάλα δείγματα πληθυσμού.
Γι αυτό και οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση παραδοσιακών τροφίμων και αποφυγή των επεξεργασμένων.
Το 30% των καρκίνων θα μπορούσε να προληφθεί με την διακοπή του καπνίσματος, τον

Πλούταρχος θλιβερά επίκαιρος: "Οφειλέτες=δούλοι των δανειστών τους"!


«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»! Το είπε ο Πλούταρχος τον 1ο μ.Χ. αιώνα και να που έφθασε η στιγμή να εκτιμηθούν οι λόγοι του. «Εχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν. Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου», προβλέπει ο μεγάλος συγγραφέας της αρχαιότητας και ας βγει κάποιος να αντιπαραθέσει, ότι δεν έχει δίκιο...

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ Ιδού η (φανερή...) περιουσία των πολιτικών


Τα πόθεν έσχες συνολικά 508 υπόχρεων πολιτικών, στους οποίους έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής τους κατάστασης για το οικονομικό έτος 2011, χρήσης του 2010, αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα παραμείνουν για έναν μήνα και συγκεκριμένα μέχρι την 11η Ιανουαρίου 2013.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις και δικαιολογητικά.

Βουλευτές - Υπουργοί - Ευρωβουλευτές
Επώνυμο Όνομα Δήλωση
Αβραμόπουλος Δημήτριος Δήλωση
Αγάτσα Αριάδνη Δήλωση

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ Παραιτήθηκε ο Χρήστος Ζώης


Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αποχωρεί από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Χρήστος Ζώης. Όπως αναφέρεται ο Χ. Ζώης πρόκειται σε λίγη ώρα να εκδόσει ανακοίνωση σχετικά με τους λόγους της αποχώρησής του.

Αγώνας αγάπης

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Κέλλας σε συνεργασία με την ομάδα Παλαιμάχων ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ βάζουν ΓΚΟΛ στην αγάπη αφού την Δευτέρα 17-12-12 και ώρα 12 μ.μ. φιλοξενούν σε αγώνα φιλανθρωπικού σκοπού στο ΔΑΚ Φλώρινας την ομάδα Παλαιμάχων του ΠΑΟΚ. Τα έσοδα από αυτή την προσπάθεια θα διατεθούν για την θεραπεία του μαθητή Ηλία.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το νηπιαγωγείο Φιλώτα

Το Νηπιαγωγείο Φιλώτα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, ο οποίος πήρε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, πραγματοποίησε «Χριστουγεννιάτικο Bazaar» την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 στο αμφιθέατρο του παλαιού Δημαρχείου στο Φιλώτα.

Εγχειρίδιο προστασίας για τα ψάρια και την αλιεία των Πρεσπών

Η οικολογία των ψαριών της Πρέσπας και οι απειλές που αντιμετωπίζουν, οι ιδιαιτερότητες της αλιείας και τα προβλήματα των ψαράδων, όλα όσα προβλέπει και δεν προβλέπει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των ψαριών και της αλιείας, η διασυνοριακή διάσταση του θέματος αλλά και προτάσεις αειφόρου διαχείρισης

Συναγερμός για την έλλειψη πετρελαίου σε σχολικά συγκροτήματα

Με «λουκέτο» κινδυνεύουν πολλά σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου, εν μέσω ψύχους και πολικών θερμοκρασιών. Οι δήμαρχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον δύσκολο χειμώνα και για την ανάγκη πολύμηνης θέρμανσης των σχολικών συγκροτημάτων.
Στη Φλώρινα τα σχολεία έμειναν κλειστά τη Δευτέρα λόγω της χιονόπτωσης και της χαμηλής θερμοκρασίας που έφτασε τους -5°C.
«Για καλή μας τύχη ο φετινός χειμώνας ως τώρα δεν ήταν ιδιαιτέρως βαρύς. Επομένως, η θέρμανση στα σχολεία δεν χρειαζόταν να λειτουργεί το ίδιο εντατικά με τις προηγούμενες χρονιές» τονίζει ο δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος. Ο κ. Βοσκόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τη συνέχεια της φετινής σχολικής χρονιάς. «Αυτή τη στιγμή τα χρήματα αρκούν για πετρέλαιο έως τα Χριστούγεννα. Αν δεν πάρουμε την τέταρτη δόση και κυρίως αν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση τα σχολεία θα αναγκαστούν να μείνουν κλειστά».
Newsroom ΔΟΛ

Αναβολή της ημερίδας «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση»

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η ημερίδα «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση», η οποία κανονικά θα διεξάγονταν στη Φλώρινα, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012.
Η νέα ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της Ημερίδας θα ανακοινωθεί με νέα ανακοίνωση της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία των αυτοκινήτων

Αναφέρεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση έχει ως εξής:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται  μόνο με τη χρήση  αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο ΕΚΤΟΣ από την Εγνατία οδό, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Αύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου τα σχολεία στον Δήμο Αμυνταίου θα ανοίξουν στις 9

Αύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου θα ανοίξουν με μία
ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν με μία ώρα καθυστέρηση δηλ. στις 9 π.μ.

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ-ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ 0-3 ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ


ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 3-0 ΤΙΣ ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΚΟΛ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΑ: http://youtu.be/S5hWwpIUoHc

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 ο Φιλυριακός αγωνίστηκε στην Κατερίνη απέναντι στις
Πιερίδες Μούσες για την 4η αγωνιστική του Γυναικείου Πρωταθλήματος. Ο Φιλυριακός πήρε τους 3 βαθμούς της νίκης με μια πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησε 3-0 της αξιόμαχης

Η Νέα Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Μανιακίου Δ. Αμυνταίου "Το Αγνάντι της Βεγορίτιδας". Κάλεσμα για δενδροφύτευση Σάββατο και Κυριακή 15-16 Δεκεμβρίου 2012‏

Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλη ήταν η προσέλευση στην πρώτη παρουσίαση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης "Το Αγνάντι της Βεγορίτιδας", το απόγευμα της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου στο Μανιάκι. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη της Eπιχείρησης, οι νομικοί, οικονομικοί, περιβαλλοντικοί και επικοινωνιακοί σύμβουλοι, ο

Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία (Asterix et Obelix: Au Service de Sa Majeste )


ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/12: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 18/12: 21.00
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
Κωμωδία | 109'
Σκηνοθεσία: Λοράν Τιράρ
Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ,Εντουάρ Μπαέρ,Γκιγιόμ Γκαλιέν,Κατρίν Ντενέβ,Βενσάν Λακόστ
Oι θρυλικοί Αστερίξ κι Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς, αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ' ένα τρελό κυνηγητό για ν' αποκτήσουν το φίλτρο που θα τους χαρίσει τη νίκη.
 
ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΗΧΟ Dolby Digital Surround
ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΘΗΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ‏

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το μάθημα-διάλεξη της Τετάρτης, 12/12/2012 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο δεν
θα πραγματοποιηθεί.
Το επόμενο μάθημα – διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη στις 19/12/2012. Θα ακολουθήσει νεότερο Δελτίο Τύπου με το θέμα της εισήγησης, καθώς και το όνομα του καθηγητή – εισηγητή.
Η Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΗ.Κ.Ε.Α
Συμέλα Γιαννιτσοπούλου