Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ "Να μοιράσουμε με Τουρκία τον ορυκτό (μας) πλούτο"!


Ο Βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ προτείνει “Κοινοπραξία Ελλάδος – Τουρκίας” για τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου με την δικαιολογία ότι θα είναι πράξη αντίστασης, προς Ευρώπη και Αμερική.

KAPA RESEARCH ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθερά τρίτη η Χ.Α


Έχει παγιωθεί το ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί την τρίτη πολιτική δύναμη στην χώρα, ακόμα και σε δημοσκοπήσεις εφημερίδων που δεν την "πάνε" και ιδιαίτερα.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ Έλεος! Φόροι έως και 689% το 2013!


Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, περίπου 3.000.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του έτους του 2013 φόρους υψηλότερους έως και 689%, λόγω της κατάργησης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας.

ΗΠΑ: ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ο πλανήτης μας το έτος 2030


Η άρτι δημοσιευθείσα έκθεση «παγκόσμιες τάσεις 2030», που συνέταξε το «εθνικό συμβούλιο πληροφοριών» NIC. Το NIC, παρακλάδι της «κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών» CIA), είναι κατά κάποιο τρόπο ο αναλυτικός και μελλοντολογικός βραχίονας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφόρησης αναφέρει η ιστοσελίδα ppol.gr .

Αύριο Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Κατακόρυφα ανεβαίνει ο δείκτης ατυχημάτων στην ΔΕΗ



Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ένα θλιβερό προνόμιο των εργαζόμενων στη ΔΕΗ:  Τα εργατικά ατυχήματα που εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων εργατοτεχνικού προσωπικού καθώς και των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών εργασίας , ανεβάζουν το δείκτη ατυχημάτων στη ΔΕΗ

Γεύμα αγάπης στην Κέλη



Για έκτη συνεχή χρονιά η Τοπική Κοινότητα Κέλης παραχώρησε το γεύμα της αγάπης όπως αποκαλείτε προς τιμή των γερόντων της περιοχής.
Στην φετινή συνάντηση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Κωνσταντινίδης, ο Αντιπερειφεριάρχης Ηλιάδης , ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Πρωτοχρονιά ντυμένος καρναβάλι; Μια εναλλακτική πρόταση


Υπάρχουν πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας με παραδοσιακά έθιμα μεταμφιεσμένων τις μέρες των Φώτων... (ραγκουτσάρια, μπουμπουσάρια, μωμόγεροι, κλπ).
Την ώρα όμως  που στην υπόλοιπη Ελλάδα φοράνε τα καλά τους, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς,  είναι όλοι ντυμένοι καρναβάλια και γιορτάζουν μαζί στους δρόμους της πόλης το καλωσόρισμα του νέου έτους !! Αποτελεί ίσως για κάποιους ένα περίεργο έθιμο, που όμως αναδεικνύει τη μοναδικότητα και διαφορετικότητα αυτής της μικρής μακεδονικής πόλης.

Εκλογή νέου Προεδρείου του Δ.Σ. Αμυνταίου και των Επιτροπών του Δήμου


 
Στις 06 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00, θα διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/ 2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου.

Ο Προεδρεύων Σύμβουλος 
ΛΙΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ευχές

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου " ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ" σας εύχονται Χρόνια Πολλά, Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των Ελλήνων!

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αμυνταίου

 
Την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμυνταίου με αγιασμό στο χώρο του καταστήματος.
Το κατάστημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμυνταίου βρίσκεται στην οδό Νικ. Χατζηκωνσταντίνου 2 στο Αμύνταιο (παλαιό super market ΕΑΣ Αμυνταίου) και στο χώρο αυτό θα διανέμονται δωρεάν τρόφιμα σε συγκεκριμένες κατηγορίες συνδημοτών

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις

 
Τρεις νέες σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στη διάρκεια της νύχτας της Παρτασκευής και των πρώτων πρωινών ωρών του Σαββάτου στη Φλώρινα.
Η πρώτη καταγράφηκε στις 4:29’ τα ξημερώματα, μεγέθους 2.8R με επίκεντρο 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Φλώρινας και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Η δεύτερη δόνηση, μεγέθους επίσης 2,8R, καταγράφηκε στις 5:09’ το πρωί 12 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά της Φλώρινας, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.
Η τρίτη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 2,5R και καταγράφηκε στις 7:36’ με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά της Φλώρινας και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

51.414 άτομα ο πληθυσμός της Π.Ε. Φλώρινας – Αναλυτικά στοιχεία για κάθε οικισμό

Στα 51.414 άτομα ανέρχεται ο πληθυσμός της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με βάση την απογραφή του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 10.815.197 άτομα, ενώ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας φτάνει τα 283.689 άτομα.

Οικονομικά στοιχεία για τις δαπάνες μελετών ανακαίνισης παλιού Α’ Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου

 
Κατά την ετήσια λογοδοσία του Δημάρχου Αμυνταίου ειπώθηκαν αναληθείς καταγγελίες ότι οι μελέτες για την ανακαίνιση του παλιού Α’ Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου κόστισαν 350.000€, στις οποίες ο Δήμαρχος Αμυνταίου δεσμεύτηκε να απαντήσει δημόσια. Πιστός στην υπόσχεσή του για ενημέρωση των πολιτών και πλήρη διαφάνεια δίνει τα στοιχεία που αφορούν τις μελέτες που αφορούν στην ανακαίνιση του παλιού Α’ Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου. Βεβαίως, επισημαίνεται ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι δημοσιευμένα σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία στο «Διαύγεια» στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

Βράβευση του «Αριστοτέλη» από την Ακαδημία Αθηνών

 
Ανακοινώνεται ότι η Ακαδημία Αθηνών κατά την πανηγυρική συνεδρία της 28ης Δεκεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Συνεδριάσεών της, απένειμε το Βραβείο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών στον ΦΣΦ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", για όσα "επί 71 έτη υπέρ της ακριτικής Φλωρίνης και της νεολαίας αυτής πράττει''.
Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ΦΣΦΑ ο Πρόεδρός του, κ. Κων/νος Ραπτόπουλος-Χατζηστεφάνου, συνοδευόμενος από τονΑντιπρόεδρο κ. Κων/νο Ρόζα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Επίσκεψη του Προέδρου της Πολιτικής Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" στη Φλώρινα


Ο Πρόεδρος της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» κ. Μιχαήλ Ηλιάδης, θα επισκεφθεί την πόλη της Φλώρινας, όπου  την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, στις 6:00 μμ,  στο Ξενοδοχείο «Φαίδων», καλεί όλους τους φίλους της Παράταξης σε μια ομιλία – ανοικτή

"Διδασκαλία παραδοσιακού χορού – Κίνηση και ρυθμός" από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Το παρόν σεμινάριο έχει ως σκοπό την υποστήριξη της διδασκαλίας ελληνικών παραδοσιακών χορών και περιλαμβάνει την διδασκαλία χορών από την Ανατολή, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια με στόχο την χοροδιδασκαλία και τη δημιουργική κίνηση.

Σύλληψη για κλοπή στο Φιλώτα


Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω στο Φιλώτα Φλώρινας, 18χρονο ημεδαπό για