Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Λαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής μας Επετείου της Επανάστασης του 1821 στο τοπικό διαμέρισμα Μελίτης του Δήμου Φλώρινας

Το πρωί τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον ναό της Αγίας Ειρήνης, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον αντιδήμαρχο Ευάγγελου Νικόλαο,  τον εκπρόσωπο της κοινότητας Ζεμπερίδη Αδάμ και  από εκπροσώπους της αστυνομίας και των σχολείων.

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Καστοριά - κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή.


Ο συναγωνιστής Τούφας Στέλιος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καστοριάς με την Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Μακεδονία, εκπροσώπησε το Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Καστοριάς.

Εμπορική Αποστολή στο Minsk της Λευκορωσίας Πάμε Λευκορωσία! 27-30 Μαϊου 2014


Πάμε στην πιο κοντινή στην Ελλάδα- σε μέγεθος και απόσταση - αλλά και πιo εσωστρεφή χώρα της πρώην Σοβιετικής 'Eνωσης. Τα τελευταία χρόνια, η Λευκορωσία παρουσιάζει σταθερή οικονομική ανάπτυξη αλλά παρά την συνεχή διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με την ΕΕ και τον εκδημοκρατισμό των θεσμών, προχωρά με αργούς ρυθμούς.
 

Τα εγκαίνια του νέου Ελληνικού Προξενείου στην Κορυτσά (video)

Στην Κορυτσά της Αλβανίας, εκεί όπου πάλλεται έντονα ο Ελληνισμός, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, η σχολική γιορτή των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων «Όμηρος» για τον εορτασμό της Επανάστασης του ’21, καθώς και τα εγκαίνια της νέας έδρας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος. 

Η επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου (video)

Επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του ΦΣΦΑ και τον Βυζαντινό Χορό «ο Άγιος Αγαθάγγελος ο εκ Φλωρίνης», που υπηρετεί και κοσμεί το ψαλτήρι του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Φλώρινας, υπό τον Χοράρχη και Δάσκαλο Βυζαντινής Μουσικής κ. Παντελή Δάφα.

Ακολούθησε η πανηγυρικός της ημέρας από τον φιλόλογο του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο.
Στη συνέχεια εμφανίστηκαν το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων της Θεσσαλίας Νομού Φλώρινας, το τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» και η μικτή χορωδία του Ωδείου Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.Άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία «υγρό πυρ 2014» (video)

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 και περί ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε άσκηση συνεργασίας στις εγκαταστάσεις του Α.Η.Σ. Μελίτης, μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας και του Α.Η.Σ Μελίτης. 

Σεισμική δόνηση στη Φλώρινα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,4R καταγράφηκε πριν από λίγο, στις 7.48’ το πρωί, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φλώρινας. 

Γιορτή για την 25η Μαρτίου στο δημοτικό σχολείο Ιτιάς


Μαθητική παρέλαση 25ης Μαρτίου στον Φιλώτα (φωτογραφίες-video)

Παρουσία πλήθους κόσμου και με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην Τοπική Κοινότητα Φιλώτα.

Μαθητική παρέλαση 25ης Μαρτίου στο Αμύνταιο (φωτογραφίες-video)

Παρουσία πλήθους κόσμου, Πολιτικής, Στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας  και με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πόλη του Αμυνταίου.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΟΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και Εισαγωγικού επιπέδου, Α’ Περιόδου 2014
ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και
 Εισαγωγικού επιπέδου, Α’ Περιόδου 2014


 ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ∆ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ

 Έχοντας υπόψη :
1. Το Ν.3852 / 2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης
 ∆ιοίκησης-Πρόγραµµα Καλλικράτης » .
2. Το Π.∆. 146 /2010 (ΦΕΚ 239 Α΄) «Οργανισµός Περιφέρειας ∆υτικής Μακεδονίας »
3. Tην αριθ. 38200 / 1136 / 11-8-2011 (ΦΕΚ 1969 Β΄) απόφαση του Υπουργού Υποδοµών –

Θύελλα Φιλώτα vs ΑΕ Καψοχώρας ΗμαθίαΑγιασμός στο ΚΕΦΟ Δροσοπηγής


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Δροσοπηγής. σας προσκαλεί σήμερα Τρίτη 25 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί στο κτίριο του Κ.Ε.Φ.Ο, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία και την παρέλαση των παιδιών θα γίνει ο αγιασμός του χώρου.

Επιστολή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, προς τους μαθητές, για την 25η Μάρτη


Είτε με "Ιερή Συμμαχία", είτε με Ευρωπαϊκή Ένωση, οι λαοί μπορούν να νικήσουν, όταν αποφασίσουν να σπάσουν τα δεσμά! 

Μήνυμα του ΚΚΕ για την 25η Μαρτίου

Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι ένας λαός, που είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι και ανίκητοι. Διδάσκει πάνω από όλα ότι οι επαναστάσεις αποτελούν το όχημα της κοινωνικής προόδου και εξέλιξης, κινούν την ιστορία προς τα εμπρός, ανατρέποντας τις ιστορικά ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις. 

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές στη μακρόχρονη πορεία των αγώνων του ελληνικού λαού για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Δείχνει τις δυνατότητες των λαών, όταν αυτοί αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, να αρνηθούν προδιαγεγραμμένες μοίρες, να συγκρουστούν με τους ισχυρούς και να γράψουν ιστορία. 

Η παιδική χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του «Αριστοτέλη» σε διεθνές φεστιβάλ χορωδιών

Στο «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών» που διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη προσκλήθηκε και θα λάβει μέρος η παιδική χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης».

Λαϊκή συνέλευση στους Ανάργυρους για τη μετεγκατάσταση του οικισμού (video)


«….Ήταν και δεν ήτανε…»: Έκθεση ζωγραφικής με αφορμή τοπικά παραμύθια της Φλώρινας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                  
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97  
Τ.Κ.:53100
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
               Φλώρινα, 21-03-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«….Ήταν και δεν ήτανε…»:  Έκθεση ζωγραφικής με αφορμή τοπικά παραμύθια της Φλώρινας
Με αφορμή 15 τοπικά παραμύθια από τη συλλογή του Μίμη Σουλιώτη και της
Αντιγόνης Τσάμη, μια ομάδα 14 φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και
Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας συνεχίζοντας τις αναζητήσεις τους, και στο πλαίσιο των μαθημάτων της Πρακτικής Άσκησης, παρουσιάζουν τα έργα τους σε μια εκθεσιακή ενότητα με τίτλο: «…Ήταν και δεν ήτανε…».
Οι δράσεις των φοιτητών του ΤΕΕΤ έχουν σκοπό να προσεγγίσουν τα τοπικά λαϊκά παραμύθια μέσω της Ζωγραφικής. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική προσέγγιση με την αξιοποίηση  και την παράλληλη σύνδεση της λογοτεχνίας με τις  μορφές ανάπτυξης  της αισθητικής αγωγής και της παιδαγωγικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΕΣΠΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΤΕΤΑΡΤΗ 26-03-2014)ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863
             Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 18ῃ Μαρτίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 θὰ τελεσθεῖ ἑσπερινὴ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίας Παρασκευῆς Φλωρίνης, στὴν ὁποία τὸν Θεῖο λόγο θὰ κηρύξει ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Ἐπιφάνιος Χατζηγιάγκου, Ἱερατικῶς Προϊστάμενος τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος.
             
Ὥρα ἐνάρξεως τῆς Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας: 6:30 μ.μ.            Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως