Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η "βιταμίνη του ήλιου" είναι θεραπευτική




Η βιταμίνη D (ή αλλιώς «βιταμίνη του ήλιου» αφού ο κύριος τρόπος σύνθεσής της είναι η έκθεση του ανθρώπινου σώματος στην ηλιακή ακτινοβολία) φαίνεται ότι μπορεί να «θεραπεύσει» το άσθμα.
«Καλμάρει» το υπερδραστήριο ανοσοποιητικό

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ




Προσοχή στα παράνομα φυτοφαρμάκα!

Κατά το προηγούμενο έτος παρατηρήθηκαν περιπτώσεις προμήθειας και χρήσης μη εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ιδιαίτερα στην καλλιέργεια του βαμβακιού και του ρυζιού που μάλιστα προκάλεσαν και σημαντικές ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα βαμβακιού.

ΠΕΓΔΥ ΨΗΦΙΣΜΑ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

(ΠΕΓΔΥ)
                                            Π.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ. Φλώρινας της Πανελλήνιας Ένωσης 

Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων   ,  μετά την αναγγελία του θανάτου του

Μιχάλη Φιλίππου , Δ/ντη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Φλώρινας και

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ




Φλώρινα, 20.5.2013


ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωπονικού Συλλόγου Νομού Φλώρινας,  μετά

την αναγγελία του θανάτου του Μιχάλη Φιλίππου, Δ/ντη της Διεύθυνσης

Ανάπτυξης της Π.Ε. Φλώρινας και συζύγου της συναδέλφου γεωπόνου

Σεισμική δόνηση στη μικρή Πρέσπα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,7R σημειώθηκε στις 22:27’ χθες βράδυ, με επίκεντρο 28 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας (στη λίμνη μικρή Πρέσπα) και εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.
Δείτε το επίκεντρο:

Εορτασμός των Πολιούχων του Αμυνταίου

 
Η Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου σε συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης του Αμυνταίου: Ερμή, Αίαντα, Συλλόγου Γυναικών και Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων, διοργανώνει ενόψει του εορτασμού των πολιούχων της πόλης Αγ.

Εκστρατεία πρόληψης κατά της ενδοσχολικής βίας στο Δημοτικό Σχολείο του Βαρικού

Οι υπεύθυνοι του κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Φλώρινας, κ. Βίκυ Ζιώγα, ψυχολόγος, ο κ. Θεόδωρος Βογδάνος, κοινωνικός λειτουργός και κ. Ρόζμαρυ Σιάκου, ψυχολόγος, συνεχίζοντας την εκστρατεία τους για την πρόληψη και καταστολή της ενδοσχολικής βίας, βρέθηκαν και στο μακρινό Δημοτικό σχολείο του Βαρικού την Τετάρτη 15-05-2013.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημιουργική Γραφή το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Φλώρινας φιλοξένησαν τον τραγουδοποιό Πάνο Μουζουράκη, τον σεναριογράφο Γιώργο Φειδά και την ποιήτρια Νίκη Χαλκιαδάκη.

Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κλεινών τιμά τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

 
Με ιδιαίτερο τρόπο τιμήθηκε η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο των Κάτω Κλεινών.
Στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου σχολείου κ. Μαρίας Θεοχάρη, κ. Νίκου Μαντρατζή και κ. Κυριάκου Πεντερίδη, τα παιδιά ενημέρωσαν τους παραβρισκόμενους για το ιστορικό της ημέρας με ποικίλους τρόπους:

Συναυλία και χορευτική παράσταση από τους Pink Soul και την χορευτική ομάδα Latin του ΦΣΦΑ

 
Οι Pink Soul και η χορευτική ομάδα Latin του ΦΣΦΑ την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 8,30 το βράδυ στην σκηνή θεάτρου του Αριστοτέλη, στη Φλώρινα, σε μια μοναδική παράσταση. Soul, blues, latin, jazz ηχοχρώματα και χοροί.

Ενημερωτική συνάντηση από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 
Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνει την διενέργεια συνάντησης- ενημέρωσης των συναδέλφων, σχετικά με την Ένωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαΐου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 στην αίθουσα Κ/Θ «Φίλιππος» της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης.

Τουρνουά χάντμπολ σε όλη τη Δυτική Μακεδονία

 
Μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο της Καστοριάς, ξεκίνησε μια μεγάλη γιορτή του Handball, από την Καστοριά στις 19-5-13,στην διοργάνωση της Ε.Σ.Χ.ΔΥ. Μακεδονίας, σε συνεργασία με όλα τα σωματεία μέλη της Ένωσης, στην κατηγορία Προμινι αγοριών-κοριτσιών και με συνέχεια σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, Φλώρινα, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη αντίστοιχα όλα τα Σαββατοκύριακα.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή

 
Συνεδριάζει σήμερα, στις 10 το πρωί στην Κοζάνη, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
2. Έγκριση δημοπράτησης και έγκριση των όρων διακήρυξης δημοπρασίας για το έργο: «Ανακαίνιση κτηνιατρικού κέντρου Σερβίων» Π.Ε Κοζάνης

Σχολή Οδηγών για παιδιά!

Από τη Δευτέρα, 12-05-2013, και μέχρι και τις 13-06-2013, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Φλώρινας, υποδέχεται τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων της Π.Ε. Φλώρινας και τους προσφέρει μια μοναδική βιωματική εμπειρία κυκλοφοριακής αγωγής.

Το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Φλώρινας τιμά τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Το δικαίωμα στη μνήμη διεκδίκησαν και αξιώθηκαν οι μαθητές της Ε’ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Φλώρινας, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Κυριακής Αμαραντίδου.

Εγγραφές στην πρώτη τάξη των 1ου και 2ου δημοτικών σχολείων Φλώρινας

Οι εγγραφές στην Πρώτη (Α΄) τάξη για το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας θα πραγματοποιηθούν από 1 μέχρι 21 Ιουνίου 2013 από το 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Φέτος θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2007 (γεννηθέντα από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2007).

Πρώτη νίκη για τον ΠΑΣ Φλώρινα

Την πρώτη του νίκη στα μπαράζ πέτυχε ο ΠΑΣ Φλώρινα, ο οποίος επικράτησε 3-0 του αδύναμου Καμβουνιακού Δεσκάτης.

Το Αμύνταιο τίμησε τους Άγιους Κωνσταντίνο και Ελένη



 Με μεγαλοπρέπεια και σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων τιμήθηκαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος  και Ελένη από φορείς και κατοίκους στην πόλη του Αμυνταίου.

Γιορτή του Handball στην Καστόρια



Μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο της Καστοριάς, ξεκίνησε μια μεγάλη γιορτή του Handball, από την Καστόρια στις 19-5-13,στην διοργάνωση της Ε.Σ.Χ.ΔΥ.Μακεδονιας, σε συνεργασία με όλα τα σωματεία μέλη της Ένωσης, στην κατηγορία Προμινι αγοριών-κοριτσιών και με συνεχεία σε όλες τις πόλεις της

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ



Εργαζόμενοι – εργαζόμενες. Άνεργοι – άνεργες. Νέοι – νέες.
     Οι Ομοσπονδίες, τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι εκατοντάδες συνδικαλιστές και
συνδικαλίστριες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε όλους τους εργαζομένους για συντονισμένο αγώνα, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τώρα πριν είναι αργά! Να απορρίψουμε το σφαγιασμό τους.

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο στον Άγιο Παντελεήμονα



Την Τετάρτη  22 Μαΐου 2013, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης για την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

Συνεχίστηκε με επιτυχία το «1ο Τουρνουά 5Χ5 mini HANDBALL 2013».



Με επιτυχία διεξήχθη η τρίτη αγωνιστική ημέρα (από τις πέντε) του 1ου Τουρνουά 5Χ5 mini HANDBALL 2013, που διοργανώνει ο ΜΠΣ Φιλώτας.

Σύλληψη τεσσάρων για παράνομο έρανο στη Φλώρινα



Συνελήφθησαν χθες (19-05-2013), τις βραδινές ώρες στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του
Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, τέσσερις ημεδαποί, τρεις άνδρες (61, 33 και 23 χρονών) και μια 47χρονη γυναίκα, για διεξαγωγή εράνου χωρίς την απαραίτητη από το νόμο άδεια.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟ¨



Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.
Συγκεκριμένα  την Τετάρτη
22 Μαΐου 2013 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:30 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στον ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο  Φλώρινας.
Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.
                                                                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επαφές Δημάρχου Αμυνταίου σε Βρυξέλες και Γερμανία



Επέστρεψε με θετικές εντυπώσεις από τις επαφές που είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης στις Βρυξέλες και τη Γερμανία για την προώθηση των θεμάτων του Δήμου Αμυνταίου.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ANAΠΤΥΞΗΣ – Handball KEMPA»



Ο Σύνδεσμος προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΣΥ.Π.Χ.Ε.) σε συνεργασία με την KEMPA, τον Δήμο Ν. Σμύρνης και τον Πανιώνιο ΓΣΣ., διοργανώνουν το 5ο Διεθνές Σεμινάριο

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας





    

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              

  ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                  Φλώρινα, 20-05-2013

  ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                   Αριθ.  Πρωτ.: -322-

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                
Αρ. Πρόσκλησης: -14-
Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
 
Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 24 Μαΐου 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση

6ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ (8Χ8) ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ



ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 22-5-2013
-ΔΙ.ΑΣ. - Τ.Σ.Φ. ΠΡΕΣΠΩΝ/Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ: 2-4
7΄ ΜΟΡΙΧΟΒΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΔΙ.ΑΣ.) (ΑΥΤΟΓΚΟΛ) 0-1, 8΄ ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΠΡΕΣΠΩΝ/Α.Τ. ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ) 0-2, 10΄ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΔΙ.ΑΣ.) 1-2, 35΄ ΚΟΥΤΣΙΠΕΤΡΟΣ ΝΑΟΥΜ (Τ.Σ.Φ. ΠΡΕΣΠΩΝ/Α.Τ. ΑΓ. ΓΕΡΜ.) 1-3, 39΄ ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΠΡΕΣΠΩΝ/Α.Τ. ΑΓ. ΓΕΡΜ.) 1-4, 42΄ ΤΖΩΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΠΡΕΣ./Α.Τ.ΑΓ.ΓΕΡΜ.) ΑΥΤΟΓΚΟΛ (2-4).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ανάρτηση των Λύσεων των Θεμάτων Μαθηματικών Γενικής Παιδείας 2013, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Τα θέματα ευρίσκονται υπό μορφήν PDF στην ακόλουθη διεύθυνση.


"Οι Απαντήσεις των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας από τον Μαθηματικό Παντελή Μιντεκίδη"

http://www.scribd.com/doc/142662890/MathGenikis2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ



Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
Ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο για τις Μαθησιακές Δυσκολίες στη Λευκάδα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17-18-19 Μαΐου 2013, το 2ο Θερινό Σχολείο του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, στο ξενοδοχείο Ionian Blue στη Λευκάδα, με θέμα τις Μαθησιακές Δυσκολίες.

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΔΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ


 

      Την άνοδο του στην 1η κατηγορία ανρδών της ΕΚΑΣΔΥΜ πέτυχε ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ που παρά την ήττα απο τον Γ.Σ. Ελίμειας την τελευταία αγωνιστική κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας που τις δίνει το εισιτήριο για την άνοδο της.

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 20 Μαΐου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας


Στους σημερινούς καιρούς της κρίσης ο πολιτισμός παίζει, ευτυχώς, ρόλο στη διαμόρφωση της νεολαίας μας, μεταλαμπαδεύοντας αξίες και πλάθοντας χαρακτήρες γεμάτους ήθος.

1ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ FESTIVAL ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ- ΦΛΩΡΙΝΑ 2013


Η απόλαυση της ανάγνωσης





Την Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, με πρωτοβουλία της Σχολικής Συμβούλου της 14ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, κ. Κωνσταντίας Βαϊρινού, πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικές δράσεις για Νηπιαγωγούς και γονείς, με θέμα: «Η απόλαυση της ανάγνωσης» και κεντρικό εισηγητή τον κ. Σταύρο Γρόσδο, Σχολικό Σύμβουλο Π.Ε. -  Υποψ. Διδάκτορα ΑΠΘ.

ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΙΕΣΤΑ

Ενσωματωμένη εικόνα 1 


ΓΙΟΡΤΗ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!

Με μια υπέρλαμπρή γιορτή στο ΔΑΚ Αμυνταίου, όπως ταιριάζει άλλωστε στον θεμελιωτή της Ελληνικής χειροσφαίρισης , πανηγύρισαν άπαντες στον Αμύντα, την κατάκτηση του  πρωταθλήματος της Α2 και την ιστορική άνοδο στην Α1 Εθνική.