Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Διαμονή κάτω από τ’ αστέρια! [photos]


Το Lion Sands Game Reserve βρίσκεται στη Νότια Αφρική και αποτελεί την τέλεια απόδραση για όσους αναζητούν μια μοναδική εμπειρία διαμονής...

Δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ στο Αμμοχώρι.

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου


Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας , ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να φοιτήσουν σε νυκτερινό σχολείο, θα γίνουν στις 4 Μαρτίου 2014, ημέραΤρίτη και ώρα 10:00 π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Δείτε πως είναι η σημερινή κατάσταση μετά την επιστολή και να κάνουμε την αυτοκριτική μας.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ 


Ξινονερίτικο Καρναβάλι 2014


Αποκριάτικος χορός από τον "Ακρίτα" Αχλάδας


Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ. ΝΤΥΘΕΙΤΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΚΑΙ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:30μ.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ... ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ...!!!

Χορός Μορφωτικού Συλλόγου Δροσοπηγής "Η Πρόοδος"«Καινοτομία: από τη θεωρία στην πράξη»

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (MOKE) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει ημερίδα σεμιναρίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Κοζάνη, με στόχο να προσφέρει πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες σε φοιτητές αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση. Το σεμινάριο απευθύνεται και προς όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν: 

«Το Σπίτι της Γυναίκας Φλώρινας σε δράση»

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Φλώρινας «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» υλοποιεί Σχέδιο Δράσης για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, χρηματοδοτούμενο από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με τίτλο: «Το Σπίτι της Γυναίκας Φλώρινας ΣΕ ΔΡΑΣΗ». 

Εκδήλωση - προβολή ταινίας «Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση»

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας "Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση" στην αίθουσα της Κινηματογραφική Λέσχης Φλώρινας. 

«Γυναίκα Εν Μέσω Κρίσης: Μια Ψυχο-Κοινωνική Προσέγγιση»


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 28 Φεβρουαρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Γυναίκα Εν Μέσω Κρίσης: Μια Ψυχο-Κοινωνική Προσέγγιση»

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σας προσκαλεί στην ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνει με τίτλο:


Ένα ερώτημα για τους δημάρχους, πολιτευτές (και υποψηφίους) της Δ. Μακεδονίας

Οι άλλοι Δήμαρχοι του Νομού Κοζάνης, αλλά και όλης της Δ. Μακεδονίας, καθώς και οι Πολιτευτές, έχουν ενημερωθεί, όπως θα έπρεπε, για το ζήτημα της ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ του ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας, που μεθοδεύει, για τους δικούς του αδιευκρίνιστους λόγους ο Δήμαρχος Κοζάνης; 

Εκδήλωση με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία – Εξωστρέφεια» από την ΟΝΝΕΔ Φλώρινας


Στα πλαίσια της καμπάνιας της ΟΝΝΕΔ για την απασχόληση των νέων με τίτλο «Δούλεψέ το | Οι νέοι στην αγορά εργασίας», η ΟΝΝΕΔ Φλώρινας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία – Εξωστρέφεια», την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, στις 18.00, στην αίθουσα συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (κτίριο παλιάς Νομαρχίας - ημιόροφος).

Η καμπάνια έχει ως θέμα την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Σκοπός της καμπάνιας είναι η κατάθεση προτάσεων που βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες: Τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της αγοράς εργασίας, τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.


Παραιτήθηκε από τον Δήμο Αμυνταίου ο Δημοτικός Σύμβουλος Ισαάκ Νικολαΐδης

Με επιστολή που απέστειλε στον Δήμο Αμυνταίου παραιτήθηκε μετά από τρία χρόνια στην αντιπολίτευση  και λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές με την παράταξη του κ. Θεοδωρίδη

Εκδήλωση με θέμα "Η στρατευμένη τέχνη και ο ρόλος της τέχνης στην κοινωνία" από την ΚΝΕ Φλώρινας

Η Οργάνωση Φλώρινας της ΚΝΕ καλεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τον συγγραφέα και εικαστικό Γιώργο Φαρσακίδη σε μια συζήτηση με θέμα την στρατευμένη τέχνη και τον ρόλο της τέχνης στην κοινωνία. 

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τη ΔΕΗ

Ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών, με μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα απόφαση του, υποχρεώνει την ΔΕΗ να παρέχει έκπτωση 20% στο τιμολόγιο των μεγάλων ηλεκτροβόρων βιομηχανιών (π.χ. Αλουμίνιον Α.Ε.). Το δωράκι αυτό με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις ανέρχεται

Αυξημένο ενδιαφέρον για την ημερίδα του ΚΠΕ Βεύης - ΜελίτηςΤο ΚΠΕ Βεύης Μελίτης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους εκπαιδευτικούς για την άμεση ανταπόκριση και το ζωηρό τους ενδιαφέρον σχετικά με την πραγματοποίηση της ημερίδας «Ενεργός πολίτης- οικολογικές λύσεις για το σπίτι μας». 

Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και Εισαγωγικού επιπέδου, Α’ Περιόδου 2014ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και
 Εισαγωγικού επιπέδου, Α’ Περιόδου 2014


 ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ∆ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ

 Έχοντας υπόψη :
1. Το Ν.3852 / 2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης
 ∆ιοίκησης-Πρόγραµµα Καλλικράτης » .

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ στις 04 Μαρτίου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00΄

                                                                     
                          
             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              
              ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            Φλώρινα, 28-02-2014

              ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                         

                                                                                                                                                Αριθ.  Πρωτ.: -101-
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                
Αρ. Πρόσκλησης: -5-

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 04 Μαρτίου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00΄ σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

8η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής ΜακεδονίαςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 


    Κοζάνη     27-2-2014

    Αρ. Πρωτ.  657
          
ΘΕΜΑ: 8η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:
α) Τις διατάξεις του άρθρου 175,176 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4071/2012) και 177 του Νόμου 3852/10
β) Την αριθμ.2/13 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
γ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής)

ΚΑΛΕΙ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Το Φλάμπουρο» διοργανώνει τριήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων. Κορυφαία εκδήλωση είναι η αναβίωση του παλιού εθίμου «Τζουτζουνάτε», δηλαδή του ανάμματος της φωτιάς, στην πλατεία του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
-          Σάββατο 1 Μαρτίου (ώρα 18:00): παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.
-          Κυριακή 2 Μαρτίου (ώρα 20:00): άναμμα της φωτιάς στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά η «Τοπική Μελωδία».
-          Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου (ώρα 11:00): ο σύλλογος θα προσφέρει ψητές πατάτες, λαγάνες, χαλβά και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα στο χώρο της φωτιάς. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί πέταγμα του χαρταετού.


Σας περιμένουμε!

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ 2014ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ
Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863

Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 26ῃ Φεβρουαρίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ 

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆΚυριακὴ τῆς Τυρινῆς 2 Μαρτίου 2014, καὶ ὥρα 6:30 μ.μ., στὸν Ἱερὸ Μητροπολιτικὸ Ναὸ Ἁγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης θὰ τελεσθεῖ ὁΚατανυκτικὸς Ἑσπερινὸς τῆς Συγχωρήσεως χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου.


          Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Παιδικός αποκριάτικος χορός