Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

O ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ του Στέλιου Καζαντζίδη

«Είμαι ο δεύτερος καλύτερος μαθητής του Κεμάλ μετά τον Μουσολίνι.»

Αδόλφος Χίτλερ, για τον Μουσταφά Κεμάλ.


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ



                     

            ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 240/95
ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΥΠΗ 1
ΤΗΛ. & FAX: 23850 – 29190. ΤΗΛ.: 23850 – 44238
ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6944607619

ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ:  6983837605

Τ.Κ.: 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ

                 Φλώρινα, 13 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

                                                   
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, σε έκτακτη Συνεδρίασή του αποφάσισε την παράστασή του στις διαμαρτυρίες που διοργανώνει η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ,   και δηλώνουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που με μία αυταρχική πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πετιούνται στο δρόμο μέσω απολύσεων.
Η Ένωσή μας ήταν και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων και ειδικά όταν αυτοί πλήττονται.

Η δύναμη είναι στους πολλούς, η ελπίδα στους αγώνες!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης                                              ΜΠΑΡΟΣ Γεώργιος

Γεγονός το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυμνών γυναικών




Αυτό το θέαμα δεν το έχετε ξαναδεί! Πόσες φορές έχετε δει γυναίκες να παίζουν μπάλα; Είναι κάτι σπάνιο...

Ιπτάμενος δίσκος… εργάζεται σαν σερβιτόρος!




Μια αλυσίδα εστιατορίων σούσι στο Λονδίνο βρήκε τον τρόπο να εκπλήξει τους επισκέπτες των καταστημάτων της αλλά και να διευκολύνει τη ζωή τους!

Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Γεωθερμία για θέρμανση και Ψύξη»

 
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας του
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο με

ΨΗΦΙΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ




ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                  



Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας εκφράζει την αντίθεσή του στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης που αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και την οικονομία της χώρας γενικότερα. Οι χιλιάδες απολυόμενοι έρχονται και αυτοί με τη σειρά τους να προστεθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους της χώρας μας επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση και παραδίδοντας την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Φλώρινα: Έντονο γαλλικό ενδιαφέρον για το κατσικίσιο γάλα



«Κατέκτησαν» τη γαλλική γαστρονομία και την παγκόσμια κουζίνα με την ποικιλία των γεύσεων και των αρωμάτων τους, τη μαλακή υφή και την ελαφρά όξινη γεύση τους, τις ιδιαιτερότητές τους με στρώσεις μούχλας, στάχτης ή μπράντι, τα διαφορετικά είδη κρούστας και το σχήμα τους: στρογγυλό, τετράγωνο, κυλινδρικό, ή πυραμίδας.

Το ελληνικό portal για το κυνήγι



Οι Έλληνες κυνηγοί αποκτούν το δικό τους portal για όλα όσα αφορούν στο αγαπημένο τους χόμπι, καθώς το www.greekhunter.gr κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο ελληνικό Διαδίκτυο.
Πρόκειται

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ



Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους
απολυμένους της ΕΡΤ Α.Ε.
Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας στο κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε.
                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερο εκδηλώσεων Φιλοζωικού Συλλόγου Αμυνταίου "Η ΑΓΚΑΛΙΑ"‏

Κλήδονας 2013 από την Θρακική Εστία Εορδαίας



Το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2013», που θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο 20-21-22 και 23 Ιουνίου 2013, ώρα έναρξης 9 το βράδυ, στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.
Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος                                                               Η Οργ. Γραμματέας
Πασχαλίδης Λιβέριος                                                         Πόπη Φρυδά

Σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου



Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου 13 Ιουνίου 2013 ημέρα Πέμπτη  και ώρα  18:00  σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

1.      Αποδοχή λειτουργίας Γραφείου Κοινωνικής ασφάλισης Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Χορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας

Ευχαριστήριο του ΦΣΦΑ για τη δωρεά βιβλίων

 
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Γρηγόριο Χάσο, για τη δωρεά εκλεκτών ιστορικών τίτλων βιβλίων προς ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας.

Προαγωγικές εξετάσεις έγχρωμων ζωνών στον «Shogun»

Στην αίθουσα Θ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9/6/13 και ώρα 11:30 οι προαγωγικές εξετάσεις Έγχρωμων Ζωνών των αθλητών και αθλητριών του Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHΟGUN.

Εκπαιδευτικές δράσεις στο 2ο δημοτικό σχολείο Αμυνταίου

 
Την Τετάρτη, 12-06-2013, τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου του Αμυνταίου, ξεσήκωσαν τους γονείς και τους δασκάλους τους με το κέφι και τη ζωντάνια τους!
Έκλεισαν όλους τους παλιούς λογαριασμούς με τα μαθήματα και τις σχολικές δραστηριότητες με παραδοσιακά και σύγχρονα παιχνίδια, με παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, με πολύ κέφι και πολλά τραγούδια!

Η ΕΡΤ ανήκει στον λαό

Το εξωφρενικό κλείσιμο της ΕΡΤ, εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική καταστολής και διάλυσης κάθε έννοιας, όχι απλά νομιμότητας αλλά ήθους.
-Την ώρα που τα ιδιωτικά ΜΜΕ εκπέμπουν παράνομα σε δημόσιες συχνότητες με προσωρινές άδειες λειτουργίας εδώ και 22 χρόνια.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής συμμορίας. Η ΕΡΤ γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονίων και των

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας για την ΕΡΤ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας καταδικάζει κατηγορηματικά, με τον πλέον απερίφραστο τρόπο, την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΕΡΤ). Για άλλη μια φορά παραβιάζεται το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος

Δήλωση Θ. Γερμανίδη για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.

Με μια ακραία και αυταρχική δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης κορυφώνοντας τη στρατηγική συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης. Πρόκειται για μία πράξη πραξικοπηματικού χαρακτήρα ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.

Όλη η Ελλάδα χθες το απόγευμα έγινε μάρτυρας ενός αυταρχικού διαγγέλματος,δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με το οποίο ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Φόλες στο πάρκο του Φιλώτα



Το φαινόμενο με τις φόλες  δεν έχει τελειωμό.
Ασυνείδητοι  έριξαν φόλες  στο πάρκο της
Αγίας Παρασκευής της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα, σε έναν χώρο που καθημερινά κατακλύζεται από παιδιά.
Την ημέρα που ρίχτηκαν ο διευθυντής του Δημοτικό Σχολείου Φιλώτα είχε μεταφέρει τους μαθητές στο πάρκο στα πλαίσια της ημέρας Περιβάλλοντος.
Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι υπαρκτό και μεγάλο όταν όμως φτάνουν στο σημείο να σκορπούν δηλητήριο   σε χώρους που κινούνται παιδιά , δεν έχουμε παρά να μιλάμε για επίδοξους  δολοφόνους και έτσι θα αντιμετωπιστούν και από την Αστυνομία που πλέον όπως μας έχει δηλώσει οι έρευνες και η αστυνόμευση θα γίνουν ποιο εντατικές.

«Καλοπληρωτής» ο Δήμος Αμυνταίου



Δημοσιεύτηκαν στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με τα οποία ο Δήμος Αμυνταίου «κατατάσσεται» δωδέκατος στον κατάλογο με τους πιο «καλοπληρωτές» Δήμους, σε ότι αφορά στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τρίτους.

Επίσκεψη του δημάρχου Αμυνταίου σε πληγείσες από το χαλάζι περιοχές

Τις πληγείσες από τη χαλαζόπτωση περιοχές επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης στις Τοπικές Κοινότητες Μανιακίου, Αντιγόνου και Βεγόρων, έτσι ώστε να έχει ιδία άποψη για το μέγεθος των καταστροφών. Κατά την επίσκεψή του στα αγροκτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων, είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών που

Συγκέντρωση στην ΕΡΑ Φλώρινας από το Εργατικό Κέντρο

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ ενάντια στην πραξικοπηματική ενέργεια της συγκυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να απολύσει τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ε.ΡΑ. Φλώρινας

 
Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν τις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις τους έξω από το κτήριο της Ε.ΡΑ. Φλώρινας, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους και την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δελτίο Τύπου ΕΛΜΕ Φλώρινας παρουσίαση τους προβληματισμούς της για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
13/06/2013


Η ΕΛΜΕ Φλώρινας σε συγκέντρωση αντιπροσώπων φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/06 στο ΕΒΕ, παρουσίασε τους προβληματισμούς της για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.
Επισημάνθηκαν τα ζητήματα των συνεχών περικοπών για την παιδεία και των ανεπαρκών λειτουργικών δαπανών (π.χ. για πετρέλαιο θέρμανσης, αναλώσιμα, ηλεκτρικό κ.λ.), των συνθηκών διδασκαλίας (30άρια τμήματα), της ανάγκης επαναλειτουργίας της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας για την στήρηξη της ΕΡΤ


     

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                           

                ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            

            ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

      ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                               Φλώρινα, 12 Ιουνίου 2013


      Αρ. Πρόσκ.: -18-                                                                            Αρ. Πρωτ.: -370-


Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΣΕ  ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Π Ρ Ο Σ τους κ.κ. :

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 11-06-2013



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   

Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 12-06-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου συνεδρίασε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δεκαεπτά θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που έκανε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας




Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας εκδηλώσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος με παράλληλες δράσεις που αφορούσαν καταρχήν το περιβάλλον αλλά και την κυκλοφοριακή αγωγή, τη στοματική υγιεινή, τη φιλαναγνωσία, τον εθελοντισμό κ.α.

συναντήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Με τον Αντιπρόεδρο και υποψήφιο Βουλευτή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ Αλβανίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   

Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010

Fax: 2385044628


Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 10-06-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Αντιπρόεδρο και υποψήφιο Βουλευτή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ Αλβανίας, στην Περιφέρεια Κορυτσάς κ. Thanas Poci, συναντήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Παρόντες στη συνάντηση επίσης ήταν οι υποψήφιοι στην ίδια Περιφέρεια κ.κ. Thoma Marko και Xheni Prenta, η γραμματέας του κόμματος κ. Stela Beba και ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Φλώρινας κ. Nikola Apostolou.
Ο κ. Δήμαρχος συνομίλησε μαζί τους για θέματα που αφορούν την ελληνική ομογένεια και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές. 


Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στην Π.Ε. Φλώρινας



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 12 Ιουνίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε χθες Τρίτη, 11 Ιουνίου, περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και συγκεκριμένα το Μανιάκι, το Φαράγγι και τις Κλεινές.
Στα σημεία μετέβη άμεσα ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Χρήστος Ευαγγέλου, για να δει από κοντά την κατάσταση και να συνομιλήσει με τους παραγωγούς.
Μετά από την επίσκεψη υπήρξε ενημέρωση προς όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΛΓΑ) προκειμένου κλιμάκια τους να επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές και να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών στις παραγωγές.