Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ευχαριστήριο του Νίκου Σαμαρά


Ευχαριστήριο
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όσους Φλωρινιώτες και Φλωρινιώτισσες με τίμησαν με την ψήφο τους, για να τους εκπροσωπήσω στο εθνικό κοινοβούλιο. Ευχαριστώ τους φίλους, συνεργάτες και απλούς πολίτες, που πολλοί από αυτούς υπερέβησαν τις κομματικές τους γραμμές, και συνέτρεξαν στον δύσκολο προεκλογικό μου αγώνα. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων στις εκλογές της Κυριακής, αποφάσισε διαφορετικά.
Μια καινούργια ημέρα ξημερώνει για την Φλώρινα και εύχομαι στους δύο βουλευτές του Νομού να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Στον βαθμό που με αφορά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να βρουν λύση τα προβλήματα του Νομού, από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου της ΠΕ Φλώρινας.
Στη σημερινή δύσκολη εποχή για τη χώρα, το “ατομικό”, πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του στο “συλλογικό”. Άλλωστε τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα, που χρειάζεται η συμμετοχή όλων για να τα καταφέρουμε.
Ας το προσπαθήσουμε. Το οφείλουμε στον τόπο, τους κατοίκους του και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

                   Με τιμή
             Νίκος Σαμαράς

OΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 18-06-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

OΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Μετά από μια σειρά πρόσφατων δημοσιευμάτων, ο Δήμος Φλώρινας, αισθάνεται την υποχρέωση να παρουσιάσει την πραγματική διάσταση των γεγονότων.
Η διενέργεια των εκλογών στις 06 Μαΐου 2012 είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση από το Υπουργείο στην εφαρμογή και στην υλοποίηση του νέου τρόπου καταβολής των προνοιακών επιδομάτων.
Μετά την παραλαβή του σχετικού εγγράφου από το Υπουργείο σχετικά με τα στοιχεία απογραφής και τη μεταφορά των στοιχείων των δικαιούχων των επιδομάτων στο νέο πρόγραμμα καταβολής αυτών, το οποίο εστάλη στο Δήμο μας στις 05 Ιουνίου 2012, ο Δήμος Φλώρινας προέβη στις παρακάτω ενέργειες:
1. Ολοκλήρωσε την καταγραφή των δικαιούχων σε λογιστικά φύλλα excel.
2. Την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιουνίου 2012, εκπρόσωποι της  εταιρείας Quality & Reliability, η οποία έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση για τη μετάπτωση του αρχείου των δικαιούχων επιδομάτων πρόνοιας, από το excel στο σύστημα ΟΠΣΝΑ (Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων), θα βρίσκονται στο Δήμο Φλώρινας για την ολοκλήρωση των εργασιών και την εκπαίδευση των υπαλλήλων της Πρόνοιας, ώστε να μπορέσουν να χειριστούν το νέο πρόγραμμα.
3. Η πρόνοια αμέσως μετά τη μετάπτωση των στοιχείων στο νέο πρόγραμμα, θα προβεί στην ταυτοποίηση των στοιχείων των απογραφέντων και θα αποστείλει στο Υπουργείο τον κατάλογο για την έγκριση των χρημάτων.
Μόλις εγκριθούν τα χρήματα από το Υπουργείο, τότε αυτά θα σταλούν στην Τράπεζα Πειραιώς, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Φλώρινας και μέσω του Διατραπεζικού  Συστήματος ΔΙΑΣ, σε διάστημα 15 περίπου ημερών, θα κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων.
4. Τα όποια δημοσιεύματα αφορούν μόνο στην ταυτοποίηση των στοιχείων και σε καμία περίπτωση στην πληρωμή των δικαιούχων.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 18-06-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περίπου 1160 μαθητές και μαθήτριες από 44 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Φλώρινας και Αμυνταίου επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Φλώρινας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στη Φλώρινα.
Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν για τη συμπεριφορά, που πρέπει να έχουν, όταν κινούνται μέσα στην πόλη, για τους κινδύνους που υπάρχουν από τη διέλευση των οχημάτων, καθώς και για τις υποχρεώσεις των οδηγών.
Ο Δήμος Φλώρινας συναισθανόμενος την ανάγκη για εκπαίδευση και ψυχαγωγία των μικρών Δημοτών, έχει ήδη ανοίξει από την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012  τους χώρους του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, που λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 9:00πμ έως και τις 9:00μμ. για όλο το καλοκαίρι.

Επιστολή της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

To ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση στις 14/6/2012, είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτεταμένα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Διαπιστώθηκε ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης να μεταβιβαστούν στους δήμους το σύνολο των αρμοδιοτήτων για τις λαϊκές αγορές (αδειοδοτήσεις,

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 135/14.6.2012 ΦΕΚ, τεύχος Α’ η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου στο πρόγραμμα αυτό προσωπικού, παρατείνεται έως τις 30.9.2012.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗ

Μετά την εκλογή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Φλώρινας Θανάσης Γερμανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Αγαπητοί συμπατριώτες μου, η παρούσα εκλογική αναμέτρηση εξέφρασε μια αναγκαιότητα και μια ελπίδα. Θα κάνω το παν για να μην διαψεύσω τους ψηφοφόρους της Φλώρινας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο, είμαι όμως Βουλευτής κατά

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Δημητρίου Ηλιάδη προς τους δύο βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας

Με την ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, θα ήθελα να συγχαρώ τους δύο βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας κ.κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη και Αθανάσιο Γερμανίδη για την εκλογή τους.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο λαός της Φλώρινας έχει μεγάλες προσδοκίες και

Την Πέμπτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου 21 Ιουνίου
2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 σε τακτική συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν.
3463/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα
παρακάτω:

1. Αποδοχή ένταξης πράξης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης
2007-2013 με τίτλο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ημερίδα από τον Δήμο Αμυνταίου την Τετάρτη στον Φιλώτα


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ενεργειακό Δίκτυο Αγροτικών Περιοχών Μάθησης για Δράση - eReNet», η οποία συγχρηματοδοτείται από την
Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την αιγίδα του Προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη», ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Ενισχύοντας τις Αγροτικές Κοινότητες προς την Ενεργειακή Βιωσιμότητα, στο πλαίσιο του Συμφώνου των