Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

δράση «Ώρα της Γης»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr

Φλώρινα, 27-03-2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Δήμος Φλώρινας θα συμμετάσχει στη δράση «Ώρα της Γης», το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Συγκεκριμένα, από τις 20:30 ως και τις 21:30 θα σβήσουν τα φώτα στην οδό Μακεδονομάχων και συγκεκριμένα στον κυκλικό κόμβο Μακεδονομάχων- Αρριανού, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη και στο τμήμα του πεζοδρόμου της πόλης επί της οδού Π. Μελά.

Όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν επίσης να δηλώσουν ατομική συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.kalyterizoi.gr.

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ


Κατά τη διήμερη περιοδεία του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Κοζάνη επισφράγισε την αδιαπραγμάτευτη στάση της κυβέρνησης για το Δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και το τέλος του ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ δικαιώνοντας την αμετακίνητη στάση των τοπικών κοινωνιών και των θεσμικών φορέων, όσο και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν από τον λαό της περιοχής μας τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές στον χώρο της ενέργειας.

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Οι μαθητές του Ωδείου Φλώρινας Παναγιώτα Αθανασίου, Γιώργος Αθανασίου και Ειρήνη Τρικιλίδου έλαβαν μέρος στις ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 21 και 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την στελέχωση της "ΜΟΥΣΑ" (Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης). Με την εξαιρετική τους επίδοση κατόρθωσαν να διακριθούν και να επιλεγούν μεταξύ των ενεργών μελών της ορχήστρας. 

Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27/3/2015


Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ»


Συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο του Α.Σ. Άρη Τάσο Οικονόμου με αφορμή τον εορτασμό των 101 χρόνων του Άρη απέστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Συγχαρητήριο προς τη νέα Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Πέτη Πέρκα.


                                                                        ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Συγχαρητήριο προς τη νέα Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Πέτη Πέρκα.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και το προσωπικό της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια στη συμπατριώτισσά μας κ. Πέτη Πέρκα για την επάξια ανάληψη των καθηκόντων της στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών.
 Όντας βέβαιοι για τις ικανότητες και το ενδιαφέρον της, ευχόμαστε δύναμη, αγωνιστικότητα, επιμονή και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που ανέλαβε.

 Θα  είμαστε πάντοτε στη διάθεσή της για λεπτομερή παράθεση των απόψεών μας σχετικά με θέματα της Π.Ε. Φλώρινας που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox CharitiesIOCC, με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Jaharis Family Foundation και άλλων ελληνοαμερικανικών ιδρυμάτων και ιδιωτών, χρηματοδοτεί ένα πιλοτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ενίσχυσης αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων και συλλόγων.

13η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 



    Κοζάνη     26-03-2015

    Αρ. Πρωτ.  32397/222
ΘΕΜΑ: 13η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:
α) Τις διατάξεις του άρθρου 175,176 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4071/2012) και 177 του Νόμου 3852/10
β) Την αριθμ.223/14 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
γ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής)
ΚΑΛΕΙ
Τους Περιφερειακούς Συμβούλους, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
  1. Κεχαγιάς Φώτιος
  2. Γέρου Κωνσταντίνος
  3. Βάσσος Πασχάλης
  4. Καρακασίδης Δημήτριος
  5. Μαργαρίτης Γεώργιος
  6. Κιοσές Ιωάννης
Σε συνεδρίαση την Τρίτη 31/03/2015 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέμα:
  1. Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ) και ο Γεωπονικός Σύλλογος N. Φλώρινας, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων καλούν τους Γεωπόνους – Εμπόρους & Ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο συνάδελφο σε συνάντηση – διαβούλευση επί του θέματος.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ε. Φλώρινας.
Η παρουσία όλων των εμπλεκομένων κρίνεται επιβεβλημένη και ουσιαστική.



Στη Μάχη των Πλει-Αουτ ο Αμύντας Αμυνταίου


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Στη Μάχη των Πλει-Αουτ ο Αμύντας Αμυνταίου

Στη μάχη των πλέι-άουτ ρίχνονται αύριο (28/3) τα κορίτσια του Αμύντα, που φιλοξενούν στις 18:00 τον Εθνικό Κοζάνης, με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, απο την οποία θα προκύψει η ομάδα που συμπληρώσει τις Ελληνικές συμμετοχές στο Τσάλεντς Καπ της επόμενης περιόδου.
Για να προκριθεί μια ομάδα στην επομένη φάση των πλει-αουτ, απαιτείται να σημειώσει 2 νίκες. Οι ηττημένες ομάδες υποβιβάζονται στην Α2, ενώ οι προκριθείσες ομάδες θα διεκδικήσουν στις 2νίκες την προνομιούχο 5η θέση, με πλεονέκτημα έδρας της ομάδος που τερμάτισε υψηλότερα στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Το άλλο ζευγάρι των πλέι-άουτ, είναι αυτό ανάμεσα στο Πανόραμα και τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, με την ομάδα τη θεσ/νίκης να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Τα ζυγάρια των πλέι-άουτ
Αμύντας Αμυνταίου (5η θέση) – Εθνικός Κοζάνης (8η θέση)
Πανόραμα (6η θέση) – (Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (7η θέση)

   

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2313054737
 e-mail:info@poe.org.gr
                                        www.poe.org.gr

Θεσσαλονίκη, 24-3-2015
Αρ.Πρ.: 7050

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει με ικανοποίηση και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την  Δημοκρατία της Αρμενίας. Η ομόφωνη ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Αρμενικής  Εθνοσυνέλευσης  «Για την καταδίκη της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Ασσυρίων από τους Οθωμανούς Τούρκους της περιόδου 1915-1923» αποτελεί επισφράγηση της αγαστής συνεργασίας του Οργανωμένου Ποντιακού χώρου με το αδελφό Αρμενικό Εθνός και σηματοδοτεί την ανάγκη της από κοινού αντιμετώπισης του ζητήματος, ήτοι της Διεθνούς Αναγνωρίσεως του εγκλήματος της Γενοκτονίας των Χριστιανικών Λαών της Ανατολής, Αρμενίων , Ασσυρίων και Ελλήνων, κατά τους ορισμούς της απόφασης της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών του 2007.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                                                    Η Γενική Γραμματέας

Τοπαλίδης Χρήστος-Δημήτριος                                 Κυριακίδου Γεωργία