Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εις το επανειδείν....


Εις το επανειδείν....
Τις προάλλες έλαβα το φύλλο διακοπής μισθοδοσίας από την Κοζάνη και το πρόγραμμα των εξετάσεων του Σεπτεμβρίου που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη. Τίτλοι τέλους λοιπόν για το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών της Φλώρινας μετά από 13 χρόνια λειτουργίας. Όσο και να μην είσαι προληπτικός...

Η Α' ΕΑΝ πρέπει να μείνει στο Αμύνταιο. Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και λέει όχι στην αποψίλωση των στρατιωτικών μονάδων της Δυτ. Μακεδονίας.


Η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι είναι πολύ πιθανό η Α' ΕΑΝ να φύγει από το Αμύνταιο Φλώρινας και να εγκατασταθεί στην Κομοτηνή, ήταν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους κατοίκους του Αμυνταίου και τις οικογένειες των στρατιωτικών που διαμαρτυρόταν για την απαράδεκτη αυτή απόφαση που αποψιλώνει την παρουσία του Στρατού στην Περιφέρεια μας.

Ρασάικος Μπάι Μπάι

Στην μεσημεριανή συνεδρίαση που είχε η παράταξη (ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ     ΠΟΡΕΙΑ ) του Γιάννη Βοσκόπουλου, τέθηκε ο Ρασάικος Τραιανός εκτός παράταξης με συνέπεια σύμφωνα με τον Καλλικράτη να εκπέσει από το Αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως λέει και η παροιμία όποιος π........ πολλά παλούκια…….. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΡΑΣΑΙΚΟΣ: Ψεύτης; κλέφτης; ηθικός; ……..

Έπρεπε να είχατε παραιτηθεί κ. Ρασάικο, όχι μόνο από πρόεδρος αλλά και από Δημοτικός σύμβουλος.
Όπως ακούσαμε και χθες μετά την λήξη της συνεδρίασης από τον κ. Δήμαρχο, είπατε ψέματα ότι δεν χρωστούσατε τίποτα στον Δήμο Φλώρινας. Ο δήμαρχος σας ξεφτίλισε. παρουσίασε ντοκουμέντα με χρέη από τον πατέρα σας 10.000,00 δέκα χιλιάδες ευρώ  για τα οποία κάνατε ρύθμιση  το 2012, αφού όμως χρωστούσατε σύμφωνα με τον Καλλικράτη δεν μπορούσατε να είσαστε  Σύμβουλος έπρεπε να είχατε παραιτηθεί. Αλλά στην συνέχεια χρωστούσατε από το 2012 και για τα καρεκλάκια στην πλατεία 1600 ευρώ περίπου τα οποί σας βεβαιώθηκαν;  και σας αφαιρέθηκε η ενημερότητα. Επίσης χρωστούσατε και ‘άλλα 4700 ευρώ; για τα οποία έχετε κάνει προσφυγή και προσπαθείτε να τα γλυτώσετε; μήπως στο προχθεσινό συμβούλιο δεν φέρατε θέμα να διαγραφούν χρέη σας περίπου 3700 ευρώ, και κάνατε πως δεν το ξέρατε; και όταν το θέμα ήρθε έκτακτα χθες για να ανακληθεί η απόφαση γιατί κακώς πάρθηκε, οι καινούριοι φίλοι σας Ασπρίδης, Τσιώκας, Στάιος, είπαν να μην συζητηθεί το θέμα γιατί έπρεπε να ανταποδώσουν την συμφωνία τους μαζί σου.
Πότε λέτε αλήθεια κ. Ρασάικο;
Αφού είστε ψεύτης και επισήμως, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου Φλώρινας που στις 3 Απριλίου του 2013 σας καταδίκασε με φυλάκιση 1 έτους για Ψευδή καταμήνηση, για ψευδορκία μάρτυρα και ηθική αυτουργία σε αυτή κατά συρροή. Δηλαδή ψεύτης και με τη βούλα.
Θα μου πείτε τώρα κλέφτης γιατί; Ρωτήστε στην ΔΕΗ τον Διευθυντή να σας πει. Λέγεται ότι έκλεβε ρεύμα από το κοινόχρηστο για το μαγαζί του. Αληθεύει; ο Διευθυντής αν είναι αλήθεια έκανε τίποτα για αυτό;
ΤΕΛIΚΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘIΚΟΣ;

Πρέπει τέτοια άτομα να είναι στο συμβούλιο;

Δελτίο Τύπου από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.


Φλώρινα, 03-09-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου συνεδρίασε τη Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.

Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα είναι:

Ανέλαβε η νέα Γενική Γραμματέας Β. Ευταξά

Τα καθήκοντά της στη θέση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ανέλαβε η κ.Βασιλική Ευταξά.
Η νέα Γενική Γραμματέας σχεδιάζει

Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό στο Αμύνταιο

Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό -ΟΔΥΣΣΕΑΣ» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Φλώρινας


 Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ συγκαλεί Γενική Συνέλευση την ΠΕΜΠΤΗ  5  του  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  2013 στο ΕΒΕ (κοντά στον ΟΤΕ) στις 6.30 το απόγευμαμετά από πρόσκληση της ΟΛΜΕ για τα σοβαρότατα προβλήματα που

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚH ΓΡΑΦH»
Διετής φοίτηση (4 εξάμηνα) με
δίδακτρα
κύκλοι μαθημάτων

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

O Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ Αμυνταίου και ο σύλλογος των καθηγητών  
συγχαίρουν τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια
εκπαίδευση μαθητές του σχολείου και τους εύχονται καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στους στόχους τους. Η προσπάθειά τους επιβραβεύθηκε και τώρα ξανοίγετε μπροστά τους η ζωή και η

Συγχαρητήριο του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας


Το Δ.Σ. του συλλόγου μας συγχαίρει τα παιδιά των μελών και τις οικογένειες τους που κατάφεραν την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας για την επιτυχία, εκπληρώνοντας έναν από τους πρώτους στόχους της ζωής τους. 

Κάλεσμα από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Τσοτάκης


Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΤΣΟΤΑΚΗΣ - Σχολή Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού Φλώρινας, καλεί τους παλιούς αθλητές και όσους νέους (ηλικίας 5 έως 15 ετών) θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 π.μ., στις εγκαταστάσεις του TSOTAKIS PLACE (2o χλμ. Φλώρινας-Αρμενοχωρίου τηλ. 2385026555 - 6944537283).

Μήνυμα του αιρετού ΠΥΣΠΕ Αναστάσιου Αντωνιάδη


Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνουμε όλοι μας καλούμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρώτοι απ’ όλους, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να

Μαθήματα παραδοσιακών χορών από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Φλώρινας

Το Δ.Σ του συλλόγου μας ανακοινώνει πως η έναρξη των μαθημάτων παραδοσιακών χορών θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρότυπου πειραματικού δημοτικού σχολείου

Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 34η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

                                                          ΚΑΛΕΙ

Σε συνεδρίαση την Πέμπτη  5/9/2013 και ώρα10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Αμύνταιο:Έναρξη για τις τηλεθερμάνσεις σε όλα τα χωριά

Όπως είναι γνωστό έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους εργολάβους για την ολοκλήρωση των τηλεθερμάνσεων σε Αμύνταιο, Λεβαία και Φιλώτα, ένα έργο προϋπολογισμού

Σύλληψη αλλοδαπού στον Αετό Φλώρινας για αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος


Συνελήφθη σήμερα (03-09-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής
Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, 36χρονος υπήκοος Αλβανίας για αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος και οπλοκατοχή, στον Αετό Φλώρινας.

ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ



Κατά την περσινή χειμερινή περίοδο με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αυξήθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης με αιτιολογία την πάταξη
του λαθρεμπορίου στα καύσιμα. Με την υπέρμετρη αύξηση της τιμής του πετρελαίου (πάνω από 40%) επήλθε μείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης κατά 70%, ενώ παράλληλα οι πολίτες στράφηκαν σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ιδιαίτερα στην καύση βιομάζας, καθώς και σε κάθε είδους ακατάλληλα υλικά. 

Έναρξη μαθημάτων σε τμήματα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας


Ετήσια σεμινάρια φωτογραφίας
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις. 

Το πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός» διοργανώνει φέτος το 5ο Μουσικό Φεστιβάλ Φλώρινας, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 6,7,8 Σεπτεμβρίου 2013 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας. 

ΠΑΜΕ: «Όλοι στο πανεργατικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη»


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες.
Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων εντείνοντας την επίθεση στους μισθούς, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, με παραπέρα περικοπές σε κρατικές δαπάνες για φάρμακα, Υγεία, Παιδεία και άλλα. Μας ξεζουμίζουν με τους

Κάλεσμα του ΕΚΦ για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 Σεπτέμβρη στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει. 

ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα Ζωής» και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κέλλης διοργανώνουν σήμερα Τρίτη και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων Κέλλης, εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού».

Ομιλητές:

Επιδίωξη λύσης στην Αθήνα, ενώ συνεχίζεται η διαμαρτυρία για το στρατόπεδο Αμυνταίου


Ενώ συνεχίζεται η διαμαρτυρία για την απομάκρυνση των μονάδων και την κατάργηση του στρατοπέδου Αμυνταίου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης και ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης θα

Επιστολή του Αιμιλιου Ασπριδη στη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

ΠροςΓενική Γραμματέα

Αποκεντρωμένης Διοίκησης                                  Φλώρινα 29 Αυγούστου 2013
Ηπείρου ΔυτΜακεδονίας
Κυρία Γενικέ,
Με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Αφορμή της παρούσας επιστολής μας αποτέλεσε η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού