Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινάει μέχρι το τέλος του 2012 το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας



Συνέντευξη τύπου σχετικά με το έργο της τηλεθέρμανση Φλώρινας, παραχώρησε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Η συνέντευξη τύπου επικεντρώθηκε στην έγκριση του έργου της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα, γιατί  επιτέλους εγκρίθηκε από την  Ευρωπαϊκή Ένωση η κατασκευή του έργου της τηλεθέρμανσης, την οποία περιμέναμε τόσο καιρό  και για την οποία αγωνιστήκαμε σκληρά και εντατικά από το Μάρτιο του 2011.
 Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου,  μέχρι και το Μάρτιο του 2011 που επισκεφθήκαμε μαζί με την Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ κ. Αβραμοπούλου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες το Υπουργείο Οικονομίας και το ΕΠΠΕΡΑΑ, οι φάκελοι μας ήταν ανενεργοί και στα ράφια του Υπουργείου. Δε σας κρύβω, ότι έμεινα έκπληκτος όταν άκουσα από τον αρμόδιο Προϊστάμενο του Υπουργείου να μου λέει ότι «θα απαντέξουμε το έργο της τηλεθέρμανσης, γιατί πρώτον δεν ενδιαφερθήκατε και δεύτερον δεν έχετε τα χρήματα». Ειλικρινά εξεπλάγην.
Η απάντηση μου ήταν, ότι δεν έχουμε αδιαφορήσει. Είμαστε νέα Δημοτική Αρχή και μόλις τακτοποιήσαμε μέσα στο πρώτο τρίμηνο από την ανάληψη των καθηκόντων μας κάποιες εκκρεμότητες και είμαστε παρόντες. Δεύτερον, θέλω να με ενημερώσετε για το ποσό το οποίο απαιτείται για την ίδια συμμετοχή και θα σας απαντήσουμε κατά πόσο μπορούμε ή όχι να προχωρήσουμε στην κατασκευή του έργου.
Ο αρμόδιος Προϊστάμενος  μου είπε, ότι δεν γνωρίζει για το ποσό της ίδιας συμμετοχής, γιατί πρέπει να έρθει η απάντηση από της Βρυξέλλες, η οποία δεν είχε έρθει ακόμα γιατί όχι μόνο δεν είχαν στείλει τους φακέλους, αλλά ούτε και τους είχαν δει. Τότε, θέσαμε την προθεσμία των 20 ημερών στο Υπουργείο, να εξετάσει τους φακέλους, να μας πει για τις ελλείψεις που υπάρχουν και να αποσταλεί αμέσως ο φάκελος στης Βρυξέλλες.
Δυστυχώς, το Υπουργείο δεν έκανε τις ενέργειες αυτές και αναγκάστηκα και έστειλα έγγραφο στον τότε Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και στους αρχηγούς των κομμάτων για τη συγκεκριμένη ολιγωρία του Υπουργείου. Σε μια εβδομάδα λάβαμε το απαραίτητο ερωτηματολόγιο, το οποίο απαντήθηκε από την αρμόδια διεύθυνση και ο φάκελος εστάλη στις Βρυξέλλες.
Ακολούθως, μας ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η συμπλήρωση ενός ακόμα ερωτηματολογίου για τη συμπλήρωση κάποιων στοιχείων στη μελέτη. Μέσα σε ένα μήνα απαντήθηκε και αυτό και σήμερα σας ανακοινώνω ότι έχουμε την οριστική απάντηση πλέον για την έγκριση του έργου και μπορούμε να προχωρήσουμε σε όλες τις ενέργειες για τη δημοπράτηση του έργου.
Ήδη, δύο μήνες πριν από την οριστική απάντηση και ευρισκόμενοι στο στάδιο του προελέγχου, είχαμε την εικόνα ότι όλα πάνε καλά.  Κι  ενώ ήμασταν σε αναμονή της οριστικής απάντησης, προχωρήσαμε με τη ΔΕΥΑΦ στην επικαιροποίηση, όλων των αδειοδοτήσεων οι οποίες είχαν λήξει, στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και είμαστε σχεδόν έτοιμοι.
Το έγγραφο από το Υπουργείο, μας ενημερώνει για την οριστική έγκριση, με τα ποσά τα οποία θα σας διαβάσω, ενώ αναφέρει ότι εντός των ημερών θα προχωρήσουμε μαζί με το Υπουργείο, στη δημοπράτηση του έργου.
Το έγγραφο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γενική Γραμματεία της Επιτροπής, Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εστάλη στις 11 Σεπτεμβρίου 2012.
Ακολουθεί η αναφορά στο ιστορικό του έργου, το οποίο υπογράφεται από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού όπου υπάγεται το έργο, από τον κ. Αλμούνια.
Θα σας διαβάσω το σημείο, το οποίο μας ενδιαφέρει περισσότερο:
«Η επιλέξιμη δαπάνη του έργου είναι 70.458.305,00€». Το ποσό είναι μόνο 70.458.305,00€, γιατί είναι πλέον ΦΠΑ, αφού ο ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη και αυτό το γνωρίζουμε εξ’ αρχής.
«Οι δαπάνες του έργου αναλύονται παρακάτω:
Κατηγορία δαπανών
Συνολικό Κόστος Επένδυσης (ΕUR)
Οικοδομικές και κατασκευαστικές εργασίες: Περιλαμβάνουν την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς και διανομής τηλεθέρμανσης, κτιρίων αντλιοστασίων και εναλλακτών θερμότητας στη μονάδα της ΔΕΗ.
55.800.000,00
Εγκαταστάσεις και μηχανές: Περιλαμβάνει την αγορά αντλιών, λεβήτων αποθήκευσης και εναλλακτών θερμότητας σε επίπεδο καταναλωτή.
11.929.580,00
Μη προβλέψιμες δαπάνες
2.728.725,37
ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ
70.458.305,00
(ΦΠΑ- μη επιλέξιμη δαπάνη)
15.968.803,40
ΣΥΝΟΛΟ
86.427.108,77

Η χρηματοδότηση του έργου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί ως εξής:
-Συμμετοχή Ε.Ε.: 42.247.385,00€(69,90%).
-Συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου: 7.423.822,00€ (10,54%).
- Ιδία συμμετοχή: 10.787.098,00€ υπό μορφή κεφαλαίου και 3.000.000,00€ υπό μορφή δανείου, το οποίο θα χορηγηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων .
Η δημόσια επιχορήγηση λαμβάνει τη μορφή επιχορήγησης και δανείου με ευνοϊκούς όρους».
Όπως καταλαβαίνετε αυτά τα οποία ζητήσαμε, αυτά καταφέραμε να πάρουμε. Η χρηματοδότηση του έργου στο σύνολο των 70.458.305,00€ που είναι η κατασκευή του έργου πλέον του ΦΠΑ, είναι 80,44%, όσο ακριβώς είχαμε ζητήσει. Επομένως, την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα, αφού επικοινωνήσουμε με το Υπουργείο, θα πάμε στην Αθήνα ώστε να δούμε πως θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη δημοπράτησης του έργου και στην όλη από εδώ και πέρα διαδικασία. Όπως καταλαβαίνετε, είναι ένα μεγάλο έργο και ένας διεθνής διαγωνισμός. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ξεκινήσει το έργο. Η δέσμευση μας είναι, ότι το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2015. Ο χρόνος είναι πολύ μικρός και θα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ γρήγορα τα έργα, καθώς το 2015 λήγει και το ΕΣΠΑ.
Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι από την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, έχουμε ολοκληρώσει την υπογραφή των συμβάσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου και του Δήμου Φλώρινας και ήδη σήμερα ολοκληρώθηκαν οι ομάδες εργασίες και από αύριο το πρωί, όσοι εργάζονται το Σάββατο, ξεκινούν την εργασία τους. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή τόσων ανθρώπων στο Δήμο Φλώρινας είναι σημαντική, γιατί θα καταφέρουμε να κάνουμε απαραίτητες εργασίες και στην πόλη της Φλώρινας, αλλά και στις Τοπικές Κοινότητες.
Εφόσον υπάρχει το προσωπικό, τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για την προμήθεια των υλικών υπάρχουν και θα μπορέσουμε να τα προμηθευτούμε. Με την πρόσληψη των 235 ατόμων, εξοικονομούμε πολλά χρήματα και θα μπορέσουμε να κάνουμε τα διπλάσια και τριπλάσια έργα, από ότι κάναμε τις προηγούμενες φορές».
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Στην ερώτηση αν υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, είπε ότι το έργο θα υλοποιηθεί μέχρι το 2015. Ότι προκύψει θα το αντιμετωπίσουμε στην πορεία, με τη συνεργασία του Υπουργείου.
-Για το ενδεχόμενο τα χρήματα της ιδίας συμμετοχής να προέλθουν από αύξηση των Δημοτικών τελών, τόνισε ότι τα χρήματα της ιδίας συμμετοχής, θα προέρθουν από τον Τοπικό Πόρο. Ήδη, σας είχαμε ενημερώσει, ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες συναντήθηκα και με τον Υφυπουργό Ενέργειας και είχα την υπόσχεση του, ότι θα υπάρξει και η δέσμευση του Υπουργείου, ότι το ποσό που αντιστοιχεί στον Τοπικό Πόρο του Δήμου Φλώρινας, θα χρησιμοποιηθεί για την ιδία συμμετοχή.
-Όσον αφορά στη δημοπράτηση και στην ετοιμότητα μας, έχουμε επικαιροποιήσει ήδη τα τεύχη δημοπράτησης και είμαστε έτοιμοι. Άρα στη συνάντηση μας με το Υπουργείο, θα τους δώσουμε και τα τεύχη δημοπράτησης και θα είναι έτοιμη και η προκήρυξη. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του μήνα, θα μπορέσει η ΔΕΥΑΦ, σε συνεργασία με το Υπουργείο να ανακοινώσει τη δημοπράτηση.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα, όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή. Πρέπει να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΦ, την ΑΝΦΛΩ και την ΑΝΚΟ και ιδιαίτερα τον κ. Μπαλτά Ευάγγελο, αναπληρωτή καθηγητή στο Ε.Μ.Π., πρώην Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και ο οποίος, μετά από δική μου παράκληση, λόγω των γνωριμιών που είχε στις Βρυξέλλες, πήγε 2 ή 3 φορές στους αρμόδιους για να ξεμπλοκάρουμε και να προχωρήσει το έργο. Εάν δεν κάναμε τις παρεμβάσεις με όλες τις γνωριμίες που είχαμε και στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες, το έργο δεν θα είχε ξεμπλοκαριστεί ακόμα. Πρέπει να πούμε και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, στον τότε Υπουργό κ. Σουφλιά, ο οποίος μετά από παράκληση μου και τότε δέχτηκε να μας δει εμένα ως Νομάρχη, τον τότε Δήμαρχο Φλώρινας κ. Παπαναστασίου, την Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ κ. Αβραμοπούλου και τους τότε Βουλευτές κ. Κωνσταντινίδη και κ. Λιάνη και ζητώντας την ένταξη του έργου στα ευρωπαϊκά προγράμματα, η απάντηση του ήταν άμεση και ζήτησε από τον κ. Μπαλτά, να προχωρήσει στις απαραίτητες από μέρους του Υπουργείου ενέργειες. Αυτή η συνάντηση ήταν η αρχή ολοκλήρωσης της σημερινής απόφασης.
- Έχουμε κάνει όντως δύο προτάσεις σχετικά με την χρήση του Τοπικού Πόρου. Μια για την ιδία συμμετοχή της τηλεθέρμανσης και μια για τη μετακύλιση του στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ποιο από τα δύο έργα θα γίνει πρώτο. Επίσης, δεν ξέρουμε ακόμα το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο Δήμο Φλώρινας από τον Τοπικό Πόρο. Άρα, ναι μεν θα δώσουμε χρήματα για την τηλεθέρμανση, αλλά από το έργο αυτό, δεν θα εξυπηρετηθούν όλοι ο Δημότες μας, παρά μόνο σε πρώτη φάση η πόλη της Φλώρινας. Εδώ, πρέπει να σας πω ότι προχωράει και η μελέτη της τηλεθέρμανσης για τη Μελίτη και μόλις πάρουμε την πρώτη έγκριση θα προχωρήσουμε και αυτό το έργο».
Φλώρινα, 14-09-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Συνεδρίαση την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης

Συνεδριάζει την Τρίτη στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

1
«Εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης»
Εισηγητής κος Ι. Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.

Συνεδριάζει την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Συνεδριάζει την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 3.00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1
«Επιλογή συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης (άρθρο 77 του Ν.3852/2010)».
Εισηγητής κος Ι. Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.
2
«Σχετικά με έγκριση 1ου ανακεφαλαιωτικού – τακτοποιητικού πίνακα του έργου: Σύνδεση Δήμου Μελίτης-ΤΔ Σιταριάς με Δήμο Περάσματος-ΤΔ Αμμοχωρίου».
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
3
«Σχετικά με παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: Ασφαλτόστρωση οδών Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας».
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
4
«Σχετικά με γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αιολικού πάρκου στη θέση ΑΓΝΑΝΤΙ του Δήμου Φλώρινας»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
5
«Σχετικά με γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αιολικού πάρκου στη θέση ΠΕΤΡΟΒΟΥΝΙ του Δήμου Φλώρινας»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
6
«Σχετικά με εκμίσθωση για υλοτομία των συστάδων 2β1 και 2δ του Δημοτικού Δάσους Πολυποτάμου»
Εισηγητής Δρ. Ι. Μουντούσης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος τομέα Αγροτικής
7
«Σχετικά με επιλογή χώρου για την τοποθέτηση του ανδριάντα της Ελευθερίας»
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
8
«Σχετικά με μετατόπιση προτομής του Νικ. Πύρζα και του Νικ. Παπαδόπουλου “Παππού”»
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
9
«Σχετικά με επιλογή χώρου για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου»
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
10
«Σχετικά με συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας με τον μη κερδοσκοπικό Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού ¨ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ¨ προγράμματος που αφορά στην πρόληψη και στην έγκυρη διάγνωση».

Υπάρχει δουλειά στη δυτ.Μακεδονία;




Στο 30% εκτοξεύτηκε η ανεργία στην Δυτική Μακεδονία για το 2ο τρίμηνο του 2012, από 23,1% την ίδια περίοδο του 2011, αναδεικνύοντας την συγκεκριμένη περιφέρια στην πρώτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική αρχή και την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού που

Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου το 17% των μετοχών της ΔΕΗ




Στην μεταβίβαση, άνευ ανταλλάγματος, 39.440.000 μετοχών της ΔΕΗ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ΑΕ προχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο. Οι μετοχές αυτές αντιστοιχεί το 17% της Εταιρείας.Η σχετική διαδικασία έγινε σύμφωνα....

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τον τουρκικό κράτος στην πόλη της Φλώρινας




Σύμφωνα με το Ν. 2645/98  καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.   

Έναρξη προγραμμάτων εκγύμνασης από το Δήμο Φλώρινας




Ο Δήμος Φλώρινας ανακοινώνει, ότι από 24-9-2012 θα πραγματοποιήσει  προγράμματα εκγύμνασης για τους δημότες του, στις εξής αθλητικές δραστηριότητες:
·                     Πεζοπορία  σε αστικές και ορεινές διαδρομές
·                     Ποδηλασία
·                     Αθλοπαιδιές στα γήπεδα και αθλητικούς χώρους του Δήμου
·                     Ορειβασία – Αναρρίχηση 
Οι δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα πρωινές ή/και απογευματινές ώρες και υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή τους θα είναι πέντε γυμναστές, εργαζόμενοι του Δήμου Φλώρινας.
Στα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν πολίτες όλων των ηλικιών.
Υπεύθυνος Προγράμματος:  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστείδου Αριστείδης
Υπεύθυνοι Γυμναστές: 
·                     Αντωνιάδης Μιχαήλ
·                     Κατικαρίδης Αργύριος
·                     Κωτσοπούλου Γιώτα
·                     Κώτσος Χρήστος
·                     Μπογδάνης Βασίλειος
Πληροφορίες  - Εγγραφές: 
ΔΑΚ Φλώρινας   Τηλ. 2385023584  (9:00 έως 21:00)
Φλώρινα, 14-09-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Τη Δευτέρα η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Τ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. Φλώρινας




Η Τοπική Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Φλώρινας πραγματοποιεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7 μ.μ. στο café «Οδός Ονείρων».

Επιστημονική Ημερίδα για τις "Κεφαλαλγίες - Ημικρανίες"


Ινδοί επενδύουν σε Πρέσπες και Αχρίδα!

"Η εταιρεία «Sahara India» του Ινδού επιχειρηματία Subrata Roy αγόρασε προσφάτως το ξενοδοχείο «Slavija» στην Αχρίδα το οποίο θα χρησιμοποιήσει, αρχικά, για τη στέγαση των προσώπων που θα

Παρών δήλωσε ο ΣΟΧ Φλώρινας στους πιο απαιτητικούς μαραθώνιους ορεινού τρεξίματος


Τον Ιούλιο για δύο ημέρες ο ορεινός όγκος του Ζαγορίου πλημμύρισε από αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας που θέλησαν να συμμετέχουν στη μαραθώνια διαδρομή των 50km, αλλά και στις άλλες δύο διαδρομές, των 25 και των 10km, που μπήκαν φέτος στο πρόγραμμα δίνοντας στη διοργάνωση το χαρακτήρα ενός γεγονότος μαζικού αθλητισμού.

«Βοροινά 2012»


Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, οι 36 οινοπαραγωγοί-μέλη της `Οίνοι Βορείου Ελλάδος` θα είναι στα ΒορΟινά, την εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, και σας προσκαλούν να δοκιμάσετε μαζί, λευκούς, ροζέ και

Ευχαριστήριο για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στο δήμο Αμυνταίου


Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου θέλει να ευχαριστήσει την Π.Υ. Πτολεμαΐδας και Φλώρινας, την Δασική Υπηρεσία Φλώρινας, τους Αντιδημάρχους

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»


Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας πρόκειται να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ με κεντρικό τίτλο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», που θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Χανίων-Κρήτης στις 19, 20 & 21 Οκτωβρίου 2012 και αργότερα στις έδρες των 13 Περιφερειών της Ελλάδας υπό

Διακοπές στο καταφύγιο της αρκούδας με εθελοντική εργασία


Εθελοντική εργασία στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στο Νυμφαίο, προσέφεραν 12 οικογένειες οι οποίες φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα της οργάνωσης στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιήθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.