Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας συμμετέχει μαζί με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 και ώρα 11:00π.μ.

                                                                                    Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας    

Διαμαρτυρία και επίδοση ψηφισμάτων από την ΕΛ.Μ.Ε. Φλώρινας



Την Παρασκευή 12-07-2013 και ώρα 11:30 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας όπου και επιδόθηκε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που καταργεί 52 ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και θέτει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς κι εργαζομένους γενικότερα. Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Φλώρινας αποδέχθηκε τα αιτήματα του συνδικάτου και δεσμεύτηκε για την προώθηση και τη στήριξή τους.

Η έκθεση του ανθρώπου σε επιβλαβής χημικές ουσίες και οι δυνατότητες μείωσης προς αποφυγή μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ασθενειών



Ο Πρόεδρος, της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σας καλεί να παραβρεθείτε στην ημερίδα με θέμα: ««Η έκθεση του ανθρώπου σε επιβλαβής χημικές ουσίες και οι δυνατότητες μείωσης προς αποφυγή μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ασθενειών» 
που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Κοβενταρείου Κοζάνης (Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων) την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 και ώρες 10:00 έως και 18:00.

Ευχαριστήρια επιστολή του Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας



Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αισθάνεται την ανάγκη να σας ευχαριστήσει θερμά για την ευγενική ανταπόκριση και άμεση υποστήριξή σας στην προσπάθεια να παραμείνει το Π.Δ.Μ. αυτόνομο και δυνατό.

Τριήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Λέχοβο



Την Πέμπτη 18 Ιουλίου στο Λόφο του Προφήτη Ηλία, οι παρεβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακή χορευτική και μουσική μπάντα χάλκινων πνευστών από την Γερμανία, η οποία φέρνει μαζί της Φολκλόρ ακούσματα και την κουλτούρα της Βαυαρίας, καθώς

Ψήφισμα της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας εναντίον του νομοσχεδίου της διαθεσιμότητας



Τις προσεχείς ημέρες η Κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο-λαιμητόμο για χιλιάδες εργαζόμενους μεταξύ των οποίων και για χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Με το επίμαχο νομοσχέδιο καταργούνται 52 ειδικότητες εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καρατομώντας την Επαγγελματική-Τεχνική Εκπαίδευση, καταργώντας 3 ολόκληρους τομείς της και αφήνοντας έκθετους χιλιάδες μαθητές που φοιτούν σε αυτούς.

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:00 με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1. Έγκριση στρατηγικού σχεδιασμού Δήμου Αμυνταίου μετά από εισήγηση εκτελεστικής επιτροπής.
2. Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού Προγράμματος

Η αυτοκτονία κρατουμένου στα Σέρβια Κοζάνης καταδεικνύει την Κυβερνητική αναλγησία στην Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Καμία δικαιολογία δεν υφίσταται για τις προφανείς Κυβερνητικές ευθύνες για την απώλεια μιας ακόμα ανθρώπινης ζωής. Από της 20 Αυγούστου του 2012 είχε κατατεθεί η υπ. Αρ. πρωτ. 823 ερώτηση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή στο Εθνι

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 11ου Παμμακεδονικού Συνεδρίου



Με μέλη της οργανωτικής επιτροπής του 11ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας  στις 13 και 14 Ιουλίου 2013, συναντήθηκε την Παρασκευή 05 Ιουλίου  2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Κάλεσμα του Ε.Κ.Φ. στην απεργιακή συγκέντρωση 16ης Ιουλίου 2013



Η κυβέρνηση συνεχίζει να πετά στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το άθλημα του πιγκ-πογκ



Το πιγκ-πογκ εμφανίστηκε το 1880 στην Αγγλία. Στην Ελλάδα μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από το 1977 είναι Ολυμπιακό άθλημα. Το 1988 στη Σεούλ συμπεριλήφθηκε για 1η φορά στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης δρόμων στην πόλη της Φλώρινας



Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα στην πόλη της Φλώρινας και συγκεκριμένα στα σημεία διέλευσης των υπόγειων καλωδίων μέσης τάσης, τα οποία αποτελούν τη διασύνδεση του Αιολικού Πάρκου που βρίσκεται στη θέση Τούμπα-Ανθοβούνι, στο όρος Βαρνούς με το νέο υποσταθμό της ΔΕΗ στη Φλώρινα.

Συμβουλές αποτροπής κλοπών σε οικίες



Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποσκοπώντας στην αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των διακοπών της καλοκαιρινής περιόδου, συμβουλεύει τους πολίτες τα εξής :

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με Ουκρανούς τουριστικούς πράκτορες

Με τουριστικούς πράκτορες από την Ουκρανία, οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας, συναντήθηκε την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Λέχοβο 2013

«Αύγουστος των Καλλιτεχνών»



Η Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» στο πλαίσιο των εικαστικών παρουσιάσεων «Αύγουστος των Καλλιτεχνών» συμμετέχοντας στις ετήσιες εκδηλώσεις πολιτισμού

3ο τουρνουά 5x5 Ξινού Νερού



20 ομάδες...200 σχεδόν αθλητές...13 μέρες...ένα γήπεδο...ένας στόχος...φαγητό...μουσική και ποτό...

Πολλές πολλές εκπλήξεις...Περιμένουμε την ίδια συμμέτοχη από θεατές για να περάσουμε καλά όλοι μαζί και να ενισχύσουμε και τον Αθλητικό Σύλλογο του χωριού..

Ξεκινά το Συνέδριο Απανταχού Φλωρινιωτών



Το Συμβούλιο Απανταχού Φλωρινιωτών (Σ.Α.Φ.) σας προσκαλεί στις εργασίες του Συνεδρίου των Απανταχού Φλωρινιωτών, το τριήμερο 15, 16, 17 Ιουλίου 2013.

3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά



Πλησιάζει ο καιρός για το 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα που θα διεξαχθεί στη Σιταριά -Φλώρινα στις12-13-14 Ιουλίου. Ας θυμηθούμε στιγμές απο το 2ο.

Ο Γ. Τραϊανού επίτιμος χορωδός της χορωδίας των Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης



Το ΔΣ του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης εκφράζει, ομόφωνα την ευγνωμοσύνη του προς τον διακεκριμένο Φλωρινιώτη Οδοντίατρο της Διασποράς κ. Γεώργιο Τραϊανού που δραστηριοποιείται στην Ελβετία για την ευγενική χειρονομία του να αναλάβει , εξ ολοκλήρου, τα έξοδα λειτουργίας της Χορωδίας του Συλλόγου.

1ο hip - HOPE FOR AUTISM -skate festival



Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς διοργανώνει σε συνεργασία με την «Αντίθετη Ροή» και το «Volt shop» το 1ο hip - HOPE FOR AUTISM -skate festival, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 στο χώρο στάθμευσης (Λαϊκή αγορά) και στο θεατράκι του πάρκου Ολυμπιακής φλόγας.
16:00-20:00     Skate contest με πλούσια δώρα
20:30-00:30     Hip-hop festival με τους:
·                     Senz

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στη Φλώρινα για οφειλές προς το Δημόσιο



Συνελήφθη, την Τετάρτη (10-07-2013) το πρωί στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, 40χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Μηνιαία δραστηριότητα υφισταμένων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.



1. Η δραστηριότητα των υφισταμένων μας Αστυνομικών Διευθύνσεων (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), κατά το μήνα Ιούνιο του έτους 2013, είναι η εξής:

 α.   Συνελήφθησαν, συνολικά τετρακόσια εξήντα τέσσερα (464) άτομα.
  Ειδικότερα:
· Έξι (6) άτομα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
· Ένα (1) άτομο, για απόπειρα βιασμού.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης



Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων στη δράση 1.1 «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης».
Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση 1.1 «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης» του Μέτρου 2.1.6 «Στήριξη για μη παραγωγικές επενδύσεις», στο πλαίσιο προγραμμάτων στήριξης του ΠΑΑ 2007-2013.

Ψήφισμα -καταγγελία της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας για την ακολουθουμένη κυβερνητική πολιτική



Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας καταγγέλλει την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και τον συνεχιζόμενο κυβερνητικό κατήφορο. Κυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν την επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους και τις ζωές τους ως απλούς αριθμούς.

Ένταξη παιδιών, έφηβων και νέων στο Κέντρο Ημέρας για παιδιά, έφηβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, Ν. Καστοριάς



Το Κέντρο Ημέρας δέχεται νέες αιτήσεις για ένταξη παιδιών, εφήβων και νέων με διάγνωση στο φάσμα του αυτισμού ηλικίας 4-22 ετών. Στα ημερήσια προγράμματα του Κέντρου Ημέρας παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο:
1.                  Συνεδρίες αισθητηριακής ολοκλήρωσης και ψυχοκινητικής
2.                  Συνεδρίες εργοθεραπείας
3.                  Συνεδρίες λογοθεραπείας
4.                  Συνεδρίες ειδικής αγωγής
5.                  Συνεδρίες ψυχοθεραπείας
6.                  Συνεδρίες συμβουλευτικής οικογενειών (γονέων και αδερφών)
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την Δευτέρα 15 Ιουλίου. Πληροφορίες και αιτήσεις για ένταξη: κα Κόλκα Αλεξάνδρα 2467087543 (καθημερινά 9.00-13.00 και 17.00-21.00)
Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας,
Κόλκα Αλεξάνδρα
Το Κέντρο Ημέρας είναι Έργο Συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική Ένωση

Ιστολόγιο για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις παρεχόμενες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες από τους φορείς του Νομού Φλώρινας



Ανακοινώνουμε ότι στο ιστολόγιο του δικτύου «ΓΕΦΥΡΑ», στη διεύθυνση http://gefyraflo.blogspot.gr/, οι κάτοικοι του νομού Φλώρινας μπορούν πλέον να ενημερώνονται για όλες τις παρεχόμενες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες από τους δημόσιους και εθελοντικούς φορείς της περιοχής.