Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ


«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
«ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»


Φλώρινα, 20 Φεβρουαρίου 2014


ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ


          Την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18.00 ως 21.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Ομίλου Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία και έγινε η έναρξη του 2ου μέρους του Προγράμματος για τον «Κριτικό Γραμματισμό» με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Ντίνα, Καθηγητή Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού


Ο Σύλλογος των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αγίου Γερμανού με αφορμή την παραδοσιακή γιορτή της Τσικνοπέμπτης, είχε την ωραία πρωτοβουλία να διοργανώσει για τα παιδιά μετά την λήξη των μαθημάτων το παραδοσιακό έθιμο του “τσικνίσματος” και να προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ποικίλα εδέσματα.
Και του χρόνου!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το 6/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας «Νέοι Ορίζοντες», την

Σε «διαθεσιμότητα» 3.000 εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. μέσα στον Μάρτιο

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε «διαθεσιμότητα» ακόμα 3.000 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αποκαλύπτει, σήμερα, το «Έθνος».

Αποκριάτικο πάρτι του Σ.Ε.Π. Φλώρινας

Το 1o Σύστημα Προσκόπων Φλώρινας σας προσκαλεί στον Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι το Σαββάτο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 το απόγευμα στην Λέσχη των Προσκόπων στην είσοδο της πόλης!!!!!!!!
Κλόουν και Ξυλοπόδαρος θα σας περιμένουν για ένα τρελό ξεφάντωμα και Λαχειοφόρος αγορά !!!!!!!!!

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 3 ΕΥΡΩ.

Ο ετήσιος χορός του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Οι Γεωτεχνικοί του παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση της κοπής πίτας και του ετήσιου χορού, που θα πραγματοποιηθεί τηνΤσικνοπέμπτη, 20  Φεβρουαρίου 2014 στο κέντρο ΑΚΡΙΤΑΣ στα Αλωνάκια – Κοζάνης.

Αιτήσεις προεγγραφής για τις νέες ειδικότητες α’ εξαμήνου 2014 του ΙΕΚ Αμυνταίου μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2014

Σας ενημερώνουμε ότι το ΙΕΚ Αμυνταίου προτίθεται να ξεκινήσει νέα τμήματα για το ΙΕΚ και τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στις παρακάτω ειδικότητες:


ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΚ:
·                     Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας
·                     Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών
·                     Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης & Προώθησης Προϊόντων (Marketing)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΚ:

Χορός του συλλόγου «Δρυάδες» Μεσονησίου


Ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος «ΔΡΥΑΔΕΣ» Μεσονησίου, σας καλεί στο χορό του, που θα πραγματοποιηθεί τηνΤσικνοπέμπτη στις 20/2/2014 με ζωντανή μουσική, στο κέντρο του Μίμη στο Αμμοχώρι και ώρα 20:30!!!!!! 

Ο Σύλλογος Θεσσαλών Φλώρινας ευχαριστεί την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων της Θεσσαλίας Νομού Φλώρινας ευχαριστεί θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας για: 

Διακρατική συνάντηση με πρωτοβουλία της ΔΙΑΔΥΜΑ στο Αργυρόκαστρο

Στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος LESS WASTE που υλοποιεί η ΔΙΑΔΥΜΑ μαζί με την Περιφέρεια του Αργυροκάστρου και το Πανεπιστήμιο των Τιράνων, στελέχη της εταιρείας επισκέφθηκαν την περιοχή για προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας. 

Τροχοπέδη στην υγεία, το λουκέτο των πολυϊατρείων του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ

Η καταστροφική ουσία της απορρύθμισης της ΠΦΥ, με τον νόμο για το ΠΕΔΥ που ψήφισαν 152 βουλευτές και σύμμαχοι της μνημονιακής συγκυβέρνησης, αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα. 

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

          Συμμετέχουμε στη διεθνή μέρα δράσης κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού που καλούν κινήματα και συνδικάτα στην Ευρώπη στις 22 Μάρτη. Ήδη σε Λονδίνο, Γλασκώβη, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη, Βαρσοβία, Βιέννη, Ν. Υόρκη, Μελβούρνη καλούν σε μαζικές διαδηλώσεις. Θα προστεθούν άμεσα πολλές άλλες πόλεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863

Ἐν Φλωρίνῃ τῇ  20ῇ Φεβρουαρίου 2014
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Ν

Αἰσθανόμεθα τὴν ὑποχρέωσιν νὰ εὐχαριστήσωμεν καὶ νὰ συγχαρῶμεν δημοσίως τὸν Ἁλιευτικὸν Σύλλογον Πρεσπῶν (εἰς χωρίον Ψαράδες) διὰ τὴν προσφορὰν διακοσίων καὶ πεντήκοντα (250) κιλῶν τσιρονιῶν, ὡς καὶ τὸν κ. Νικόλαον Τραϊανόπουλον, διὰ τὴν ἐκ μέρους του προσφορὰν ὀγδοήκοντα (80) κιλῶν τσιρονιῶν, πρὸς ἐνίσχυσιν τοῦ ἔργου τοῦ Γενικοῦ Φιλοπτώχου Ταμείου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας.
Εὐχόμεθα ὁλοψύχως ὁ Πανάγαθος Θεὸς νὰ χαρίζῃ πλουσίαν τὴν εὐλογίαν καὶ τὴν Χάριν Του εἰς τοὺς ἀνωτέρω δωρητὰς καὶ ἡ προσφορά τους νὰ συνιστᾷ ἀξιομίμητον παράδειγμα ἐμπράκτου κατὰ Χριστὸν ἀγάπης καὶ φιλαλληλίας, ἰδίως εἰς τοὺς παρόντας κρισίμους καιρούς.


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

λήψη μέτρων για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης στο Δήμο Εορδαίας αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής

                         
 

Ταχ. Δ/νση
:
Διοικητήριο
ΖΕΠ
Κοζάνη, 20-2-2014

Τηλέφωνο
:
24610 52650  
                                
                              Προς:   Μ.Μ.Ε.

Φαξ
:
24610 52650

e-mail
:
press@pdm.gov.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης στο Δήμο Εορδαίας
αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής


«Προχωράμε στη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιρούμενων σωματιδίων στο χωρικό επίπεδο του Δήμου Εορδαίας, σύμφωνα με την

Ελληνική Αυγή σε ολόκληρη την χώρα.


(του υποψηφίου Δημάρχου με την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα», Ηλία Κασιδιάρη για την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή")

Τον τελευταίο μήνα διανύσαμε στην κυριολεξία όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος. Με μαζικές πολιτικές εκδηλώσεις παρουσιάσαμε τους υποψηφίους της Χρυσής Αυγής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου σε ολόκληρη τη χώρα. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη οι Χρυσαυγίτες έδωσαν και δίνουν δυναμικό παρόν αποδεικνύοντας πως είμαστε η ανερχόμενη πολιτική δύναμη. Την ίδια ώρα στην Αθήνα το Σύστημα έχει αφηνιάσει βλέποντας πως το Εθνικιστικό Κίνημα θριαμβεύει στην πρωτεύουσα, γεγονός που προσδίδει τεράστιο ειδικό βάρος στον αγώνα μας. Βρισκόμαστε στο επίκεντρο μίας τεράστιας πολιτικής μάχης, η έκβαση της οποίας θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον της Πατρίδας μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του συλλόγου σε γυναικείο αποκριάτικο ξεφάντωμα


Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Φλώρινας και η Ομάδα Συνεργασίας προσκαλούν τις φίλες του συλλόγου σε γυναικείο αποκριάτικο ξεφάντωμα στις 23 Φεβρουαρίου 2014  και ώρα 6.30μμ στο

Έναρξη του επιμορφωτικού προγράμματος «Κριτικός Γραμματισμός στο Νέο Σχολείο» (video)

Ξεκίνησε χθες το δεύτερο μέρος του προγράμματος για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών με τίτλο «Κριτικός Γραμματισμός στο Νέο Σχολείο, 2ος κύκλος», που θα διαρκέσει ως τον Μάιο του 2014. 


Βρέθηκε Πετρέλαιο στην Φλώρινα

Φαίνεται πως η περιβαλλοντική και προφανώς κάθε είδους συνείδηση είναι ανύπαρκτη για κάποιους στην Φλώρινα. Έτσι μόνο εξηγείται η εγκληματική πράξη της απόθεσης απορριμάτων και πετρελαιοειδών σε περιοχή του πεδίου βολής Φλώρινας όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Αν υπάρχουν υπεύθυνες υπηρεσίες ας επιληφθούν.

Ενας διαβάτης

Δωρεάν προβολή ταινίας - ντοκιμαντέρ στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας


Συνάντηση βουλευτών της Ν.Δ. με τον Γ.Γ. Εσόδων

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Τρίτη, 19 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον Γ.Γ Εσόδων κ. Θεοχάρη, μεταξύ αυτών και ο κ. Κωνσταντινίδης.

Παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ στη Φλώρινα (video)

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στους δήμους και στις περιφέρειες, υπάρχει ελπίδα - υπάρχει προοπτική. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση. ΑΓια αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία» διοργάνωσε χθες η Τομεακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ. 

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των υποψήφιων της Λαϊκής Συσπείρωσης, - των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές, - στην Π.Ε. Φλώρινας.
Δείτε στο video τις δηλώσεις του γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Κώστα Σταμπολίδη, του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραντζίδη και της υποψηφίας δημάρχου Φλώρινας Βίκυς Παπαναστασίου.

Παιδικός Αποκριάτικος Χορός - Φλώρινα, Σάββατο 22 Φεβρ 2014


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

«Συνέδριο για την Ανεργία τους Νέους και την Ευρώπη»


Φλώρινα, 19 Φεβρουαρίου 2014
Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ)
Association of Active Youths of Florina
Μεγαρόβου 19
53100, Φλώρινα

Θέμα: «Συνέδριο για την Ανεργία τους  Νέους και την Ευρώπη»

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (Κινηματογράφος)
στις 17.00 το απόγευμα.