Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΜΠΑΜΠΑΡΙΑ 2013 - ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Μορφωτικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Παπαγιάννης, σας προσκαλεί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στις 10 το πρωί, στα «ΜΠΑΜΠΑΡΙΑ».
Πρόκειται για ένα έθιμο, το οποίο κρατάει από την εποχή της Τουρκοκρατίας και γιορτάζει το ξύπνημα της γης και της καρποφορίας. Κεντρικός ήρωας της εκδήλωσης είναι η νύφη. Τα Μπαμπάρια συμβολίζουν τη γονιμότητα της γης, η οποία «ξυπνάει» με το θόρυβο που κάνουν τα κουδούνια τους από το «βαθύ χειμερινό ύπνο». Σκοπός των Μπαμπαριών είναι η προστασία της νύφης από τους «κακούς». Το πρωινό της Πρωτοχρονιάς γυρίζουν όλο το χωριό, με τη συνοδεία τοπικής παραδοσιακής ορχήστρας και του κόσμου και το μεσημέρι μαζεύονται όλοι στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου τα Μπαμπάρια «αποκαλύπτονται», βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες και στήνουν ένα μεγάλο χορό με πρωτοχορευτή τη νύφη.
 
Υ.Γ. Προσοχή στις απομιμήσεις!

Δυναμικά άρχισε τις χειμερινές προπονήσεις του ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας



ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Δυναμικά άρχισε τις χειμερινές προπονήσεις του ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας, ολοκληρώνοντας τις εγγραφές νέων μελών απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Στόχος είναι έτσι, να διατηρήσει την ποιότητα στην προπόνηση και να διασφαλίσει  καλύτερα τον έλεγχο και  κυρίως την ασφάλεια, για τους φερέλπιδες μικρούς χιονοδρόμους, που ο μικρότερος, δεν είναι ούτε καν 4 χρονών. Αυτό δείχνει περίτρανα την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι γονείς  στον Αθλητικό Όμιλο Φλώρινας  που φέτος μείωσε την ετήσια συνδρομή, ενώ παράλληλα αύξησε τις παροχές, μέσα από μια ολοκληρωμένη 10μηνη εκγύμναση .Μέσα στον χειμώνα θα πραγματοποιήσει πολλές εκδηλώσεις και δράσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, όπως Νυχτερινή διανυκτέρευση στην  Βίγλα-Νυχτερινό σκι-βραδινή πεζοπορία στο χιόνι-7ωρη πορεία με τα σκι απο το Χιον.Κέντρο.Βιγλας στις Πρέσπες , και πολλά άλλα.
 site: www.aoflor.blogspot.com
   ΤΟ Δ.Σ