Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνεδρίασε το Δ.Σ Φλώρινας



Υπό την Προεδρία της Προέδρου κας Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κου Γιάννη Βοσκόπουλου, πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 02 Οκτωβρίου ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, όπως προβλέπεται στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη, «Απολογισμός- Ισολογισμός Χρήσης 2011» με εισηγητή τον κο Κρουσοράτη Δημήτριο, υπάλληλο του Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.

Κατά την πρώτη τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Φλώρινας κος Γιάννης Βοσκόπουλος και ως απάντηση στις τοποθετήσεις της Αντιπολίτευσης και στις μομφές περί ελλιπών στοιχείων είπε: 

«Το γραφείο της Προέδρου είναι ανοιχτό για όποιον Δημοτικό Σύμβουλο θέλει περαιτέρω στοιχεία. Ό, τι υπάρχει στο γραφείο της Προέδρου μπορεί να δοθεί και είναι στη διάθεση κάθε Συμβούλου. Επίσης μπορεί να εξυπηρετηθεί από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία δεν αρνείται να δώσει στοιχεία σε κανέναν Σύμβουλο. Οπότε δεν μπορείτε να μας κατηγορείτε για ελλιπή στοιχεία. Εμείς όταν ζητηθούν, τα δίνουμε. Εσείς δεν τα ζητήσατε.

Όσο για το θέμα του Απολογισμού- Ισολογισμού, κύριε Ασπρίδη, δεν εκπλήσσομαι που δεν θα το ψηφίσετε. Αυτό το περίμενα και δεν είναι κάτι καινούριο ή κάτι διαφορετικό. Αλλά δεν με πείθετε ότι δεν έχετε κάποια προκατάληψη και θα σας εξηγήσω το γιατί. 


Θα με πείθατε ειλικρινά και θα έλεγα “ναι, έχετε δίκιο” εάν τα χρήματα που βλέπατε αναρωτιόσασταν και από πού είναι. Από χρέη δηλαδή που έχει ο Βαρβούτης στον πρώην Δήμο Μελίτης, που ήταν Δήμαρχος ο κύριος Τσακμάκης, από χρέη του πρώην Δήμου Περάσματος, που ήσασταν Δήμαρχος εσείς, από χρέη του πρώην Δήμου Φλώρινας ή του πρώην Δήμου Κλεινών. Δε δημιουργήθηκαν αυτές οι απαιτήσεις τώρα, άρα δεν τις διεκδικήσατε σωστά εσείς. Εμείς βρήκαμε μια κατάσταση, η οποία αποδεικνύει ότι δεν κάνατε σωστά τη δουλειά σας και οφείλουμε να κάνουμε κάτι, για να διεκδικήσουμε αυτά που δε διεκδικήσατε εσείς τόσα χρόνια, τα οποία δεν ξέρουμε και αν μπορούμε να τα διεκδικήσουμε. Γιατί απ΄ ότι ξέρω για τον Βαρβούτη δεν κάνατε προσφυγές το χρονικό διάστημα που έπρεπε να γίνουν και δίνουμε αγώνα με τη διάνοιξη του ορυχείου της Βεύης για να απαιτήσουμε αυτά τα ποσά από τα Υπουργεία, διότι τα χρωστάει στο πρώην Δήμο Μελίτης.


Από το 1999 μέχρι το 2010 Δήμαρχος ήσασταν εσείς, κύριε Ασπρίδη. Εσείς δηλαδή, δεν είχατε προχωρήσει σε συστήματα παρακολούθησης των επιχορηγήσεων και θέλετε σε μία μέρα, με το νέο Καλλικρατικό Δήμο να τα κάνουμε όλα εμείς; Δε γίνονται όμως όλα αυτά σε μια μέρα. Και να ξεκινήσουν τώρα, τα αποτελέσματα θα φανούν σε μια δεκαετία. Παρ’ όλα αυτά, το θέμα το συζητήσαμε με τον Ορκωτό Λογιστή, ο οποίος δεν είναι συνεργάτης μας, όπως θέλετε να λέτε, αλλά μας κάνει έλεγχο ως ανεξάρτητη αρχή και αποφασίσαμε το σύστημα παρακολούθησης να ξεκινήσει από 1-1- 2013.

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν, έχετε προκατάληψη και καλύτερα να πείτε ξεκάθαρα ότι δε θέλετε να ψηφίσετε τον Ισολογισμό- Απολογισμό γιατί είστε Αντιπολίτευση και μη προσπαθείτε να αιτιολογήσετε τη στάση σας με αναιτιολόγητους ισχυρισμούς.»

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισαν οι κύριοι Α. Ασπρίδης, Κ. Τσακμάκης, Γ. Απιδόπουλος, Μ. Τσιώκας, Ν. Καρυπίδης, Ε. Κωτσαλίδου, Τ. Πετκάνης, Γ. Σταύρου, Γ. Σαχινίδης, Α. Ακριτίδης, Β. Καραντζίδης.


Ψήφισμα συμπαράστασης απο την ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    25/9/2012


Ψήφισμα συμπαράστασης

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) και ενώνει μ αυτούς τη φωνή του για να μην ξεπουληθεί με αδιαφανείς διαδικασίες το ΤΤ– όπως και κανένα άλλο τμήμα του δημόσιου πλούτου της χώρας –,

Ως την 15η Οκτωβρίου θα επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας-Θεσσαλονίκης



Σχετικά με τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας-Θεσσαλονίκης, ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ως την 15η Οκτωβρίου, και αφού προηγουμένως διευθετήθηκαν και τα τελευταία ζητήματα, θα επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας-Θεσσαλονίκης.

Στην Κοζάνη ο Γενικός Γραμματέας για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου



Στις αλλαγές  που θα πρέπει να διέπουν το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης  στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που 

Έκθεση φωτογραφίας του συλλέκτη Αθανασίου Βογιατζή: «Φλώρινα 1912 – 1970 – ο τόπος και οι άνθρωποι»

Έκθεση φωτογραφίας της παλιάς Φλώρινας, από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του συλλέκτη Αθανασίου Βογιατζή θα πραγματοποιηθεί από 3 – 14 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης».

Ξεκινάει αύριο η εμποροπανήγυρη Αμυνταίου



Το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός της χρονιάς, η εμποροπανήγυρη του Αμυνταίου, ξεκινάει στις 4 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Εγγραφές για παιδιά, στον Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του Αριστοτέλη

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών την Παρασκευή


Εγγραφές στο τμήμα Εθνογραφίας & Χορού του Αριστοτέλη, φοιτητών/τριών και νέων

Ξεκίνησαν οι εγγραφές φοιτητών/τριών και νέων στο τμήμα Εθνογραφίας & Χορού του ΦΣΦΑ για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 20:30 - 22:00.
Πληροφορίες και εγγραφές στη Γραμματεία του συλλόγου: 23850 22754.
ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"
FILEKPEDEFTIKOS SILLOGOS FLORINIS "O ARISTOTELIS"
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ | EST. 1941
Πλατεία 7 Ηρώων | 7 Heroon Sq., 
Φλώρινα, Ελλάς | Florina, Hellas | GR 53100 
Τ & F 23850 22754 - E aristotelisfsf@yahoo.gr 

Συνάντηση σήμερα στο Επιμελητήριο Φλώρινας

Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Τετάρτη 03/10/2012 και ώρα 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Προέδρους,  τα Δ.Σ. και τα μέλη των Συλλόγων & Σωματείων του Ν. Φλώρινας με θέμα την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Λαϊκό μπλόκο στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων- Συλλαλητήριο αύριο στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων
Εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι.
Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη έφτιαξαν μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, ντόπια και ξένα μονοπώλια, ένα ακόμα "μνημόνιο - φωτιά". Κατέθεσαν στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού,

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου σήμερα στις 6:00μμ


Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου στις 03 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Κατατέθηκαν 600 δισεκατομμύρια από τους Ομογενείς για το χρέος της Ελλάδας!



Σε μία κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας, η ομάδα Ε.Ν.D. (End National Debt –Τέλος Δημόσιου Χρέους), απαρτιζόμενη από Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, παρουσίασε στο κοινό την δυνατότητά της να εξαγοράσει ακόμη και αύριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος. 

Δήλωση Δημάρχου Αμυνταίου για το πετρέλαιο θέρμανσης



Δήλωση σχετικά με την απόφαση για την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, η οποία έχει ως εξής:
«Με οργή υποδεχτήκαμε οι συμπολίτες μου κι εγώ την ανακοίνωση των αποφάσεων του Υπουργείου Οικονομικών για την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς ήταν άλλη μία απόδειξη ότι δεν ενδιαφέρει τους κυβερνώντες η αληθινή δικαιοσύνη και ισοπολιτεία, αλλά κυρίως τα επικοινωνιακά παιχνίδια και πως θα μας σερβίρουν τα μέτρα που λαμβάνουν.

Δ. Μακεδονία: Μείωση κατά 83,33% των θανατηφόρων ατυχημάτων το Σεπτέμβριο του 2012 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2011



Αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας για το μήνα Σεπτέμβριο, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του 2012 , στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών

Προκλητικές δηλώσεις στελέχους ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί να μην λέγονται Μακεδόνες οι Σκοπιανοί;


Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη.

Ο κ. Θεοδωρίδης έδωσε συνέντευξη στην αντίστοιχη ΕΡΤ των Σκοπίων, τη «Μακεδονική» Ραδιοφωνία Τηλεόραση, και αφού τάχθηκε υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων με το όνομα της

Ετήσιος Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος













 


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                             
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα,  03-10-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Φλώρινας θα συμμετάσχει την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012 από τις 09:30πμ στον Ετήσιο Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο, με σκοπό τη στήριξη του έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Η παραπάνω ημερομηνία, αποτελεί ημερομηνία διεξαγωγής του Αντικαρκινικού Εράνου σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ο έρανος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Φλώρινας με τη συμμετοχή φορέων.

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος




     




   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                      
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
        Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
                                                                                      
Τηλ.: 2385350400 
Fax:   2385350401
E-mail: info@florina.pdm.gov.gr
                                                                                                                        Φλώρινα 3 Οκτωβρίου 2012
                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – προσκληση εκδηλωσης ενδιαφεροντοσ

ΘΕΜΑ:  ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 
Δεδομένου ότι οι συνθήκες κρίσης που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία έχουν μετατρέψει για πολλές οικογένειες  τις δαπάνες για την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως είναι τα

Στα Ιωάννινα το «Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» με κεντρικό εισηγητή τον Ομότιμο καθηγητή Ι. Ν.Παρασκευόπουλο.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΑθηνάΤεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» θα γίνει για πρώτη φορά στα Ιωάννινα με κεντρικό εισηγητή τον Ομότιμο καθηγητή Ι. Ν Παρασκευόπουλο σε συνεργασία με το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στις 13 -14 Οκτωβρίου !

Drosopigirace Semi Marathon Mountainbike Race, Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012