Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Αεροσυνοδοί έτοιμες για όλα! Αυτά είναι τα “picantika” κορίτσια της Ryanair που σε στέλνουν στο… διάστημα!!! (VIDEO + PHOTOS)

picantiko Ryanair
Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Michael O’Leary, τον… εκκεντρικό ιδιοκτήτη της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλών ναύλων Ryanair, εκτός από το ότι δεν “γεννάει” ιδέες.

ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Δ.Κ.Β. ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Βασιλικής Πιτόσκα»
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Το Δ.Σ. της Εφορείας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας                   «Βασιλικής Πιτόσκα», γνωστοποιεί στο αναγνωστικό κοινό της Φλώρινας και στους επισκέπτες του Παιδικού-Νεανικού Παραρτήματος, πως από το                                               Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 θα ισχύει το παρακάτω ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα: 11:00΄- 15:00΄
Τρίτη: 10:00΄- 20:00΄
Τετάρτη: 10:00΄- 20:00΄
Πέμπτη: 10:00΄- 20:00΄
Παρασκευή: 10:00΄- 20:00΄
Σάββατο: 11:00΄ – 15:00΄

Το Δ.Σ. της Εφορείας

28η Οκτωβρίου 1940


ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ



Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ


Οι πρώτες ημέρες του Ελληνοϊταλικού πολέμου στη Φλώρινα

Η πρώτη ημέρα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, ήταν Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 1940. Όντας ανύποπτος για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα, ο γράφων, μαθητής τότε της 3ης τάξης του Οκταταξίου Γυμνασίου, ντύθηκε, πήρε τα βιβλία και τα τετράδια στο χέρι (οι περισσότεροι μαθητές τότε δεν είχαν σάκες) και ξεκίνησε από την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης για το

(φωτορεπορτάζ) από την παρέλαση στη Φλώρινα της 28ης Οκτωβρίου στη Φλώρινα




Το αγωνιστικό προφίλ του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» στην Γʼ Εθνική και οι μετακινήσεις παικτών‏


Από την ομάδα μπάσκετ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», γίνεται γνωστό προς τους φίλους του αθλήματος ότι το φετινό «ρόστερ» της ομάδας που αγωνίζεται στην Γʼ Εθνική είναι:

Προπονητής: Μαυρουδίου Παντελής

Εκτεταμένη Αστυνομική Επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας





Ελέγχθηκαν συνολικά (3.928) άτομα και  (2.431) οχήματα ,
συνελήφθησαν (21) άτομα και βεβαιώθηκαν (267) παραβάσεις
 

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση κατά το διήμερο 24 και 25-10-2013, σε όλες τις Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας .

Πρώτη και με διαφορά η Θύελλα Φιλώτα



Μια πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η ΘΥΕΛΛΑ με σκορ 1-2 μιας και επιτεύχθηκε με ανατροπή του σκορ και σε μια έδρα που είναι απο τις δυσκολότερες του..
...
Περισσότερα διαβάστε
  ΕΔΩ

28η Οκτωβρίου 2013: Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Πεντάλοφο Κοζάνης για την Ηρωίδα Γυναίκα της Πίνδου του Έπους 1940-1941.


Η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή οργάνωσε εκδήλωση στον Πεντάλοφο Κοζάνης, όπου τιμήσαμε την Ηρωίδα Γυναίκα της Πίνδου του Έπους του 1940,
Δεκάδες συναγωνιστές από την Κοζάνη, τα Γρεβενά και την Καστοριά γιορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του "ΟΧΙ" στα 1.100 μέτρα υψόμετρο στον Πεντάλοφο Κοζάνης, όπου μαζί με τους κατοίκους παρακολουθήσαμε την παρέλαση των μαθητών του Πενταλόφου και στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε μια σύντομη και λιτή εκδήλωση μπροστά στο άγαλμα της Γυναίκας της Πίνδου, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Τ.Ο. Κοζάνης: Κατάμεστα και πάλι τα γραφεία μας, διανομή ενημερωτικού υλικού στην Πλ. Γιολδάση.


Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου η Τ.Ο. Κοζάνης έκανε ενημερωτική δράση μπροστά από τα γραφεία στην Πλατεία Γιολδάση στο κέντρο της Κοζάνης, όπου μοιράσαμε φυλλάδια, εφημερίδες και άλλο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς πεζούς και στα αυτοκίνητα.

Σοφία Βέμπο: Τραγούδαγε την Ελλάδα και όλη η Ελλάδα τραγουδούσε μαζί της- Διαβάστε στο Πινάκιο πως «γεννήθηκαν» τα «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά»... – Τη φυλάκιση της από τη Γκεστάπο - Τη φυγάδευση της στη Μ. Ανατολή


Η Σοφία Βέμπο υπήρξε η τραγουδίστρια όλων των Ελλήνων. Με την τόσο χαρακτηριστική χροιά της  φωνή της, με το τεράστιο καλλιτεχνικό εκτόπισμα και την ισχυρή της προσωπικότητα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή μιας μοναδικής πανελλήνιας δημοτικότητας και να σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή.
Κι όταν το 1940 η χώρα ξεσηκώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη και είπε με ένα στόμα ΟΧΙ στην αδικία, ΟΧΙ στην βδελυρή σκλαβιά, η Βέμπο αγκάλιασε και ζέστανε με την φωνή της σύνορα και μετόπισθεν παίζοντας τη ζωή  της κορώνα-γράμματα. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν κι η ζωή της έγινε εφιαλτική, οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τον Άγγελο Έβερτ (διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών) και το Αγγλικό Επιτελείο Μέσης Ανατολής, την φυγαδεύουν στην Μέση Ανατολ΄λη. Η Βέμπο τραγουδά για να εμψυχώσει τις ένοπλες δυνάμεις. Τραγουδά σε στρατόπεδα, αεροπορικές μονάδες, καταστρώματα πολεμικών πλοίων, νοσοκομεία και προσφυγικούς καταυλισμούς. Δίνει τα πάντα για τον αγώνα. Καλλιτεχνικά και οικονομικά. Και για όλη αυτή τη δράση της δεν πήρε δεκάρα από το ελληνικό κράτος.
Όμως κέρδισε κάτι άλλο, ακόμη πιο πολύτιμο. Την αγάπη, τον σεβασμό, το χειροκρότημα ενός ολόκληρου λαού μαζί με τον τίτλο της «Τραγουδίστριας της Νίκης».

Πως «γεννήθηκαν» τα «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά»...

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


28 Οκτωβρίου 2013              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Κ. ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Ραχήλ Μακρή: «Η Ελλάδα του ΟΧΙ και των αγωνιστών, μετετράπη σε Ελλάδα του ΝΑΙ σε όλα και των μειοδοτών »
«Φέτος γιορτάζουμε την επέτειο του ΟΧΙ έχοντας υποστεί τις μεγαλύτερες Εθνικές ήττες σε όλα τα επίπεδα. Η Ελλάδα έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της Εθνικής της κυριαρχίας κατά την νεότερη και σύγχρονη ιστορία της.  Οι Έλληνες ζούμε υπό το καθεστώς οικονομικής κατοχής. Μεγάλο μέρος των

AMYNTAS HANDBALL GYNAIKES Ποδαρικό Με Διπλό Για Τον Αμύντα

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ποδαρικό Με Διπλό Για Τον Αμύντα

Ιδανική πρεμιέρα για τα κορίτσια του Νίκου Γιώσκου, που επικράτησαν δίκαια στα Γιαννιτσά του τοπικού Μέγα Αλέξανδρου με 27-31, μια νίκη ιστορικής σημασίας για την ομάδα, στην παρθενική της εμφάνιση στην Α1.

ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ http://www.youtube.com/watch?v=U7b_1Q43bGE

Ενσωματωμένη εικόνα 1


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Τελέστηκε εχθές Παρασκευή ο καθιερωμένος αγιασμός, για την νέα αγωνιστική σεζόν, του ανδρικού και γυναικείου τμήματος χάντμπολ, παρουσία  του προέδρου του συλλόγου Περικλή Χατζή, μελών της διοίκησης, του τεχνικό τιμ και της επιτροπής χάντμπολ.
Ο πατήρ Γεώργιος ευχήθηκε νίκες και εκπλήρωση όλων των στόχων που έχουν τεθεί από το σύλλογο.

Εκδήλωση προς τιμή του Μακεδονομάχου Αντιγόνου (Γκόνου) Χολέρη στην εορτή των ελευθερίων της Βεύης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στο πλαίσιο των 100 χρόνων από το θάνατο του

Μακεδονομάχου Αντιγόνου (Γκόνου) Χολέρη

θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση

&

κατάθεση στεφάνων μπροστά από το ομώνυμο

μνημείο στην κεντρική πλατεία

της Τοπικής Κοινότητας Βεύης

την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

&

ώρα 10:30πμ.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ 1Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο μιας συνεργασίας του 1ου εργαστηρίου του ΤΕΕΤ με το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση με τίτλο «ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΑ» την περίοδο 1/11 έως 4/11.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΟΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ


Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863

Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 25ῃ Ὀκτωβρίου 2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

            Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας καὶ τὸ ὑπαγόμενο σὲ αὐτὴ «Ἐρευνητικὸν Ἰνστιτοῦτον διὰ τὴν νόσον τοῦ Ἀλτσχάιμερ, λοιπῶν Ἐκφυλιστικῶν παθήσεων τοῦ ἐγκεφάλου και μελέτης τοῦ γήρατος “Ἅγιος Ἀγαθάγγελος ὁ ἐκ Φλωρίνης”»,

Δ.Τ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΥ



24 Οκτωβρίου 2013
ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
 Βουλευτής  Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ -  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
          Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Λαού στο κοινοβούλιο κατέθεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως δικαιούμαι εκ του συντάγματος, Ερώτηση με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) για το υπό κατασκευή αεροδρόμιο στο νησί της Πάρου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα,  24-10-2013


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
           

Σας γνωρίζουμε ότι εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της 101ης Επετείου απελευθέρωσης της Τοπικής Κοινότητας Βεύης ορίστηκε ο Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου, κ. Γιώργος Αποστολίνας. 

Γιώργος Κιμούλης: «Το σύγχρονο θέατρο δεν σημαίνει πως είναι και επίκαιρο»


Πρεμιέρα αύριο (24/10) για τον Μπόρκμαν του Ίψεν στο Χορν

Η συνεργασία του χειμώνα Κιμούλης – Φασουλής
 «Το θέατρο πρέπει να είναι σύγχρονο και όχι επίκαιρο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κιμούλης στο

Μήνυμα του ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου 1940


Η 28η Οκτώβρη εμπνέει τα σύγχρονα ΟΧΙ
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στο φασισμό - ναζισμό, καθώς και η μετέπειτα μαζική ηρωική πάλη του ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, εμπνέει και διδάσκει σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για να πουν το δικό

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28ηΟκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή

Σεμινάριο Μέθοδοι και Τεχνικές Ερευνητικής Εργασίας ΠΔΜ


Επιστημονικά Υπεύθυνη: ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, Αν. Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Στατιστικής και Εκπαιδευτικής Έρευνας


Ακαδημαϊκό Έτος 2013-14

Το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης (Π.Δ.Β.Ε.) «Μέθοδοι και Τεχνικές Ερευνητικής Εργασίας» έχει ως σκοπό την παροχή κατάλληλης βιωματικής δια-βίου εκπαίδευσης, μέσω της οποίας θα καλλιεργηθεί η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με βασικές έννοιες και ήδη επιστημονικής έρευνας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 101ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΤΗΣ 101ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΥΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912

(Επέχει θέση πρόσκλησης)

Για τον εορτασμό της 100ης Επετείου των Ελευθερίων της Τοπικής Κοινότητας Βεύης κατά την 7η Νοεμβρίου 1912, καθορίζουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Τοπική Κοινότητας Βεύης του  Δήμου Φλώρινας, ως εξής:

Α) 6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

1) ΩΡΑ 11.30 π.μ.: Ομιλίες στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Βεύης από ομιλητές που θα

Ερώτηση Λαγού Ιωάννη για αποψίλωση Γράμμου - Δελτίο τύπου


Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 ο συναγωνιστής Γιάννης Λαγός, Βουλευτής Β’ Πειραιά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, έκανε ερώτηση στην Βουλή σχετικά με το μείζον θέμα της παράνομης υλοτόμησης στο Γράμμο από αλβανούς λαθροϋλοτόμους οι οποίοι έχουν φτιάξει δρόμους και μπαίνουν δεκάδες χιλιόμετρα μέσα στο Ελληνικό έδαφος για να κόψουν δέντρα και να μεταφέρουν την ξυλεία πίσω στην Αλβανία για να την εμπορευτούν.

Φλώρινα: Θερμαινόμενος πεζόδρομος!!!



Σήμερα ο πεζόδρομος Φλώρινας φιλοξενεί δεκάδες καταστήματα, εμπορικά και εστίασης.
Ακόμα περισσότερο εκατοντάδες πολίτες διέρχονται κατά μήκος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν εμπορικά και όχι μόνο…μια βόλτα αναψυχής ή να επισκεφθούν την διπλανή γειτονιά.

Επιμνημόσυνη δέση για τους πεσόντες του 1940 (video)

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων εκ Φλωρίνης Εφέδρων Αξιωματικών στη διάρκεια του έπους του ΄40, πραγματοποιήθηκε χθες στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών, στην ομώνυμη πλατεία.

Επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 (video)

Στην κατάμεστη αίθουσα του Αριστοτέλη πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.