Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Από το 2013 θεσπίζεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ο οποίος θα καταβάλλεται ετησίως από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων


Εντός του επόμενου μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τον περιορισμό των φοροαπαλλαγών στα ακίνητα στο πλαίσιο της γενικότερης αναμόρφωσης της φορολογίας ακινήτων, ενώ την ίδια στιγμή ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για το νέο σύστημα φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Άνετη νίκη της Σκακιστικής Λέσχης, ήττα στα «σημεία» της Λέσχης Πολιτισμού

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 διεξήχθη η 1η αγωνιστική του 5ου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων Κ.Δ. Μακεδονίας 2012. Τα αποτελέσματα ήταν:
Ο.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - Φ.Σ. ΑΡΙΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 4,5-1,5
Σ.Λ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ- Σ.Ο.Π. ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ: 5,0-1,0
Σ.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- Γ.Σ. ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ: 3,5-2,0
Σ.Ο.Π. ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ- Λ.Π. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 4,0-2,0

Μαθήματα αγιογραφίας από τη Λέσχη Πολιτισμού

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας ξεκινάει μαθήματα Αγιογραφίας, κάθε Κυριακή 4 – 7 μ.μ. στο κτήριο της Λέσχης (πρώην ξενοδοχείο «Διεθνές»).
Υπεύθυνη για τα μαθήματα είναι η Συμεωνίδου Τατιάνα, τηλ. επικοινωνίας: 6937114419.

Κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Φλώρινας

Εδώ και 14 ολόκληρους μήνες (από το Σεπτέμβριο 2012) το ελληνικό κράτος για άλλη μια φορά απέδειξε την αδυναμία του στο χώρο της αναπηρίας. Στην προσπάθεια του να δημιουργήσει ένα πιο διαφανή, αξιόπιστο και αδιάβλητο σύστημα αξιολόγησης της

Συγκέντρωση ειδών ρουχισμού από την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΟΔΕ

Την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη για την επιβίωσή της, θεωρούμε κρίσιμο να στηρίξουμε κάθε κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζει δυσκολίες, ώστε να βγούμε δυνατότεροι από αυτή την κρίση.
Η πρωτοβουλία που λάβαμε και ονομάσαμε συμβολικά ΣΤΗΡΙΖΩ, θα αποτελέσει ένα σύνολο δράσεων αλληλεγγύης, τις οποίες αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια το επόμενο διάστημα, προσφέροντας λύσεις στους Έλληνες μέσα από την εθνική αλληλοβοήθεια.

Οριστικά στον ΕΟΠΥΥ γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί

Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εντάσσονται οριστικά από την 1η Νοεμβρίου, άλλα επτά Ταμεία.
Με τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου, που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση Πράξων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στον ΕΟΠΥΥ

«Κόβουν» όλους τους προϊσταμένους Εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ



Με διαδικασίες εξπρές ξηλώνονται όλοι οι σημερινοί προϊστάμενοι, υποδιευθυντές και διευθυντές Εφοριών, ΣΔΟΕ, Τελωνείων και Ελεγκτικών Κέντρων, βάσει τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το σχέδιο των απολύσεων


Υπάλληλοι χαμηλών προσόντων βρίσκονται στον προθάλαμο της εξόδου, οι θέσεις των οποίων μετά το οργανόγραμμα θα καταργηθούν.

Πόσο κόβονται οι συντάξεις



Μετά τα 1000 ευρώ οι περικοπές στις συντάξεις, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική συμφωνία με την τρόικα., ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα των τριετιών και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με «Τα Νέα», η τελική συμφωνία, δεν «ακουμπά» τους χαμηλοσυνταξιούχους καιοι περικοπές ξεκινούν από τις συντάξεις των 1000-1500 ευρώ, με περικοπές 3%. Από τα 1500-2000 ευρώ οι περικοπές θα είναι στο 6%, ενώ για τις μεγαλύτερες από 2000 ευρώ συντάξεις, η περικοπή θα φτάσει στο 12%.



Μαλλιά κουβάρια γίνανε για τον παιδικό σταθμό του Αμυνταίου

Με υπεράριθμους  μαθητές λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός Αμυνταίου … όταν ο κ. Παπαχρήστου
κατηγόρησε τον κ. Θεοδωρίδη για το κλείσιμο  επί δημαρχίας του ενός δεύτερου παιδικού σταθμού που λειτουργούσε στο Αμύνταιο τα πράγματα ξέφυγαν…

Ξεκινά από σήμερα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, αφού βενζινοπώλες, πρατηριούχοι και μεταπωλητές αποφάσισαν να διακόψουν το εμπάργκο

Και το αποφάσισαν λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων, όπως ανέφεραν.
Το εμπάργκο κράτησε μια εβδομάδα. Η διανομή του πετρέλαιου δεν ξεκίνησε –όπως κάθε χρόνο- στις 15 Οκτωβρίου, καθώς βενζινοπώλες και πρατηριούχοι διαμαρτύρονταν για την εξίσωση του φόρου στα καύσιμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διήμερο σεμινάριο PECS πραγματοποιείται στα Ιωάννινα ,στο ξενοδοχείο DU LAC , στις 20 &21 Οκτωβρίου,από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου

 
Διήμερο σεμινάριο PECS πραγματοποιείται στα Ιωάννινα στις 20 & 21 Οκτωβρίου  ,στο ξενοδοχείο DU LAC , από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου,με εισηγήτρια την Άννα Πλέσσα Καφαντάρη,Σχολική Ψυχολόγο,Αναλύτρια Συμπεριφοράς.

To PECS αναπτύχθηκε σαν ένα μοναδικό πακέτο παρέμβασης ενισχυτικής/εναλλακτικής επικοινωνίας για άτομα με κάποια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού ή συναφείς αναπτυξιακές δυσκολίες.
Το PECS πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Πρόγραμμα Αυτισμού του Delaware και κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση διότι έδωσε έμφαση στην έναρξη της επικοινωνίας ανάμεσα στα άλλα συστατικά της.