Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Αναβιώνει το έθιμο του πανηγυριού στην κοινότητα Νέου Καυκάσου

ΕΥΧΕΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ





Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” εύχονται σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλους τους πολίτες Χρόνια Πολλά και καλή Ανάσταση.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ




Πολιτική εκδήλωση, στις 9 Μάη
(στις 7:00΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας)
για τα 68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη
 
Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν...

Καλή Ανάσταση!‏ από τον ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ



ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ  ΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτροφίας περιοχής Αμυνταίου, με αφορμή την περίοδο των γιορτών, εύχεται σε όλους  «Χρόνια πολλά».  

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ από τον Σύλλογο Τρίτεκνων

Το Δ.Σ. του συλλόγου εύχεται στα μέλη του και σε όλες τις μητέρες  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Στις 13 Μαίου 2013, θα συνεχιστεί  η παραλαβή Αιτήσεων των
Τρίτεκνων, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του ΕΣΠΑ 2013.   θα πρέπει να Προσκομίσουν στον Σύλλογο τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Ταυτότητες, ή άλλο νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου, και των δυο συζύγων. 2. Το τελευταίο εκκαθαριστικό της Εφορίας (2012). 3. Δέκα (10) ευρώ για συνδρομή έτους 2013.

Εμβολιασμοί κατ οίκον από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αμυνταίου "Η Αγκαλιά"



Σας ενημερώνουμε ότι, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου "Η Αγκαλιά" σε συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο, επισκέπτεται - κατόπιν συνεννόησης- τον χώρο σας και εξετάζει, εμβολιάζει, αποπαρασιτώνει [κι ότι άλλο θελήσετε] το ζώο σας, με μειωμένο κόστος.
Δηλώσεις ενδιαφέροντος:

Από την εκδήλωση για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς πεσόντες στο Ξινό Νερό



Εκδήλωση αφιερωμένη στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς πεσόντες στη μάχη της Βεύης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Μαΐου  στο Ξινό Νερό στο μνημείο Πεσόντων όπου και πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, οι Βουλευτές Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Χρήστος Ευαγγέλου, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ.  Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Παπαδόπουλος,  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιαννάκης, Γιώσκος, Κιοσές, ο Διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας Παναγιώτης Σταμάτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξινού Νερού κ. Χάσος   και μέλη του Κοινοβουλίου της Αυστραλίας καθώς και απόγονοι βετεράνων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ 8/5/2013








Χωρίς τρένο το Πάσχα


Χωρίς τρένα από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στο εθνικό και προαστιακό δίκτυο, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.
Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν στάση εργασίας το
Μεγάλο Σάββατο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας, 24ωρη την Κυριακή και στάση εργασίας από τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.
Λόγω των στάσεων εργασίας θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οι σιδηροδρομικοί ζητούν διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της "ΤΡΑΙΝΟΣΕ" και της εταιρίας συντήρησης τροχαίου υλικού, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και «κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών.
Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που ματαιώνονται είναι τα εξής:


Το Μ. Σάββατο 04.05.2013 (6ωρη στάση από 18:00 – 24:00)
Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας - Θεσσαλονίκης
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:
• 739, 742, 743,
• IC 85
Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Θεσσαλονίκη-Φλώρινα :12:23

Την Κυριακή του Πάσχα 05.05.2013 ( 24ωρη απεργία)
Καταργούνται όλες οι επιβατικές και εμπορικές αμαξ/χίες του Δικτύου, καθώς και τα λεωφορεία που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του Δικτύου, εκτός των τουριστικών και εκδρομικών αμαξ/χιών.

Τη Δευτέρα του Πάσχα 06.05.2013 (12ωρη στάση από 00:00 – 12:00)
Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας - Θεσσαλονίκης
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:
• 730, 733, 736, 735, 738
• IC 81
• IC 82, IC 84
Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Θεσσαλονίκη-Φλώρινα: 12:23
Πρώτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί Φλώρινα-Θεσσαλονίκη: 16:12

Αυθαίρετη χωματερή στην Τοπική Κοινότητα Φιλώτα



Εδώ και αρκετό καιρό, κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα, αυθαίρετα δημιούργησαν τον δικό τους χώρο απόθεσης σκουπιδιών δίπλα σε οικία..
.. ( στο παλιό γήπεδο).
Μετά από έντονες εκκλήσεις των ιδιοκτητών της οικίας που βρίσκεται δίπλα στην (χωματερή), ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος πρασίνου και καθαριότητας κ. Τρύφων Γιώργου, προχώρησε   στην περίφραξη του χώρου και άμεσα θα μεταφερθούν τα σκουπίδια, τέλος μας δήλωσε πως  το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο στην Τοπική Κοινότητα Φιλώτα και η δημοτική αρχή του Δήμου Αμυνταίου τις τελευταίες ημέρες κάνει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Κυκλοφορεί από σήμερα το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ



Από σήμερα  2 Μαΐου 2013 κυκλοφορεί το νέο χαρτονόμισμα των 5ευρώ της νέας σειράς «Ευρώπη», που είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία.
Στο νέο 5ευρώ της σειράς «Ευρώπη» έχουν ενσωματωθεί ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας για την ανάπτυξη των οποίων αξιοποιήθηκε η τεχνολογική πρόοδος στον τομέα της παραγωγής και της ασφάλειας τραπεζογραμματίων, γεγονός που καθιστά τα τραπεζογραμμάτια ευρώ ασφαλέστερα και ανθεκτικότερα.
Όπως ίσχυε και για την πρώτη σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ, η γνησιότητα των νέων τραπεζογραμματίων της σειράς «Ευρώπη» θα εξακριβώνεται εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία). Δεν είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού 5ευρώ τόσο της πρώτης σειράς όσο και της σειράς «Ευρώπη» και μάθετε να διακρίνετε τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας των τραπεζογραμματίων της σειράς «Ευρώπη».
εξοπλισμού. Μελετήστε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που έχει το νέο χαρτονόμισμα των

Το νέο Δ.Σ του Κυνηγητικού Συλλόγου Αμυνταίου



Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του κυνηγητικού συλλόγου Αμυνταίου και η κατανομή των αξιωμάτων έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΙΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ:ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΡΑΠΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ:ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΣΤΑΜΟΣ ΠΕΤΡΟΣ.
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΜΟΡΦΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΠΕΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αντάμωμα της ιστορίας του Φιλώτα Μ.Π.Σ.

Η άποψη των νέων για τον οίκο ανοχής

Οργιστήκαμε πολύ όταν μάθαμε ότι θα έρθει στην πόλη μας αυτός ο όλεθρος που έχει το όνομα ''οίκος ανοχής''.
Και εμείς συμφωνούμε απολύτως με αυτούς που λένε ''με τι μάτια θα αντικρίσουμε τον Θεό''. Πως; Έχουμε που έχουμε τις αμαρτίες μας να πάρουμε πακέτο κι άλλες; Δεν έχουμε τίποτα να πούμε για αυτούς που συμφωνούν όμως έχουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που διαφωνούν στο να δημιουργηθεί ο οίκος ανοχής.
Όπως έχουν αναφερθεί πολλοί συμπολίτες μας θα διαλυθούν πολλές οικογένειες του καθενός όχι μόνο οι δικιές μας αλλά μπορεί και η δικιά σου. Ο κόσμος θα χαλάσει κι άλλο εάν φτιαχτεί αυτός ο οίκος στην Φλώρινα.
Ακόμα, κάθε λεπτό ο Θεός προσπαθεί να μας δείξει το λάθος μας για αυτό γίνονται και τόσοι σεισμοί δυνατοί και σιγανοί όμως αν φτιαχτεί αυτός ο οίκος για μερικούς αρρωστημένους η Φλώρινα θα καταστραφεί οριστικά με όλα αυτά τα αίσχη.

ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Νέο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Το τέταρτο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα για το 2013 (και το 18ο για την περίοδο 2009-13) σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό σήμερα τα ξημερώματα (στις 01.00 πμ), στον κύριο άξονα του αυτοκινητοδρόμου και στο ύψος του κόμβου «Ταξιάρχη».
Πρόκειται για το 5ο κατά σειρά ατύχημα που σημειώνεται στον κύριο άξονα της Εγνατίας Οδού και οφείλεται αποκλειστικά στην ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητοδρόμου σε αυτό το τμήμα και η οποία δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί.

«Μάστιγα» η θανάτωση ζώων στο δήμο Αμυνταίου

Στο μεσοδιάστημα της 22ας και 23ης Απριλίου στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αμυνταίου καθώς και την 24η Απριλίου στο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου το ανθρώπινο είδος φανέρωσε για ακόμα μία φορά δυστυχώς ότι η αναπαραγωγή βίας και ωμής

Υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, εξισωτικής αποζημίωσης και μητρώου αγροτών

Η ΕΑΣ Φλώρινας ενημερώνει όλους τους παραγωγούς του νομού, ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), της εξισωτικής αποζημίωσης και του μητρώου αγροτών.
Η όλη διαδικασία της σύνταξης των δηλώσεων είναι δωρεάν, για όλους τους παραγωγούς.
Τόσο οι εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΑΣ όσο και οι παραγωγοί είναι υπεύθυνοι για την έγκαιρη και άμεση σύνταξη και συλλογή τόσο των ενιαίων αιτήσεων ενίσχυσης όσο και των απαραίτητων δικαιολογητικών.

«Ψυχή 7x7»

Ο «Αθλητικός – Μορφωτικός Σύλλογος Βίγλας – Πισοδερίου» και ο «Δασικός Συνεταιρισμός Πισοδερίου» παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφίας των μελών της φωτογραφικής ομάδας «Photo Essence» με θέμα: «ΨΥΧΗ7Χ7». 7 φωτογράφοι με 7

Πραγματοποιήθηκε στην Πρέσπα η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Πράσινο Σκάφος / Green Boat»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013, στο Δημαρχείο Πρεσπών, παρουσία των δύο δημάρχων, η Εναρκτήρια Συνάντηση (Kick-Off Meeting) του έργου με τίτλο: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Η προώθηση όλων των ομορφιών της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής των Λιμνών των

Η ομιλία του προέδρου του Ε.Κ.Φ. Στ. Μπίρου στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι, Συνταξιούχοι,
Είμαστε εδώ, να τιμήσουμε μια μεγάλη μέρα για τον εργαζόμενο.
Μια ημέρα τιμής και μνήμης στον άνθρωπο, τον βιοπαλαιστή, τον αγωνιστή.
Οι αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων θα πρέπει να είναι συνεχείς στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουν όλοι οι πολίτες στη χώρα μας.

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Φλώρινα

Παρά την εργοδοτική τρομοκρατία και τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, πετυχημένες ήταν η απεργία και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Φλώρινα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
                                                                                               (έχει θέση πρόσκλησης)

      Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν.2703 / 1999 καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
      Κατά  το φετινό εορτασμό που θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 καθορίζουμε τις εξής εκδηλώσεις  στην πόλη της Φλώρινας:

Η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φλώρινας για τις επικείμενες εκλογές της ΟΝΝΕΔ




Στην πόλη μας βρέθηκε σήμερα, Μ.Τρίτη 30 Απριλίου, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, όπου συναντήθηκε με μέλη της οργάνωσης μας, τοπικούς φορείς και νέους και νέες της περιοχής.
            Ως ΟΝΝΕΔ Φλώρινας  πιστεύουμε πως οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρας μας επιβάλλουν την άμεση και έντονη απασχόληση των νέων στην πολιτική και προσβλέποντας στην καλύτερη επιλογή για την επόμενη μέρα της ΟΝΝΕΔ,στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Σάκη Ιωαννίδη για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές  της ΟΝΝΕΔ στις  26ης  Μαϊου.
            Μπροστά στις προκλήσεις της εποχής μας, εμείς οι νέοι και οι νέες της Φλώρινας, επιλέγουμε να στηρίξουμε τον άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα του. Σε έναν αγώνα που εμείς θα σταθούμε στο πλευρό του, για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί την ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας.
Οι προεδρικές εκλογές της ΟΝΝΕΔ θα διεξαχθούν την 26η Μαΐου 2013 και σε αυτές μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι νέοι και οι νέες από 16-32 χρονών σε κάλπες που θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε.ΟΝΝΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ