Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η μελαγχολία έχει ρίζες αρχαιοελληνικές



"There is no saying". Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Φρόιντ σε µια επιστολή του τη θλίψη του για τον θάνατο της µητέρας του: «∆εν υπάρχουν λόγια». Τώρα που η µελαγχολία βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής µας, τα λόγια αυτά αποκτούν µια παράξενη οικειότητα. Η µελαγχολία κρύβει µέσα της ένα κοµµάτι που αντιστέκεται στην ανάλυση.

Απίστευτα έθιμα γύρω από το σεξ!




Τα έθιμα που καλλιεργούνται γύρω από το σεξ σε διάφορες χώρες αλλά και ο τρόπος έκφρασης της σεξουαλικότητας των ανθρώπων ανά τον κόσμο προκαλούν πολλές φορές έκπληξη… Δείτε, λοιπόν, τι συμβαίνει όταν μπαίνει το σεξ ως ζήτημα σε άλλες χώρες, αφού τα 9 έθιμα της ακόλουθης λίστας είναι το λιγότερο… αξιοπερίεργα:

Σύντομη αναδρομή για την γενοκτονία των ποντίων



Ήταν  19 Μαΐου του 1919 όταν ο Μουσταφά Κεμάλ, μετέπειτα Ατατούρκ  αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα προκειμένου να ξεκινήσει την δεύτερη ιστορικά, φάση της εξόντωσης των Ελλήνων της βόρειας Μικράς Ασίας.
Οι Έλληνες του Πόντου αποτελούσαν πάντοτε ένα ζωτικό κομμάτι της περιοχής, διέγραψαν την δική τους πορεία η οποία όμως ήταν παράλληλη με αυτήν των υπολοίπων Ελλήνων.
Οι Πόντιοι έψαξαν για νέες πατρίδες, έτσι κατέφυγαν στην νότια Ρωσία αλλά και στην μητέρα Ελλάδα με την ανταλλαγή των πληθυσμών, ξεκινώντας μία νέα ζωή ενώ έδωσαν μία σημαντική πληθυσμιακή ανάσα στην γη της Μακεδονίας.
Η μητέρα Ελλάδα με μία σημαντική καθυστέρηση αναγνώρισε τελικά την μαύρη αυτή στιγμή της Ιστορίας στις 24 Φεβρουαρίου του 1994 με την Βουλή των Ελλήνων να ψηφίζει ομόφωνα για την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η γενοκτονία των ποντίων είναι μία από τις πιο μαύρες στιγμές της Ιστορίας όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη.
Με την Γενοκτονία των Ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3000 χρόνια.

Παιδική χορευτική συνάντηση

Την Κυριακή 9/6/13 και ώρα 12:00 ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας, σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας, διοργανώνει συνάντηση παιδικών χορευτικών τμημάτων, στο Νέο Πάρκο, από Συλλόγους Ηπειρωτών της Μακεδονίας.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως 20/5 για την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος,
πληρ. 6983505618 κ. Καλδάνης Κων/νος και 6947155633 κα.Γάκη Ευγενία, είσοδος ελεύθερη.
Σας περιμένουμε για να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τα παιδιά που τιμούν και διατηρούν τις παραδόσεις μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καλδάνης Κων/νος
Η Γεν.Γραμματέας
Γάκη Ευγενία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Τουρνουά του ΠΑΣ Φλώρινα



Απόλυτα επιτυχημένο ήταν και φέτος το Τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η
Ακαδημία ΠΑΣ Φλώρινας.
Στο Τουρνουά συμμετείχαν 1200 αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Συγχαρητήριο του «Αριστοτέλη» προς τον «Αμύντα» Σκοπιάς

 
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», συγχαίρει ολόθερμα την ομάδα καλαθοσφαίρισης του Πολιτιστικού Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου «ΑΜΥΝΤΑ ΣΚΟΠΙΑΣ», για την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία Ανδρών, της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας.

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

Νοσοκομεία σε διάλυση, γιατροί σε απόγνωση στη Δυτική Μακεδονία

Τον χάρτη της διάλυσης των δημοσίων νοσοκομείων στη δυτική Μακεδονία έδωσαν στη δημοσιότητα οι γιατροί τους! Όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα ξεχειλίζουν από προβλήματα, καθώς εντείνονται οι χρόνιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, όπως αποκαλύπτει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ).

Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα



Η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα, πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 19 Μάιου, στο
μνημείο πεσόντων του συλλόγου, μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ελλήνων του Πόντου.

«Πρέσπες» αφιερωμένες στη Μελίνα Μερκούρη

 
Με εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Μελίνα Μερκούρη θα πραγματοποιηθούν οι φετινές «Πρέσπες» στις 23 και 24 Αυγούστου.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας, ενώ η κεντρική εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 24 Αυγούστου στον Άγιο Αχίλλειο.
Το α’ μέρος θα είναι ένα θεατρικό δρώμενο, ενώ στο β’ μέρος θα δοθεί συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου με τη συμμετοχή των Έλλης Πασπαλά και Ηρούς Σαΐα.
Η εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και στο Ηρώδειο, καθώς στο Θέατρο Μπάντμιντον τον Μάρτιο του 2014.

Ευχολόγιο η απάντηση του Υπουργείου, σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., για τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» των φασολιών

 
Με ένα αόριστο ευχολόγιο-περιγραφή αρμοδιοτήτων του φορέα του Υπ.Α.Α.Τ ΕΛ.Γ.Ο-ΔΗΜΗΤΡΑ απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην 8943/28-3-2013 ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ., Ε.Διαμαντόπουλος (Καστοριάς), Α.Γερμανίδης (Φλώρινας), Ε.Ουζουνίδου (Κοζάνης) και Ε.Αποστόλου (Εύβοιας) σχετικά με το πρόβλημα των παράνομων «ελληνοποιήσεων»

Εκδήλωση για την γιορτή των Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στο Αμύνταιο



Η Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου σε συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης του Αμυνταίου: Ερμή, Αίαντα, Συλλόγου Γυναικών και Στέγης Ποντίων Αμυνταίου & Περιχώρων, διοργανώνει
ενόψει του εορτασμού των πολιούχων της πόλης Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης, στις 21 Μαΐου ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 στο προαύλιο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τους συλλόγους της πόλης: Αμύντα και Στέγης Ποντίων Αμυνταίου & Περιχώρων. Θα επακολουθήσει  γλέντι με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Γιάννη Λαζαρίδη (Μουσική Σχολή “Εμέλεια”).

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα ΤΕΕΤ Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών



ΘΕΜΑΤΙΚΗ 2013
Κρίση: Καλλιτεχνικές πρακτικές και φιλοσοφικές αναγνώσεις
Δευτέρα 19 Αυγούστου έως Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ:
Γεράσιμος Βώκος, Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ανδρέας Ανδρέου, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εξετάσεις των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπενθυμίζεται ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013.

«Τρίποντο» από το 1ο ΓΕΛ Φλώρινας

Τρίτη κατά σειρά επιτυχημένη εκδήλωση παρουσίασε το 1ο ΓΕΛ Φλώρινας. Ένα καλλικέλαδο σύνολο μαθητών ανέσυρε θησαυρούς από την ιστορία και την παράδοση και πλημμύρισε την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του "Αριστοτέλη".
Τα παιδιά μάς δίδαξαν, μάς καλλιέργησαν, μάς έδωσαν χαρά. Τελικά πολύς θησαυρισμένος πλούτος στις σχολικές μονάδες του τόπου μας! Τοπικοί άρχοντες, εκπαιδευτικοί, γονείς γρηγορείτε με ανύστακτο ενδιαφέρον. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια!

Χατζηαθανασίου Στέργιος
Διευθυντής Γυμνασίου Κλεινών

Μήνυμα ευαισθητοποίησης από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αμυνταίου "η Αγκαλιά"



Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων ζώων από φόλα καθώς και δυο
τραυματισμένων ζώων από όχημα και εγκατελλειμένων από ασυνείδητους οδηγούς, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου "η Αγκαλιά" στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης για την

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ Για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων πριν και μετά την κήρυξη απεργίας

Νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης αναλαμβάνει ο
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., με το σαφές σκεπτικό ότι η πολιτική επιστράτευση απεργών είναι μέτρο καθαρά αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό, αφού παρεμποδίζει ανεπίτρεπτα την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου εργασιακού δικαιώματος για απεργία.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
Για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων πριν και μετά την κήρυξη απεργίας
Αιτιολογική Έκθεση
Το ισχύον άρθρο 41 του ν. 3536/2007 (Α’ 42), υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περίοδο ειρήνης», προβλέπει τα εξής:

7ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο



Το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαγωνισμών της ΕΜΕ διοργανώνει το 7ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, στο διάστημα 4 – 10  Αυγούστου 2013.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός στα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου



Η Γ Τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου και ο δάσκαλος τους
κ. Λίακος Παντελής επισκέφθηκαν τα καταστήματα της πόλης του Αμυνταίου και συζήτησαν με τους επιχειρηματίες της πόλης  για τις  ανάγκες και τις δυσκολίες των επαγγελμάτων τους .

Δεν πάει άλλο λένε οι Αναργυριώτες- στα 130 μέτρα από τα σπίτια τους έφτασε ο αποθέτης τους ορυχείου




Το Σάββατο 18 Μαΐου, οι κάτοικοι της Τ.Κ. Αναργύρων με τον Δήμαρχο Αμυνταίου....
πήγαν στον αποθέτη του ορυχείου σε μία συμβολική διαμαρτυρία.
Ο αποθέτης που βρίσκεται   μόλις 130 μέτρα από τα σπίτια τους, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους και όπως μας δήλωσαν θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα για την νομιμότητα του συγκεκριμένου αποθέτη.

Τρόμος από το θρύλο της Νύφης στη Φλώρινα

Στην Φλώρινα και συγκεκριμένα στην γειτονιά του Αγίου Νικολάου, πριν από πολλά χρόνια και ενώ ήταν έτοιμη να παντρευτεί μια γυναίκα τον αγαπημένο της, αυτός δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Πραγματικός κίνδυνος ή κόλπα του μυαλού;



Οι επιθανάτιες εμπειρίες που αναφέρουν πολλοί άνθρωποι, δεν προέρχονται παρά από διαταραχές στην φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου τους, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας του Κέιμπριτζ.

Βαγόνι γνωριμιών στο μετρό της Πράγας!




Αναζητείτε τον έρωτα; Κατευθείαν στο μετρο της Πράγας που θα έχει από εδώ και πέρα τον ρόλο.... προξενήτρας!
Στα σχέδια της κρατικής εταιρείας που διαχειρίζεται το μετρό είναι να τοποθετηθούν ειδικά βαγόνια στα οποία θα επιβιβάζονται όσοι επιβάτες αναζητούν την «αδελφή ψυχή τους».
Όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Φίλιπ Ντράπαλ, στη διαφημιστική εκστρατεία για την προσέλκυση επιβατών που θα ξεκινήσει «θα αναφέρουμε στους ανθρώπους τα πράγματα που μπορούν να κάνουν μέσα στα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως για παράδειγμα να διαβάζουν».
«Μια από τις δυνατότητες που τους δίνονται είναι να γνωρίζονται μεταξύ τους και, εφόσον αισθάνονται έλξη μεταξύ τους, να συνάπτουν σχέσεις», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη του έτους.
Πάντως, μόνο ένα από τα πέντε βαγόνια του κάθε συρμού θα προσφέρεται για γνωριμίες. «Θα κάνουμε μια έρευνα μεταξύ των επιβατών. Κάθε βαγόνι θα φέρει ξεχωριστή σήμανση και θα αναρτηθούν πληροφορίες, σε πολλές γλώσσες, στους συρμούς και στην αποβάθρα», είπε ο Ντράπαλ. Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες που θα μπαίνουν στο «βαγόνι γνωριμιών» δεν θα είναι υποχρεωμένοι να συνάψουν σχέσεις μεταξύ τους, διευκρίνισε.
Οι επιβάτες που ρωτήθηκαν από την εφημερίδα Dnes εξέφρασαν επιφυλάξεις για το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας. «Όταν βιάζομαι μπαίνω στο πρώτο βαγόνι που θα βρεθεί μπροστά μου. Δεν θα μου άρεσε κάθε φορά να πρέπει να σιγουρεύομαι ότι κανείς δεν θα μ' ενοχλήσει», είπε ο Πετρ Βόρατσεκ.
«Παίρνω τακτικά το μετρό και φοβάμαι ότι θα γίνω στόχος κουτσομπολιού αν κάποιος με δει σε αυτά τα βαγόνια και το πει στον φίλο μου», δήλωσε μια γυναίκα, η Καρολίνα Βράνοβα.
Στις τρεις γραμμές του μετρό της Πράγας, μιας πόλης 1,25 εκατομμυρίων κατοίκων, μετακινούνται καθημερινά 1,5 εκατομμύριο επιβάτες.

Drosopigirace Cross Country Mountainbike Race 23 June 2012

Τιμήθηκαν στη Φλώρινα τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 19 Μαΐου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τιμήθηκαν στη Φλώρινα τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού


Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε η Π.Ε. Φλώρινας τιμήθηκαν τα 353.000 θύματα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από

19η Μαΐου - Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

 
«Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ, ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ..»
Με τον όρο «γενοκτονία» εννοούμε τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας από μια περιοχή και σίγουρα δεν έχει καμία συνάρτηση με πολεμικές

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΒΑΣΙΛΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ


Βασίλης ο Αρχηγός-«Ο Σεκιουριτάς της Φλώρινας»
Χρονογράφημα
Λάζος ο βουνίσιος
Ο Βασίλης γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μία φτωχή λαϊκή οικογένεια ενός τίμιου μεροκαματιάρη οπωροπώλη της δημοτικής αγοράς στην Φλώρινα. Υπηρέτησε την πατρίδα ως

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8 ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 240/95

ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΥΠΗ 1

ΤΗΛ. & FAX: 23850 – 29190. ΤΗΛ.: 23850 – 44238

ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6944607619

ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ:  6983837605

Τ.Κ.: 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ




                 Φλώρινα, 17 Μαΐου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των μελών της, σε μια προσπάθεια για ψυχαγωγία αυτών (μελών) και με δεδομένο

Ερώτηση για τη διακοπή του νερού σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κοζάνης λόγω εντοπισμού χρωμίου.





Ερώτηση για τη διακοπή του νερού στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κοζάνης λόγω εντοπισμού χρωμίου.

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
4) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
5) ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Διακοπή του νερού στις Τοπικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου του Δήμου Κοζάνης λόγω εντοπισμού εξασθενούς χρωμίου».

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ) μετά από σειρά ελέγχων για την ποιότητα του νερού στα Τοπικά

Όχι άλλο κάρβουνο !!! Ο Πάντζας του Σύριζα φώναζε Heil Hitler, τη Χρυσή Αυγή κατηγόρησαν τα τσοντοκάναλα και τα τσοντο-site. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα πρακτικά της Βουλής.



Δημοσιοποιήθηκαν προ ολίγου τα πρακτικά της βουλής, σύμφωνα με τα οποία ο ηθοποιός και συριζαίος βουλευτής Πάντζας φώναξε το "Χάιλ Χίτλερ". Ας ζητήσουν συγγνώμη τώρα οι συκοφάντες και οι απατεώνες που από το πρωί υβρίζουν και προσβάλουν την Χρυσή

Έκθεση αγιογραφίας στο Αμύνταιο

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σας καλούν στην έκθεση αγιογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο παλιό δημοτικό σχολείο Αμυνταίου από 19 έως και 21 Μαΐου 2013.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται επ’ ευκαιρία της εορτής των πολιούχων αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:
Κυριακή 19/5: 11:00 -13:00 & 20:00 – 22:00
Δευτέρα 20/5: 11:00 -13:00 & 19:00 – 22:00
Τρίτη 21/5: 11:00 -13:00
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 π.μ.

Σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,8R σημειώθηκε στις 02:58’ τα ξημερώματα, με επίκεντρο 67 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Φλώρινας (μέσα στη FYROM) και εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.