Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ




Πολιτική εκδήλωση, στις 9 Μάη
(στις 7:00΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας)
για τα 68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη
 
Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν...
...Και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα

Υπ. Περιβάλλοντος Vs Συμβούλιο Επικρατείας - Το "μεγαλείο" του ελληνικού κράτους


Στον "αέρα" συνεχίζει να παραμένει το θέμα με τους οφειλέτες που εντάχθηκαν στο νόμο για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων μετά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία τον κρίνει αντισυνταγματικό.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος επιμένει στην αναθεώρησή του για να αντικρούσει την απόφαση, εκφράζοντας την άποψη ότι η νέα νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα παρουσίασε για την αυθαίρετη δόμηση σέβεται και προσαρμόζεται στην νομολογία του ΣτΕ.

Από πολυτελή τζιπ μέχρι... πούρα με τα λεφτά των φορολογούμενων Ελλήνων!


Αγορές πολυτελών τζιπ, πούρα για δημόσιες σχέσεις και κονδύλια για άδειες σε υπαλλήλους που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Αυτές είναι ενδεικτικά κάποιες από τις 800 υποθέσεις κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος σε δήμους και υπουργεία, από τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν χαθεί τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ. Τις υποθέσεις ερευνά το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

Λεφτά υπήρχαν για εκδηλώσεις που δεν γίνονταν ποτέ! "Αμαρτωλά" ή ανύπαρκτα παραστατικά!


Βαριά είναι η σκιά που πέφτει στη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, η οποία απειλεί να διαλύσει την εσωτερική συνοχή του κόμματος και να οδηγήσει τη σχέση Βενιζέλου-Παπανδρέου στα άκρα. Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα παραστατικά για

Τ.Ο. Κοζάνης: Συμμετοχή στην Εθνικιστική δράση στα διόδια όλης της χώρας.






Την Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου 2013, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Κοζάνης βρέθηκε στα διόδια του Πολύμυλου, συμμετέχοντας στην Πανελλήνια δράση της Χρυσής Αυγής σε όλα τα διόδια της χώρας, από τον Έβρο ως την Κρήτη.

Bazaar βιβλίου

Με αφορμή την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης - Πρεσπών & Εορδαίας και το σύλλογο ΑμεΑ Φλώρινας, το Βιβλιοπωλείο "Η ΓΩΝΙΑ" του Βασίλη Παπαγιάννη, στο πλαίσιο της 20χρονης συνεχούς λειτουργίας - προσφοράς και της κοινωνικής πολιτικής που το διακρίνει, διοργανώνει Bazaar βιβλίου στην πόλη της Φλώρινας.

Κίνδυνος κατολισθήσεων στο δρόμο Βίγλας - Φλώρινας

Ο Λάζος ο βουνίσιος επισημαίνει και προειδοποιεί...


Από το ύψος του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας Πισοδερίου μέχρι την διασταύρωση προς Ακρίτα και Φλώρινα κατηφορίζοντας παρατήρησα στο οδόστρωμα διαδοχικές ρωγμές στην υφή της αριστερής λωρίδος κυκλοφορίας καθόδου των οχημάτων και μάλιστα πολλές διαδοχικά στον αριθμό.

Διέλευση υπόγειων αγωγών ηλεκτρικού ρεύματος κάτω από ρυάκια νερού!

Ο Λάζος ο βουνίσιος επισημαίνει και αναρωτιέται...

Από τις κορυφές του Βαρνούντα όπου δραστηριοποιείται εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ανεμογεννητριών μέχρι την Φλώρινα και τον ΑΗΣ Μελίτη Ι πέρσι σε ανύποπτο χρόνο η κατασκευάστρια εταιρία με συνεργείο έσκαψε όλο τον οδικό άξονα προκειμένου να περάσει υπογείως αγωγούς με καλώδια παραγόμενου εκ των ανεμογεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.

'Εκθεση φωτογραφίας των μελών της φωτογραφικής ομάδας «Photo Essence» με θέμα: «ΨΥΧΗ7Χ7»

 
Εγκαίνια: Σάββατο 11 Μαΐου 2013, 20:00

Ο «Αθλητικός – Μορφωτικός Σύλλογος Βίγλας – Πισοδερίου» και ο «Δασικός Συνεταιρισμός Πισοδερίου» παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφίας των μελών της φωτογραφικής ομάδας «Photo Essence» με θέμα: «ΨΥΧΗ7Χ7». 7 φωτογράφοι με 7 φωτογραφίες ο καθένας προσπαθούν να

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Το τριήμερο 28-30 Ιουνίου 2013 θα διεξαχθεί στη Φλώρινα Πανελλήνιο Ανοιχτό Πρωτάθλημα για τις κατηγορίες παμπαίδες-παγκορασίδες, παίδες-κορασίδες και εφήβων-νεανίδων. Οι αγώνες αφορούν και το ομαδικό και το ατομικό. Οι ατομικοί αγώνες θα είναι βαθμολογούμενοι. Υπεύθυνοι της

Άγιος Γεώργιος, Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος


Άγιος Γεώργιος: Από τους πιο αγαπητούς αγίους σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Ονομάζεται, επίσης, Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος. Ειδικά στη χώρα μας, δεν υπάρχει περιοχή που να μην έχει εξωκλήσι ή εκκλησία αφιερωμένη στη μνήμη του, ενώ το όνομα Γεώργιος είναι από τα πλέον συνηθισμένα.

Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στο Αρμενοχώρι


Στις 02:30 σήμερα, η Π.Υ. Φλώρινας κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία, στην Τ.Κ. Αρμενοχωρίου του δήμου Φλώρινας.

ΑΟΦ-ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΛΥΜΠΟΣ 2013




ΑΟΦ-ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΉ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 2013
Ο Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει ότι στις 15-16/6/2013 θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη πλέον ορειβατική Αποστολή στον Όλυμπο, με διανυκτέρευση στο Οροπέδιο των Μουσών. Η μετακίνηση θα γίνει με το VAN του Ομίλου καθώς και  με ΙΧ.
Περιγραφή: Αναχώρηση στις 15/6 πρωί 6:00 π.μ από Φλώρινα, για Λιτόχωρο-Σταυρό, από όπου θα γίνει η ανάβαση. Άφιξη το απόγευμα –μετά από περίπου 7 ώρες-στο Οροπέδιο των Μουσών, διανυκτέρευση στο καταφύγιο  ΓΙΟΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ  υψ.2720 m. Αναχώρηση πρωί  6:00 π.μ στις 16/6 για κορυφή Μύτηκα υψ.2918 m . και κατόπιν κατάβαση στα Πριόνια την ίδια μέρα το απόγευμα (περίπου 8 ώρες).
Το τελευταίο κομμάτι της αποστολής θα λήξει με μπάνιο στην θάλασσα  της Κατερίνης  και με καλό θαλασσινό φαγητό .
Προσοχή: Η διαδρομή είναι απαιτητική  και προυποθέτει καλό ορειβατικό εξοπλισμό-εμπειρία απο ορειβατικές πεζοπορίες και πολύ καλή φυσική κατάσταση.
Δηλώσεις συμμετοχής στο mob: 6932919269 - email: a.o.flor@gmail.com
Υπεύθυνος Αποστολής-Ενημέρωση: ΤΙΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Αγ. Μάρκου

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν Διακαινήσιμον Ἑβδομάδα ἑορτάζει καὶ πανηγυρίζει ἡ Ἱερὰ Μονὴ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ Πρώτης.
Τὸ πρόγραμμα τῶν λατρευτικῶν ἐκδηλώσεων ἔχει ὡς ἑξῆς:

ΔΕΥΤΕΡΑ Διακαινησίμου 06-05-2013, ΑΠΟΓΕΥΜΑ
6:00 μ.μ.: Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπῶν καὶ Ἑορδαίας κ. Θεοκλήτου.

ΤΡΙΤΗ Διακαινησίμου 07-05-2013, ΠΡΩΪ
7:30 π.μ.: Ὄρθρος καὶ Πανηγυρικὴ Θεία Λειτουργία χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπῶν καὶ Ἑορδαίας κ. Θεοκλήτου.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Μάρκου

Καλή Ανάσταση Πατρίδα !



Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας της Δυτικής Μακεδονίας και σε όλους τους Έλληνες απανταχού στον κόσμο, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με Υγεία και Ευτυχία για εσάς και τις οικογένειες σας.

Πρωτομαγιά στο Αρμενοχώρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου σας προσκαλεί να γιορτάσουμε την ημέρα της Πρωτομαγιά, την Τρίτη ημέρα του Πάσχα, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στον διαμορφωμένο χώρο της εμποροπανήγυρις, στο Αρμενοχώρι.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ορχήστρα «Τ’αηδόνια».
Σας περιμένουμε με τις παρέες σας για να περάσουμε όλοι καλά.

Η ΟΛΜΕ παίζει με τα νεύρα των υποψηφίων - Απεργία στις Πανελλαδικές;


Οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών προκύπτουν από νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε στη Βουλή και προβλέπει μείωση των αναπληρωτών μέσω της αύξησης των ωρών διδασκαλίας για το μόνιμο διδακτικό προσωπικό της δημόσιας εκπαίδευσης κατά δύο ώρες την εβδομάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο η ΟΛΜΕ ετοιμάζει για μία ακόμη φορά απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές. Πρόκειται για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου

Αφιερωμένες στη Μελίνα Μερκούρη οι φετινές «Πρέσπες»


Στις 23 και 24 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι φετινές εκδηλώσεις «Πρέσπες», οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στη μεγάλη Μελίνα Μερκούρη.
Το ακριβές πρόγραμμα θα γνωστοποιηθεί το επόμενο διάστημα και αφού «κλείσουν» όλες οι λεπτομέρειες.
Να σημειωθεί πως φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο της κορυφαίας ηθοποιού, αλλά και πολιτικού, η οποία είχε βρεθεί στις εκδηλώσεις στο ξεκίνημα τους.

Αναβιώνει το έθιμο του πανηγυριού στο Νέο Καύκασο