Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Προβολή της ταινίας «Frances Ha» στο Αμύνταιο


Μετά από την επικράτηση της στην ψηφοφορία που προηγήθηκε στο blog του συλλόγου μας,stegiam.blogspot.gr, σήμερα Σάββατο 15 Μαρτίου στις 21:00 και την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 19:00 θα παρακολουθήσουμε, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, την ταινία:

Frances Ha 

Σκηνοθεσία: Noah Baumbach
Σενάριο: Noah Baumbach,Greta Gerwig
Φωτογραφία: Sam Levy
Παίζουν: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Sophie Levee, Michael Esper, Adam Driver, Lev Shapiro, Michael Zegen
Χωρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Ετος Παραγωγής: 2012
Γλώσσα: Αγγλικά
Διαρκεια: 86΄

Παραλαβή βεβαιώσεων αποδοχών


Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας ανακοινώνει ότι οι πρώην εργαζόμενοι από το πρόγραμμα ΚΟΧ 5.304/1/2012 που πραγματοποίησε το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το εργατικό κέντρο Φλώρινας, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ τους για το οικονομικό έτος 2013, από τα γραφεία του εργατικού κέντρου Ηπείρου 26 στη Φλώρινα για όσους ανήκουν στη ΔΟΥ Φλώρινας και στο Δημαρχείο Αμυνταίου στο γραφείο της Αντιδημάρχου Αμυνταίου κας Γιαννιτσοπούλου για όσους ανήκουν στη ΔΟΥ Αμυνταίου.

Υποψήφια Περιφερειάρχης η Γεωργία Ζεμπιλιάδου


Μέσα σε ένα πολιτικό τοπίο ρευστό και με ταχύτητα μεταβαλλόμενο από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί, σε μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας, προώθησης της Δημοκρατίας, άμβλυνσης της κρίσης. Με τη δύναμη των πολιτών ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε παράγοντα λύσεων τοπικών, που πλέον έχουν και εθνικό χαρακτήρα. 

Τριήμερο συνέδριο για τα μαθηματικά στο σχολείο και στην καθημερινή ζωή (video)

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο στη Φλώρινα, στους χώρους του Πανεπιστημίου, το 5ο Συνέδριο της Ένωσης Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών (ΕΝ.Ε.ΔΙ.Μ.) με θέμα: «Τα μαθηματικά στο σχολείο και στην καθημερινή ζωή». 

Στο περιθώριο της έναρξης του Συνεδρίου έγινε και η βράβευση των μαθητών και μαθητριών της Φλώρινας που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς.
Στο video μιλούν ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου – με καταγωγή από τη Φλώρινα - Αθανάσιος Γαγάτσης, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου στα Bitola, Dobri Petrovski και ο Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας Χαράλαμπος Λεμονίδης.



Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ


Ενσωματωμένη εικόνα 1
Μετά την ήττα από τον Αρίωνα Πτολεμαϊδας (24-20), Οι παίκτες του Αμύντα δεν έχουν περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες, γι’  αυτό καλούνται να ξεπεράσουν στον αυριανό (16/3) εκτός έδρας αγώνα στις 16:00, το εμπόδιο του Α.Ο.Κοζάνης, ώστε να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι μια εκ των δύο προνομιούχων θέσεων που οδηγούν σε αγώνες μπαράζ ανόδου στην Α2.
Καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, επιχειρήθηκε ανασύνταξη δυνάμεων, χωρίς ωστόσο να λείπουν, για το τεχνικό Λευτέρη Ελευθεριάδη ,τα προβλήματα απουσιών απο τις προπόνηση.
Στις καθιερωμένες δηλώσεις, ο παίκτης του Αμύντα Σταύρος Παπαϊωάννου είπε: « Η ήττα από τον Αρίωνα ανήκει πλέον στο παρελθόν, τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με την Κοζάνη, το οποίο θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε.
Όλη την εβδομάδα, γίναμε αποδέκτες κακοπροαίρετης κριτικής σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης , θεωρώ ότι δεν μας αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση, καθώς θυσιάζουμε τον προσωπικό μας χρόνο, προκειμένου να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην ομάδα.
Ας σεβαστούν τουλάχιστον το κόπο μας!».  

ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ!
Ενσωματωμένη εικόνα 1
Πανηγυρικό χαρακτήρα αποκτά για τον Αμύντα η αυριανή (15/3) εντός έδρας αναμέτρηση στις 18:00 με την Πρωτοπόρο Αναγέννηση Άρτας , καθώς τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής, εξασφάλισαν και τυπικά την συμμετοχή του στα πλει-οφ του πρωταθλήματος και παράλληλα την παρθενική του παρουσία σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δημοπρατούνται 3 έργα σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης. Τις προεγκρίσεις υπέγραψε ο Γιώργος Δακής.



                           

Ταχ. Δ/νση
:
Διοικητήριο
ΖΕΠ
Κοζάνη, 14-03-2014

Τηλέφωνο
:
24610 52650  
                                
                              Προς:   Μ.Μ.Ε.

Φαξ
:
24610 52652

e-mail
:
press@pdm.gov.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοπρατούνται 3 έργα σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης.
Τις προεγκρίσεις υπέγραψε ο Γιώργος Δακής.
Τις προεγκρίσεις δημοπράτησης τριών έργων προϋπολογισμού 2.228.100 € υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής. Πρόκειται για τα έργα:
Ανάπλαση πεζοδρομίων και σήμανσης κεντρικού δρόμου Λευκοπηγής, προϋπολογισμού 1.198.500,00€

συνεδρίασε την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη: «Σχετικά με την πώληση των μονάδων της Δ.Ε.Η. στο Νομό Φλώρινας»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                   
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
               Φλώρινα, 14-03-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου συνεδρίασε την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη: «Σχετικά με την πώληση των μονάδων της Δ.Ε.Η. στο Νομό Φλώρινας», με εισηγητή το Γιάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.

Μαρία Ναουντάκη: Αυτές είναι οι ενδείξεις που το παιδί σας χρήζει λογοθεραπείας

Την ώρα που είστε με το παιδάκι σας στην παιδική χαρά και ακούτε το συνομήλικο στην διπλανή κούνια να λέει περισσότερες λέξεις ή ακόμη και φράσεις…σίγουρα προβληματίζεστε.

Από την άλλη πολλές φορές έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί σας ξεχνάει άρθρα, μπερδεύει συλλαβές..

Βιβλιοπαρουσίαση: «Η Κλεψιά»


10η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο.Ε. της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 


    Κοζάνη     13-3-2014

    Αρ. Πρωτ.  842
          
ΘΕΜΑ: 10η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:
α) Τις διατάξεις του άρθρου 175,176 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4071/2012) και 177 του Νόμου 3852/10

Ψήφισμα Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης


«Το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την ελληνική οικονομία: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Επιχειρηματικότητα»


Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή
στην εκδήλωση:
«Το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την ελληνική οικονομία: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Επιχειρηματικότητα»

Κοζάνη, 12 Μαρτίου 2014
Αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης», ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Θα ήθελα κατ αρχήν να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τόσο για την πρωτοβουλία οργάνωσης της σημερινής εκδήλωσης όσο και για την πρόσκληση συμμετοχής που μου απηύθυνε.

Νέες διακρίσεις για τον Α.Π.Σ. Φλώρινας Shogun


9 ΧΡΥΣΑ και 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Στις 9/3/14 πραγματοποιήθηκε στην Γουμένισσα το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με την συμμετοχή 23 συλλόγων και 167 αθλητών. 
Ο Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN συμμετείχε με 8 αθλητές ενώ συνοδευόταν από το τον τεχνικό σύμβουλο και το προπονητικό τιμ. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - Φλώρινα, Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 - 6.00 μμ


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Φλώρινας, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.) και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας, συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα :

Ημερίδα για τις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου (video)

Ημερίδα με θέμα «οι απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου» διοργάνωσαν χθες η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Φλώρινας και η Επιτροπή Διαιτησίας. 

Στο video μιλούν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φλώρινας Κώστας Αντωνιάδης, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρος της Γ’ Εθνικής Μιχάλης Τζανόπουλος, ο σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρουΚώστας Δράμπης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ και υπεύθυνος Εκπαίδευσης Θανάσης Μπριάκοςκαι ο M.Sc Προπονητικής Αθλουμένων και Περιφερειακός ΠροπονητήςΝίκος Βασιλείου.

Ευχαριστήριο του 2oυ γυμνασίου Φλώρινας


Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας, κ. Μπατμάς Αναστάσιοςκαι η υπεύθυνη του προγράμματος «κοινωνικές ανισότητες - κοινωνικός αποκλεισμός» κ. Παπαδοπούλου Ρούλα ευχαριστούν θερμά την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας για την παροχή αναλώσιμων υλικών στα πλαίσια της επίσκεψης τμήματος του σχολείου στο παιδικό χωριό SOS, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Δυτικής Μακεδονίας


Ανακοινώνεται ότι την 16 Μαρτίου 2014 ημέρα Κυριακή θα λάβει χώρα η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στην αίθουσα του “Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Κοζάνης“ και ώρα 18:00 με θέματα: 

α. Απολογισμός του έργου της Ένωσης.

Στήριξη του Ε.Κ.Φ. στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές


Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας στηρίζει και καλύπτει την απόφαση των εργαζομένων για επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας αλλά και 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων των αρχαιολόγων στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, μετά το τραγικό συμβάν στο χώρο εργασίας των αρχαιολογικών ανασκαφών του ορυχείου Αμυνταίου.

Να σταματήσει η υποκρισία και να περάσουμε στη δράση!


Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας σειράς εκδηλώσεων, συνεδριάσεων, δηλώσεων και άλλων τέτοιων γεγονότων από τοπικούς άρχοντες οι οποίοι σκέφτηκαν πως λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές καλό θα ήταν να χαϊδέψουν τ’ αυτιά των ψηφοφόρων με το θέμα του ξεπουλήματος της «μικρής» ΔΕΗ. 

Θρασύδειλη επίθεση αριστερών εναντίον φοιτητών - δεν θα περάσει η τρομοκρατία του παρακράτους.


Το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Μαρτίου, ομάδα περίπου 30 αναρχικών συμμοριτών επιτέθηκε σε τρεις φοιτητές του ΤΕΙ Κοζάνης οι οποίοι φέρονται να είναι υποστηρικτές του κινήματος μας.

Με τραμπουκισμούς, λεκτική και σωματική βία, οι θρασύδειλοι αριστεροί επιτέθηκαν και χτύπησαν τους φοιτητές, ένας εκ των οποίων διακομίστηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την πώληση της ΔΕΗ (video)

Δείτε χαρακτηριστικά video από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως στη Φλώρινα για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ».

Στ. Κωνσταντινίδης: «Δε θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την πώληση της ΔΕΗ» (video)

Κατηγορηματικός ως προς το ότι δε θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την πώληση της ΔΕΗ σε ιδιώτες ήταν ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, Στάθης Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε εκτάκτως στη Φλώρινα για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ». 

Για το ξεπούλημα στα εργοστάσια και ορυχεία της ΔΕΗ στην Φλώρινα.


Για το ξεπούλημα στα εργοστάσια και ορυχεία της ΔΕΗ στην Φλώρινα. 

Στο «σφυρί» και η ΔΕΗ.
Ξεπουλάνε την ηλεκτροπαραγωγή και υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια.

Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος πέρα από κοινωνικό αγαθό, είναι και ένα αγαθό που άπτεται της εθνικής ασφαλείας της χώρας.

Αγανάκτηση και οργή για το θάνατο εργαζομένου στις αρχαιολογικές ανασκαφές


Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, τόσο εκ μέρους των αρχαιολόγων, όσο και των εργαζομένων, για πλήρη ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη για ένα εργοτάξιο με τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων κάθε ηλικίας και απομακρυσμένο από τα αστικά κέντρα της περιοχής για κάθε ενδεχόμενο μικροτραυματισμών ή σοβαρών περιστατικών, δεν εισακουστήκαμε. 

Εκδήλωση ενημέρωσης για βιολογικό και αποχετευτικά στο Φιλώτα (video)

Στην Τοπική Κοινότητα Φιλώτα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τον βιολογικό καθαρισμό και τα αποχετευτικά δίκτυα που θα κατασκευαστούν σε όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα. 

Ημερίδα: Η κατάθλιψη στις γυναίκες και η συμβουλευτική υποστήριξη.



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμοχωρίου 
«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με αφορμή την 
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου)
δίνει την δυνατότητα να ενημερωθούμε ΟΛΟΙ 
σχετικά με την γυναικεία κατάθλιψη.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 7μ.μ.
στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Αμμοχωρίου.
(είσοδος δωρεάν)

Ομιλήτρια: Μαρούλα Κανδύλη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. 
Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και του Βρετανικού Συλλόγου Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών.

Να είστε όλοι εκεί. 
Η οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον μπορούν να βοηθήσουν την γυναίκα να το ξεπεράσει. 
Μας αφορά όλους.

Πρακτική εξάσκηση σε Ιταλία και Ισπανία.



Εν Γνώσει – Υλοποίηση προγράμματος Leonardo da Vinci
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εν Γνώσει, ανακοινώνει την υλοποίηση του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης «Improving the Touristic Service» – Leonardo da Vinci.

Σκοπός του προγράμματος:   Η αποστολή 15 ατόμων για πρακτική εξάσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις σε Ισπανία και  Ιταλία για 8 βδομάδες.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν μια σπάνια
εργασιακή εμπειρία σε άριστες εργασιακές συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να βελτιωθούν επαγγελματικά.