Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Φιλική αναμέτρηση του Αμύντα με την Γ.Ε. Βέροιας

Φιλική αναμέτρηση του Αμύντα με την Γ.Ε. Βέροιας
Παρά την αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας των Εθνικών Πρωταθλημάτων για τρίτο Σαββατοκύριακο, η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Αμύντα θα υποδεχτεί σε φιλική αναμέτρηση, το Σάββατο 25/1 στις 18:30, την Γ.Ε. Βεροιας.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ώστε να τεστάρουν τις αγωνιστική τους ετοιμότητα, απέναντι σ΄ ένα κατά πολύ ανώτερο αντίπαλο, που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία (4νίκες 1ισοπαλία και 2ήττες σε 7αγώνες) και διαθέτει στην τάξη του παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό Εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Σε συνεχή άνοδο το πινγκ πονγκ της Φλώρινας

Σε συνεχή άνοδο το πινγκ πονγκ της Φλώρινας
Από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοινώθηκε ο πίνακας κατάταξης των ενεργών σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ελλάδας για το 2013. Η αξιολόγηση γίνεται κάθε χρόνο με κριτήρια τους ενεργούς αθλητές, την αντιπροσώπευση στις ηλικιακές κατηγορίες, τις συμμετοχές στις επίσημες διοργανώσεις και βέβαια τις επιτυχίες κάθε ομάδας.
Σε αυτόν τον πίνακα οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας βρίσκονται στην πολύ τιμητική 24η θέση ανάμεσα στα 142 ενεργά σωματεία που αξιολογήθηκαν. Σε σχέση με άλλες χρονιές παρατηρούμε μία διαρκή άνοδο (2010: 121η, 2011: 88η, 2012: 39η). Σε αυτά τα χρόνια ο Σύλλογος με μεθοδικότητα και επιμονή κατάφερε ουσιαστικά από το «0» να καταξιωθεί, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη των ακαδημιών και συμμετέχοντας σε κάθε επίσημη διοργάνωση που έλαβε χώρα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, φιλοξένησε στη Φλώρινα πολλές διοργανώσεις τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Διοίκηση, τους Προπονητές, Αθλητές και Γονείς, οι οποίοι εργαζόμενοι αρμονικά, με στόχο και όραμα έφεραν τόσο ψηλά το πινγκ-πονγκ της Φλώρινας. Ευχή μας είναι του χρόνου ακόμα ψηλότερα.
Φέτος για πρώτη φορά στον πίνακα συναντάμε και δύο άλλες φλωρινιώτικες ομάδες. Οι νεοσύστατες ομάδες Π.Σ. Αρμενοχωρίου (126η) και Ο.Ε.Α. Φλώρινας (135η) το 2013 έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και αναμένεται με την παρουσία και δραστηριότητά τους να ενισχύσουν ακόμα περισσότερα την επιτραπέζια αντισφαίριση της περιοχής μας. Μακάρι στο μέλλον να δούμε και άλλους συλλόγους να ενεργοποιούνται, έτσι ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να έρχονται κοντά στο πολύ δημοφιλές άθλημα του πινγκ-πονγκ.

Ψυχρά κι Ανάποδα» από την Κινηματογραφική Λέσχη

Ψυχρά κι Ανάποδα» από την Κινηματογραφική Λέσχη
Η ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι:

Ψυχρά κι Ανάποδα
(Frozen)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/1: 17.00 και 19.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/1: 17.30 και 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 27/1: 17.00 και 19.00
ΤΡΙΤΗ 28/1: 18.30
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/1: 18.30

-ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 17.30 ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
-ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Κινούμενα Σχέδια | 108'
Σκηνοθεσία: Κρίς Μπακ
Ακούγονται οι φωνές των: Κώστας Δαρλάσης, Ηλίας Ζερβός, Φοίβος Ριμενας, Χρήστος Συριώτης, Σια Κοσκινά, Βάσια Ζαχαροπούλου, Κώστας Μπακαλης, Πάνος Μουζουράκης

Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Anna πρέπει να συνεργαστεί με τον Kristoff, έναν απότομο βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Anna, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Anna και ο Kristoff θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Everest συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοί τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Olaf και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Swen.

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό πρόγραμμα

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό πρόγραμμα
Το «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο «ΟΜΙΛΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» πρόκειται να πραγματοποιήσει το δεύτερο μέρος του Προγράμματος για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών με τίτλο «Κριτικός Γραμματισμός στο Νέο Σχολείο, 2ος κύκλος», που θα πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο ως τον Μάιο του 2014.
Στο πρόγραμμα του 2ου κύκλου συμπεριλαμβάνονται τέσσερις κεντρικές εισηγήσεις, δώδεκα εργαστήρια (από τρία για νηπιαγωγούς, δασκάλους, φιλολόγους, καθηγητές άλλων ειδικοτήτων) και διδακτικές εφαρμογές, που θα αντιστοιχούν συνολικά σε επιμόρφωση 58 ωρών. Οι εισηγήσεις θα είναι ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να παρακολουθεί επιλεκτικά όποια θεματική τον ενδιαφέρει για την επιστημονική και προσωπική του εξέλιξη, ενώ η συμμετοχή στα εργαστήρια αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους. Ωστόσο, η δυνατότητα πιστοποίησης από το Πανεπιστήμιο περιλαμβάνει μόνο τους εκπαιδευτικούς και για την λήψη βεβαίωσης συμμετοχής στο παρόν πρόγραμμα απαιτείται η ανταπόκριση στις υποχρεώσεις με συστηματική συμμετοχή στις εισηγήσεις, τα εργαστήρια και την πρακτική εφαρμογή (σχεδιασμό ή/και υλοποίηση).
Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν και η εγγραφή στον Όμιλο είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. Προτεραιότητα για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά θα δοθεί σε όσους παρακολούθησαν την προηγούμενη χρονιά τον πρώτο κύκλο.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ημέρα Τετάρτη, ώρα 18:00–21:00 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΦΑΙΔΩΝ και η έναρξη θα πραγματοποιηθεί μετά από νέα ανακοίνωση του προγράμματος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους (όνομα, ειδικότητα, συμμετοχή στον 1ο κύκλο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση mousiou.olga@gmai.com, ή στο τηλέφωνο 2385054587, κ. Ανατολή Κιζιρίδου, μέχρι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2014.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Κωνσταντίνος Ντίνας
Καθηγητής Γλωσσολογίας - Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της
του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Κωνσταντία Βαϊρινού
Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας

Άννα Πολατίδου
Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ο Σύλλογος μας έχει την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσει στην ομιλία του επι σειρά ετών μέλους του Συλλόγου μας και επιφανούς συμπατριώτη μας, Καθηγητή Σεισμολογίας κ.Θεόδωρου Τσάπανου με θέμα «ΣΕΙΣΜΟΙ-Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ» τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων (Βενιζέλου 30, 4ος όροφος).
Ένα θέμα πάντα επίκαιρο που αφορά όλους μας και η παρουσία σας θα είναι σημαντικότατη. Η ομιλία του κ.Τσάπανου εγκαινιάζει μία νέα σειρά δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας και ελπίζουμε να την υποστηρίξετε, όπως πάντα.
Ο Αντιπρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Νικόλαος Βασιλειάδης Γεωργία Λιαντζάκη

Ο χορός του 1ου ΓΕ.Λ. Φλώρινας

Ο χορός του 1ου ΓΕ.Λ. Φλώρινας
Το 15μελές συμβούλιο του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του σχολείου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, στο κέντρο "Όραμα" στο Αμμοχώρι Φλώρινας και ώρα 21:00, με την παρέα του μουσικού συγκροτήματος "Cabaret Balkan".
Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.
Διατίθενται λεωφορεία για την μεταφορά των ενδιαφερόμενων απο το ΚΤΕΛ Φλώρινας (ώρες: 21:00, 21:30, 22:00) και επιστροφή από το κέντρο (01:30, 02:30).

Ο ετήσιος χορός του «Αμύντα» Σκοπιάς

Ο ετήσιος χορός του «Αμύντα» Σκοπιάς
Ο Π.Μ.Α. Σύλλογος Αμύντας Σκοπιάς Φλώρινας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του σήμερα Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Ι.&Ν. (διασταύρωση Αρμενοχωρίου).
Θα διασκεδάσουμε με την παραδοσιακή ορχήστρα «Χάλκινα Ηχοχρώματα».

Το Ε.Κ.Φ. για τη πώληση του ΑΔΜΗΕ

Το Ε.Κ.Φ. για τη πώληση του ΑΔΜΗΕ
Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία πλήττεται όλο και περισσότερο από τα μέτρα λιτότητας, την ανεργία, τη φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης και την ακρίβεια που όλο και περισσότερο δημιουργεί ασφυκτική πίεση σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε έλληνα πολίτη, η απόφαση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που επιβάλλουν οι δανειστές μας αλλά και υιοθετεί κατά απόλυτο τρόπο η κυβέρνηση, οδηγούν τη χώρα μας και τους πολίτες σε ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση ειδικότερα στο κρίσιμο τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, που όλοι γνωρίζουμε πόσο απαραίτητο είναι αυτή την εποχή σε κάθε οικογένεια.
Η ηλεκτρική ενέργεια ως δημόσιο αγαθό θα έπρεπε να παρέχεται στους καταναλωτές σε όσο γίνετε χαμηλότερη τιμή, για να μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη ο έλληνας πολίτης.
Η πώληση του ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτες επιχειρηματίες θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στους καταναλωτές, αφού είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει και αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας.
Το εργατικό κέντρο Φλώρινας διαφωνεί και καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και ζητεί από την κυβέρνηση να επανεξετάσει και να ακυρώσει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για το διαμελισμό της ΔΕΗ και την πώληση τμημάτων της επιχείρησης.
Η εθνική οικονομία χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ, να έχει γερά θεμέλια για να μπορέσει να υποστηρίξει την ανόρθωση των πολιτών και τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε εγχώριο επίπεδο.
Οι ιδιωτικοποιήσεις που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια τόσο στο τραπεζικό τομέα αλλά και σε άλλους κλάδους και τομείς της βιομηχανίας, απέδειξαν ότι ο στόχος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ήταν μόνο το κέρδος και αυτό αποδεδείχθηκε τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όπου πολλές βιομηχανικές μονάδες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις σημερινές οικονομικές δυσκολίες και αυτό φαίνεται καθαρά από τη συγχώνευση του τραπεζικού συστήματος.
Η ΔΕΗ ως δημόσια επιχείρηση θα πρέπει να μείνει ενιαία, καθετοποιημένη, να προσφέρει το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος στο τελευταίο σπίτι, στο τελευταίο νοικοκυριό, σε όλη τη χώρα με ενιαία τιμή.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη δύο ατόμων στη Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή

Σύλληψη δύο ατόμων στη Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή
Χθες (24-01-2014) τις μεσημβρινές ώρες στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, έναν 48χρονο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών και υπεξαίρεση, καθώς και τον 17χρονο γιο του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, ο ανήλικος συνελήφθη γιατί από σωματικό έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα κάνναβης.

Ακολούθως, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του σε περιοχή της Φλώρινας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικά χάπια, πολεμικό υλικό και πομποδέκτες, τα οποία όπως προέκυψε ανήκαν στο σύνοικο και πατέρα του 17χρονου, ο οποίος και συνελήφθη.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 1 περίστροφο με θήκη,
• 103 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
• 2 βλήματα φυσιγγίων πολεμικών όπλων,
• 3 φυσιγγιοθήκες,
• 3 φορητοί πομποδέκτες και 2 φορτιστές (χωρίς τη σχετική άδεια),
• 2 εγχειρίδια πολεμικού τυφεκίου,
• 4 ξιφολόγχες με θήκη,
• 2 μαχαίρια (χατζάρες),
• 1 ξιφίδιο με θήκη,
• 3 χάπια, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν δικαιολόγησε,
• μικροποσότητα κάνναβης,
• 1 μηχάνημα για συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ανήκε σε άλλο άτομο,
• 23 τριπλότυπα αποδείξεων πώλησης από συναλλαγές με πιστωτική κάρτα και
• 98 αχρησιμοποίητες αποδείξεις πώλησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας

Το μπάσκετ στις Πρέσπες

Το μπάσκετ στις Πρέσπες
Όσο θα υπάρχουν προπονητές όπως ο Μίμης Μαρκόπουλος το μπάσκετ δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ από την Ελλάδα. Ο νεαρός τεχνικός με την ακαδημία Shooters έφερε τα παιδιά της ακριτικής Πρέσπας κοντά στο αγαπημένο τους άθλημα και πλέον όλοι κάνουν όνειρα να δουν ένα παιδί από την περιοχή τους να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Ο κόουτς Μαρκόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Πώς σας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε ομάδα μπάσκετ σε μία περιοχή όπως η Πρέσπα;
"Η δημιουργία της Ακαδημίας SHOOTERS στην Πρέσπα, προήλθε κατόπιν προσκλήσεως από γονείς παιδιών της περιοχής. Συγκεκριμένα,παιδιά των Πρεσπών, λόγω της αγάπης τους για το μπάσκετ, ήθελαν τη δημιουργία ομάδας στον τόπο τους. Την επιθυμία τους αυτή τη γνωστοποίησαν στους γονείς τους, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί μου. Θεωρώ τη συμβολή τους ιδιαίτερα σημαντική. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν τα αντίστοιχα τμήματα στην περιοχή της Φλώρινας".

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε και ποιες αντιμετωπίζεται ακόμα;
"Αρχικά οι δυσκολίες ήταν αρκετές. Οι σημαντικότερες εξ αυτών ήταν η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και η προσέγγιση νέων παικτών από την τοπική κοινωνία. Με συστηματική δουλειά τα παιδιά των Πρεσπών καθώς κι οι γονείς τους αγκάλιασαν το νέο αυτό εγχείρημα. Θεωρώ πως το τρίπτυχο παίχτες-προπονητής-γονείς βρίσκεται σε πλήρη αρμονία και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της Ακαδημίας SHOOTERS. Τα προβλήματα,τηρουμένων των αναλογιών, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία".

Η προσπάθεια σας βρήκε αντίκρισμα από τους κατοίκους και πόσα παιδιά έχετε;
"Μετά την πρώτη χρονιά, που θα την χαρακτήριζα ως αναγνωριστική και χρονιά γνωριμίας με την τοπική κοινωνία, η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν άκρως θετική. Το δυναμικό της Ακαδημίας την πρώτη χρονιά αριθμούσε 10-15 παιδιά κι αυτή τη στιγμή φτάνει τα 60".

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε για το μέλλον και ποιες φιλοδοξίες υπάρχουν;
"Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά μου ως άνθρωπος είναι ότι ποτέ δεν σταματάω να ονειρεύομαι και να θέτω στόχους. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκω κίνητρο. Το στοιχείο αυτό προσπαθώ να το περάσω και στους παίκτες μου, με τα μηνύματα μέχρι τώρα να είναι θετικά. Βασικός στόχος της Ακαδημίας μας είναι η δημιουργία συγκροτημένων προσωπικοτήτων, ικανών να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Αναφορικά με το τεχνικό κομμάτι, ευχής έργον θα ήταν κάποιος/οι από τους παίκτες μας να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο, δικαιώνοντας τους κόπους τους".

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε αποκλειστικά με τις ακαδημίες;
"Η επιλογή αυτή είναι συνειδητή και πηγάζει από το γεγονός ότι τα παιδιά στις αναπτυξιακές ηλικίες είναι δεκτικά σε καινοτόμες δράσεις και προκλήσεις. Βέβαια η ασχολία με μικρά παιδιά αποτελεί τεράστια ευθύνη, διότι πέρα από τις τεχνικές γνώσεις που θα τους προσφέρεις, πρέπει να τους μεταλαμπαδεύσεις και αξίες που θα τους οδηγούν στα δύσκολα μονοπάτια της ζωής".

Ετήσιος Αποκριάτικος χορός από την Θρακική Εστία Εορδαίας

Ετήσιος Αποκριάτικος χορός από την Θρακική Εστία Εορδαίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, σας προσκαλεί στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του,που θα πραγματοποιηθεί
το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 9 μ.μ. στην αίθουσα «Αμφιθέατρο» του ξενοδοχείου Παντελίδης, υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας, με την Κατερίνα Δούκα στο τραγούδι.
Προσκλήσεις και κρατήσεις, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακο στα γραφεία του συλλόγου, επί της οδού Παυλίδη και Αδαμοπούλου 46, στην Πτολεμαΐδα. Τηλέφωνο 2463025787.
Ο αριθμός της πρόσκλησης,συμμετέχει στην κλήρωση, για ένα Τablet pc 8’’
Με τιμή
Το Δ.Σ.

Η βασιλόπιτα και τα… προβλήματα των καθηγητών πληροφορικής (video)

Η βασιλόπιτα και τα… προβλήματα των καθηγητών πληροφορικής (video)
Εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας πραγματοποίησαν χθες τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, έγινε απολογισμός της δράσης τους, ενώ αναπτύχθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Επιστολή Κωνσταντινίδη στον υπουργό Εργασίας για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Επιστολή Κωνσταντινίδη στον υπουργό Εργασίας για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ
Η απώλεια του δικαιώματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξαιτίας της αντικειμενικής αδυναμίας των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, εξελίσσεται σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα.
Γνωρίζοντας καλά τις ανησυχίες σας που μετουσιώνονται σε δράσεις για τη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας και υποστήριξης των ατόμων αυτών, θα ήθελα να επικεντρωθώ σε δύο ειδικότερες περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και άμεσης παρέμβασης.
Ασφαλισμένοι, χωρίς θεωρημένο βιβλιάριο υγείας, βρέθηκαν στη δυσχερή θέση να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ως του σημείου να κινδυνεύσει η ζωή τους, να υποστούν μόνιμες οργανικές βλάβες ή να έρθουν αντιμέτωποι με ανίατες ασθένειες και παθήσεις και δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε καν εξετάσεις.
Επίσης, ασφαλισμένοι πολλών ετών, οι οποίοι μέχρι την αρχή της οικονομικής κρίσης, υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στον ασφαλιστικό οργανισμό, βρέθηκαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να χάνουν τα δικαιώματα περίθαλψης, χωρίς διόλου να λαμβάνεται υπόψη η προηγούμενη πολύχρονη συνεπής συμπεριφορά. Παρότι είχαν καταβάλει υψηλά ποσά δε δικαιούνται ούτε ένα ευρώ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ακόμα και οι χρόνια πάσχοντες.
Η επεξεργασία των περιπτώσεων αυτών με σκοπό την άμεση λήψη μέτρων καθίσταται απαραίτητη, προκειμένου να μην αποστερηθεί των παροχών υγείας ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποτελεί θεμέλιο λίθο των κοινωνιών και καθήκον μιας ευνομούμενης Πολιτείας που καταφέρνει και στις πιο δύσκολες συγκυρίες να ανταπεξέρχεται στις κοινωνικές ανάγκες.
Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία.

Με εκτίμηση
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας

ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ


Η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 8/2/2014 με σκοπό την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης « Το τίμημα»
του Άρθρουρ Μίλλερ, που ανεβάζει το Κ.Θ.Β.Ε.

Το αντίτιμο του εισιτηρίου για το θέατρο είναι 8 .
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, περιήγηση – ξενάγηση με θέμα: «Οι αγορές του κέντρου της Θεσσαλονίκης και η ιστορία τους» από τη φιλόλογο Φλώρα Στάμου.
Όσοι και όσες συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 29/1/2014 στην κ. Ζαχαροπούλου Σοφία τηλ¨2385025921 , Κιν.: 6977707427 , Σχολ.: 2385022749
και την κ. Καλαϊτζή Σίσσυ τηλ.: 2385045534 κιν.: 6937140146., Σχολ.:2385036273
Από το Δ.Σ.

Προαγωγικές εξετάσεις Έγχρωμων Ζωνών του ΑΠΣ Φλώρινας SHΟGUN

Προαγωγικές εξετάσεις Έγχρωμων Ζωνών του ΑΠΣ Φλώρινας SHΟGUN



Στην αίθουσα Πολλαπλων Χρησεων Δήμου Φλώρινας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19/01/14και ώρα 11:30 οι προαγωγικές εξετάσεις Έγχρωμων Ζωνών των αθλητών και αθλητριών
του Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHΟGUN.
Για ακόμα μια φορά η αίθουσα γέμισε από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου ενώ συγκινητική ήταν και η παρουσία από τον σύλλογο αλλά ποτέ δεν ξέχασαν τις όμορφες στιγμές που έζησαν στον σύλλογο και με την παρουσία τους το δήλωσαν εμπράκτως την Κυριακή .Οι εξετάσεις αφορούσαν αθλητές και αθλήτριες και των 4 τμημάτων του Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN Φλώρινας – Κλεινών –
Αμμοχωριου – Ιτιάς και οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.
παλαιών αθλητών κατόχων Μαύρων Ζωνών που πέρασαν

Η εξεταστική επιτροπή αποτελείτο από τους :

ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΙΟ MASTER 8 DAN TAE KWON DO
(ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)

ΚΙΟΥΡΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5 DAN (ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ KICK BOXING

BOYΛΓΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3 DAN (KUNG FU)

ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 7 DAN ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ KARATE DO
EΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ TAE KWON DO




Στην διαδικασία των εξετάσεων συμμετείχαν 53 αθλητές εκ των οποίων πέρασαν και έλαβαν την επομένη ζώνη οι αθλητές που ακολουθουν:

KARATE DO(ΕΟΠΤ)
ΡΑΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΤΡΙΝΗ 4 Kyu
ΔΟΥΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΙΤΡΙΝΗ 4 Kyu
ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΩΝ/ΟΣ ΚΙΤΡΙΝΗ 4 Kyu
ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΤΡΙΝΗ 4 Kyu
ΠΟΥΠΗ ΑΝΝΑ ΚΙΤΡΙΝΗ 4 Kyu
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΛΕ 2 Kyu
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΛΕ 2 Kyu
ΔΗΜΤΣΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΛΕ 2 Kyu
ΔΗΜΤΣΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΜΠΛΕ 2 Kyu
ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΛΕ 2 Kyu
ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΛΕ 2 Kyu
ΝΙΤΣΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΛΕ 2Kyu
ΝΙΤΣΑ ΖΩΗ ΜΠΛΕ 2 Kyu
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΛΕ 2Kyu
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΛΕ 2 Kyu
ΣΙΟΥΓΚΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΛΕ 2 Kyu
ΧΡΟΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΛΕ 2 Kyu
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΦΕ 1 Kyu


TAEKWONDO(ΕΛ.ΟΤ)
ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ 8 KUP
ΤΣΟΥΜΗΤΑ ΜΑΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ 8 KUP
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

ΡΑΛΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ( Γ )
ΣΟΥΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ( Γ )
KICKBOXING(ΠΟΚ)

ΚΑΡΑΜΗΤΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1Η ΠΡΑΣΙΝΗ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1Η ΠΡΑΣΙΝΗ

Το Καρδιολογικό Συνέδριο της Ε.Κ.Ε. στη Φλώρινα (video)

Το Καρδιολογικό Συνέδριο της Ε.Κ.Ε. στη Φλώρινα (video)
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα το Περιφερειακό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με την παρουσία κορυφαίων καρδιολόγων και την αθρόα συμμετοχή κατοίκων της Φλώρινας που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολλά και να θέσουν ερωτήματα.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΦΙΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Ε.ΒΕΡΟΙΑΣ‏

ΣΗΜΕΡΑ Η ΦΙΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Ε.ΒΕΡΟΙΑΣ‏
Παρά την αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας των Εθνικών Πρωταθλημάτων για τρίτο Σαββατοκύριακο, η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Αμύντα θα υποδεχτεί σε φιλική αναμέτρηση,
το Σάββατο 25/1 στις 18:30, την Γ.Ε. Βεροιας.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ώστε να τεστάρουν τις αγωνιστική τους ετοιμότητα, απέναντι σ΄ ένα κατά πολύ ανώτερο αντίπαλο, που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία (4νίκες 1ισοπαλία και 2ήττες σε 7αγώνες) και διαθέτει στην τάξη του παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό Εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Β ΕΘΝΙΚΗ - 4ος ΟΜΙΛΟΣ
α/αΣωματείοΒαθ.Αγ.ΥπέρΚατά










1ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ425033









2ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΡΤΑΣ213525









3Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ125460









4ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ011120









5Α.Ο. ΚΟΖΑΝΗΣ-124759











Α2 ΕΘΝΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
α/αΣωματείοΒαθ.Αγ.ΥπέρΚατά








1ΔΡΑΜΑ ΓΣ 86147207147









2ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α.Ο.Α.87174181










3ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ο.77175183









4ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 76160161









5ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ Ε.Γ.Σ.Ν.67208179










6ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ.67166191









7ΓΕ ΒΕΡΟΙΑΣ 47213192









8ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ Α.Μ.Σ. 36142147









9ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ359097









10ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ Α.Ο.Δ.17138195










Η ΓΕ Βέροιας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -5 βαθμούς

Υπογράφουμε για να μην καταργηθούν τα νυχτερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Υπογράφουμε για να μην καταργηθούν τα νυχτερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ
Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΤΕΛ προβαίνει σε μια αχαρακτήριστη ενέργεια κατάργησης των νυχτερινών δρομολογίων, που ήδη ήταν περιορισμένα σε τέσσερα εβδομαδιαία δρομολόγια. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που ο Νομός Φλώρινας θα έπρεπε να ενισχυθεί και να μην περιθωριοποιηθούν οι κάτοικοι και οι λειτουργικές του δομές, το ΚΤΕΛ, αντί να ενισχύσει τα δρομολόγια του, καταργεί την επικοινωνία του Νομού με τα αστικά κέντρα.
Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια αντιβαίνει στο κοινωνικό χαρακτήρα των συγκοινωνιών, καθώς το ΚΤΕΛ δεν είναι απλά Οικονομική Επιχείρηση αλλά είναι Επιχείρηση, η οποία στηρίζεται από το κράτος και ως τοπικός φορέας θα έπρεπε να διαμορφώσει μια πολιτική επιλογών στήριξης της περιοχής και ενδυνάμωσης των σχέσεων με τους πολίτες.
Αλλά, ας δούμε ειδικά για τον εκπαιδευτικό χώρο τι σημαίνει αυτή η απερίσκεπτη, οικονομίστικη απόφαση:
1. Εκπαιδευτικοί και φοιτητές που μετακινούνται κάθε εβδομάδα αναγκάζονται είτε να αυξήσουν τις δαπάνες τους παραμένοντας σε ξενοδοχεία είτε να μην πραγματοποιήσουν το έργο τους.
2. Σε μια περίοδο που το Πανεπιστήμιο προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών με την ίδρυση Μεταπτυχιακών Τμημάτων, Εργαστηρίων, Σεμιναρίων, Εκθέσεων Εικαστικών Έργων κλπ. πρακτικά το ΚΤΕΛ ακυρώνει αυτές τις προσπάθειες.
3. Το Πανεπιστήμιο θα στερηθεί φοιτητές στις Προπτυχιακές Σπουδές, καθώς δεν θα είναι επιλέξιμο από τους φοιτητές, επειδή θα είναι ένα ίδρυμα απομονωμένο
4. Επισκέπτες καθηγητές και ειδικό ερευνητικό προσωπικό δεν θα επιλέγει τη συνεργασία με ένα Πανεπιστήμιο, επειδή δεν διευκολύνεται η μετακίνηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Δυστυχώς, το ΚΤΕΛ- στην εξωστρέφεια του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και στην δυναμική κινητοποίηση που έχει κάνει για τη διατήρηση του και την ανάδειξη του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο- απαντά με πολιτική αναδίπλωσης, εσωστρέφειας, που τελικά ακυρώνει και τα σχέδια των κατοίκων της περιοχής.
Καλούμε τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ και το Συμβούλιο να λάβουν υπόψη τους τον κοινωνικό και πολιτικό τους ρόλο σε ένα Νομό, όπου η ανάπτυξη, η πρόοδος και η ευημερία συνδέεται και με τις δικές τους επιλογές για την απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πρυτανεύσει η λογική, που θα ενεργοποιήσει στάσεις συνεργασίας, πρωτοβουλίες δράσης για την ανάδειξη του Νομού μας και το δικαίωμα μας στην εκπαίδευση και στο να είμαστε πολίτες.