Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αποκαλύψεις από το σημερινό «Πολίτη»

Κυκλοφόρησε η νέα εφημερίδα  του ΣΥΡΙΖΑ ((ΠΟΛΙΤΗΣ της ΦΛΩΡΙΝΑΣ)) 

βλέπεις έρχονται Δημοτικές εκλογές, με κάποιο τρόπο ορισμένοι πρέπει να λειτουργήσουν τους ανεμιστήρες από τώρα και να αρχίσουν να ρίχνουν ΛΑΣΠΗ και κάποιοι άλλοι επιτήδειοι πρέπει να βρούν τρόπο να εκβιάσουν και να τα αρπάξουν. Ρε μήπως τα άρπαξαν από κάπου και εμείς κοιμόμαστε;
Μήπως κάνω λάθος και η νέα εφημερίδα λέγεται  ((ΚΡΟΥΑ ΚΡΟΥΑ  ΠΟΛΙΤΗΣ της ΦΛΩΡΙΝΑΣ)); 
Για πες μας ρε Νικολτσάνη όχι όμως με ψέματα όπως κάνεις εδώ. Πόσες δημοσιεύσεις πήρε ο Αριστείδου από τον Βοσκόπουλο και πόσες εσύ. Και μιλάμε μόνο για δημοσιεύσεις από την Νομαρχία και όχι από εργολάβους που όπου θέλει πάει ο κάθε εργολάβος μόνος του.
Πες μας πόσες δημοσιεύσεις πήρες εσύ την τετραετία επί Παπαναστασίου από τον Δήμο Φλώρινας και πόσες ο Αριστείδου;
Αν ο Αριστείδου έκανε και τυπογραφικές δουλειές μαγκιά του. Ξόδεψε έκανε τυπογραφείο και δουλεύει. Κάντο και Εσύ. Έχεις κάκαλα;
Φτάνει Νικολτσάνη Αρκετά έχεις φάει.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Σας ενημερώνουμε ότι η μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/11/12, στω Ωδείο της Φλώρινας, γίνεται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο ΟΚΤΑΒΑ.
Η  επόμενη μουσική εκδήλωση της Περιφ. Ενότητας Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/11/12, στο Πολιτιστικό κέντρο Φλώρινας, με τους ταλαντούχους φλωρινιώτες μουσικούς, Α. Σελεμίδη και Δ. Τουλίκα.
Η εκδήλωση του Λύκειου Ελληνίδων Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/12/12, ωρα 11.30 π.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο του Δ. Φλώρινας.

Προσοχή στην στάχτη που τοποθετείται στους κάδους απορριμμάτων

Ο Δήμος Φλώρινας προχώρησε στην αντικατάσταση των παλαιών κάδων συγκομιδής απορριμμάτων με νέους, σε όλο το Δήμο, το κόστος των οποίων ξεπερνάει τα 300€ τον κάδο και αποτελεί μια σημαντική δαπάνη.
Γι’ αυτό το λόγο και για την ασφάλεια των πολιτών, παρακαλούνται όλοι οι δημότες της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων Φλώρινας, να μη ρίχνουν στους κάδους απορριμμάτων ζεστή στάχτη από τις εστίες θέρμανσής τους, αλλά να την αφήνουν πρώτα να σβήσει και στη συνέχεια να την τοποθετούν σε μεταλλικά δοχεία  δίπλα από τους κάδους.
Αυτό πρέπει να συμβεί, γιατί κατά τη διάρκεια της περσινής χειμερινής περιόδου  παρατηρήθηκαν καμμένοι κάδοι από αναμμένη στάχτη ενώ έχουν σημειωθεί πυρκαγιές και σε απορριμματοφόρα.
Φλώρινα, 15-11-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας υπέβαλε την παρακάτω αίτηση (ΑΠ 424/14-11-2012) προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση ώστε να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για μαζικές απολύσεις εργαζομένων μέσω διαθεσιμότητας και στον Δήμο Φλώρινας.
Η Δημοτική Αρχή φέρει τεράστια ευθύνη καθώς δεν υπάρχει αντεργατική κυβερνητική επιλογή που να μην υλοποίησε η ίδια, με προθυμία. Πρέπει ο κ Δήμαρχος, οι Δημοτικές Παρατάξεις και κάθε σύμβουλος να πάρουν ξεκάθαρη θέση, διότι οι σημερινές απομακρύνσεις από την εργασία είναι μόνο η αρχή.

AMYNTAIO FLWRINA - MIKRO DELTIO TYPOY THS AKADHMIAS TWN POLITWN


Πραγματική θραύση κι ολοένα αυξανόμενη ζήτηση  σε Ελλάδα- εξωτερικό έχουν τα σεμινάρια- μαθήματα της Ακαδημίας των Πολιτών, που οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν την συνέχιση των εγγραφών. Ιδιαίτερα συνεχίζονται οι εγγραφές για τις διαλέξεις της « Ακαδημίας των Πολιτών», που γίνονται κάθε Τρίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης του νομού Θεσσαλονίκης, όπου δίνονται  κάθε Τρίτη από τις 17:00 έως τις 20:00.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Φλώρινας για τη θέρμανση και τα γενικότερα προβλήματα στα σχολεία

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012, συγκεντρώθηκαν στην Φλώρινα πάνω από εκατό (100) μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλων των βαθμίδων του Νομού της Φλώρινας, με σκοπό τη σύσταση Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας.

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη θέρμανση των σχολείων της Φλώρινας

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Να παρθούν μέτρα για την άμεση επίλυση του προβλήματος θέρμανσης στα σχολεία της Φλώρινας.

Φεστιβάλ πιάνου με τις Ε. Κυριαζίδου και Ε. Αποστολίδου




Ευχαριστήριο από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, το ΕΕΠ και το ΕΒΠ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιαννάκη Βασίλειο Περιφερειακό Σύμβουλο της Π. Ε. Φλώρινας για την έγκαιρη εξασφάλιση και διάθεση λεωφορείου, προκειμένου οι μαθητές του σχολείου μας και η 1η ομάδα Πρακτικής Άσκησης του ΙΕΚ Φλώρινας με υπεύθυνη την κ. Ηλιάνα Μούλελη να πραγματοποιήσουμε διδακτική επίσκεψη στην περιβαλλοντική εταιρία  «Αρκτούρος» στο Νυμφαίο Φλώρινας στα πλαίσια υλοποίησης ενός project  με θέμα την αρκούδα.
Για το Σύλλογο Διδασκόντων
Ο Διευθυντής του Σχολείου
                                                                                                                           Χρήστος Αντωνίου

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου


Ξεσηκωμός! Με ταξικό αγώνα γράφει ιστορία ο λαός.
Απ' το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του '73 βγάζουμε συμπεράσματα: Ο λαός, η νεολαία δεν μπορούν να είναι θεατές στη σφαγή τους. Με την αποφασιστική, την οργανωμένη δράση τους μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, να επιβάλουν το δικό τους δίκιο, ενάντια στο ζυγό των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Ο Σύλλογος ΑμεΑ «Δωρίζω – Χαρίζω – Γιορτάζω».


Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα συμμετέχει στο πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας «Δωρίζω – Χαρίζω – Γιορτάζω».

Ποιες εφημερίδες για 6 μήνες έπαιρναν δημοσιεύσεις χωρίς να τις δικαιούνται και ποιοι τις έδιναν...


Στο τέλος κάθε έτους, ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες υποχρεούνται σύμφωνα με το Ν.3548/2007 (νόμος περί τύπου) να προσκομίσουν στην Γενική Γραμματεία ενημέρωσης, με καταλυτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου του επομένου έτους, φάκελο με τα σχετικά δικαιολογητικά, που προβλέπει ο παραπάνω νόμος, προκειμένου να ελεγχθούν από την αρμόδια Επιτροπή της Γ.Γ. έτσι ώστε να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ, στο οποίο αναφέρονται οι εφημερίδες που δικαιούνται την καταχώρηση δημοσιεύσεων επί πληρωμή του Δημοσίου, ΟΤΑ, κλπ.

Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr και να επιλέγουν την εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης. Η Εφαρμογή Δικαιούχων ανοίγει επιλέγοντας τον σύνδεσμο "Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης".
Για να μπείτε στο σύστημα υπάρχουν δύο επιλογές:

Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Συνάδελφοι – συναδέλφισες,
Συμμετέχουμε δυναμικά στην 48ωρη απεργία που προκηρύχθηκε από  την Γ.Σ.Ε.Ε.
καθώς επίσης και στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Γ.Ε.Ν.Ο.Π.
Συνάδελφοι ήρθε η ύστατη στιγμή να συγκρουστούμε με όλη  την δύναμη που μας έχει απομείνει ενάντια στην λαίλαπα που έρχεται.

«Άχρωμος, Άοσμος, Άφωνος και Άκριτος»


Επίθεση του εκδότη του «Πολίτη» στον εκδότη του «Ελεύθερου Βήματος»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης καλεί σε συνέντευξη τύπου τα ΜΜΕ του νομού στο γραφείο του. Ο εκδότης- δημοσιογράφος(;) που θα έπρεπε να είναι πρώτος και καλύτερος στην συνέντευξη είναι ο κ. Αριστείδου, ο οποίος όχι μόνον δεν είναι παρόν, έστω και για λίγο, αλλά πασάρει στον φίλο του βουλευτή (πλήρη αντιγραφή) την συνέντευξη του «Πολίτη», ανταμείβοντάς τον με αυτόν τον τρόπο για τα όσα έχει πράξει ο τελευταίος γι αυτόν.

Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου



39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα αιτήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν σε εκκρεμότητα, σε μία περίοδο όπου οι κατακτήσεις των εργαζομένων, το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά και η δημοκρατία, θυσιάζονται στο βωμό των μνημονίων:
Το Ψωμί, συνεχώς λιγοστεύει, καθώς οι πρακτικές λιτότητας της τρικομματικής Κυβέρνησης οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδων συνανθρώπων μας.

17 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ

To Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, αναγνωρίζοντας τους αγώνες  του Πολυτεχνείου, συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα στις 17 Νοεμβρίου.
Σήμερα που η χώρα βρίσκετε στη δυσκολότερη εποχή μετά την μεταπολίτευση, όπου οι επιβολές των τροκανών καταβαραθρώνουν την οικονομία και την εργασία στους πολίτες της χώρας.

Οι Φλωρινιώτες της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση

Αγαπητοί συντοπίτες και φίλοι,
Σας προσκαλούμε στην καθιερωμένη εκδήλωση για τα Ελευθέρια της Φλώρινας που θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (απέναντι από το παλιό 424 ΓΝΣ).
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο συντοπίτης μας και Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ κος Περικλής Μήτκας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κος Δημήτρης Γάκης με θέμα «100 χρόνια Ελεύθερη Φλώρινα: Παρόν, Παρελθόν και Μέλλον».

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ


Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά
Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 5:00΄ το απόγευμα
στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

Τα νέα μέτρα-σφαγείο που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών αποδεικνύουν ένα πράγμα:Τα μέτρα τους δεν σώζουν το λαό αλλά τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Τα χαμένα εργατικά δικαιώματα, η φθηνή εργατική δύναμη είναι το καύσιμο για να πάρει μπρος η ατμομηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Με τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό η κυβέρνηση μας στέλνει στη χρεοκοπία για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και η πληρωμή των καπιταλιστών δανειστών.

Ποδηλατοπορεία την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων των Τροχαίων

Το έπαθλο της ζωής αφαιρέθηκε από τον 34χρονο αθλητή και δημοσιογράφο Σπύρο Παπαγιάννη στη Δάφνη από ΙΧ που παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη, συγκρούστηκε με το μηχανάκι που οδηγούσε. Το ίδιο έπαθλο αφαιρέθηκε από την 23χρονη πρωταθλήτρια ποδηλασίας Αγγελική Κουτσονικολή σε αυτοκινητιστικό στην Αθηνών-Πατρών, από τον 32χρονο Μαροκινό ποδηλάτη που χτυπήθηκε και εγκαταλήφθηκε από ΙΧ στα Χανιά, από τον 44χρονο αθλητή Νίκο Κωστέα κατά τη διάρκεια ποδηλατικού αγώνα στη Βόρεια Εύβοια, από τον 14χρονο ποδηλάτη Πάνο Τζαβάρα στην Πάτρα μετά από σύγκρουση με τζιπ, από...

Πολιτική συζήτηση - Ανοιχτή συνέλευση με τη Ρ.Δούρου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Τ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας σας καλεί στην Πολιτική συζήτηση -  Ανοιχτή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοέμβρη 2012, στις 11.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η Βουλευτής Β΄Αθηνών και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Ρένα Δούρου.

«Συγγνώμη που αποκάλεσα κουτσό τον Σόιμπλε στη Βουλή»

Λογοπαίγνιο χαρακτήρισε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς τον χαρακτηρισμό «κουτσός» που χρησιμοποίησε για τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ζήτησε συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν και τόνισε ότι δεν είχε τέτοιο σκοπό

Την Τετάρτη ο εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου 2012 καθορίζονται από την Π.Ε. Φλώρινας οι παρακάτω εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας:
-Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2012.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΕ ΑΡΤΑ & ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ

Έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, για το Ανδρικό τμήμα του Αμύντα, που την Κυριακή (18/11) φιλοξενείται στην Άρτα από τον Άραχθο Κωστακίων, για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής.