Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Το Νέο ΕΣΠΑ 2014 -2020

Εκδήλωση με θέμα: "Το Νέο ΕΣΠΑ 2014 -2020 - Οι προτεραιότητες για τους Δήμους", που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και η ΕΕΤΑΑ, την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή:


Ανεργία των νέων: Βελτιώνοντας το παρόν, διασφαλίζοντας το μέλλον

Διευρυμένο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Ανεργία των νέων: Βελτιώνοντας το παρόν, διασφαλίζοντας το μέλλον».
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στο Κοβεντάρειο, Κοζάνη.


Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή:

Ηχητικό χαιρετισμού Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή:

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας

Η ταινία που θα προβληθεί από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:

RoboCop

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/2: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/2: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 25/2: 21.00


Την Τετάρτη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας


Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00
στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:  

Θέμα  1οΈγκριση της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Συνέλευση των Οινοπαραγωγικών Περιφερειών της Ευρώπης (Assembly of European Wine Regions)και εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη για την υπογραφή του συμφώνου και κάθε σχετική ενέργεια.

Εισηγητής : ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής

Νέα ειδικότητα και συνέχιση προεγγραφών στο ΙΕΚ ΑμυνταίουΑπό το ΙΕΚ Αμυνταίου έχει ανακοινωθεί ότι έχει εγκριθεί μια ακόμη νέα ειδικότητα: Τεχνικός Αγροτουρισμού.
Η ηλεκτρονική αίτηση για επιλογή καταρτιζομένων της ειδικότητας «Τεχνικός Αγροτουρισμού» ξεκίννησε στις 20-2-2014 και ολοκληρώνεται τη Κυριακή 23-2-2014 και ώρα 23.59 μμ. 

Γνωριμία με τη jazz (video)


Με το σεμινάριο γνωριμίας με τη μουσική jazz δόθηκε χθες η έναρξη του Φεστιβάλ «Άνοιξη Μουσικής 2014» του Ωδείου Φλώρινας.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν μαθητές κάθε ηλικίας, αλλά και άτομα που δεν ασχολούνται με τη μουσική και αναπτύχθηκαν οι παρακάτω ενότητες:
- Ιστορική αναδρομή της Jazz.
- Προβολή βίντεο, ηχητικών αποσπασμάτων και φωτογραφιών.
- Γνωριμία με τους κυριότερους μουσικούς της Jazz.
- Αναφορά και ανάλυση των σημαντικότερων ειδών της Jazz.
Δείτε στο video τη δήλωση του καθηγητή τρομπέτα του Ωδείου Νίκου Βαλταδώρου.

Συνάντηση εκπαιδευτικών πληροφορικής στη Φλώρινα (video)

Η 30η συνάντηση εκπαιδευτικών Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών πραγματοποιήθηκε χθες στη Φλώρινα, με βασικό θέμα: «Επεκτείνοντας το WordPress και το Joomla» 

Οι Σάρισες στην πρώτη θέση!

Το Σαββατοκύριακο 22-23/2/2014 ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα αντρών και γυναικών Β΄ Εθνικής Δυτ. Μακεδονίας-Ηπείρου. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ για πρώτη φορά στην ιστορία τους τερμάτισαν πρώτες και στα δύο. 

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας

Με τη συμμετοχή να φτάνει στο 88% (από τους 75 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 66) πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στον Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας. 

φιέστες για την ανεργία στη Δ.Μακεδονία


Προκλητικές  φιέστες και πανηγύρια της ΕΕ στην Κοζάνη για την ανεργία!
Στην πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ανεργία αλλά και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία των νέων, Δυτική Μακεδονία, ήρθαν να κάνουν τις φιέστες τους οι εκπρόσωποι των Βρυξελών. Σε μια άδεια από ανέργους αίθουσα μπροστά στους «τοπικούς άρχοντες», εκπροσώπους της κυβέρνησης του κεφαλαίου και της ΕΕ, έδωσαν μια κακοσυστημένη παράσταση χύνοντας δάκρυα κροκοδείλια για ένα τεράστιο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και συνεχίζουν να οξύνουν χωρίς να έχουν τίποτα να πράξουν για τη λύση του.

Αποκριάτικο Γλέντι από το Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας


Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων της Θεσσαλίας του Νομού Φλώρινας σας προσκαλεί να περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ μαζί με τα παιδιά σας στο Αποκριάτικο Γλέντι, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27/02/2014 και ώρα 20:00, στο lobby του ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» με πολύ χορό, κέφι και πολλά δρώμενα.

Είσοδος ελεύθερη.

Με τιμή το Δ.Σ.

Αποκριάτικο πάρτι 5ου δημοτικού σχολείου Φλώρινας

ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ-ΑΟΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ενσωματωμένη εικόνα 1

ΑΟΦ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2014 ΣΤΗΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ
Η ΝΕΦΕΛΗ ΤΙΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΑΚΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Με  14 μετάλλια, 2 χρυσα-4 Αργυρά και 8 χάλκινα γύρισε ο ΑΟΦ στην Φλώρινα, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα FIS  Χιονοδρομίας (Δρόμων Αντοχής)  που πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο στις 22/23-2-2014.Μέσα σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο στην Μηλιά Μετσόβου, ο διοργανωτής  ΕΟΣ Μετσόβου κατέβαλε και πάλι υπεράνθρωπες προσπάθειες, ξυρίζοντας

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου


Συνεδριάζει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη: 
1. Τροποποίηση της με αριθμό 40/2014 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την Ενίσχυση του μηχανισμού αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Αμυνταίου από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.ΞΙ.Φ

Ευχαριστίες Δ.Στεφανίδη για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους και μου ανάθεσαν και για τέταρτη θητεία μετά από εννέα χρόνια την ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στις χθεσινές εκλογές της 23-02-2014.

Παιδικός αποκριάτικος χορός

Πρόσκληση σε disco party


Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου σας προσκαλεί στο αποκριάτικο Disco Party που διοργανώνει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στις 22:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Αμυνταίου. 
Disco αμφιέσεις, Disco μουσική, Disco διάθεση και κέφι.
Σας περιμένουμε για ξεφάντωμα !!!!

Εκδήλωση της ΕΛΜΕ για αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση στο Αμύνταιο


Οι νεότερες εξελίξεις στις παθήσεις του ουροποιητικού (video)

Αφιερωμένη στη μνήμη του ιατρούΠαναγιώτη Χατζημαλιάκα, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, ήταν η διημερίδα που διοργάνωσε στη Φλώρινα η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδας. 

Τριήμερες Αποκριάτικες Εκδηλωσεις στο Λεχοβο


Οι τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίζουν και

φέτος μία παλαιά παράδοση στο Λέχοβο που έχει να
κάνει με το άναμμα της μπουμπούνας αυτό που αποκα-
λούνταν

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το 1ο δημοτικό σχολείο Αμυνταίου


Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για έμπρακτη βοήθεια και συμπαράσταση στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς και με αφορμή την ενημερωτική επίσκεψη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας στο σχολείο μας, γονείς και παιδιά συμμετέχουμε στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις δύσκολες ημέρες των συνανθρώπων μας. 

Πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα στα ηλικιακά πρωταθλήματα για τον Φιλώτα


ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΩΝ: Φιλώτας Μ.Π.Σ. - Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας 37-19
Στην δεύτερη αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος χάντμπολ ο Φιλώτας πήρε την νίκη κάνοντας το 2/2 απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Φλώρινας, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα του και επιβάλλοντας γρήγορο ρυθμό προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα.