Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΕΘΝΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ


ΕΘΝΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
του
Στέλιου Καζαντζίδη

Ο εθνικισμός δεν είναι πάντα αντιδραστικός. Υπάρχει και προοδευτικός εθνικισμός. Και το να καταδικάζει κανείς  κάθε είδος και μορφή εθνικισμού δεν τον εξομοιώνει, παρά μόνον με τις κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές κοινωνικές τάξεις, που καταγγέλλουν τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες ως «τρομοκρατία», καταδικάζοντας υποκριτικά στα λόγια κάθε μορφή βίας, την ίδια στιγμή που την εξασκούν παντοιοτρόπως, προκειμένου να συκοφαντήσουν την δίκαιη επαναστατική βία των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών τάξεων και των καταπιεσμένων υπόδουλων εθνών και λαών.

Έχετε πονοκέφαλο; Μυρίστε ένα πράσινο μήλο!


Αν αισθάνεστε ότι το κεφάλι σας πάει να σπάσει, κανένα πρόβλημα. Στη φρουτιέρα θα βρείτε τη λύση. Δοκιμάστε να μυρίσετε ένα πράσινο μήλο και αμέσως θα ανακουφιστείτε.

Απλουστεύονται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Σχετικά με κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και του Υπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη που καθορίζει τις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις (ΠΠΔ) για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και απλοποιεί τη διαδικασία αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ο Βουλευτής Ν.Δ Π.Ε Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με το Νίκο Σαμαρά;

Υποψήφιος περιφερειάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γιατρός Νίκος Σαμαράς; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, ο νυν αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και σύμβουλος της μείζονος

Καφές στη Φλώρινα με… άρωμα εκλογών!

Στην πόλη της Φλώρινας βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο

Κ. Κωνσταντινίδη, μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας…

Την ώρα που η Εφορία ή η Τράπεζα συναγωνίζονται ποιά θα πρωτοπάρει τα σπίτια μας, την ώρα που οι κουτσουρεμένοι μισθοί που συντηρούσαν κάποιες οικογένειες από παππούδες ως εγγόνια θα χαθούν λόγω των χιλιάδων απολύσεων, την ώρα που και ο τελευταίος εργαζόμενος θα

Πότε και που επιτρέπεται φέτος το κυνήγι

Από τις 20 Αυγούστου 2013 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 καθορίζεται η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2013- 2014, ύστερα από υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Κατ' εξαίρεση της παραπάνω γενικής ρύθμισης επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου μέχρι τη 10η Μαρτίου 2014. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του στρατοπέδου «Παπαπέτρου» στο Αμύνταιο

Ανοιχτή πρόσκληση ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ από τις γυναίκες των στρατιωτικών του Στρατοπέδου ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ στο Αμύνταιο… 
Δευτέρα 5 Αυγούστου, ώρα 6μ.μ.μπροστά από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αμυνταίου (Πλ. Γ. Μακρή), συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το διαφαινόμενο ΕΓΚΛΗΜΑ του ΛΟΥΚΕΤΟΥ στο Στρατόπεδο Αμυνταίου...

Μην λείψει ΚΑΝΕΙΣ….

Υπό αξιολόγηση το νοσοκομείο Φλώρινας

Από το «μικροσκόπιο» επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας θα περάσει και το νοσοκομείο Φλώρινας, ώστε να αξιολογηθεί για το εάν θα παραμείνει νοσοκομείο ή θα αλλάξει μορφή και λειτουργία! Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 5 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. 

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις υπόλοιπες 1.453 θέσεις στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση – 5 Θέσεις στην ΕΡΑ Φλώρινας

Έγκριση  πρόσληψης προσωπικού στο Υπουργείο Οικονομικών για την λειτουργία του Δημόσιου φορέα Ραδιοτηλεόρασης κατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι την σύσταση του νέου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Οι θέσεις που αφορούν την ΕΡΑ Φλώρινας είναι οι εξής:

Προεγκρίσεις 5 έργων υπέγραψε ο Γ. Δακής

Τις προεγκρίσεις των σχεδίων σύμβασης πέντε έργων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, προϋπολογισμού τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000 €). Πρόκειται για τα εξής έργα: 

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, συναντήθηκε με το Υφυπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου για την παροχή φυσικού αερίου στην Δ. Μακεδονία


«Με σταθερά και σίγουρα βήματα προχωράει η διαδικασία υλοποίησης της δέσμευσης του κ. Παπαγεωργίου για την παροχή φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία, με την ευκαιρία της

Ο Αμυνταιώτης Μιχαηλ Θεοχαριδης νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου…


Η πρώτη εκλογή στο ανώτατο αυτό αξίωμα δικαστού από τη Δυτική Μακεδονία, γεγονός που τιμά τόσο την Π.Ε. Φλώρινας, όσο και τον Δήμο Αμυνταίου…

5ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου ''Μνήμες Λιγνίτη''


Σε μια προσπάθεια να αναδείξει και να επιβραβεύσει, με κάθε τρόπο, την προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη συμβολή - ρόλο του λιγνίτη και της περιοχής στην ανάπτυξη

Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα


Δεν δικαιούστε να μετατρέπετε τη χώρα σε ξέφραγκο αμπέλι


Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή N. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή για την κατάργηση του A’ Σώματος Στρατού και της Β΄ΤΑΞΥΠ
Ραχήλ Μακρή για την κατάργηση του Α΄ ΣΣ «Δεν δικαιούστε να μετατρέπετε τη χώρα σε ξέφραγκο αμπέλι, οι πολίτες και το προσωπικό του στρατού δεν είναι έρμαιο κάθε απερίσκεπτης απόφασης σας».

Προστατευτικά μέτρα για τον καύσωνα


5ο Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας


Πιστοί στο «ραντεβού» τους, οι φίλοι μουσικής Φλώρινας θα ανταμώσουν και φέτος το καλοκαίρι, για ένα τριήμερο μουσικό ταξίδι στα τέλη του Αυγούστου.
Το γνωστό πλέον «Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας» θα λάβει χώρα για 5η συνεχόμενη χρονιά, όπου Φλωρινιώτες μουσικοί και καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν για τους συμπολίτες τους, αποχαιρετώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το φετινό καλοκαίρι. 

3ημερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Λιμνοχώρι


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμνοχωρίου σας προσκαλεί στις τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί τηνΤρίτη 13 Αυγούστουμε

Η Π. Αντωνιάδου στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδος Γυναικών


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας συγχαίρει τη σκακίστριά του Αντωνιάδου Παρασκευή, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής  Μακεδονίας (ΕΣΣΚΕΔΥΜ) στο Ανοιχτό  Πρωτάθλημα Ελλάδος Γυναικών, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης
στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Ε.Σ.Σ.ΚΕΔΥ.Μ.  Το πρωτάθλημα θα ενσωματωθεί σε ένα από τα πιο ισχυρά καλοκαιρινά open, που θα διεξαχθεί στο Βραχάτι της Κορινθίας.
Το Δ.Σ. της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας της εύχεται καλή επιτυχία!

1o Music Camp Festival στον Άγιο Παντελεήμονα


Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Αυγούστου, επισκέπτες του πρώτου Music Camp Festival θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε ένα μουσικό πάρτυ στο camping, στις όχθες της Λίμνης Βεγορίτιδας, στον Άγιο Παντελεήμονα, Φλωρίνης!
Το φετινό καλοκαίρι υπόσχεται στο κοινό του Music Camp Festival ακόμη

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει,στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος)
(ΑΔΣ 38/2011) στις 5 Αυγούστου 2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Πρόγραμμα κατασκηνωτικού τριημέρου γυναικών


Κύκλος μελάτης Αγίας Γραφής
ΘΕΜΑ: «Ὁ Χριστὸς πρότυπο ταπεινώσεως»
Παρασκευὴ 2 Αὐγούστου 2013
Ἀπόγευμα
5:00 μ.μ.:  Προσέλευσις κυριῶν
6:00 μ.μ.:  Ἀκολουθία τοῦ Μικροῦ Παρακλητικοῦ Κανόνος εἰς τὴν Ὑπεραγίαν Θεοτόκον

7:00 μ.μ.:  Ἔναρξις Συνεδρίου
-          Ἁγιασμὸς ὑπὸ τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου
-          Ὁμιλία ὑπὸ τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου, π. Μαξίμου Κυρίτση, Καθηγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Διονυσίου τοῦ ἐν Ὀλύμπῳ, μὲ θέμα: «Τί εἶναι ἡ ταπείνωσις κατὰ τοὺς ἁγίους Πατέρας τῆς Ἐκκλησίας»
-          Θὰ ἀκολουθήσῃ συζήτησις
10:00 μ.μ.: Δεῖπνον
10:30 μ.μ.: Ἀκολουθία τοῦ Μικροῦ Ἀποδείπνου

Σάββατον 3 Αὐγούστου 2013
Πρωῒ
11:00 π.μ.:      Ὁμιλία ὑπὸ τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου, π. Ἰουστίνου Μπαρδάκα, Πρωτοσυγκέλλου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, μὲ θέμα: «Μάθετε ἀπ᾽ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ (Ματθ. 11,29)»
-        Θὰ ἀκολουθήσῃ συζήτησις
Ἀπόγευμα
6:30 μ.μ.:   Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ εἰς τὸ Ἀμφιθέατρον τῶν Ἐκκλησιαστικῶν    Κατασκηνώσεων Πρώτης

Κυριακὴ 4 Αὐγούστου 2013
Πρωῒ
7:00-10:00 π.μ.:     Ὄρθρος καὶ Ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία εἰς τὸν Ἱερὸν Ναὸν Ἁγίου Γεωργίου Πρώτης χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου
11:00 π.μ.:      Ὁμιλία εἰς τὸ Ἀμφιθέατρον τῶν Ἐκκλησιαστικῶν Κατασκηνώσεων Πρώτης ὑπὸ τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου, π. Δανιὴλ Ἀεράκη, μὲ θέμα:«Ὁ Χριστὸς πρότυπο ταπεινώσεως»
-   Θὰ ἀκολουθήσῃ συζήτησις
2:00 μ.μ.: Γεῦμα
4:00 μ.μ.: Λῆξις Συνεδρίου

Ανακοίνωση βαθμών επίδοσης υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείουhttp://exams.minedu.gov.gr/Tefaa από σήμερα,  01/08/2013, αναρτώνται οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες  των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.
Βαθμός επίδοσης είναι ο μέσος όρος των βαθμών των τριών, κατ΄ ανώτατο όριο, αγωνισμάτων στα οποία συμμετείχαν και ο οποίος εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου. 
Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τους βαθμούς επίδοσής τους με τον Κωδικό Εξετάσεων και τα αρχικά των ονομαστικών  στοιχείων τους (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο).

01/08/2013
Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας

Έκδοση αποτελεσμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξετάσεων Μαΐου 2013


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική,  στα επίπεδα Α (Α1 «βασική γνώση», Α2 «στοιχειώδης γνώση»), Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση» που πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Μαΐου 2013.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 6/8/2013και ώρα 10:00πμ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:
1. Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης

7ήμερη εκδρομή στη Σικελία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΗ


Ασπρόγεια 2013


Η υπόθεση του ταξίαρχου Γιώργου Γεωργιάδη


Ξεκίνησε η έρευνα για τη σεισμικότητα της Φλώρινας


Ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουλίου η τοποθέτηση των πρώτων φορητών σεισμογράφων από ομάδα επιστημόνων του Α.Π.Θ., γεγονός που σηματοδοτεί και την έναρξη της έρευνας για τη σεισμικότητα της περιοχής, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητας Φλώρινας.

Συναντήσεις του Δημάρχου Πρεσπών με Υπουργούς

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας συνοδευόμενος από συνεργάτη του, επισκέφθηκε την Τρίτη 30-7-2013 τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να θέσει προς συζήτηση το θέμα της έλλειψης προσωπικού στον Δήμο Πρεσπών.