Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δυνατό ξεκίνημα της ΓΕΦ στίβου με 18 μετάλλια


Στις 08/09/2013 η ομάδα του στίβου της ΓΕΦ συμμετείχε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παμπαίδων β/παγκορασίδων β και mini Δυτικής Μακεδονίας που έγινε στο Αργος Ορεστικό κατακτώντας 18 μετάλλια. Στους αγώνες συμμετείχαν 26 αθλητές εκ των οποίων διακρίθηκαν οι εξής αθλητές στα παρακάτω αγωνίσματα: 

Ο Δήμαρχος Φλώρινας σε αγιασμό σχολικών μονάδων




Στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας και του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας παραβρέθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης.

Σπύρος Ηλιάδης. Δημοσιογράφος; Λαμόγιο; Απατεώνας;..........



Μάλον ο κ. Σπύρος έχει πάρει πολύ καλά μαθήματα από την
 KROYA KROYA.
Μήπως τα άρπαξε από τους αντιπάλους του Βοσκόπουλου και έγραψε όσα έγραψε με θέμα :
«Ο... Πύργος ήταν χάρτινος»

 Ή αληθεύει αυτό που ακούσαμε ότι ζήτησε από τον ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ 200  ή 500 € μαύρα χρήματα τα οποία ο Βοσκόπουλος δεν του έδωσε Φυσικά και έτσι ο κ. Σπύρος άρχισε να εκβιάζει γράφοντας  αναλήθειες και ψέματα για τον υποτιθέμενο φίλο του;

Ραχήλ Μακρή: Υφίστανται ψήγματα ευαισθησίας για καρκινοπαθείς εκπαιδευτικούς;


11 Σεπτεμβρίου 2013              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υποβολή Ερώτησης της Βουλευτού Ν. Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή
Ραχήλ Μακρή: Υφίστανται ψήγματα ευαισθησίας για καρκινοπαθείς εκπαιδευτικούς;
Σύμφωνα με δημοσιευμένες ιατρικές έρευνες, η προσπάθεια αποκατάστασης των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού είναι σίγουρα μια επίπονη και ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Οι έρευνες πολλών ετών κατέδειξαν ότι οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην αποκατάσταση των ασθενών αυτών. Η έρευνα της επιστήμης καθιστά πρώτιστη υποχρέωση της

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



       Ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα του Κ.Ε.Φ.Ο Αρμενοχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει αγροτική ημερίδα με θέμα «καλλιέργεια στην Ελλάδα του φυτού στέβια». Η ενημέρωση θα γίνει από ειδικούς γεωπόνους και σε συνεργασία με την εταιρία «Eyrostevia».

Πρόσφατες ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που αφορούν ζητήματα της Δυτ. Μακεδονίας.

Ερώτηση σχετικά με την πορεία της δικαστικής έρευνας για τη διαθήκη του Ζήση Παπαλαζάρου.

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την πορεία της δικαστικής έρευνας για τη διαθήκη του Ζήση Παπαλαζάρου»
Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 11909 από 14/06/2013 ερώτησής μου-αίτησης κατάθεσης εγγράφων, απεστάλη στη Βουλή το υπ’ αριθ. 541Α από 22/07/2013 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο αναφέρονταν ότι έχει περατωθεί η κύρια ανάκριση και από 01/07/2013

Εξαγωγικές Διαδικασίες & Τρόποι Διακανονισμού INCOTERMS 2010©, Ενέγγυες Πιστώσεις L/C, Διασφάλιση Πληρωμών

Πότε η ευθύνη της μεταφοράς των εμπορευμάτων, σε μια Διεθνή πώληση, μεταφέρεται από τον πωλητή στον αγοραστή; Ποιο από τα δύο εμπορικά μέρη είναι υπεύθυνο για την ασφάλιση των εμπορευμάτων και σε ποιο σημείο αυτή η ευθύνη μεταβιβάζεται;
Τι είναι η ενέγγυα πίστωση; Τι πλεονεκτήματα προσφέρει ως σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο του Διεθνούς Εμπορίου;

Αιτήσεις Γονέων – Κηδεμόνων για την Ενισχυτική Διδασκαλία 2013 – 2014




Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι Γονείς ή οι Κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και δεν υπέβαλαν αίτηση τον Ιούνιο, μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, μέσω των οικείων Γυμνασίων.

Σημειώνεται ότι η Ενισχυτική Διδασκαλία, δομή της Αντισταθμιστικής Αγωγής/ Εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ έως και το 2015.

Για τα σχετικά έγγραφα πατήστε εδώ.
                                        
Μαρούσι, 10/9/2013
Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας

Μήνυμα της Γενικής Γραμματέα Β. Ευταξά για τη νέα σχολική χρονιά




Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Τετάρτη(11/9/13), η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά σε γραπτό μήνυμά της αναφέρει τα εξής:

Για Πανελλήνιες από την Α΄ Λυκείου με εξεταστικό Μαραθώνιο κάνει λόγω η ΟΛΜΕ

Για «απεργιακό τσουνάμι» έκαναν λόγο οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους και ενόψει των κινητοποιήσεών τους, από την προσεχή Δευτέρα.

Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας




Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Φλώρινας για την ευρωπαϊκή ημέρα στοματικής υγείας


12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
«ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΣ» 

1. Η χρήση του Καπνού με οποιονδήποτε τρόπο είναι η ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ για την Υγεία που θα μπορούσε να αποφευχθεί και αποτελεί τον κύριο λόγο θανάτων που θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί.
2. Ευθύνεται για σχεδόν 700.000 θανάτους ετησίως στην ΕΕ.

Ορός εθνικής σωτηρίας ο εκσυγχρονισμός της ΝΔ


Απεργιακή κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Φλώρινας




Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11:00π.μ. στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας,  θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση από την ΕΛΜΕ Φλώρινας όπου στη συνέχεια θα ακολουθήσει και πορεία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΙΕΡΑΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ: 6979698466

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας


Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθείστις 16 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:

Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης στον Άγιο Γερμανό

Το ολοήμερο Δημοτικό ΣχολείοΑγ. Γερμανού του Δήμου Πρεσπών επισκέφτηκε για τον καθιερωμένο αγιασμό που σηματοδοτεί την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο επικεφαλής της μείζονοςαντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Χρήστο Ναούμ και τον περιφερειακό σύμβουλο Π.Ε. Κοζάνης Βασίλη Κούτσιανο.

Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα σχολεία

Σύμφωνα με τη νέα Υ1γ/Γ.Π/οικ 81025 (ΦΕΚ2135/Β/29.8.2013) στα σχολικά κυλικεία, καντίνες (σταθερές), χώρους εστίασης εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπεται να πωλούνται τα παρακάτω προϊόντα: 

Έκφραση Συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους Διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων της χώρας.


To Δ. Σ του ΕΣΔΕΠ/ Π.Δ.Μ με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας συζήτησε εκτενώς το θέμα της επαπειλούμενης ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των
Πανεπιστημίων.

Διεθνές τουρνουά Φλώρινας


Έκθετη και υπόλογη η Κυβέρνηση για την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης του Λιγνιτωρυχείου της ΒΕΥΗΣ.


Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στον όμιλο   ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών επιλογών τόσο της παρούσας

Ολοκληρώθηκε η δράση «Γύρνα Σελίδα».


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς «Γύρνα Σελίδα» της ΟΝΝΕΔ, με τη συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ Φλώρινας......

Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2013



Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 θαυποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής  περιόδου Νοεμβρίου 2013.

'ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ'' στις Εργατικές Κατοικίες Αμυνταίου


Στα πλαίσια των «Αμύνταια 2013» ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με τους Συλλόγους της πόλης, διοργανώνουν την
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30, Έντεχνη, Λαϊκή βραδιά στις Εργατικές Κατοικίες Αμυνταίου.
Είσοδος ελεύθερη. 

Εποχικές θέσεις εργασίας στις ανασκαφές του ορυχείου Αμυνταίου


Η ΚΘ΄ ΕΠΚΑ ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά τριακοσίων εξηνταοκτώ (368) ατόµων για την διενέργεια της σωστικής ανασκαφικής έρευνας στη ζώνη Γ του οικισµού Ανάργυροι XIIIα στο

Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου




Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και η φετινή σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου.

Ξεκινάει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Βαλτονέρου

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας για την κατασκευή του «Εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Τ.Κ. Βαλτονέρου».
Το έργο έχει προϋπολογισμό

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα για τα 8μηνα του δήμου Φλώρινας


Αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα του δήμου Φλώρινας οι πίνακες κατάταξης για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2013. 

Προσλήψεις ΟΑΕΔ σε δήμους- Ξεκινούν οι αιτήσεις σε λίγες ημέρες

8826 προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ θα προκηρυχθούν σε λίγες ημέρες για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και φορείς του δημοσίου και οι αιτήσεις από τους ανέργους θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο oaed.gr.

139 τρόποι για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα και να προστατέψουμε το περιβάλλον.

Αυτοκίνητο Χωρίς αυτοκίνητο:
1. Για πολύ κοντινές διαδρομές, αφήνουμε το αυτοκίνητο στο 
σπίτι και πάμε με τα πόδια.
2. Χρησιμοποιούμε ποδήλατο για διαδρομές στη

Η αγανάκτηση μιας μάνας!


Καλησπέρα σας. Είμαι μια μητέρα 3 παιδιών δημοτικού και σήμερα ξεκίνησε η σχολική χρονιά. Θέλω να σας ενημερώσω και να πω το πρόβλημα