Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Φλώρινα: Τουρνουά Κυπέλλου Φωτιάς


Το 10ο  Ατομικό Σκακιστικό Τουρνουά "Κύπελλο Φωτιάς" διοργανώνουν τη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας και η Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. Οι δηλώσεις συμμετοχής των σκακιστών θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως την Παρασκευή 14/12/2011 και ώρα 21.00  από τους υπευθύνους κάθε σωματείου και να σταλούν με e-mail στη διεύθυνση lepoflo@gmail.com συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα του αρχείου excel.  Το σύστημα των αγώνων θα είναι ελβετικό 7 γύρων. Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους στον Α' όμιλο θα μπορούν να αγωνιστούν όσοι έχουν γεννηθεί πριν το 1998 (13 ετών και άνω) και στον Β' όμιλο θα μπορούν να αγωνιστούν όσοι έχουν γεννηθεί από το 1999 και έπειτα (12 ετών και κάτω).
Θωμαή Αδάμου

Aμύνταιο: από την απελευθέρωση έως σήμερα

Ο Δήμος Αμυνταίου και η Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Αμύνταιο: από την απελευθέρωση έως σήμερα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ.
Οι ομιλητές και τα θέματα που θα παρουσιάσουν είναι:

  • Γιάννης Ελευθεριάδης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός «Πολεοδομική εξέλιξη του Αμυνταίου»
  • Μαρία Μάγγου, Οικονομολόγος «Βασικά οικονομικά χαρακτηριστικά του Αμυνταίου από το 1012 μέχρι σήμερα»
  • Γενοβέφα Ζαφειρίδου, Κοινωνιολόγος «Ματιές στην πολιτισμική ζωή του Αμυνταίου»
  • Γιώργος Χρηστίδης & Τρύφων Γρομπανόπουλος, Πολιτικοί Επιστήμονες «Εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις στο Αμύνταιο 1915 – 2012».

Εκδήλωση της Αντιρατσιστικής-Αντιφασιστικής Κίνησης Φλώρινας


Η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Κίνηση Φλώρινας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2012 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Ε.Β.Ε Φλώρινας, με προβολή των ντοκιμαντερ:

THE GUARDIAN του Άρη Χατζηστεφάνου και 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του Κώστα Βαξεβάνη, από την εκπομπή ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Χορεύουν οι ελέφαντες» της Σοφίας Νικολαΐδου




Ερευνητικές δραστηριότητες (σουσάμι – ρίγανη) στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής


Το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, υπό την καθοδήγηση της έμπειρης ερευνητικής ομάδας που διαθέτει, προβαίνει σε σειρά ερευνητικών εργασιών με τη αθρόα συμμετοχή φοιτητριών και φοιτητών, για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων μεταφοράς σημαντικών για την υγεία του καταναλωτή ιδιοτήτων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στο αυγό και στο κρέας πουλερικών.

Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Πολυτέκνων Φλώρινας

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες!
Σας ανακοινώνουμε ότι αρχίζει η διανομή των προϊόντων παρέμβασης (πορτοκαλιών, τυριού και μακαρονιών) σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Α’ ΖΩΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Σάββατο: 15/12/2012
Τετάρτη: 19/12/2012
Τόπος διανομής: Στα ψυγεία της Ένωσης Φλώρινας.
Ώρες: 9 το πρωί έως 13:30 το μεσημέρι.

Β’ ΖΩΝΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Αναμονή νεότερης ανακοίνωσης, εντός της εβδομάδος!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα προσέρχονται για την παραλαβή των προϊόντων παρέμβασης υποχρεωτικά με θεωρημένο βιβλιάριο και μόνο όσοι έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και είναι δικαιούχοι, δηλαδή σύμφωνα με το πλαφόν που έχει επιβληθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο πολυτέκνων και στο τηλέφωνο (2385024624).

Ανησυχία για το μέλλον του Πανεπιστημίου


Την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασαν τα μέλη του Συλλόγου Καθηγητών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξαγάγεται αυτές τις μέρες για την ανάπτυξη του Ιδρύματος.
Παράλληλα, τόνισαν πως την προσεχή Δευτέρα θα έχουν συναντήσεις στο υπουργείο Παιδείας.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου ενημερώνει ότι ενόψει του χειμώνα και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου Αμυνταίου, ανακοινώνονται
τα τηλέφωνα επικοινωνίας για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος προκύψει:
  • Συνεργεία οχημάτων (σε περίοδο κακοκαιρίας λειτουργεί όλο το 24ωρο), τηλ. 2386024144
  • Γεώργου Τρύφων (Αντιδήμαρχος - υπεύθυνος συντονισμού), τηλ. 2386024144 – 6941551591
Επισημαίνουμε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου μας, κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, γιατί υφίσταται παγετός. 
Παρακαλούμε οι πολίτες και οι επισκέπτες να χρησιμοποιούν τα χιονολάστιχα και τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Ενημερωτική Ημερίδα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων λύσσας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Κοσματόπουλος, σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα, με θέμα:
«Αντιμετώπιση των κρουσμάτων λύσσας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», στην οποία θα συμμετάσχουν η κα. Ασημίνα Μπαλάσκα, παθολόγος – λοιμωξιολόγος ΚΕΕΛΠΝΟ και ο κ. Γεώργιος Δουγάς, κτηνίατρος ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 13.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης).

Πρόσκληση στρατεύσιμων κλάσης 2016 ( γεννημένοι το έτος 1995) στις στρατολογικές υπηρεσίες για κατάθεση δελτίου απογραφής. ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα σήμερα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι γεννημένοι το έτος 1995 (κλάσεως 2016) που διαμένουν στο Δήμο μας  και ανεξάρτητα από τον τόπο εγγραφής τους στα μητρώα αρρένων, υποχρεούνται να καταθέσουν στην Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας στην Δ/νση: Κ Δαβάκη 8 Κοζάνη  ή στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Δελτίο Απογραφής  εντός των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013.

Σύσκεψη για το μέλλον των ΑΕΙ από το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος
εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 17 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 3.00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης:
1
«Σχέδιο ¨Αθηνά¨ περί καταργήσεων και συγχωνεύσεων Τμημάτων, Σχολών και Ιδρυμάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε τοπικό επίπεδο».
Εισηγητής κος Ιωάννης Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης και παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση έχει ως εξής:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κατωτέρω τμήματα του οδικού δικτύου:
§  Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 31ο χλμ. έως 54ο χλμ.

Θέσεις και προτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της Διαβούλευσης του ΥΠΕΚΑ αναφορικά με το σχέδιο εγκυκλίου για την Έγκριση δραστηριοτήτων έργων σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 12 του Πρωτοκόλλου του Κυότο (Μηχανισμοί Κοινής Εφαρμογής και Καθαρής Ανάπτυξης)

Στο Άρθρο 8 του σχεδίου της εγκυκλίου με θέμα «προγραμματικές δραστηριότητες έργων (ΡοΑ) των μηχανισμών JI και CDM», ορίζεται η δυνατότητα ανάπτυξης προγραμμάτων δραστηριοτήτων έργων ή προγραμματικών δραστηριοτήτων έργων πού αναφέρονται σε συντονισμένη δράση από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα στο πλαίσιο μιας εθελοντικής ή υποχρεωτικής πολιτικής ή μέτρων προκαθορισμένου στόχου. Στόχος είναι η επίτευξη οικονομιών κλίμακας και η συμμετοχή μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων. Οι δράσεις αυτές εφαρμόζονται σε μία ή περισσότερες θέσεις ή σε μία ευρύτερη περιοχή.

Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Νίγια: Μια χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα!


Ο αμφορέας αυτός βρέθηκε στην πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar το 1993. Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.
Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.).

"ΜΑΥΡΑ" ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στη νύχτα - "Ανθρωποθυσία" στην δόση...


Απολύθηκαν παραμονές Χριστουγέννων από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου 26 διοικητικοί υπάλληλοι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ). Το απόγευμα τους κοινοποιήθηκε η διαγραφή τους από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου.

ΑΜΥΝΤΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ



ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ  ΘΕΛΕΙ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ

Μετά το άτυχο αποτέλεσμα στη Κοζάνη, οι παίκτες του Ζαφείρη Μπεκερίδη θα  επιδιώξουν πάση θυσία τη νίκη στο Σαββατιάτικο (16:00) εντός  έδρας παιχνίδι με τον πρωτοπόρο του ομίλου Παναιτωλικό, προκειμένου να μην  χάσουν κι άλλο έδαφος από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Αμύντα, καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος, δούλεψε εντατικά στον επιθετικό τομέα και οι παίκτες άρχισαν να συνειδητοποιούν το  ρόλο που τους έχεις ανατεθεί, όπως και το ειδικό βάρος που φέρει η συγκεκριμένη φανέλα.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-12-2012 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 13-12-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας την Παρασκευή  14-12-2012 ΔΕΝ θα λειτουργήσουν