Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μουσική εκδήλωση με τους «ΕΥΦΩΝΟΝ» στο Αμύνταιο…

Κυριακή 2/12/2012, ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμυνταίου

  Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στα πλαίσια των Εορτασμών των 100 Ετών Απελευθέρωσης της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό, διοργανώνει στο Αμύνταιο, Μουσική Εκδήλωση με τη Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης «ΕΥΦΩΝΟΝ», η οποία θα παρουσιάσει παραδοσιακή και έντεχνη Μουσική.
Με τιμή
Στυλιανός Ζαχαρίου – Χοράρχης
Ηλίας Μογλενίδης - Συνεργάτης Χορωδίας

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΥΠΟΥ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις που δρομολόγησε η υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και έχει να κάνει με την καταβολή του εφάπαξ.

Γίνεται λοιπόν γνωστό ότι μετά την υπογραφή της Πράξης το εφάπαξ βοήθημα στους ασφαλισμένους του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ χορηγείται σύμφωνα με την ημερομηνία αποχώρησης τους από την υπηρεσία και υπό την προϋπόθεση ότι έχει εκδοθεί η απόφαση απονομής κύριας σύνταξης από τον ασφαλιστικό τομέα.
Πρόκειται για διάταξη που εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και υπεγράφη κατά το νομοθετικό έργο της 30ης  Νοεμβρίου 2012.
Γραφείο Τύπου ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Δεν θα εκτελούν συνταγές ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί


Τη συνέχιση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, αυτή τη φορά τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά, αλλά δεν θα εκτελούν τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ.

Το περίφημο ποίημα "Αν" του R.Kipling και η παρωδία του από τον Κ.Βάρναλη


Στις 30 Δεκεμβρίου του 1865 ήρθε στη ζωή ο Άγγλος λογοτέχνης και ποιητής Joseph Rudyard Kipling, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί σημαντικός καινοτόμος στην τέχνη του σύντομου διηγήματος, γνωστός για τα έργα του «Το βιβλίο της Ζουγκλας», «Κιμ», «ο Άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» και το ποίημα «Αν». Ήταν ο πρώτος Άγγλος συγγραφέας που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, το 1907, και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι ο νεότερος κάτοχος αυτού του βραβείου.

Τη Δευτέρα σύνταξη και δώρο στους δικαιούχους του ΟΓΑ


Η σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων σε 784.797 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού θα καταβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012.
Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι, ενώ η συνολική δαπάνη του Οργανισμού, για την καταβολή της σύνταξης και του δώρου, ανέρχεται σε 678.198.104 ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ «Εμείς δεν αρνούμαστε την Ελληνική καταγωγή μας»

 
Ελληνική σημαία σχημάτισαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, δείχνοντας έτσι την επίγνωσή τους για την ελλληνική καταγωγή της πόλης, και γνωρίζοντας καλά την ιστορία ττης πόλης τους. «Εμείς δεν αρνούμαστε την καταγωγή μας» έγραφε το πανό που ύψωσαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, στον αγώνα της Κυριακής με τη Λιλ, κάτω από ένα τεράστιο  coreo με την ελληνική σημαία στο κέντρο της οποίας απεικονιζόταν ένας αρχαίος Έλληνας.

Φλώρινα: "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ"



Η παιδική σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ για τη χειμερινή σεζόν 2012-2013
με υπερηφάνια παρουσιάζει το παγκόσμιο αριστούργημα του ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ
"Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ"
σε θεατρική απόδοση ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ & σκηνοθεσία ΚΩΣΤΑ ΓΑΚΗ
(βραβείο Δημήτρης Χόρν 2006 για το έργο "ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ") 
ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ  "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ" την ΤΡΙΤΗ  4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρες παράστασης: 16:15 - 18:30
ΙΣΧΥΟΥΝ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ

Δυτική Μακεδονία: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (2012-2013)
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Εκπαίδευσης - εξάμηνης διάρκειας (450 ώρες) για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές με θέμα: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Ιανουάριος  2013 – Ιούνιος 2013
Επιστημονικά Υπεύθυνη: Αναστασία Αλευριάδου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Τα "Ζαφειρένια Μάτια" της Σ.Ηλιάδου



Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81 – Θεσσαλονίκη) σας προσκαλεί σε εκδήλωση με αφορμή το μυθιστόρημα της Σοφίας Ηλιάδου ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑ ΜΑΤΙΑ (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ), τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012, στις 7 μ.μ
Θα μιλήσουν:
Γιώργος Καλιεντζίδης, ποιητής-δημοσιογράφος
Ευστάθιος Πελαγίδης, Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Κώστας Φωτιάδης, Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τα 60 χρόνια Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας




"Χριστούγεννα για όλους" από την "Ολυμπιάς"


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ" συμμετέχει ενεργά στην τόσο σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας "Χριστούγεννα για όλους: Δωρίζω - Χαρίζω - Γιορτάζω" και συγχαίρει όλους τους αρμοδίους αυτής της δράσης.

Το Κτήμα Άλφα στο «Χάρτη των Γεύσεων»

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ προσκαλεί όλους τους φίλους του κρασιού στην εκδήλωση γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων, στην έκθεση Χάρτης των Γεύσεων 2012 που θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012.
Θα μας βρείτε όπως πάντα στο stand No 254.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας και το κόστος εισόδου, παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της WINE PLUS www.wineplus.gr.

Ώρες λειτουργίας: 13:00 – 21:00
Κόστος εισόδου: 5 ευρώ (ισχύει για ένα άτομο)

Μουσική βραδιά με θεσσαλικά εδέσματα

Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων του Ν. Φλώρινας, στη προσπάθεια του να διατηρήσει τα ήθη και τα έθιμα της Θεσσαλίας αλλά και συγχρόνως να προωθήσει και να αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ των μελών του και των φίλων του,σας προσκαλεί σε μια υπέροχη βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στη 1/12/2012 και ώρα 9:00μ.μ, στο loby του ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ».

3η Δεκέμβρη 2012: Hμέρα κοινωνικής διεκδίκησης και διαμαρτυρίας

Η 3η Δεκέμβρη δεν είναι μια ημέρα μνήμης και γιορτής, αλλά μια ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας. Η αναπηρία είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης, της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Πρόγραμμα συμβουλευτικής και κατάρτισης ανέργων

Το Επιμελητήριο Φλώρινας ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) υλοποιεί:

Λαϊκή συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Αετού

Τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Τ.Κ. Αετού αναδειχτήκαν κατά την διάρκεια της Λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποίησαν το
Τοπικό Συμβούλιο στην αίθουσα του πρώην δημοτικού καταστήματος Αετού.
Το θέμα που κυριάρχησε μεταξύ των άλλων ήταν η κοστολόγηση στο
πόσιμο νερό  που σύμφωνα με τους κατοίκους επιβαρύνει το εισόδημα τους.




Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας έχοντας υπόψη :
α) Τις διατάξεις του άρθρου 164 του Ν. 3852/10
β) Την αριθ. 233/11  απόφαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.    
γ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας για λήψη αποφάσεων.

Έκκληση βοήθειας για παιδιά στο αναρρωτήριο Πεντέλης

35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέληs, για υιοθεσία, ζητούν παπούτσια και ρούχα, δείτε τι χρειάζονται ακριβώς στη λίστα......
ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Α/Α Όνομα Ηλικία Νο Παπουτσιού
1. Πέτρος 20 μηνών No 21
2. Βιβή 3,5 ετών No 25
3. Χάρης 2 ετών No 23

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή μας τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και να αναδείξουμε όλοι μαζί αυτά που μας ενώνουν αλλά και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.