Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: «Χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν να πεθάνουν άνθρωποι»


Χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν να πεθάνουν άνθρωποι, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τη Φλώρινα, κατά τη συνάντησή του με παραγωγικούς φορείς της πόλης.
  Όπως υποστήριξε, δεν έχει καμία λογική η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, χαρακτηρίζοντας το μέτρο «παράλογο» αφού δεν έχει καν αποδώσει αποτελέσματα στο δημόσιο ταμείο, αντιθέτως έχει βγει ζημιωμένο.

Τ.Ο. Φλώρινας: Δήμαρχος, ξαδέρφια, εισαγγελείς, σκάνδαλα και... κουκουλώματα...


Ο κύριος Βοσκόπουλος Ιωάννης είναι ο δήμαρχος της πόλης μας, της Φλώρινας, πρώτος ξάδερφος του ιδρυτή του ανθελληνικού "Ουράνιου Τόξου" κου. Παύλου Βοσκόπουλου.

Η Κάρτα Μέλους από τον Ο.Ε.ΝΕ.Φ.Φλώρινα, 09 Ιανουαρίου 2013

Η Κάρτα Μέλους από τον Ο.Ε.ΝΕ.Φ. ενισχύεται και ανανεώνεται για το 2013  
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) συνεχίζοντας την προσπάθεια για τόνωση της τοπικής αγορά αλλά και την ελάφρυνση κατά ένα ποσοστό του κόστους των καθημερινών δαπανών των

Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας


Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων του Ν. Φλώρινας σάς προσκαλεί στον Ετήσιο Χορό του που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Κέντρο Διασκέδασης "Ι & Ν ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ", στη Φλώρινα. Τιμή κάρτας : 12 ευρώ

Υπόμνημα του Συλλόγου Τριτέκνων Φλώρινας προς τον Αλ. Τσίπρα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΟ 2013 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΚΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Υπόμνημα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αντίθεσή μας στην πλημμελή και άδικη αντιμετώπιση της παιδείας από την πλευρά της Πολιτείας.

Εκατοντάδες πολίτες κατέθεσαν πινακίδες και στη Φλώρινα

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση, σε σχέση με πέρσι, του αριθμού των πινακίδων αυτοκινήτων που κατατέθηκαν μέχρι και χθες, τελευταία μέρα της σχετικής προθεσμίας, στη Δ.Ο.Υ. Φλώρινας.

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παντελεήμονα την ημέρα των Θεοφανίων


Σε λιγότερους ανέργους θα δοθεί το 2013 το επίδομα ενεργείας – Ποιοι το δικαιούνται 
Λιγότεροι άνεργοι θα μπορούν με την έλευση του νέου έτους να λάβουν το επίδομα ανεργίας και για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Στις 9 πμ θα ανοίξουν τα σχολεία την Πέμπτη στον Δήμο Φλώρινας


Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Φλώρινας την Πέμπτη
10 Ιανουαρίου 2013 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00πμ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου την Πέμπτη θα ανοίξουν στις 9πμΜε απόφαση Δημάρχου, λόγω παγετού, τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου την
Πέμπτη 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν στις 9πμ.

Δήμοι: Δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου

Τη δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου έως τις 31/12/2013, δίνει η κυβέρνηση στους δήμους, σύμφωνα με τις
διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 256/31/12/2012).

Έτσι, οι δήμοι θα μπορέσουν να προκηρύξουν θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8μηνες έως 11μηνες) και συμβάσεις μίσθωσης έργου, υπό την εποπτεία της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ, βάσει αιτημάτων των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων, για τα οποία έχει δοθεί έγκριση από την Επιτροπή της 33/2006 ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου), όπως ισχύει, έως 31-12-2012.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η ρύθμιση για τις συμβάσεις στους δήμους κρίθηκε απαραίτητη, λόγω της καθυστέρησης στη χορήγηση εγκρίσεων πρόσληψης συμβασιούχων από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, που σημειώθηκε το 2012. Η καθυστέρηση οφείλεται στη διεξαγωγή των δύο εθνικών εκλογών και των αντίστοιχων προεκλογικών περιόδων, κατά τις οποίες δεν επιτρέπονταν προσλήψεις.
zougla.gr

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ‏

Το Εργαστήριο Μελέτης της Γλώσσας και των Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας 
του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου
Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει διαδικτυακό «Διά βίου» Πρόγραμμα ειδίκευσης με 
τίτλο: Κριτικός Γραμματισμός με έμφαση στη Σύγχρονη Διδακτική Πράξη
διάρκειας 96 ωρών. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη 
της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιο
συγκεκριμένα σε:o Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγούς και 
δασκάλους) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (όσους εμπλέκονται με τη 
διδασκαλία της γλώσσας)
o Διευθυντές Σχολικών Μονάδων
o Σχολικούς Συμβούλους
o Άλλους ενδιαφερόμενους

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε τον διαδικτυακό 
τόπο: http://www.nured.uowm.gr/Kritikos_Grammatismos

Τα Δημόσια ΚΤΕΟ δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 
Από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων εξεταστών των υποψηφίων οδηγών στο
σεμινάριο που αφορά την επιμόρφωσή τους επί των ρυθμίσεων του Π.Δ. 51/2012, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, τα Δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013, από τις 9 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Αν... ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

 
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1: 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/1: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 14/1: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 15/1: 21.00


 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ:

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Δραματική | 111' 
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Σολωμού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Τάκης Σπυριδάκης, Τάσος Ιορδανίδης 

Ένα παραμύθι για τις σχέσεις, με κεντρικούς ήρωες δύο νέους ανθρώπους της σημερινής εποχής, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και με αφηγητές σε αυτό το παραμύθι δύο από τους πιο αγαπημένους ήρωες μίας παλαιότερης εποχής. Τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα Κοκοβίκου. Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα, οι ήρωες της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα, είναι 45 χρόνια μετά ακόμα μαζί, ακόμα ερωτευμένοι και πιο επίκαιροι από ποτέ. Γίνονται για χάρη της ιστορίας μας οι δύο κεντρικοί αφηγητές και λειτουργούν σαν γέφυρα ανάμεσα στη γενιά του τότε και του σήμερα. Η μία γενιά δίνει την σκυτάλη στην επόμενη, σε μία εποχή που όλα μοιάζουν βιαίως να επιστρέφουν στο τότε.
Μία ερωτική ιστορία με εμπόδια και ανατροπές που προκαλούνται όχι από τρίτους αλλά από την ίδια τη ζωή.
Ένας δυνατός έρωτας που παλεύουν ο καθένας με τον τρόπο του να τον κρατήσουν σε μία εποχή που όλα γύρω τους αλλάζουν. Θα επιβιώσει; Μία σημερινή ερωτική ιστορία, σε μία από τις πιο ερωτικές, διαχρονικές και όμορφες περιοχές της Αθήνας. Την Πλάκα.


ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΗΧΟ Dolby Digital Surround

ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Πρόγραμμα μαθημάτων για το σεμινάριο «ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ”Μάθημα 4ο: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013
Εισηγητής: κ. Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Λέκτορας Παιδικής Λογοτεχνίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας.
Θέμα: «Αφηγηματικές Τεχνικές – Δημιουργική Γραφή».
Μάθημα 5ο:

Θεοφάνεια & κοπή Βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΛιμνοχωρίουΠαρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ημέρα των Θεοφανείων στην Τ.Κ. Λιμνοχωρίου , αρκετοί ήταν αυτοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Ζάζαρης για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Μετά το πέρας της τελετής των Θεοφανίων ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε στους φίλους του Συλλόγου  μια χρονιά δημιουργική με υγεία και αγάπη.

Προτάσεις και Δράσεις Γυναικών στο Μανιάκι


Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
<<Το Αγνάντι της Βεγορίτιδας>> του Μανιακίου, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου πραγματοποίησε την δεύτερη δράση του , απευθυνόμενος στον γυναικείο πληθυσμό του χωριού σε μία συνάντηση με στόχο την ενεργοποίηση τους στην δημιουργία γυναικείου συνεταιρισμού. Η δημιουργικότητα, η έμπνευση και η πείρα των γυναικών στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε μπορεί να βοηθήσει το Μανιάκι να γίνει πρότυπο βιωσιμότητας στην περιοχή.

Θα υπολειτουργούν την Δευτέρα τα Τμήματα των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠεριφέρειαςΑπό τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων στο σεμινάριο που αφορά την επιμόρφωσή τους επί των ρυθμίσεων του Π.Δ. 51/2012 που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 στην Κοζάνη, τα Τμήματα των Διευθύνσεων  Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας θα υπολειτουργούν.

Ο δεκάλογος του κερδισμένου καταναλωτή 
Το δεκάλογο του καλού και κερδισμένου καταναλωτή παρουσιάζει η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, ενόψει της έναρξης των εκπτώσεων, στις 15 Ιανουαρίου...

ΕΛΣΤΑΤ: Φτωχός 1 στους 3 Έλληνες και επίσημα!Κοινωνική βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι η χώρα, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις «Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα». Ειδικότερα, σύμφωνα με την

Τον Δεκέμβριο συνελήφθησαν 253 άτομα στην Δυτική ΜακεδονίαΜηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
1.  Κατά την διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2012, από τις
υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα θέματα οδικής ασφάλειαςΜηνιαίος απολογισμός
της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα θέματα οδικής ασφάλειας
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του 2012, στην

Υπόμνημα του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων προς τον κ. Τσίπρα 
Με αφορμή την επίσκεψη σας στην πόλη μας θέλουμε να σας εκθέσουμε κάποιες σκέψεις μας σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου μας.