Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ



                                                                                 
                                                                                                                       Αθήνα 20/3/2013


ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Αποδοχή εκ μέρους του Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου του αιτήματος των Βουλευτών της Ν.Δ. κ.κ. Κωνσταντινίδη Ευστάθιου, Φλώρινας και Μιχάλη Παπαδόπουλου, Κοζάνης για δημιουργία τοπικού δικτύου παροχής φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 η ΑΜΚΕ “Κων/νος Σιαμπανόπουλος, ο Κοζανίτης” διοργανώνει ημερίδα με θέματα: “ Κατάθλιψη στον 21ο αιώνα: Μύθοι και Πραγματικότητες”, “Ψυχώσεις στη Λογοτεχνία”.

Νεύτων: Μια αντιπαθέστατη ιδιοφυία


Η ζωή του θα μπορούσε να είναι το θέμα μιας νουβέλας. Μια ιστορία με μια τραγική αρχή και ένα δοξασμένο τέλος. Ένα μελαγχολικό αγόρι που μισεί του γονείς του, υιοθετεί έναν μοναχικό τρόπο ζωής, όποτε αυτό είναι δυνατό, προτιμά τη μυστικότητα από τη δημοσίευση και τελικά γίνεται ένας από τους πιο διάσημους επιστήμονες που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης. Αν η νουβέλα αυτή γραφόταν, ο Ισαάκ Νεύτων (25 Δεκεμβρίου 1642 – 20 Μαρτίου 1727) θα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι θέσεις της Ομοσπονδίας




Το Δ.Σ  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Φλώρινας θα  παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα:
 «Προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι θέσεις της  Ομοσπονδίας».
Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν εκ μέρους της  Διδασκαλίας Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) ο Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Κόκκινος και ο Γενικός Γραμματέας Σταύρος Πετράκης.
Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.20 στο ξενοδοχείο «Φαίδων».
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ενδοσχολική βία από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου

Ο Διευθυντής, το διδακτικό προσωπικό και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, σας προσκαλούν στη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας στις 20 Μαρτίου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 μ.μ.,
από την Ψυχολόγο κα Ζιώγα Βικτωρία και τον Κοινωνιολόγο κο Βογδάνη Θεόδωρο, υπεύθυνους στο ΟΚΑΝΑ Φλώρινας, με θέμα: «ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ».
Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου: Ζαφειρίδης Αντώνιος
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτ.Σχολείου: Δεληγεώργης Στέφανος 

Ξεκινούν σήμερα τα play off για τον Αριστοτέλη

Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ, η ομάδα του Αριστοτέλη μπαίνει στα play off με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Νικητής όποιος φτάσει πρώτος στις 2 νίκες.
Όλοι στο ΔΑΚ Φλώρινας σήμερα Τετάρτη 20-03-2013 και ώρα 20.30 με αντίπαλο τον ΑΣ Βελβεντό για να κάνουμε το πρώτο βήμα για μια θέση στον μεγάλο τελικό και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

«Zero Dark Thirty» από την Κινηματογραφική Λέσχη

 
Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι:

Zero Dark Thirty

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/3: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/3: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 26/3: 21.00

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Δυναμική εμφάνιση από τις Σάρισες στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σίνδου

Το Σαββατοκύριακο 16/17 Μαρτίου 2013 οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν στο καταξιωμένο όπεν μικρών ηλικιών της Σίνδου με την επωνυμία «Ιωάννης Κόκκινος» με δεκαπέντε αθλητές και αθλήτριες, μία από τις μεγαλύτερες αποστολές. Στην κατηγορία των εφήβων αγωνίστηκαν οι: Σουμπάσης Γιάννης, Ιωαννίδης Κωνστάντιος, Μπιτσακάκης Στέλιος, Χολέρης Βασίλης,

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου

 
Συνεδριάζει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Υποβολή πρότασης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013, του άξονα προτεραιότητας 8 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στην ΠΔΜ», της κατηγορίας θεματικής προτεραιότητας 46 «Διαχείριση Υδάτων (Λύματα)» με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής

«Προβλήματα Συμπεριφοράς»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 20/03/2013, από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου είναι:
«Προβλήματα Συμπεριφοράς»
Εισηγητής του συγκεκριμένου θέματος είναι ο κ. Ντίνας Κωνσταντίνος, Παιδαγωγός, Δ/ντής Ειδικού Σχολείου Λάρισας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της ΔΗ.Κ.Ε.Α. 2386020044 καθώς και στο τηλέφωνο της συντονίστριας στο 2386022965.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΗ.Κ.Ε.Α
Γεώργιος Ψαλλίδας

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το Πανεπιστήμιο



  • Όχι στην κατάργηση του Πανεπιστημίου  Δ. Μακεδονίας
  • Να  μην κλείσει κανένα τμήμα και  σχολή
  • Μόρφωση –εργασία- δημοκρατία για όλους
  • Λουκέτο να μπει σε υπουργείο-κυβέρνηση-τρόικα!

Εκδήλωση για την "Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο"


Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια που συνδιοργανώνουν στη Φλώρινα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.) και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας, ως εξής :

Βραδιά Ερωτικής Ποίησης στο Αμύνταιο


Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, σε συνδιοργάνωση με το Περιφερειακό Ωδείο Φλώρινας, το 3ικαστικό 3ργαστήρι του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, την ΔΗ.Κ.Ε.Α., την συμμετοχή της σχολής Latin χορών της λέσχης πολιτισμού Φλώρινας και του βραβευμένου συγγραφέα Δημήτρη Τανούδη, σας καλούν στο café «Αίθριον» στο Αμύνταιο, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 και ώρα 21:00 για την Βραδιά Ερωτικής Ποίησης που διοργανώνουν.

Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις


Το σύνολο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, συμπορευόμενη με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης  του Φοιτητικού Συλλόγου (ΣΔΟ – ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει τον αγώνα


Το πανεπιστήμιο πρέπει να λειτουργήσει. Το επόμενο διάστημα και μέχρι την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και η επόμενη μέρα εντελώς αβέβαιη. Ξεκινήσαμε την κατάληψη θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ενεργοποιήσουμε και την τοπική κοινωνία, αλλά προπαντός να φτάσει το μήνυμά μας στους αρμόδιους στην Αθήνα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με άλλες μορφές δράσεων, που καθημερινά θα προσδιορίζουμε, με στόχο ο αγώνας μας να γίνει υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας. Mε μπροστάρη τις θεσμικές εκφάνσεις και τις πολιτικές αρχές της Δυτικής Μακεδονίας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο η συνέχιση της ύπαρξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η παραπέρα ενίσχυσή του. 
Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ΤΕΛΟΣ


Οριστική πλέον είναι η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και του νέου ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Ο νέος Ακαδημαϊκός Χάρτης διαθέτει πλέον 405 Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνολικά, έναντι 534 Τμημάτων πριν την εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά», δηλαδή ο αριθμός αυτών που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν είναι 129. Σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013,  τίθενται 26 Τμήματα. Το μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν  οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων 2013 θα είναι:


Επίδομα νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών δικαιολογητικά



Ποιοί είναι οι δικαιούχοι που μπορούν να λάβουν το επίδομα της εισοδηματικής ενίσχυσης νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα; Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται;

Συμμετοχή ΣΕΟΦ σε ημιμαραθώνιο στο Αγρίνιο

 
Mε επιτυχία διεξήχθη την Kυριακή 17/03/2013 στο Αγρίνιο ο 6ος  ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Kούσης» στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα μαραθωνοδρόμου με καταγωγή από το Αγρίνιο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2005. Oι μεγάλοι νικητές του αγώνα ήταν για τους άνδρες ο Γιώργος  Καραβίδας, ενώ για τις γυναίκες  η Μάγδα Γαζεα.
Η ομάδα δρομέων του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ) - Αθλοκινηση ήταν παρούσα συμμετέχοντας με πέντε (5) αθλητές, τους: Ναλπαντίδου Φωτεινή, Τάντση Ασπασία, Τριανταφύλλου Ανδρέα, Ναλπαντίδη Αναστάσιο (ο οποίος τερμάτισε 2ος στην κατηγορία του) και  Ζωγράφο Νικόλαο.
Όλοι τερμάτισαν υγιείς και πολύ ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις τους. Ο επόμενος αγώνας που θα συμμετέχει ο σύλλογος είναι  ο 8ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» στις 21/4/13 με δέκα εννέα (19) αθλητές, έναν αριθμό συμμετοχών που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της Φλώρινας.
Για το Δ.Σ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πρωτοστατεί στην πάλη του λαού, όχι μόνο για τα άμεσα καυτά προβλήματα του λαού (χαράτσια, διακοπές ρεύματος, νερού, παιδεία, υγεία, εργασιακά κλπ) αλλά και στα προβλήματα που ύπουλα περνάει το σύστημα από το παράθυρο και στα μουλωχτά.
Με αυτόν τον τρόπο οι απο πάνω ,  παγκόσμια αλλά και σε συνεργασία με τους ντόπιους υποτακτικούς τους και στην Ελλάδα,   ετοιμάζουν μια απόλυτα ελεγχόμενη, οργουελική κοινωνία.
Σε αυτά τα πλαίσια και παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες μας οργανώνουμε σε πολλές πόλεις της χώρας ανοιχτές συγκεντρώσεις ενημέρωσης και οργάνωσης της αντίστασης μας ενάντια στα σχέδια μιας χούφτας εκμεταλλευτών .
Έτσι ξεκινάμε με την συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 28/3, Πέμπτη,  με εισηγητές τους : Βασίλη Παπανικολάου, δικηγόρο της ομάδας νομικής βοήθειας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, της Ιωάννας Γκίκα, οικονομολόγου, του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, γιατρού, μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Θα συνεχίσουμε στο Αγρίνιο σε συνδιοργάνωση με τους συναγωνιστές της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών Αγρινίου, την Κυριακή 14/4, με  εισηγητές τους Βασίλη Παπαδόπουλο, γιατρό, πρόεδρο Κινήματος Δεν Πληρώνω-  Βασίλης Παπανικολάου, δικηγόρο-  Ιωάννα Γκίκα, Οικονομολόγο -      Λεωνίδας Παπαδόπουλος, γιατρό.

Οργανωνόμααστε μέσα από τα επιμέρους προβλήματα μέχρι να κάνουμε ολική δαγραφή από  τις ζωές μας όλων αυτών που τις μαυρίζουν .