Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Ετήσιος χορός του Αμύντα Σκοπιάς


Ο Π.Μ.Α. Σύλλογος ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ σας προσκαλεί στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 8.00μ.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Ι.&Ν. (διασταύρωση Αρμενοχωρίου)». Θα διασκεδάσουμε με την παραδοσιακή ορχήστρα «ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ».
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά και θα κληρωθούν πλούσια δώρα. Το τουριστικού γραφείου ΓΙΑΤΡΑΚΑΣ TRAVEL προσφέρει ένα τετραήμερο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη.
Τιμή Πρόσκλησης 12,50 € (Η τιμή καλύπτει τις σαλάτες, τα ορεκτικά το φαγητό και φρούτα).

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου στον ετήσιο χορό μας!

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Εσπερινές ομιλίες από τη Μητρόπολη

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Κυριακὴ 26η Ἰανουαρίου 2014, μετὰ τὴν Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ, θὰ συνεχισθεῖ ὁ κύκλος ἑσπερινῶν ὁμιλιῶν ποὺ πραγματοποιοῦνται ἀπὸ κληρικοὺς τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως στὶς τρεῖς μεγάλες πόλεις τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας, Φλώρινα, Ἀμύνταιο καὶ Πτολεμαΐδα, σύμφωνα μὲ τὸ ἀκόλουθο πρόγραμμα:

Ο διαγωνισμός του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του «Αριστοτέλη»

Η προθεσμία υποβολής φωτογραφιών για τον 1ο διαγωνισμό Φωτογραφίας του Φωτογραφικού τμήματος του «Αριστοτέλη» λήγει το Σάββατο στις 25 Ιανουαρίου 2014. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 15 Φεβρουαρίου 2014.

Παράταση προθεσμίας χορήγησης επιταγών κατάρτισης (voucher) ωφελουμένων τεχνιτών και Διπλωματούχων Μηχανικών

Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η προθεσμία χορήγησης των επιταγών κατάρτισης (voucher) των ωφελουμένων (Τεχνίτες και Διπλωματούχοι Μηχανικοί) που περιλαμβάνονται στο «Μητρώο Ωφελουμένων» της δράσης «Κατάρτιση με επιχορήγηση (Voucher) ανέργων στον παραγωγικό τομέα Β΄της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση», μέχρι και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014.

Απάντηση των αρμόδιων Υπουργείων στην ερώτηση της Χρυσής Αυγής για την κλοπή ξυλείας στην Κλεισούρα.


Η ανάδειξη των σημαντικών προβλημάτων και ζητημάτων που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία συνεχίζεται μέσω του κοινοβουλευτικού έργου του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Στις 21 Νοεμβρίου 2013, ο συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Βουλευτής Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής κατέθεσε την ερώτηση υπ. αρ. 4113 όπου ρωτάει τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες για τα: "Παράνομα κυκλώματα λυμαίνονται την ξυλεία στην Καστοριά".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΤ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



                       
         
                                      Φλώρινα 21/1/2014
                                                                                                               ΑΠ . 12/2014
          Τ. Τ Φλώρινας                                                                  
          Κιουταχείας 27                                                                           
          Φλώρινα                                                                       
          Τηλ. Επικοινωνίας
           2385028624                                                                                                                                                            



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Τα  Τμήματα του  Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Φλώρινας καλωσόρισαν την νέα χρονιά με την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας. Η ομάδα συνεργασίας, το Τοπικό Τμήμα και ο κλάδος των Πουλιών προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην κοπή βασιλόπιτας σε χωριστές συγκεντρώσεις, παρουσία των μελών τους.
Ευχαριστούμε τα μέλη για την στήριξη και τη συνεργασία και ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά.



Η πρόεδρος


Γκέσου  Ι. Φανή

Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας

Άρθρο του Γεωργίου Ψαλλίδα

Δράττομαι της ευκαιρίας και θεωρώ ελάχιστη υποχρέωση ως πρώην Συνοριακός Φύλακας και νυν υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας να τοποθετηθώ στα λεγόμενα του αγαπητού μου συναδέλφου στα δημοτικά έδρανα και καταξιωμένου ιατρού της πόλης μας, του φίλτατου Άγγελου Ρακόπουλου, στα όσα χειμαρρώδη για άλλη μια φορά εξέφρασε μέσω της έγκριτης εφημερίδας ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ.

Συνέντευξη σε ΜΜΕ - Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας - Παρασκευή 24 Ιαν 2014

 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ν. Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.) θα κόψει την Βασιλόπιτά του την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 7.00 μμ στο Hotel "Φαίδων" στη Φλώρινα. Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου να τιμήσουν την εκδήλωση. Θα κληρωθεί ένα σύγχρονο tablet και θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα του κλάδου.
Ιστοσελίδα : http://sep-florinas.blogspot.gr/

Νεκροταφείο της Ρωμαικής εποχής στην Τοπική Κοινότητα Αχλάδας

Η κα. Λιάνα Γκέλου, Αρχαιολόγος ΚΘ’ ΕΠΚΑ, μιλά για το νεκροταφείο της Ρωμαϊκής εποχής που βρέθηκε στην Τοπική Κοινότητα Αχλάδας.
Πηγή ΗΧΩ Φλώρινας Εφημερίδα

video
http://www.youtube.com/watch?v=4r6s90s_dkY
πηγη ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΡΙΝΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ


Στη Φλώρινα βρέθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου ο Γραμματέας της πολιτικής επιτροπής  ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, προκειμένου να συζητήσει με τα μέλη της Νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ στη Φλώρινα, να ανταλλάξουν απόψεις στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης της ΝΔ και την μετεξέλιξη της σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό.

Δύο Ταινίες από την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας «Ψυχρά κι Ανάποδα (Frozen)- Κάτσε Φρόνιμα (The English Teacher)


Ψυχρά κι Ανάποδα (Frozen)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/1: 17.00 & 19.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/1: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 27/1: 17.00 & 19.00
ΤΡΙΤΗ 28/1: 18.30
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/1: 18.30

-ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 17.30 ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
-ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

«O Σαμαράς σήμερα ξεπουλάει τα ενεργειακά δίκτυα, αύριο ολόκληρη την ΕΛΛΑΔΑ»



Η μνημονιακή  συγκυβέρνηση της Λευκής εβδομάδας, του coffee break, του WiFi και του αποτυχημένου success story, συνεχίζει να εγκληματεί κατά των Ελλήνων πολιτών, εκχωρώντας τις υποδομές κοινής ωφέλειας. 

Θεοδωρίδης: Συγχαρητήρια στους υπαλλήλους και όχι στην Δημοτική Αρχή (video)



Παρά το γεγονός πως το Υπουργείο έχει αναγνωρίσει την άριστη οικονομική διαχείριση του Δήμου Αμυνταίου, ο κ. Θεοδωρίδης δεν ψήφισε
το 15 θέμα στο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε την  υλοποίηση του προϋπολογισμού δ΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2013…..
Δείτε το βίντεο:   

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Agrotica

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να συμμετάσχει στην 25η Διεθνή Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Εκλογές στο παράρτημα Φλώρινας της E.M.E.

Το Σάββατο 18/1/2014, μετά από συνάντηση για την κοπή της βασιλόπιτας, ορίστηκε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Παραρτήματος και αποφασίστηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στις 5.00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας να διεξαχθούν η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Παραρτήματός μας.

Υδατοδρόμιο στη Βεγορίτιδα

Η αξιοποίηση των λιμνών μας για απογείωση και προσγείωση υδροπλάνων είναι ένας παλιός αναπτυξιακός στόχος της περιοχής. Μάλιστα πριν αρκετά χρόνια είχε γίνει μία προσπάθεια να δρομολογηθούν υδροπλάνα στη Βεγορίτιδα από την πλευρά της Άρνισσας, που απέτυχε λόγω έλλειψης κατάλληλου θεσμικού πλαισίου.

Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου ζητούν οι γιατροί

10 γιατροί του Χειρουργικού τομέα και της μονάδας Τεχνητού Νεφρού από το νοσοκομείο Φλώρινας με υπόμνημα τους προς την διοίκηση εκφράζουν την αγωνία τους για την λειτουργία των τμημάτων τους και του νοσοκομείου γενικότερα, που έχει φτάσει σε όριο επικίνδυνο.

Αποτελέσματα εισαγωγής αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται σήμερα Τρίτη 21/01/2014, τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία των αθλητών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ., http://results.it.minedu.gov.gr).