Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Βουλευτής Ν.Δ.: Διαβεβαίωση Υπουργού Παιδείας ότι θα εισαχθούν φοιτητές στο Τ.Ε.Ε.Τ.


Τη διαβεβαίωση του ότι δεν τίθεται θέμα μη εισαγωγής φοιτητών τη νέα ακαδημαική χρονιά στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα έδωσε ο Υπουργός Παιδείας σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο βουλευτής στο πλαίσιο διοργάνωσης του Διεθνούς συνεδρίου με τίτλο "EDUCATION ACROSS BOARDERS" που διοργανώθηκε στην Φλώρινα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύσκεψη και από το ΕΒΕ για το πετρέλαιο θέρμανσης


Το Επιμελητήριο Φλώρινας καλεί όλους τους φορείς του νομού σε ανοιχτή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας σήμερα Τετάρτη 10/10/2012 και ώρα 7.00 το απόγευμα προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος διεκδίκησης χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην περιοχή μας.

Παρατηρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφορικά με την κατάργηση και συγχώνευση φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών


Η βεβιασμένη και η εκ του προχείρου συγχώνευση-κατάργηση φορέων επιφορτισμένων με τη διαχείριση προστατευομένων περιοχών, θέτει σε καθεστώς καθυστέρησης και οπισθοδρόμησης, σημαντικότατες περιβαλλοντικές κατακτήσεις, οι οποίες επιτεύχθηκαν την τελευταία δεκαετία στην Χώρα μας.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων


To Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας, συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 7μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Φλώρινας. Θέματα της συνεδρίασης ορίστηκαν τα εξής:
1. Διαχειριστικός-Οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.
2.Εγγραφή και ανανέωση εγγραφών μελών.
3.Ορισμός ημερομηνίας διενέργειας εκλογών, για εκλογή νεόυ Δ.Σ.
4.Ορισμός ποσού ετήσιας συνδρομής.
Το Δ.Σ.του Α.Σ.Ε.Α.Φ.

Ανοιχτή σύσκεψη για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης


Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει το νέο πακέτο ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που θα οδηγήσουν στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύνοντας τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης, σε συνδυασμό και με την ακόμη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή, της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα ακίνητα.

Τα νέα δρομολόγια της γραμμής Φλώρινα – Θεσσαλονίκη

Τα νέα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012 έστειλε στο Δήμο Αμυνταίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.

Εδήλωση για την ¨κρίση¨ της εφηβικής ηλικίας από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου,για μία ακόμη φορά αναλαμβάνει μια ιδαίτερη πρωτοβουλία ,να οργανώσει εκδήλωση για την ¨κρίση¨ της εφηβικής ηλικίας,
με ομιλητή τον κ. Ιωάννη Παρασκευόπουλο,Ομότιμο Καθηγητή Ψυχολογίας του

«Μπλόκο» στη φορολογική δήλωση εάν δεν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας

 «Μπλόκο» στη φορολογική δήλωση εάν δεν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας



Τι θα πληρώσουν τη νέα χρονιά οι ιδιοκτήτες ΙΧ

Στο taxisnet θα βγουν φέτος τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013. Από τη νέα χρονιά, το σήμα που επικολλάται στο παρμπρίζ θα καταργηθεί και αποδεικτικό θα είναι η απόδειξη πληρωμής.

Απεργούν στις 17/10 δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές

 


Σε πανελλαδική απεργία κατέρχονται στις 17 Οκτωβρίου 2012, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Απαντητική Επιστολή της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ - μέσω του kozan.gr – σε ανακοίνωση της Δημάρχου Βοΐου κας Ορφανίδου Παναγιώτας


Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Δημάρχου Βοΐου κας Παναγιώτας Ορφανίδου στο kozan.gr διαπιστώνεται ότι υπάρχουν τόσο ανακρίβειες όσο και σύγχυση αναφορικά με την λειτουργία και το σκοπό της  ΔΙΑΔΥΜΑ καθώς η ανακοίνωση κάνει αναφορά και συγχέει δύο διαφορετικά πράγματα: την διαμόρφωση των τελών χρήσης του συστήματος και την υλοποίηση της Μονάδας Επεξεργασίας των Απορριμμάτων. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 11/10 η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ


Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, για το πέμπτο δίμηνο του 2012, θα καταβληθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πολυτεκνικό επίδομα, το επίδομα τρίτου παιδιού, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, την εφάπαξ παροχή και την ισόβια σύνταξη. Τα επιδόματα θα καταβληθούν σε 418.279 οικογένειες με πίστωση λογαριασμού τράπεζας ή των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

O Πρόεδρος της ΕΑΣ Αμυνταίου Γ. Γιαννιτσόπουλος απαντώντας στις κακοήθειες και αναλήθειες που διαδίδονται και γράφονται, στις ανώνυμες καταγγελίες αλλά και στα ηλεκτρονικά κοτσομπολιά , δήλωσε τα εξής:

Όπως είναι γνωστό και εύκολο να εξακριβωθεί από τον οποιοδήποτε, η οικογένειά μου, για πέμπτη γενιά, ασχολείται με την γεωργία και την κτηνοτροφία, εργάζεται και επενδύει αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα:
Στη φυτική παραγωγή καλλιεργούμε φρούτα, κηπευτικά, σταφύλια, όσπρια, πατάτες, δημητριακά και χορτονομές.
Στη ζωική παραγωγή εκτρέφουμε 1500 αιγοπρόβατα.

Γλυκόπικρα τα αποτελέσματα για την Ακαδημία Φιλώτα


Το Σαββατοκύριακο τα τέσσερα τμήματα της Ακαδημίας της Θύελλα Φιλώτα, αγωνίστηκαν για το πρωτάθλημα 2002-2003. Στο πρωτάθλημα Φλώρινας αγωνίστηκαν
οι ( 1998-1999) με την  ομάδα της Μελίτης με σκορ 6-0.

Συγκέντρωση αγαθών στο Φιλώτα

Η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη. Η οικονομική κρίση, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους και να ζουν πλέον στα όρια της φτώχειας. Έτσι, πράγματα που για κάποιους
δεν είναι χρήσιμα, για άλλους είναι απαραίτητα.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Ψυχολογίας στο Φιλώτα


Η αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ακαδημία Πολιτών, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2010 υπό την επιστημονική εποπτεία του κ. Ευστράτιου Παπάνη,προέδρου της Ακαδημίας και Επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου,σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα

Κλοπή στο Φανό Αμυνταίου




Άγνωστοι  εισέβαλλαν το Σάββατο, βραδινές ώρες,  σε καφενείο στο
Φανό  και έκλεψαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής ,ένα ραδιό CD και άλλα αντικείμενα.
Έρευνες για το συμβάν ενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Αμυνταίου 

Ποιες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ, με τη χαριστική ρύθμιση Βενιζέλου



Με μία παράγραφο που πέρασε στα ψιλά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 16ης Δεκεμβρίου του 2011, ο τότε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου και σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλοςέδωσε τη δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις να πετύχουν τεράστιες εκπτώσεις στο χαράτσι των ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Προσλήψεις για παράλληλη στήριξη


Προσλήψεις αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2012-2013, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 1», «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές

Ολοκλήρωση εμποροπανήγυρης



Τελείωσε η εμποροπανήγυρη του Αμυνταίου, η οποία κατά γενική ομολογία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον, τόσο των εκθετών όσο και του κόσμου, που βρήκε την ευκαιρία να ψωνίσει διάφορα είδη σε προσιτές τιμές και να διασκεδάσει, επισκεπτόμενος το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός της περιοχής.
Η μείωση των τιμών που έκανε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αμυνταίου στους εκθέτες, σύμφωνα με τους ίδιους, επηρέασε καθοδικά τις τιμές των προϊόντων, γεγονός που διευκόλυνε τους συνδημότες μας και τους επισκέπτες από τις διπλανές περιοχές στις αγορές τους.
Αμύνταιο, 9 Οκτωβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Σύλληψη 28χρονου για κλοπή πορτοφολιού στο Αμύνταιο


Χθες (08-10-2012) το μεσημέρι, στο Αμύνταιο – Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, συνέλαβαν έναν  28χρονο ημεδαπό, για κλοπή.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς λίγο νωρίτερα στο Αμύνταιο – Φλώρινας, αφαίρεσε  από τσάντα 64χρονης ημεδαπής, η οποία κινούνταν πεζή, το πορτοφόλι της.  Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε ο 28χρονος και συνελήφθη.    
Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
Δελτίο Τύπου Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης (Madagascar 3: Europe`s Most Wanted)


Η γνωστή και μη εξαιρετέα παλιοπαρέα του Ζωολογικού Κήπου, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, αγωνίζεται και σε αυτήν την ταινία, προκειμένου να φτάσει. (πού αλλού;) στη Νέα Υόρκη!!!
Ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και φυσικά, από την τρίτη αυτή απόπειρά τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λεμούρια, ο Βασιλιάς Τζούλιαν, ο Μορίς και οι ανεκδιήγητοι, αλλά τρισχαριτωμένοι, τζέιμς μποντικού ύφους Πιγκουίνοι!!!

Επαναφορά δρομολογίων τραίνου


Μετά από 20 και πλέον μήνες το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επαναφέρουν τα δρομολόγια της γραμμής Θεσσαλονίκη – Φλώρινα.
Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του Υπουργού, κ. Κωστή Χατζηδάκη στο Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη η επαναφορά των δρομολογίων θα γίνει έως τις 15 Οκτωβρίου 2012.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ




Καλωσορίζω στη Φλώρινα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Μοναστηρίου και τον Κοσμήτορα της σχολής της Κορυτσάς.

Επίσημοι προσκεκλημένοι,
Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί φοιτητές

Ευχαριστώ θερμά την Παιδαγωγική Σχολή και τον Κοσμήτορα για την ευγενική πρόσκληση και τον συγχαίρω θερμά για την πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση του συνεδρίου.

«3ο FlorinaEuroCup»



Όλα είναι έτοιμα, 10 ημέρες πριν, την διεξαγωγή του 3ου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Εφήβων στο ξίφος ασκήσεως.

Στους αγώνες προβλέπεται να συμμετέχουν 15 χώρες με 80 αθλητές στο ατομικό ενώ αντίστοιχα μεγάλη θα είναι η συμμετοχή και στα ομαδικά. To Florina EuroCup περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξιφασκίας (EFC), τελείται υπό την αιγίδα της
Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας.

Για 1η φορά θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονες υφασμάτινες πίστες, τις οποίες ευγενικά, παραχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου.

UNTERNEHMEN Marita 2



1. Η ΕΙΣΒΟΛΗ
Υπενθυμίζω ότι το κωδικό όνομα της εισβολής των γερμανών στη Ελλάδα το 1941 ήταν Marita.

Φώτο: Οι Γερμανοί εισβολείς σε χωριό της Μακεδονίας.

2. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι.