Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Φλώρινας




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας

Προηγήθηκε η καταβαράθρωση των μισθών των εκπαιδευτικών και η μείωσή τους μέχρι και 40%, με αποτέλεσμα η αμοιβή ενός νεοδιόριστου σήμερα να κυμαίνεται περί τα 640€, ενός εκπαιδευτικού με δεκαετή προϋπηρεσία και μεταπτυχιακές σπουδές περί τα 900 και κάτι ευρώ και ενός εκπαιδευτικού με εικοσαετή προϋπηρεσία περίπου στα 1000€.

Ιδού ποιοι φορείς του Δημοσίου καταργούνται



Μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση οι φορείς του Δημοσίου οι οποίοι θα καταργηθούν και αυτόματα θα απολυθούν οι εργαζόμενοί τους.
Την λίστα που έχουν επεξεργαστεί ιδιωτικές εταιρίες έχουν ήδη στα χέρια τους οι αρμόδιοι του Οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και περιλαμβάνει την κατάργηση 20+2 φορέων του Δημοσίου.

Η μεγάλη λεηλασία των ελληνικών αρχαιοτήτων



Οι λεηλασίες των ελληνικών αρχαιοτήτων την περίοδο της κατοχής από του Γερμανούς είναι αναρίθμητες. Μάλιστα, για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι θησαυροί μας αρκεί να λάβει υπόψη του τη δήλωση του δημοσιογράφου Γιώργου Λεκάκη στην εφημερίδα Real News ότι μόνο τα κινητά κλεμμένα αντικείμενα είναι βάσει των καταλόγων πάνω από 8.500. Όσο για την αξία τους, αν πωλούνταν σήμερα σε οίκους δημοπρασιών αυτή θα έφτανε το 1 τρισ. ευρώ !

Πέστροφα : το ενδημικό σολωμοειδές που ταιριάζει στην περιοχή μας!

Από  την κοινή ήμερη πέστροφα (fario) καφέ με κοκκινομαύρες ρίγες (όπως η φωτο αριστερα) μέχρι  το λιμνίσιο κορίγωνο , τη μπράνα- μπρένκα και το πρεσπιώτικο γλύνι..        
 Από την ιριδίζουσα-φωσφορίζουσα (rainbow) πέστροφα της Αμερικής μέχρι την άγρια πέστροφα του Αγίου Γερμανού και του Σκοπού , την κόκκινη σολομο-πέστρoφα της Αχρίδας και την ασημένια πέστροφα, υπάρχουν πολλά είδη που μπορούν να γεμίσουν τα ποτάμια, τις λίμνες, τα ρυάκια και τη τσέπη μας…

Φλώρινα: Αναβιώνει το έθιμο του πανηγυριού μετά από πολλές δεκαετίες στην κοινότητα Νέου Καυκάσου


Από παλαιότερη εκδήλωση μπροστά στον Α. Γεώργιο όπου δεσπόζει η ελληνική και ποντιακή σημαία.
Δεύτερη μέρα του Πάσχα του Αγίου Γεωργίου αναβιώνει το έθιμο του πανηγυριού μετά από πολλές δεκαετίες στην κοινότητα Νέου Καυκάσου Φλώρινας.
Με πρωτοβουλία και επιμέλεια του κ. Σολομωνίδη  Αριστείδη θα πραγματοποιηθεί  πανηγύρι με ψητά της ώρας εκλεκτό κρασί και συνοδεία μουσικής!

Τέχνη και Ολοήμερο Σχολείο!

Το ολοήμερο σχολείο (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό), με το διευρυμένο ωράριο, προσφέρει εκπαιδευτικές δυνατότητες και ευκαιρίες για ποιοτικότερη εκπαίδευση. Παρότι τα Αναλυτικά προγράμματα σπουδών είναι αισιόδοξα και οραματίζονται ένα σχολείο που θα λειτουργεί ως κυψέλη δημιουργικότητας, εν τούτοις, λόγο των ελλειπών υλικοτεχνικών υποδομών και των πενιχρών οικονομικών επιχορηγήσεων, τα οράματα καλούνται να τα πραγματοποιήσουν οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι με μόνο εφόδιο το μεράκι και την αγάπη τους για τα παιδιά μας.

Φυτέψτε και εσείς ένα δέντρο… Μπορείτε!!!

 
Μάθημα ποιοτικής ζωής, μας έδωσαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Περάσματος την Παρασκευή 26-04-2013.
Παρότι το Πέρασμα είναι «κεντημένο» μέσα σε έναν ολοπράσινο καμβά, εν τούτοις, οι δάσκαλοι και οι μαθητές, αποφάσισαν να στολίσουν την ήδη όμορφη φύση που τους περικλείει, με 150 επιπλέον δέντρα.

«Γνωρίζω – Προσφέρω – Σώζω» στο δημοτικό σχολείο Μελίτης

Την Πέμπτη 25-4-2013 στα πλαίσια του προγράμματος Γνωρίζω-Προσφέρω- Σώζω. το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης σε συνεργασία με τον ορθοπεδικό –χειρούργο κ. Φέλιξ Τιμπι-Μονγκα και τους διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. κ. Καποδίστρια Γ. και κ. Μπιτόπουλο Ε. μίλησαν στους μαθητές για τη σημασία της πρόληψης και την αντιμετώπιση των ατυχημάτων.
Ευχαριστούμε θερμά τον γιατρό του Νοσοκομείου μας Κ. Φέλιξ για την εκτενή παρουσίαση και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας έδωσε. Επίσης ευχαριστούμε τους διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. κ. Καποδίστρια και κ. Μπιτόπουλο που με τόση υπομονή εξήγησαν σε κάθε τάξη ότι αφορά τη διάσωση και ξενάγησαν κάθε μαθητή στο ασθενοφόρο

8/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΤΗΣ

Ευχαριστήριο

 
Οι γονείς του νηπ/γείου Παπαγιάννη, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους αυτούς που στήριξαν με χορηγίες την προσπάθεια τους για δημιουργία «Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων νηπ/γείου Παπαγιάννη».

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Φλώρινας

 
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Φλώρινας το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα διαμορφώνεται ως εξής:

Μ. Δευτέρα 8:30 – 14:00 και 17:00 - 20:30
Μ. Τρίτη 8:30 – 14:00 και 17:00 - 20:30
Μ. Τετάρτη 8:30 – 14:00 και 17:00 - 20:30
Μ. Πέμπτη 8:30 – 14:00 και 17:00 - 20:30
Μ. Παρασκευή 11:30 – 18:30
Μ. Σάββατο 8:30 – 16:00
Κυριακή του Πάσχα κλειστά
Δευτέρα του Πάσχα κλειστά
Τρίτη του Πάσχα κλειστά (μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς)

Η γιορτή των πρωταθλητών

 
Όλοι μαζί σήμερα Κυριακή 28 Απριλίου στις 6,30 το απόγευμα θα γιορτάσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία της αγαπημένης μας ομάδας.

Ο διοικητικός απολογισμός του απερχόμενου προέδρου του Ε.Κ.Φ. Στ. Μπίρου

 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η χώρα μας και ο λαός μας για τρία χρόνια βιώνει την αδικία, την ανισότητα, την εσωτερική υποτίμηση της οικονομίας, την καρατόμηση του κοινωνικού κράτους, την κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων που με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν τα

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας


Πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής, αλλά και των εκπροσώπων στη ΓΣΕΕ. Αναλυτικά, εκλέχτηκαν:

Φλώρινα και πράσινη ανάπτυξη

 
Επιτέλους γύρισαν οι έλικες των ανεμογεννητριών και ήρθε και σε μας η πράσινη ανάπτυξη. Δεν ήρθε όμως κανένα όφελος για μας τους κατοίκους αυτού του τόπου παρά μόνο ζημίες. Και πρώτα πρώτα οι ρημαγμένοι δρόμοι της πόλης μας. Δεν έχουμε απλά μια δυο γούρνες, αλλά μία τεράστια τριών χιλιομέτρων μέσα στην πόλη που καταστρέφει τα αυτοκίνητά μας

ATHLITIKOS OMILOS FLORINAS A.O.F





ΔΟΚΙΜΑΣΤHΚΕ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ BALLISTIC CUP 3
Πλήρως απογοητευμένοι και με τις χειρότερες εντυπώσεις, επέστρεψαν αργά το βράδυ στις 27/4/13 οι 21 μικροί ποδηλάτες του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας  από τον ποδηλατικό αγώνα BALLISTIC CUP 3 στους Αμπελόκηπους Θες/νίκης. Οι θέσεις και η κατάταξη δεν στηρίχθηκαν στις δυνάμεις