Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Απάντησε σε πολλούς ο Ι.ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ μέσα από τα εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913»

Let's do it Florina!


Σεισμική δόνηση τα ξημερώματα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,7R σημειώθηκε στις 4:59’ τα ξημερώματα με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας και εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.
Δείτε το επίκεντρο:

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ηπειρωτών «Η Ολυμπιάς»

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ» καλεί τα μέλη του σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, σήμερα Κυριακή 14/4/13 και ώρα 19:00 στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, συμφ. με το άρθρο 8 του καταστατικού.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
- -Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός έτους 2012
- -Οικονομικός προϋπολογισμός & σχεδιασμός δράσεων 2013
- -Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
- - Ανάδειξη νέου Δ.Σ. συμφ. με το άρθρο 18 του καταστατικού.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21/4/13 στον ίδιο χώρο και ώρα ανεξαρτήτως του αριθμού των παρευρισκομένων συμφ. με το άρθρο 8 του καταστατικού.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καλδάνης Κων/νος
Ο Γεν.Γραμματέας
Παρδάλης Ιωάννης

Νίκη των γυναικών του Φιλώτα μέσα στη Φλώρινα

Συντριπτική νίκη του Φιλώτα Μ.Π.Σ. με σκορ 44-13 επί της Ακαδημίας των Σπορ Φλώρινας στον αγώνα που έγινε το Σάββατο στην Φλώρινα. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα εύκολο απόγευμα για τον Φιλώτα ο οποίος παρουσίασε μια καταπληκτική εικόνα, αντάξια της ποιότητας των παικτριών του αλλά και της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα.

Παρουσίαση του βιβλίου «μπαμπά, μαμά, δάσκαλε Αξίζω»


Ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk»

Η Εθνική Υπηρεσία των Προγραμμάτων της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk» του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα (Μικρό αμφιθέατρο) ενημερωτική εκδήλωση για τα Προγράμματα της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk» με τη συμβολή του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου.

Αναβολή της παρουσίασης του βιβλίου της Σ. Θεοδωρίδου

 
Η παρουσίαση του βιβλίου «Η αμαρτία της ομορφιάς», που ήταν  προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα, αναβάλλεται λόγω ατυχήματος που είχε η συγγραφέας.

Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών



Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών λήγει στις 23 Απριλίου 2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

14o Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας



Ξεκινάει σήμερα το 14o Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας, το οποίο περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες:

α) Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα,
β) Πρωτάθλημα Νέων (όλες οι κατηγορίες) και
γ) Γυναικών – Νεανίδων (όλες οι κατηγορίες).
Χώρος διεξαγωγής αγώνωνΞενοδοχείο «Παντελίδης» ****, 1ο χλμ Πτολεμαΐδας – Φλώρινας, τηλέφωνο 24630 53300, φαξ 24630 29725.
Οι αγώνες όλων των πρωταθλημάτων θα γίνουν με διεθνή αξιολόγηση ELO. (Ενημέρωση αποτελεσμάτων από το http://chess-results.com )
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρασκευή
12.04.2013
17:30-18:00
Προσέλευση – Επιβεβαίωση

Πρωταθλητής ο Αριστοτέλης!

Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ και την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η ομάδα μπάσκετ του Αριστοτέλη, μετά τη δραματική νίκη μέσα στην Καστοριά, στον τέταρτο τελικό των play off, ολοκληρώνοντας τη σειρά με 3-1 νίκες.

«Για τη Φλώρινα: Αρχιτεκτονικά Τοπία του Παρελθόντος»

Η έκθεση «Για τη Φλώρινα: Αρχιτεκτονικά Τοπία του Παρελθόντος» στην οποία συμμετέχουν οι Φλωρινιώτες αρχιτέκτονες Αινείας Οικονόμου, Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Αχιλλέας Στόιος, εγκαινιάζεται σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου, στις 20:30 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας.

Σήμερα ο 1ος δρόμος υγείας Φλώρινας


Ο θεσμός «Παγκόσμια Ημέρα», είναι μία τεράστια ευκαιρία να αναδειχθεί η ανάγκη σύμπραξης όλου του πλανήτη προς ένα σκοπό.
Αυτός ο σκοπός, δεν αφορά άμεσες και μαγικές λύσεις των θεμάτων που πρεσβεύει.
Αναφέρεται σε κάθε προσπάθεια που γίνεται και σε κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται, ώστε το μήνυμα του, να φτάσει και στο πιο απόμακρο σημείο, μέσα από μία ιδιόμορφη ανθρώπινη αλυσίδα

Εκθέσεις για τους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση της Μακεδονίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό, ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν στην πόλη της Φλώρινας, σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου 2013, δύο εκθέσεις.

Η «Χρηστίδειος Τελετή» βράβευσης της μάθησης και της προόδου στα γράμματα, από τον Αριστοτέλη

O Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», τιμώντας τη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη του Συλλόγου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, διοργανώνει και φέτος τη «ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ» που σκοπό έχει τη βράβευση της μάθησης και της προόδου στα γράμματα.

Αφήγηση και δραματοποίηση παιδικών ιστοριών στον Αετό!

Ένα όμορφο παραμυθένιο πρωινό πέρασαν τα παιδιά και οι γονείς στο νηπιαγωγείο του Αετού.
Η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Νίκη Στυλιάδου και οι νηπιαγωγοί κ.κ. Βούλα Ψαλλίδα και Ελένη Κύρκου διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Αφήγηση και Δραματοποίηση παιδικών ιστοριών» με καλεσμένη την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας και συγγραφέα κ. Δόξα Κωτσαλίδου.

Θεραπεία μογιλάλου


Σάβ Δ΄ εβδομάδος Νηστειών, Μρ 7,31-37
 Ήταν η περίοδος κατά την οποία ο Κύριος είχε βγει από τα όρια της Παλαιστίνης, βορειοδυτικώς, και μπήκε στα μέρη της Τύρου και της Σιδώνος, δύο ιστορικών ναυτικών χαναανιτικών ή φοινικικών πόλεων, που είναι κτισμένες στ’ ανατολικά 

Τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας τιμούν το παιδικό βιβλίο

Τα παιδιά του 6ου νηπιαγωγείου Φλώρινας, τίμησαν την Παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου, προσφέροντας μια δροσερή και συμβολική παράσταση σε παιδιά άλλων σχολείων και σε γονείς.

Η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας στο Let's do it Greece


Η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας καλεί τους πολίτες της Φλώρινας την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 11:00 πμ, να συναντηθούν στον
Σιδηροδρομικό Σταθμό της Φλώρινας για να καθαρίσουμε το χώρο.
Μπορούμε να ομορφύνουμε την Ελλάδα σε κάθε της γωνιά!
Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας

Ο Ο.ΞΙ.Φ. στο Παγκόσμιο του Πόρετς


Επέστρεψε χθες οδικώς η αποστολή του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -20 του Πόρετς της Κροατίας.
Στην αποστολή συμμετείχαν οι Πρωταθλητές Ελλάδας 2013 στην κατηγορία -20 Ελισάβετ Στάντσιου, Ιορδάνης Ηλιάδης, Νικόλας Τσώκας
(απουσίαζε λόγω διαβάσματος η Γεωργία Αθανασίου) και οι προπονητές του Ομίλου Στάθης Γεροσίδερης και Πέτρος Τσώκας.

Δημόσια έκφραση συγχαρητηρίων στην ομάδα Καλαθοσφαίρισης του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης»


Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» εκφράζοντας τα αισθήματα χαράς και ηθικής ικανοποίησης που χαρίσατε σε όλους τους Φλωρινιώτες, με την επιτυχία σας, να στεφθείτε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στο Πρωτάθλημα Α’ Ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΚΑΣΔΥΜ) και να εξασφαλίσετε την άνοδο της ομάδας μας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, σας 

Ο Αμύντας Σκοπιάς υποδέχεται τη Νεάπολη

 
Την Κυριακή 14 / 04 / 2013 και ώρα 6:00 το απόγευμα στα πλαίσια της 7ης Αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ Ανδρων της ΕΚΑΣΔΥΜ ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ αγωνίζεται με αντίπαλο την ομάδα της Νεάπολης Κοζάνης με στόχο την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών της ΕΚΑΣΔΥΜ.
Είσοδος ελεύθερη.

Προγραμματισμός ειδικοτήτων σχολικού έτους 2013–2014 Πρακτική Άσκηση της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Φλώρινας



Ο Δ/ντης της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Φλώρινας Μαύρος Παντελής και το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό ευχαριστούν όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παραβρέθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΑΣ την Τρίτη 09-04-2013 με θέμα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ σχολικού έτους 2013–2014 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Εξετάσεις για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας



Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 εξετάσεις για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος.

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία στην Πρέσπα

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό μεταξύ των μαθητών στο σχολείο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών στο Λαιμό.

Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στο Βαρικό

 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 8:10 σήμερα το πρωί σε σκεπή μονοκατοικίας, στην Τ.Κ. Βαρικού του δήμου Αμυνταίου.
Στο συμβάν επενέβησαν 8 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 3 οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές μόνο στη σκεπή της μονοκατοικίας. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πτολεμαΐδας.

Η ΕΚΑΣΔΥΜ τινάζει τους τελικούς στον αέρα!

Την εξόντωση του Αριστοτέλη δείχνει να επιδιώκει η ΕΚΑΣΔΥΜ, εν μέσω μάλιστα των τελικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας και την άνοδο την Γ’ Εθνική. Οι αποφάσεις της Ένωσης, που ελήφθησαν σε χρόνο ρεκόρ, προκαλούν τις οργισμένες αντιδράσεις των φιλάθλων του Αριστοτέλη και δυναμιτίζουν το κλίμα των αναμετρήσεων του Αριστοτέλη με την Καστοριά, καθώς:

Μαζικές απάτες σε ηλεκτρονικές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ


Δεκάδες έλληνες επιχειρηματίες και ιδιώτες πλήρωναν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους με... κλεμμένα χρήματα. Μέσω Facebook είχαν έλθει σε επαφή με ρουμάνους και πακιστανούς χάκερ που υφάρπαζαν λεφτά από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων ιδιωτών μέσω του e-banking.
Στη συνέχεια με τα χρήματα αυτά πλήρωναν λογαριασμούς τους σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΙΚΑ μέχρι και στο ΤΕΒΕ.

Νέα πρωτιά για Δυτική Μακεδονία - Ήπειρο στην ανεργία

Στο 27,2% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Ιανουάριο, που μεταφράζεται σε 1,348 εκατομμύρια ανθρώπων χωρίς δουλειά, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ.
Τον Δεκέμβριο, το ποσοστό των ανέργων έφτανε το 25,7% -στο διάστημα δηλαδή ενός μήνα, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 95.709 άτομα. Στους νέους μέχρι 24 ετών, το ποσοστό των ανέργων σκαρφάλωσε στο 59,3%.

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα « Οικογένεια στη σύγχρονη εποχή» στο Νηπιαγωγείο Παπαγιάννη


Στο πλαίσιο ενίσχυσης και προαγωγής της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας, καθώς και της ανάπτυξης δημιουργικών σχέσεων του σχολείου με το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, συνεχίζεται με επιτυχία στο Νηπιαγωγείο Παπαγιάννη το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Οικογένεια στη σύγχρονη εποχή” διάρκειας 50 ωρών.

Επιτυχίες για αθλητές του Α.Π.Σ. Φλώρινας Shogun



Στα Γιαννιτσά έδωσαν το παρόν οι αθλητές του Α.Π.Σ. Φλώρινας Shogun την Κυριακή 7 Απριλίου για να συμμετέχουν στους διασυλλογικούς αγώνες Semi Contact – Kick Boxing – Light Contact – Kick Light.

Σύλληψη καταζητούμενου αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή

Χθες, τις πρωινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 46χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος αναζητούνταν για ληστεία στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Αλλαγές στις άδειες οδήγησης τα νέα πρόστιμα και οι ποινές



Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών καθορίζονται αλλαγές στις άδειες οδήγησης που αφορούν στην διάρκεια ισχύς στα πρόστιμα για παραβάσεις αλλά και στις ποινές που θα επιφέρουν οι παραβάσεις που αφορούν τις άδειες οδήγησης.

Διάψευση για τις αλλαγές στο Λύκειο έκανε το Υπ.Παιδείας



Σε Διάψευση προχώρησε το υπουργείο Παιδείας για τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε επικείμενες αλλαγές στο λύκειο και ολοκλήρωσης του σχετικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα περί τα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.

Εντείνουν τη συνεργασία τους η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και το Εθνικό Πάρκο Πέλιστερ της πΓΔΜ

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και το Εθνικό Πάρκο Πέλιστερ με στόχο την από κοινού προώθηση ενεργειών για την προστασία του Πάρκου Πρεσπών. Το σκεπτικό της συνεργασίας εντάσσεται απόλυτα στο πνεύμα και τις

9ο Τακτικό συνέδριο Νέας Δημοκρατίας - Προσυνέδριο Δυτικής Μακεδονίας

 
Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου 2013, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Προσυνέδριο για τη Δυτική Μακεδονία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
10.00-22.00: Προκαθορισμένες συσκέψεις με τοπικούς φορείς του Νομού Καστοριάς, επικεφαλής κλιμακίου ο Βουλευτής Χρήστος Κέλλας

Συνάντηση στο ΕΒΕ με μέλη του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι την Τρίτη 16/04/2013 και ώρα 18.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου με σκοπό την προώθηση και τόνωση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων.

Λαϊκή Συνέλευση στο Ξινό Νερό



Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ξινού Νερού κ.Νικόλαο  Χάσο, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 12 Απριλίου Λαϊκή Συνέλευση ..

Κινδυνος Ξηρασίας στο αγρόκτημα Μελίτης



Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κλιμακίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας και του Βουλευτή Θανάση Γερμανίδη στη Μελίτη την Κυριακή 7/4/2013, μεταξύ άλλων τέθηκε το σοβαρό ζήτημα που αφορά στην άρδευση 7.500 στρεμμάτων του αγροκτήματος της  περιοχής.

Δίνεις Αίμα- Δίνεις Ζωή Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκλήθρου



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκλήθρου, την Κυριακή 21 Απριλίου, διοργανώνει
αιμοδοσία, στο κτίριο του Συλλόγου από τις 09:00-12:00πμ.

350 συλλήψεις τον Μάρτιο στη Δυτική Μακεδονία

 
Η δραστηριότητα από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, κατά το μήνα Μάρτιο του έτους 2013, είναι η εξής:

α. Συνελήφθησαν, συνολικά τριακόσια πενήντα (350) άτομα.
Ειδικότερα:
• Τέσσερα (4) άτομα, για ληστεία.

2ος ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΣΟΛΟΥ ΝΤΕΡΕ»



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
2ος Ανώμαλος Δρόμος Υγείας 10 χλμ ''Σολού Ντερέ''
Περιπατητικός δρόμος 4 χλμ
Παιδική διαδρομή 1 χλμ
Η οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με τους πέντε συλλόγους του

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 130 κατοίκους των Πρεσπών

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 130 άτομα πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο η Ομάδα Αιγαίου, που επισκέφτηκε την Πρέσπα, στο πλαίσιο της ενέργειας της COSMOTE «Ο κόσμος μας, εσύ» - «Στηρίζουμε τις ακριτικές περιοχές».

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ»

Συνάδελφοι,
            Σε συνέχεια της τακτικής μας επικοινωνίας, σας ενημερώνουμε ότι:
            Η καταβολή του εφάπαξ στους δικαιούχους (από τη δόση των 60.000.000 ευρώ) έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ελάχιστες περιπτώσεις (30 συνολικά) που έστειλαν ενημερότητα πριν ειδοποιηθούν, με αποτέλεσμα να έχει λήξει ή δεν έστειλαν έγκαιρα

Το πρόγραμμα Less Waste στο δήμο Πρεσπών


Πολλαπλά οφέλη για το δήμο Πρεσπών θα προκύψουν από την υλοποίηση του έργου "Από κοινού σχεδιασμός της πρόληψης των απορριμμάτων και της προώθησης της ανακύκλωσης" με ακρωνύμιο Less Waste.

Λαϊκή Συνέλευση στο Σκλήθρο

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σκλήθρου κ. Ταπή Γιώργο, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 11 Απριλίου Λαϊκή Συνέλευση ....
παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη.

Σεμινάρια για τις πρώτες βοήθειες από την Ε.Ο.Δ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια στο θεωρητικό κομμάτι για τις πρώτες βοήθειες που παρακολούθησαν τα μέλη της ΕΟΔ Φλώρινας.

Πρόγραμμα μαθητείας στο 1ο ΕΠΑΛ

Καλούνται οι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των σχολικών ετών 2010-2011 και 2011-2012 (και του σχολικού έτους 2009-2010 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) να συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Μαθητείας

Συλλυπητήρια επιστολή

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε., με την παρούσα θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος συναδέλφου και φίλου Ελευθερίου Χατζηκώστα, που βρήκε αδόκητο θάνατο.

«Η Σοφία Βέμπο στη Φλώρινα» με τη Μελίνα Μποτέλλη


Μουσική παράσταση
Σάββατο 20 Απριλίου 2013, ώρα 7 μ.μ.
Στο Θέατρο «Αριστοτέλης»

Μουσική παράσταση αφιέρωμα στη μεγάλη καλλιτέχνιδα, στην μεγάλη Ελληνίδα, ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ, που η φωνή της σφράγισε όχι μόνο τη γενιά του 40, αλλά και των επόμενων δεκαετιών. Η θρυλική καριέρα της, η γενναία ψυχή και προσφορά της, περιγράφονται μέσα από τα τραγούδια της σε μια πρωτότυπη παράσταση.

«Νέα Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στην Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2012-2013 (ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΔ)».

 



Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος της ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Ε.Δ.), η οποία αποτελεί άξονα της Αντισταθμιστικής Αγωγής στο Γυμνάσιο, καλούνται :
Όλες οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) από 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ έως και 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, να δεχθούν αιτήσεις  ενδιαφερομένων οι οποίοι επιθυμούν να εργασθούν στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και βρίσκονται ήδη εγγεγραμμένοι στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών γενικής παιδείας έτους 2012-2013, για τα  Σ.Κ.Ε.Δ. για τα οποία δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον κατά την πρώτη πρόσκληση. Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους θα υποβάλουν και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν  απασχολούνται ήδη σε άλλο Σ.Κ.Ε.Δ.