Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΒΟΛΟΥ



Τουρνουά αντάξιο της εξαιρετικής φήμης, που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, απόλαυσαν συμμετέχοντες και άλλοι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το Σαββατοκύριακο 29-30/9 στην Πορταριά Πηλίου. Το 4ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών, που διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, ολοκληρώθηκε αργά το

Παραλαβή των πτυχίων, του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας



Καλούνται ότι οι επιτυχόντες των εξετάσεων Μαΐου 2012 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, που είχαν υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, να προσέρχονται στα γραφεία της Διεύθυνσης (Διοικητήριο) για να παραλάβουν το Πιστοποιητικό Επιτυχίας τους κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Τα Πιστοποιητικά μπορούν να παραλάβουν οι ίδιοι οι επιτυχόντες με την ταυτότητα τους ή το δελτίο εξεταζομένου ή οι κηδεμόνες τους ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Συμμετοχή Δήμου Αμυνταίου σε πρωτόκολλο συνεργασίας



Βασικές αρχές πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαίων και Κινέζων Δημάρχων 

Η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Ευρωπαϊκού – Κινέζικου Φόρουμ Συνεργασίας απέστειλε τις ευχαριστίες της για τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη στο Φόρουμ, αλλά και υπογεγραμμένο από τους συμμετέχοντες Δημάρχους κείμενο με τις βασικές αρχές του πρωτοκόλλου συνεργασίας, που θα οριστικοποιηθεί στο τέλος του έτους.

Να γιατί είναι πλαστό το «καταθετήριο» με τα 600 δισ. των ομογενών -Τι λένε σήμερα




Οι ομογενείς που μέσω της οργάνωσης End National Dept έδωσαν χθες στη δημοσιότητα ένα έγγραφο το οποίο υποστηρίζουν ότι επιβεβαιώνει την κατάθεση του ποσού των 600 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας σε τράπεζες του Καναδά.

Ζητούν προσλήψεις για ειδικά σχολεία



Την πρόσληψη 700 εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, προκειμένου να ξεκινήσουν ομαλά τα μαθήματα για εκατοντάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ζήτησε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Ερωτηματολόγιο ΕΜΔ / Δυσλεξίας – Μέρος Α΄ (Από την Σοφία Μουρτζούκου, Ψυχολόγο, Με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή)



Έχετε υποψίες πως το παιδί σας μπορεί να έχει δυσλεξία ή κάποια άλλη ειδική μαθησιακή δυσκολία; Το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί περιλαμβάνει πολλά από τα τυπικά χαρακτηριστικά των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Αν και δεν αποτελεί διαγνωστικό εργαλείο, θα σας βοηθήσει να

Ερώτηση για τα μέτρα στήριξης των αστέγων


Ερώτηση για τα μέτρα στήριξης των αστέγων κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., ανάμεσά στους και οΘ.Γερμανίδης, υπογραμμίζοντας ότι «περισσότεροι από 40.000 συμπολίτες μας ζουν στο δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού». Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. σημειώνουν ότι «την ίδια

Κεφαλαλγία–Προσωπαλγία ωτορινολαρυγγoλογικής (ΩΡΛ) αιτιολογίας



Κεφαλαλγία–Προσωπαλγία ωτορινολαρυγγoλογικής (ΩΡΛ) αιτιολογίας
Δρ Ιωάννης Μουμουλίδης
Χειρουργός ΩΡΛ
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Aberdeen, Μεγάλη Βρετανία


Υπάρχει ένα μεγάλο φάσμα ωτορινολαρυγγολογικών παθήσεων που μπορεί να προκαλέσουν πόνο στην κεφαλή ή στο πρόσωπο. Συνήθως είναι αντανακλαστικοί πόνοι, δηλαδή παρόλο που προκαλούνται από μια πάθηση στη μύτη, το αυτί ή το λαιμό, ο πόνος εμφανίζεται στο κεφάλι ή το πρόσωπο.

Ρουπακιώτης: "Και το δικαστικό σύστημα είναι μέρος της κρίσης"


«Είναι ημέρα αναστοχασμού και ανάδειξης της συνευθύνης σε μια εποχή που η κοινωνία μαστίζεται από μια δεινή οικονομική κρίση. Έφταιξαν αυτοί που έφταιξαν. Ολιγώρησαν εκείνοι που ολιγώρησαν.Τώρα οι δανειστές, μας έπιασαν από το λαιμό. Ασφυκτιούμε. Και μας συμπεριφέρονται ως κάποιους κατοίκους του Νότου», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας σε εκδήλωση  για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου σήμερα στην Παλαιά Βουλή.

«Και το δικαστικό σύστημα είναι μέρος της κρίσης, αφενός διότι βαρύνεται με την παθογένεια οργάνων της λειτουργίας του κράτους,  αφετέρου διότι δεν στάθηκε σε επίπεδο υψηλής ευθύνης σε κρίσιμες στιγμές, όσο θα έπρεπε», τόνισε ο Α. Ρουπακιώτης.

Ο έλεγχος του ελέγχου



Του Γιάννη Πρετεντέρη
Aν κατάλαβα κάτι από την ιστορία με τις λίστες του ΣΔΟΕ είναι ότι ακόμη δεν καταλαβαίνω ποιος ελέγχει ποιον και πώς.
Λένε, ας πούμε, ότι οι έλεγχοι γίνονται είτε έπειτα από αίτημα της Δικαιοσύνης είτε έπειτα από καταγγελίες.
Για τη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει πρόβλημα, πολύ καλά κάνει. Αν το έκανε και λίγο πιο γρήγορα θα το