Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 21-11-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Με το Σύλλογο των ιδιοκτητών ξενοδοχείων, συναντήθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, συμμετείχε και η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ κ. Ερμιόνη Αβραμοπούλου.
Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η εξεύρεση ενός δικαιότερου τρόπου για την κατανομή των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης. Λόγω των οικονομικών συγκυριών και της μη προσέλευσης επισκεπτών στη Φλώρινα, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες, στην αποπληρωμή χρεών τους προηγούμενων λογαριασμών, όπως επίσης και των νέων, που θα εκδοθούν το προσεχές διάστημα. Για τους παραπάνω λόγους, ζήτησαν ο τρόπος χρέωσης τελών αποχέτευσης να γίνεται έτσι που να μπορούν να τους καταβάλουν.
Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από την κ. Αβραμοπούλου να προβεί άμεσα στην εξεύρεση μεθόδου, ώστε να είναι πιο δίκαιη η χρέωση τελών αποχέτευσης προς τους ξενοδόχους της Φλώρινας, διότι είναι άδικο ένα ξενοδοχείο που έχει πληρότητα  5% να πληρώνει το τα ίδια χρήματα με ένα που έχει πληρότητα 80ή και 90%.
Ο Σύλλογος των ιδιοκτητών ξενοδοχείων ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τις θετικές του θέσεις και αναμένουν, όπως συμφωνήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2013 την εφαρμογή ενός νέου τιμολογίου.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΑΕΔ' ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   

Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 21-11-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκίνησαν στο Δήμο Φλώρινας την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 την πρακτική τους άσκηση οι μαθητές της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα ο Δήμος Φλώρινας προσέλαβε συνολικά 29 μαθητές διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του και στην εξυπηρέτηση των Δημοτών.
Καλωσορίζοντας τους μαθητές ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος τους ενημέρωσε για την λειτουργία του Δήμου και τους διαβεβαίωσε πώς θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν.
Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Παντελής Μαύρου, ευχαρίστησε με τη σειρά του το Δήμο Φλώρινας που κάθε χρόνο προσλαμβάνει μαθητές από τον ΟΑΕΔ, καθώς με τον τρόπο αυτό κάθε τρίμηνο από τον ΟΑΕΔ έρχονται στα νοικοκυριά της Φλώρινας περίπου 70.000,00€, ποσό σημαντικό αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο.


Με κοινωνικά κριτήρια οι μετεγγραφές των φοιτητών

 







Τη μετεγγραφή φοιτητών από το τμήμα εγγραφής τους σε άλλο με κοινωνικά κριτήρια θα επιτρέπει νομοθετική πρωτοβουλία στην οποία θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας.

Στο έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση εννέα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την «αδυναμία φοίτησης παιδιών με οικονομικά προβλήματα στις σχολές επιτυχίας τους», ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παραθέτει το πλαίσιο για την προσφορά σίτισης και στέγασης στους φοιτητές, θυμίζοντας ότι οι αρμοδιότητες, ο εξοπλισμός και το προσωπικό των φοιτητικών- σπουδαστικών εστιών έχουν μεταφερθεί στα ΑΕΙ.

Φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ

 
«Είχαμε πει για το 2012 ότι δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, κάτι το οποίο τηρήσαμε. Το 2013 είναι μια χρονιά που, με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία και τη μνημονιακή υποχρέωση, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε απελευθέρωση των τιμολογίων».

Παρουσίαση του βιβλίου της εκπαιδευτικού - συγγραφέως Δόξας Κωτσαλίδου.



Οι Φίλοι του Βιβλίου,το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας,
και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας,
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της εκπαιδευτικού - συγγραφέως Δόξας Κωτσαλίδου.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν
για την ενίσχυση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας.
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 6:30 μ.μ.στην «Οδό Ονείρων»
«Η Φλώρινα των Πολιτισμών»
Την παρουσίαση θα συντονίσει η Λογοτέχνης
Παρθένα Τσοκτουρίδου

Πολιτική εκδήλωση της Κ.Ο. Φλώρινας του ΚΚΕ



Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος 94 χρόνια ζωής και δράσης. 94 χρόνια μεγάλων αγώνων και θυσιών στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Διδασκόμαστε από αυτή τη μεγάλη ιστορική διαδρομή. Η γνώση της αποτελεί αναντικατάστατο παράγοντα στην οργάνωση και αποτελεσματικότητα της πάλης κατά των μονοπωλίων, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας για το σοσιαλισμό / κομμουνισμό.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 28η PHILOXENIA Με δικό της περίπτερο συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Ένας από τους βασικούς στόχους μας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, την οποία θεωρούμε μία από τις κρισιμότερες συνιστώσες της πολύπλευρης αναπτυξιακής προσπάθειας που  επιχειρούμε. Βασικοί άξονες στον τομέα αυτό είναι η εδραίωση εξειδικευμένης τουριστικής ταυτότητας, κοινής σε επίπεδο Περιφέρειας, η προβολή δραστηριοτήτων για τη διατήρηση δωδεκάμηνου τουρισμού, η προβολή των τουριστικά αναπτυσσόμενων περιοχών με τη

Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και απορριμματοφόρα

Κατά τη χειμερινή περίοδο κάποιοι συμπολίτες μας ρίχνουν τις στάχτες από τζάκια, σόμπες και λέβητες στους κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να καίγονται οι κάδοι από τη θράκα που έχει διατηρηθεί στις στάχτες.

Φθηνό σκι για όλους από τον Α.Ο.Φ.

Σε μείωση της ετήσιας συνδρομής για την εκμάθηση σκι, μέχρι και 60%, καθώς και τον ευέλικτο μηνιαίο τρόπο αποπληρωμής της, προχώρησε ο ΑΟΦ, λαμβάνοντας υπόψη την νέα δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι.

Συμμετοχή της ΛΕΦΕΔ Φλώρινας στη δράση «Χριστούγεννα για όλους»

Η ΛΕΦΕΔ χαιρετίζει την εφετινή πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητος Φλωρίνης«Χριστούγενναγια όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω» και αποδέχεται ανεπιφύλακτα και με εγκάρδιο ενθουσιασμό την ομώνυμη ανοικτή πρόσκληση.

«O Αριστοτέλης» συμμετέχει και στηρίζει τη δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»

Ο ΦΣΦ «O Αριστοτέλης», που διαχρονικά στηρίζει κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στο κοινό καλό, συμμετέχει ενεργά στη δράση της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας,

Εκδηλώσεις τιμής για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων


Με σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε η 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού τιμήθηκε και στη Φλώρινα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα εψάλει δοξολογία.

Κυκλοφόρησαν τα νέα παραμύθια της Δόξας Κωτσαλίδου από την Ελληνοεκδοτική

Αστερίωνας... ο αστερισμός των Χριστουγέννων
Μια φορά και έναν καιρό, εκεί ψηλά στον ουρανό,
ένα αστέρι περιμένει με αγωνία τα Χριστούγεννα.

Σύλληψη δύο ατόμων στο Φανό για παράνομη εργασία

Το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στο Φανό – Φλώρινας έναν 23χρονο ημεδαπό και έναν 20χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.) αντί των προβλεπόμενων ευχών για αυτή την μεγάλη γιορτή αφιερώνει σε όλους τους αξιωματικούς και οπλίτες στελέχη και εφέδρους των Ενόπλων Δυνάμεων μας το παρακάτω απόσπασμα ομιλίας του Πρωτοπρ. Γεώργιου Δ. Μεταλληνού, Ομότιμου

Σύλληψη 44χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στο Φιλώτα

Κατασχέθηκαν 851 γραμμάρια κάνναβης
Χθες (20-11-2012) το βράδυ, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας  σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στο Φιλώτα - Φλώρινας, έναν 44χρονο ημεδαπό γιατί μετά από αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο κοντά στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτακόσια πενήντα ένα (851) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Η μετάβαση του παιδιού από τον προφορικό στο γραπτό λόγο.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, διοργανώνει στα Ιωάννινα πρακτικό σεμινάριο με θέμα: Η μετάβαση του παιδιού από τον προφορικό στο γραπτό λόγο.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα,το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Du Lac.
Aπευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ,νηπιαγωγούς, γονείς και σε φοιτητές Λογοθεραπείας και Παιδαγωγικών Σχολών.
Προσκεκλημένη εισηγήτρια η Μαρία Ν. Μαργαρίτου, Μέλος ΕΕΔΙΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πανεπιστημίου Paris X-Nanteree της Γαλλίας με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (D.E.A) στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Paris VIIIVincennes της Γαλλίας και με Πιστοποιητικό σπουδών στον Τομέα της επανορθωτικής αγωγής της δυσλεξίας, της δυσορθογραφίας  και  της επανορθωτικής αγωγής της δυσλεξίας και της δυσαριθμησίας.
Πληροφορίες - Εγγραφές:
Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου -  Κερκύρας 5, Ιωάννινα
Τηλ.: 6986180630 & 2651067320

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 21 Νοεμβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Π.Ε. Φλώρινας συμμετέχει και στηρίζει τη δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»

Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και επιτάσσουν όσο ποτέ άλλοτε την αλληλεγγύη και τη στήριξη. Οι γιορτινές ημέρες που έρχονται είναι ευκαιρία να δείξουμε όλοι μας περισσότερη ανθρωπιά και να κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα, τη γιορτή της αγάπης, διαφορετικά.