Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εξαγωγικές Διαδικασίες & Τρόποι Διακανονισμού INCOTERMS 2010©, Ενέγγυες Πιστώσεις L/C, BPO, Διασφάλιση Πληρωμών


Πότε η ευθύνη της μεταφοράς των εμπορευμάτων, σε μια Διεθνή πώληση, μεταφέρεται από τον πωλητή στον αγοραστή; Ποιο από τα δύο εμπορικά μέρη είναι υπεύθυνο για την ασφάλιση των εμπορευμάτων και σε ποιο σημείο αυτή η ευθύνη μεταβιβάζεται;
Τι είναι η ενέγγυα πίστωση; Τι πλεονεκτήματα προσφέρει ως σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο του Διεθνούς Εμπορίου;

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου

Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας , ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να φοιτήσουν σε νυκτερινό σχολείο, θα γίνουν στις 4 Μαρτίου 2014, ημέραΤρίτη και ώρα 10:00 π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.747 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 12 εκατ. ευρώ

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.747 δικαιούχων παραγωγώναποζημιώσεις συνολικού ύψους12 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2013.

Τριπλή διάκριση για τον Shogun


Στην Σκύδρα Πέλλης πραγματοποιήθηκε στις 23/2/14 το Βορειοελλαδικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα με την συμμετοχή 12 Συλλόγων και 145 αθλητών. Ο Α.Π.Σ Φλώρινας SHOGUN αν και με μια μόνο συμμετοχή βγήκε 3πλα κερδισμένος καθώς ο αθλητής Σεβαστέλλης Νίκος με την συμμετοχή του έλαβε τις κάτωθι διακρίσεις: 

1η Θέση στην κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ

Νέος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας για αρχάριους από το φωτογραφικό εργαστήρι του «Αριστοτέλη»


Το Φωτογραφικό τμήμα του Αριστοτέλη σας ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για το νέο κύκλο Αρχαρίων που ξεκινά τον Μάρτιο έχουν αρχίσει. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις αρχές Μαρτίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 10 Μαρτίου. 

Συνεργασία του Ε.Κ.Φ. με το Γιώργο Ρωμανιά

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να συνεργαστεί με τον εργατολόγο κ. Γεώργιο Ρωμανιά για εργατικά και ασφαλιστικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας όλων των ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΕΚΟ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κλπ). 

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ 2014


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ
Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863

Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 26ῃ Φεβρουαρίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ 

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Κυριακὴ τῆς Τυρινῆς 2 Μαρτίου 2014, καὶ ὥρα 6:30 μ.μ., στὸν Ἱερὸ Μητροπολιτικὸ Ναὸ Ἁγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης θὰ τελεσθεῖ ὁ Κατανυκτικὸς Ἑσπερινὸς τῆς Συγχωρήσεως χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου.


          Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ



Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Το Φλάμπουρο» διοργανώνει τριήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων. Κορυφαία εκδήλωση είναι η αναβίωση του παλιού εθίμου «Τζουτζουνάτε», δηλαδή του ανάμματος της φωτιάς, στην πλατεία του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
-          Σάββατο 1 Μαρτίου (ώρα 18:00): παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.
-          Κυριακή 2 Μαρτίου (ώρα 20:00): άναμμα της φωτιάς στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά η «Τοπική Μελωδία».
-          Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου (ώρα 11:00): ο σύλλογος θα προσφέρει ψητές πατάτες, λαγάνες, χαλβά και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα στο χώρο της φωτιάς. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί πέταγμα του χαρταετού.


Σας περιμένουμε!

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 26 Φεβρουαρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

Η νέα γενιά της Φλώρινας, μέσω του αθλητισμού, μας έκανε για άλλη μια φορά υπερήφανους φέρνοντας στον τόπο σημαντικές διακρίσεις. Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας οφείλω να συγχαρώ:

να παραμείνει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία

                         
 

Ταχ. Δ/νση
:
Διοικητήριο
ΖΕΠ
Κοζάνη, 26-02-2014

Τηλέφωνο
:
24610 52650  
                                
                              Προς:   Μ.Μ.Ε.

Φαξ
:
24610 52652

e-mail
:
press@pdm.gov.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ανάγκη να παραμείνει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής σε σχετική επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

εξετάσεις των Φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης Επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

                         
                                                                         
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
   
   

Ταχ. Δνση
:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 27



ΚΟΖΑΝΗ
        Κοζάνη, 26 -2 – 2014
Πληροφορίες
:
E.Eλευθερίου

Τηλέφωνο
:
2461351198

Fax
:
2461047218
                              
e-mail
:


Προς:    MME


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Τμήμα Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι οι εξετάσεις των Φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης Επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα  στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και  Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ


Ενσωματωμένη εικόνα 1

Σήμερα (26/02) στις 19:30, διεξάγεται στον κλειστό της Μίκρας, ο πρώτος -νόκ-άουτ-  ημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδος γυναικών, ανάμεσα στον γηπεδούχο ΠΑΟΚ και τον Αμύντα Αμυνταίου.
Για τον Αμύντα τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό, καθώς μετά τους τραυματισμούς των Βαφειάδου και Τσουτσουλάκη, ήρθε να προστεθεί και η λύση της συνεργασίας με τη Συζίνου, γεγονότα που δυσχεραίνουν το έργο της ομάδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Ως εκ τούτου, ο ΠΑΟΚ φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, που θα είναι πρώτος της ιστορίας του.

Η παίκτρια του Αμύντα Ηλιάνα Ρακοπούλου σχολίασε: « Παρά τα προβλήματα απουσιών που μας ταλαιπωρούν, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Σεβόμαστε τον Πρωταθλητή ΠΑΟΚ, αλλά δεν τον φοβόμαστε, εξάλλου για μας η συμμετοχή, για πρώτη φορά στους -4- του θεσμού, αποτελεί επίτευγμα στον πρώτο χρόνο παρουσίας της ομάδας στην Α1».

Ενδοσχολική επιμορφωτική συνάντηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό.


Δελτίο τύπου

Ενδοσχολική επιμορφωτική συνάντηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

         Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας υλοποίησε τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014, ενδοσχολική επιμορφωτική συνάντηση στο χώρο του σχολείου με θέμα: «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός». Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από επιλεγμένους εισηγητές θέματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με το σύγχρονο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού στο Σχολείο (bullying).

Πολλοί μπορούν πολλά Ζητούμενο το να είμαστε θετικοί


Πολλοί μπορούν πολλά
Ζητούμενο το να είμαστε θετικοί

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα, σχετικά με τη συγκρότηση ψηφοδελτίου συνεργασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Δημοκρατική Αριστερά υποχρεούται να διευκρινίσει:

Ευχαριστήριο του «Αριστοτέλη»


Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Μιχαήλ Πασχαλίδη του Ιωάννη, ιδιοκτήτη του καταστήματος «ΗΧΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ», για τις δωρεάν επανειλημμένες τεχνικές βοήθειες και ηχητικές καλύψεις πολλών εκδηλώσεων του Συλλόγου μας. 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Λεπτοκαρυά στο ΚΠΕ Βεύης - Μελίτης


Στις 24 Φεβρουαρίου 2014 το Κ.Π.Ε. Βεύης- Μελίτης οι εκπαιδευτικοί Τσιμούρα Αγαθονίκη, Παγώνη Ιωάννα, Γάλλου Τριανταφυλλιά, Χατζής Δημήτριος, Παπαμάνος Δημήτριος και οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης του ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς Πιερίας παρακολούθησαν το πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης «Το σχολείο πάει λίμνες» που πραγματοποιείται στην περιοχή την Πρεσπών. 

ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:


«Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014 » 

στην Φλώρινα


Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Φλώρινας οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με

θέμα: 

«Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014 »
 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (κτίριο παλιάς Νομαρχίας - ημιόροφος).


Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Πανελλήνιοι Δρόμων Αντοχής



Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμων Αντοχής - Πρωταθλητής Παίδων Ι ο Νίκος Κουσουρέτας.

Η ομάδα δρόμων αντοχής του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους Πανελλήνιους Αγώνες Δρόμων Αντοχής που πραγματοποιήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου στις 22 και 23 Μαρτίου 2013. Αθλοθετήθηκαν ένα αγώνισμα ατομικού και ομαδικού sprint 3Χ2 αθλητές 1200 m το Σάββατο και ένα αγώνισμα ελεύθερης ατομικής χρονομέτρησης την Κυριακή, απόσταση 15 km για την κατηγορία ανδρών και εφήβων, 10 km για τις νεανίδες και γυναίκες, 3 km για τους παίδες και τις κορασίδες.  

Αποκριάτικο Γλέντι από το Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας


Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων της Θεσσαλίας του Νομού Φλώρινας σας προσκαλεί να περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ μαζί με τα παιδιά σας στο Αποκριάτικο Γλέντι, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27/02/2014 και ώρα 20:00, στο lobby του ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» με πολύ χορό, κέφι και πολλά δρώμενα.

Είσοδος ελεύθερη.

Με τιμή το Δ.Σ.

Αποκριάτικο Πάρτι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκλήθρου

Το Σάββατο 1 Μαρτίου στις 21.30 φοράμε τις πιο τρελές στολές, βαφόμαστε, εξοπλιζόμαστε με σερπαντίνες,

κέφι και όρεξη για πολύ χορό και ξεφαντώνουμε μέχρι το πρωί με Latin dance . house ,disco , Παραδοσιακά,Tango, Salsa, με τις μουσικές επιλογές των Dj μας !! στο Κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου Σκλήθρου

Συνολική παρέμβαση στα Βαλτόνερα

Συνολική παρέμβαση καθαρισμού, κλαδεμάτων και συντηρήσεων πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Αμυνταίου και στην Τοπική Κοινότητα Βαλτονέρων. 
Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με το προσωπικό και τα μηχανήματα έργου του Δήμου Αμυνταίου και αφορούν τις κλασσικές χειμερινές συντηρήσεις, αλλά και διαμορφώσεις σε κοινόχρηστους χώρους.

«Μάγεψαν» το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι χορευτές του Συλλόγου Λεχοβιτών

Στην κορυφαία εκδήλωση  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος «Πίτα του Ηπειρώτη 2014»΄, η οποία πραγματοποιήθηκε στις

Δωρεάν Προβολή ταινίας "Η απαγορευμένη εκπαίδευση"


Κάτι που χρειαζόμαστε επιτακτικά!
Η ταινία - ντοκιμαντέρ του German Doin «Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση» (La Educacion Prohibida), προβάλλεται την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20:00 μμ στην αίθουσα της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας


Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00
στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:  

Θέμα  1οΈγκριση της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Συνέλευση των Οινοπαραγωγικών Περιφερειών της Ευρώπης (Assembly of European Wine Regions)και εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη για την υπογραφή του συμφώνου και κάθε σχετική ενέργεια.

Εισηγητής : ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής


Εκδήλωση για το παιδί από το 2ο δημοτικό σχολείο Αμυνταίου


Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην καινούργια αίθουσα του σχολείου μας, στις 26 Φεβρουαρίου και ώρα 05:00 το απόγευμα με τους ακόλουθους εισηγητές και θέματα:

Ενημερωτική εκδήλωση από το δημοτικό σχολείο Ιτιάς


Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το 6/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας «Νέοι Ορίζοντες», σήμερα Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 – 20:00 μμ., στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Τοπικής κοινότητας Παπαγιάννη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.ΞΙ.Φ

Παιδικός αποκριάτικος χορός

Πρόσκληση σε disco party

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου σας προσκαλεί στο αποκριάτικο Disco Party που διοργανώνει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στις 22:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Αμυνταίου. 
Disco αμφιέσεις, Disco μουσική, Disco διάθεση και κέφι.
Σας περιμένουμε για ξεφάντωμα !!!!