Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

     

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                          
                ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                             
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
      ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                                       Φλώρινα, 16 Απριλίου 2015
       Αρ. Πρόσκ.: -13-                                                                                                 Αρ. Πρωτ.: -225-

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Π Ρ Ο Σ τους κ.κ. :
1.   Ιωάννη Βοσκόπουλο 
Δήμαρχο Φλώρινας
2.   Γεώργιο Απιδόπουλο   
Αντιδήμαρχο Φλώρινας
3.   Χρήστο Μπαρδάκα
Αντιδήμαρχο Φλώρινας
4.   Μιχαήλ Καρακόλη
Αντιδήμαρχο Φλώρινας
5.   Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη  
Αντιδήμαρχο Φλώρινας
6.   Αριστείδη Αριστείδου  
Αντιδήμαρχο Φλώρινας
7.   Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
8.   Νικόλαο Ευαγγέλου
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
9.    Αντώνιο Σίπκα
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
10.  Νικόλαο Αλεξιάδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
11.  Σωτήριο Τσορμπάρη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
12.  Πέτρο Σερίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
13.  Θεόδωρο Δημόπουλο
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
14.  Σπυρίδωνα Κρομμύδα
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
15.  Δημήτριο Λουκά
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
16.  Αντώνιο Ζαέκη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
17.  Παναγιώτα Γαϊγάνη – Τίτα
Δημοτική Σύμβουλο  Φλώρινας
18.  Δημήτριο Θεοφανίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
19.  Θεόδωρο Ουλιάρη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
20.  Νικόλαο Δούμτση
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
21.  Ευστάθιο Κωνσταντινίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
22.  Κωνσταντίνο Ρόζα
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
23.  Αλέξανδρο Ακριτίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
24.  Νικόλαο Καρυπίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
25.  Σταύρο Παπασωτηρίου
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
26.  Θεόφιλο Σεχίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
27.  Χρήστο Κασκαμανίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
28.  Τραϊανό Ρασάικο
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
29.  Στέφανο Μαυρουδή
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
30.  Παναγιώτα Φιλιππίδου - Παλτατζή
Δημοτική Σύμβουλο  Φλώρινας
31.  Ευάγγελο Γκέκτση
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
32.  Αικατερίνη Σταύρου – Λιθοξοΐδου
Δημοτική Σύμβουλο  Φλώρινας
33.  Βασιλική Παπαναστασίου
Δημοτική Σύμβουλο  Φλώρινας



Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011), στις 20 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 15:00΄ μμ., σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΤΠΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ Π.Δ.Μ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

Τα  Γηροκομεία Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας επισκέφτηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Γιαννακίδης Σταύρος για να ευχηθεί για το Πάσχα και την Ανάσταση του Χριστού.

Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Βεγορίτιδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΥΑΓΕΛΟΥ ΗΛΙΑ


ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΙΣΟΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!!

  Γι’ άλλη μια φορά το πρόβλημα των λαθρομεταναστών στην χώρα μας, απασχολεί την επικαιρότητα και όλους εμάς τους πολίτες. Τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί επικίνδυνα η εισβολή στην χώρα μας, λαθρομεταναστών από τις χώρες της Μ. Ανατολής εξαιτίας των τοπικών αναταραχών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για την Αγροτική Ανάπτυξη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


            Την Πέμπτη 9/4/15 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι επαγγελματίες, κυρίως, που σχετίζονται με το χώρο της αγροτικής παραγωγής (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, επιστήμονες Γεωτεχνικοί κλπ) συναντήθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον αγροτικό χώρο.

Διάκριση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονιας‏‎

International biennial watercolor Castra Slobenia Μια επιτυχία της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας με την συμμετοχή δυο προπτυχιακών νέων καλλιτεχνών από το ΤΕΕΤ



                                    

Η διεθνής μπιενάλε Ακουαρέλας πρόκρινε τη Μάρα Δημοπούλου προπτυχιακή καλλιτέχνη και την Τζάνη Χριστίνα επί πτυχίο καλλιτέχνη  του ΤΕΕΤ / Σχολή καλώ τεχνών Φλώρινας/ ΠΔΜ να συμμετέχουν στην διεθνή μπιενάλε CASTA 2015 που διεξάγετε στην Σλοβενία. Η διάκριση έγινε ανάμεσα σε 340 καλλιτέχνες που εκπροσωπούσαν 53 χώρες

Καταγγελία νεφροπαθούς στο νοσοκομειο φλώρινας

Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο φλωρινας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΟΥΣ στο Γ.Ν.Φλώρινας

Είμαι νεφροπαθής και κάνω αιμοκάθαρση εδώ και μερικά χρόνια στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου φλώρινας.
Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 4 χρόνια στη μονάδα είναι απερίγραπτη και πέρα από κάθε έλεγχο.
Ως νεφροπαθείς υφιστάμεθα τρομακτικές πιέσεις για να κρατήσουμε κλειστό το στόμα μας, ώστε να μη βγεί τίποτα απ’αυτά που συμβαίνουν εδώ προς τα έξω, αλλά κυρίως στο να υπακούσουμε τις εντολές της υπεύθυνης νεφρολόγου ιατρού Κου Βασιλείου Ειρήνης, των οποίων την τήρηση απαιτεί από εμάς ώστε να έχει το πάνω χέρι στην αντιπαράθεση της με τη Διοίκηση του νοσοκομείου.
Με την απειλή της αποπομπής μας από τη μονάδα, η εν λόγω ιατρός εκβιάζει τη συμπεριφορά και τη στάση μας προς το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αλλά και προς τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Μας ενοχλεί τηλεφωνικά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για να μας "ανακοινώσει" τις προθέσεις της και τη στάση που πρέπει να κρατήσουμε στην διαμάχη που η ίδια έχει με τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Ζητά πχ  από μας να ενεργοποιήσουμε τις γνωριμίες μας σε άλλες μονάδες τεχνητού νεφρού (για όσους έχουμε) και να τις χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της.
Οι περισσότεροι από μας είναι χαμηλού εισοδήματος και δεν διαθέτουν τα μέσα, τις δυνατότητες αλλά και τη φυσική υγεία ώστε να πάμε μόνοι μας σε άλλες μονάδες της περιοχής.
Είμαστε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες και ακριβώς αυτές οι ανάγκες μας έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την υπεύθυνη ιατρό του τμήματος και χρησιμοποιούνται ως όπλο στη διαμάχη της με την διοίκηση, την οποία κι εκείνη την απειλεί με παραίτηση και εγκατάλειψη της μονάδος  του νοσοκομείου χωρίς ειδικό νεφρολόγο.
Έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας που πολλοί από μας αντιμετωπίζουν την προσέλευση στη μονάδα αιμοκάθαρσης ως γολγοθά και αναγκάζονται να τηρήσουν σιωπή για να αποφύγουν τα χειρότερα και κυρίως την απόπομπή τους από τη μονάδα.
Είμαστε έρμαια των απειλών της ιατρού, πως είτε θα μειώσει ξαφνικά των αριθμό των αιμοκαθαρόμενων, είτε θα παραιτηθεί αιφνιδίως και θα μας αφήσει κυριολεκτικά, όπως λέει, στα κρύα του λουτρού.
Παρακαλώ τους υπεύθυνους φορείς να δώσουν επιτέλους ένα τέλος στο μαρτύριο που βιώνουμε ως νεφροπαθείς τα τελευταία 4 περίπου χρόνια γιατί η κατάσταση πλέον έχει φθάσει στο απροχώρητο.
Ας γνωρίζουν βέβαια πως είναι τρομακτικά δύσκολο μέσα στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει παγιωθεί, ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να αποσπάσουν κάποια επώνυμη καταγγελία, μιας και φόβος αλλά κυρίως η φτώχια κυριαρχούν κι έχουν μετατρέψει τον τοπικό σύλλογο νεφροπαθών σε υποχείριο της ιατρού.
Ας γνωρίζουν επίσης πως η εν λόγω ιατρός έχει ήδη δύο καταγγελίες από παλαιούς ασθενείς που έχουν αποβιώσει και βρίσκονται σε διερεύνηση από την Εισαγγελία Φλώρινας.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από το σύνολο των επικουρικών νεφρολόγων ιατρών που πέρασαν κατά καιρούς από το νοσοκομείο της Φλώρινας τα τελευταία 4 χρόνια και υπηρέτησαν στην εν λόγω μονάδα, ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν θέλησε να παραμείνει ώρα παραπάνω εξαιτίας του κλίματος το οποίο περιγράφω.
Ένας μάλιστα εξ'αυτών έφθασε να καταγείλει τη συνάδερφό του στον τοπικό ιατρικό σύλλογο, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
Ακόμα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ στα υπόλοιπα νοσοκομεία η εργασία του νοσηλευτικού προσωπικού σε τμήματα μονάδων τεχνητού νεφρού είναι περιζήτητη, στο νοσοκομείο φλώρινας ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να δουλέψει εκεί και κάποιες μάλιστα από το ήδη υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος “βάζουν μέσο” για να αλλάξουν χώρο εργασίας.
Παρακαλώ και πάλι τους υπεύθυνους φορείς να παρέμβουν και να κάνουν κάτι πριν συμβεί κάτι το απερίγραπτα δραματικό που θα εκθέσει την πόλη και το σύστημα υγείας τόσο στο πανελλήνιο αλλά και διεθνώς και μακάρι να καταφέρουν να σπάσουν τη σιωπή του φόβου και του τρόμου που έχει επιβληθεί και μας έχει μετατρέψει σε τραγικά θύματα και την ασθένειά μας σε γολγοθά.

Επισκέψεις του βουλευτή κ.Αντωνιάδη Γιάννη ενόψει εορτών:


Επισκέψεις του βουλευτή κ.Αντωνιάδη Γιάννη ενόψει εορτών:

16-4-2015, ΠΕΜΠΤΗ

ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ                19:30

ΑΝΩ ΥΔΡΟΥΣΑ            19:45

ΚΑΤΩ ΥΔΡΟΥΣΑ          20:00

ΣΚΟΠΙΑ                        20:15

ΑΜΜΟΧΩΡΙ                  20:30

ΑΓΙΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ   21:00

Μια σημαντική επίσκεψη στο Αμύνταιο….


Μια σημαντική επίσκεψη στο Αμύνταιο….
Ο όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποδέχτηκε πρόσκληση του Δημοτικού Συμβούλου Μπάντη Ιορδάνη για να επισκεφθεί το Δήμο Αμυνταίου.

Ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ Α.Μ.Σ. ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ


 Πραγματοποιήθηκε όπως καθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία  ο  ετήσιος χορός του Α.Μ.Σ. ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ την Κυριακή του Πάσχα στην αιθουσα Ι&Ν Χρυσοχοιδη. ΄    Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο βουλευτής της Ν.Δ του νομού Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Γιάννης,ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Φλώρινας κ.Στέφανος Μπίρος ,ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας κ.Μιχάλης Καρακόλης.
    Το παρόν έδωσαν και πολλοί εκπρόσωποι Ποντιακων Συλλόγων, απο τον  Σύλλογο ποντίων Αμμοχωρίου ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ,τον Σύλλογο Ποντών Φιλώτα,τον Σύλλογο Ποντίων Πτολεμαιδας,και τελος απο τον Σύλλογο Ποντίων Νέας Χαραυγής Κοζάνης
  Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι καλλιτέχνες Τραγούδι Γίωργος Σιαμλίδης,Λύρα Παναγιώτης Χωλόπουλος,Πλήκτρα νίκος Αφεντουλίδης,Νταούλι  Πόλης Σταματίδης,Κλαρίνο Τάκης Σεβαστόπουλος.
  Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης διασκέδασαν με την ψυχή τους μέχρι το πρωί και έφυγαν όλοι κερδισμένοι με πλούσια δώρα απο την λεχειφόρο αγορά.
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλες τις επιχειρήσεις που προσέφεραν τα δώρα,
καθώς και όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. 
Ανανεώνουμε το ραντεβού για του χρόνου .  Χριστός Ανέστη  Χρόνια Πολλά.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ του συλλόγου.

link 1o Για χαιρετισμοί επισήμων  https://youtu.be/iw8PIBi_NOk
link 2o Για Ατέλειωτο κέφι μέχρι το πρωί  https://youtu.be/AIRg17AWkbs

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ Α Μ Σ ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΕΦΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ Α Μ Σ ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ