Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας απέστειλε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας Θεόκλητος σχετικά με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής στα εμπορικά καταστήματα. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Ἐντιμότατε Κύριε Ὑπουργέ,
«Ἐκεῖνο τὸ κέρδος ὁποὺ γίνεται τὴν Κυριακὴ εἶναι ἀφωρισμένο καὶ κατηραμένο καὶ βάζετε φωτιὰ στὸ σπίτι σας καὶ ὄχι εὐλογία». Μὲ τὴν ῥῆσιν αὐτὴν τοῦ Ἐθνοϊερομάρτυρος Πατρο-Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ ξεκινοῦμεν τὴν παροῦσαν ἐπιστολὴν διὰ ἕνα ζήτημα ἰδιαζούσης σημασίας, ἐθνικοθρησκευτικῆς ἀλλὰ καὶ κοινωνικοοικονομικῆς.

Φλώρινα: «Οι βουλευτές έπεσαν σε πολιτικό κώμα…»


Άλλες σχολές συγχωνεύονται και άλλες καταργούνται
η Φλώρινα χάνει τα πανεπιστήμια της…
Ριζικές αλλαγές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» για τη συνένωση πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.
Το υπουργείο Παιδείας φιλοδοξεί η ομοσπονδιοποίηση να γίνει στα πρότυπα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου που έχει στην εποπτεία του σημαντικό αριθμό Ανωτάτων Σχολών. 

Ημερίδα με θέμα: «Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» από τον Δήμο Φλώρινας


ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                                
                                                                                              Κοζάνη, 31.01.13
Πολλά είναι αυτά που έπρεπε να ήταν αλλιώς και, ούτως ή άλλως, πρέπει να αλλάξουν ριζικά. Η Δημοκρατική Αριστερά απέδειξε και αποδεικνύει καθημερινά, ότι διαθέτει την πολιτική βούληση και το θάρρος, για την προώθηση των αλλαγών αυτών, με το βλέμμα στραμμένο σ’ ένα καλύτερο εθνικό και ευρωπαϊκό μέλλον. Στόχος μας, να συμβάλλουμε στα

Σχολή Γονέων από τον Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα


Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου  Φιλώτα  σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προτίθεται να οργανώσει και να λειτουργήσει μια Σχολή Γονέων κατά το τρέχον σχολικό έτος. Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των
γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα:
1.     Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών