Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Φλώρινα, 02-01-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, θα δεχθεί επισκέψεις για την ονομαστική του εορτή την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2014, από τις 10:00πμ έως και τις 15:00, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Φλώρινας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 31 12 2013



VIDEO


               Φλώρινα, 02-01-2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
  • «Σχετικά με τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
  • «Έγκριση και παραλαβή των παραδοτέων μελέτης “Τηλεθέρμανση Μελίτης”», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοδοσίου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
  • «Σχετικά με την έγκριση της έκθεσης της επιτροπής εκτίμησης της αξίας και του κόστους μίσθωσης ακινήτων  αγροκτήματος  Φλώρινας», με εισηγητή τον κ.  Σπύρο Τζέτζη, Υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
  • «Έγκριση της με αριθμ. 78/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑμεΑ, μέχρι τις 08-05-2015», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Έγκριση της με αριθμ. 79/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με τοποθέτηση κολωνακίων στην οδό Πρεσπών-Ταγμ. Φουλεδάκη για την ομαλή διέλευση των απορριμματοφόρων», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Επιχορήγηση Συλλόγου Ορειβασίας-Χιονοδρομίας Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Επιχορήγηση Νομαρχιακού Συλλόγου με αναπηρία Νομού Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
  • «Επιχορήγηση ΠΜΑΣ ‘ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ’», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η συζήτηση του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • «Επιχορήγηση Ποντιακού Συλλόγου  Αμμοχωρίου ‘ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ’», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Έγκριση της υπ’ αριθ. 235/2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΦ», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

 Φλώρινα, 02-01-2014

VIDEO


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Πολιτιστικός Χειμώνας 2013-2014 του Δήμου Φλώρινας. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, μικροί και μεγάλοι έγραψαν τις ευχές τους στον Άγιο Βασίλη για το 2014 τις οποίες στη συνέχεια τις κρέμασαν στο δέντρο των ευχών του, ενώ στο τέλος ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΝΕ


Φλώρινα, 02-01-2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ», φιλοξενούν για δεύτερη φορά στην πόλη της Φλώρινας τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.Ν.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2013.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στις 20:00, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014, που διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας.
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (Σ.Ο.Ν.Ε.) υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Αραμπατζή, αποτελείται από νέους εθελοντές μουσικούς από όλη την Ελλάδα που συγκέντρωσαν σε ένα κοινό σκοπό τις δυνάμεις, την αγάπη τους για τη μουσική και το όραμά τους για ένα καλύτερο αύριο.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη φορά που φιλοξενήθηκε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στην πόλη της Φλώρινας, ήταν στον εορτασμό των ελευθερίων της πόλης όπου 100 αστέρια, χάρισαν μια μαγική βραδιά στους παρευρισκόμενους.


Εορταστικές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας



Φλώρινα, 2 Ιανουαρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εορταστικές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

Στο φυλάκιο της Νίκης βρέθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης, όπου και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες και μοίρασε συμβολικά δώρα.

Γιατί σπάμε το ρόδι σήμερα; Γιατί κρεμάμε κρεμμύδα στην πόρτα μας; Δύο ελληνικά έθιμα ηλικίας 2500 ετών....



Το ρόδι και η κρεμμύδα είναι δύο από τα πιο γνωστά έθιμα της Πρωτοχρονιάς. Λίγοι όμως γνωρίζουν την πορεία και το πώς κατέληξαν να διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου...

Το ρόδι

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Μ.Σ ΑΚΡΙΤΑ ΑΧΛΑΔΑΣ


Οπως κάθε χρονιά ετσι και φέτος τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου «Ακρίτας» Αχλάδας, με τις παραδοσιακές στολές και συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας γύρισαν και έψαλαν τα κάλαντα στην τοπική κοινότητα Αχλάδας. 

Ευχές και Κάλαντα στην Περιφέρεια - Δήλωση Περιφερειάρχη


Η δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή:



Ευχές και κάλαντα στην Περιφέρεια:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Φλώρινα, 31-12-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 08 Ιανουαρίου 2014 θα γίνει η διανομή των πορτοκαλιών για όσους έχουν εγκριθεί από το Πρόγραμμα του Δήμου Φλώρινας «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων».
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας, στην οδό 7ης Νοεμβρίου και από τις 09:00 μέχρι τις 14:00 ανεξαρτήτως μελών οικογένειας.
Επίσης, την ίδια ημέρα μπορούν να παραλάβουν συγχρόνως και τα τρόφιμα όσοι δικαιούχοι δεν είχαν προσέλθει τις προηγούμενες ημέρες.
Απαραίτητο στοιχείο για την παραλαβή των τροφίμων είναι η Ταυτότητα του κάθε δικαιούχου.
Σε περίπτωση που κάποιος είναι δικαιούχος, αλλά αδυνατεί να προσέλθει ο ίδιος, θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη εξουσιοδότηση του εκπροσώπου.
Η λίστα με τα ονόματα των δικαιούχων υπάρχει στο Δημαρχείο και όποιος ενδιαφέρεται να ζητήσει σχετικές πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 2385351010, 2385351031.


Τι ζήτησαν τα Ελληνόπουλα από τον Άγιο Βασίλη;


  
Συγκινητικά γράμματα καταφθάνουν στα κεντρικά των ΕΛΤΑ από παιδιά ανέργων γονιών που δεν θέλουν παιχνίδια... Πείτε τους κύριοι της Κυβέρνησης γιατί αυτές οι ψυχές δεν θα δουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους κάποιο μικρό παιχνίδι


«Αγαπητέ Άη Βασίλη, οι γονείς μου είναι άνεργοι και δεν μπορώ να τους ζητήσω ένα δώρο επειδή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Φλώρινα, 31-12-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014», οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας θα συνεχιστούν ως εξής:
Πέμπτη 02 Ιανουαρίου 2014, 18:00 στο Ξύλινο Χωριό «Ζυμώνω-Ψήνω τα δικά μου κουλουράκια. Μαθήματα μαγειρικής σε παιδιά από το «Σπίτι της Γυναίκας».
Παρασκευή 03 Ιανουαρίου 2014, 18:00 στο Ξύλινο Χωριό «,Μαθαίνω να σχεδιάζω το δικό μου κόσμημα». Μαθήματα από την Άσπα Ζουζέλη.
Παρασκευή 03 Ιανουαρίου 2014, 20:30, στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, «Φωτογραφίζω το 2014». Σεμινάριο φωτογραφίας από τον Κώστα Παπαϊωάννου και έκθεση φωτογραφιών για το 2014.

Δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας από τον Δήμο Φλώρινας
Ο Δήμος Φλώρινας εν όψη του πολιτιστικού χειμώνα 2013-14 θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφίζω το 2014».
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας.
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 03 Ιανουαρίου και το Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2014 στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας. Ι Καραβίτη 2 (Διεθνές)
Ώρες : 20:00 – 22:30
Εισηγητής Κώστας Παπαϊωάννου, υπεύθυνος του φωτογραφικού τμήματος της Λ.Π.Φ.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δομή και περιεχόμενο του σεμιναρίου
Στο πρώτο σκέλος αναλύονται τα βασικά λάθη που προκύπτουν κατά την φωτογράφηση και δίδονται πρακτικές συμβουλές για καλύτερες φωτογραφίες.
Στο δεύτερο σκέλος οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε ομαδική φωτογράφηση με προκαθορισμένη θεματολογία, ενώ στο τρίτο σκέλος θα γίνει παρουσίαση και κριτική φωτογραφιών των συμμετεχόντων, με σκοπό την βελτίωση τους.
Με την ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.

Εγγραφές: Δήμος Φλώρινας
Τηλ: 2385351010, 2385351031


ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - VIDEO


ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΦ ΣΤΟ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Ενσωματωμένη εικόνα 1
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ ΤΟΥ ΑΟΦ
Το Καιμακτσαλάν επέλεξαν οι τεχνικοί του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας ,για να πραγματοποιήσουν οι αθλητές της κατάβασης, την παρθενική τους επαφή με το σκι και το χιόνι, για την περίοδο  2013-14.Δεδομένης της ικανοποιητικής ποιότητας χιονιού, οι 10 αθλητές του ΑΟΦ ,με επικεφαλής τον

Κατασκηνωτική Εσπερίδα Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας Γραμματεία

Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως


Κατασκηνωτική Εσπερίδα
Πρόγραμμα Εσπερίδας
2 Ιανουαρίου 2014

16:00  Άφιξη στην κατασκήνωση
16:00 – 16:30  Καφές - Καλωσόρισμα
16:30   Εισήγηση με θέμα: «Προετοιμασία της κατασκήνωσης: χώρος, πνευματική – παιδαγωγική – οργανωτική προετοιμασία στελεχών, προετοιμασία κατασκηνωτών και γονέων, τρόποι – χρόνος – διάρκεια προετοιμασίας»
17:00 – 18:00   Ομάδες εργασίες
·        Προετοιμασία χώρου – κατασκηνωτικού υλικού
·        Πνευματική προετοιμασία στελεχών
·        Παιδαγωγική προετοιμασία στελεχών
·        Οργανωτική προετοιμασία στελεχών
·        Προετοιμασία κατασκηνωτών – γονέων
·        Κατασκηνωτικά blogsite: χρήση και υποστήριξη
·        Αξιολόγηση κατασκηνωτική περιόδου – προετοιμασία για την επόμενη, μια συνεχής διαδικασία
·        Προετοιμασία και διεξαγωγή project στην κατασκήνωση

Συμπεράσματα

18:30   Ολομέλεια αποτίμηση των ομάδων εργασίας Συμπεράσματα
19:00   Δείπνο - Κοπή βασιλόπιτας

Παρουσίαση - ανταλλαγή ιδεών, δράσεων, δραστηριοτήτων για την κατασκήνωση, την προετοιμασία και την αξιολόγησή της.