Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΛΙΣΤΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό - Μέσα σε αυτούς και η σύζυγος του Γιώργου Λιάνη



Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια λίστα με ονόματα εν ενεργεία πολιτικών που φέρονται να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.
Στην αμφιλεγόμενη αυτή λίστα φιγουράρουν πολλοί υπουργοί και δεκάδες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και αρχηγοί κομμάτων. Πάντα με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης λίστας οι πολιτικοί που εμφανίζονται σε αυτήν – αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα – φέρονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό χρήματα που κυμαίνονται από αρκετές δεκάδες χιλιάδες έως άνω του εκατομμυρίου ευρώ.

Ξεπούλημα της ΔΕΗ και νέα χαράτσια απαιτεί η τρόικα



Την ιδιωτικοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ, την αύξηση των τιμολογίων, την έκδοση μηνιαίων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές αλλά και την πραγματοποίηση μίας συγκριτικής μελέτης για τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης ζητά η Τρόικα, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Aύριο η απόφαση για κινητοποιήσεις από φορείς της Φλώρινας

Το Επιμελητήριο Φλώρινας και οι Συνδικαλιστικοί Φορείς του νομού (Ομοσπονδία, Εμπορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο και Σωματεία) προσκαλούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου(2ος όροφος, Μεγαρόβου 19), εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νομού μας σε συνάντηση προκειμένου να συναποφασίσουμε για τους τρόπους διεκδίκησης της μη εξομοίωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην Φλώρινα.

Απεργούν αύριο οι οδοντίατροι της Φλώρινας

Το Δ.Σ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φλώρινας αποφάσισε την κήρυξη 24ώρης απεργίας για αύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012.
Ως εκ τούτου τα οδοντιατρεία του νομού θα είναι κλειστά, καθώς όλοι οι οδοντίατροι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων (δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, διπλ. μηχανικών, ιατρών, συμβολαιογράφων, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών).

Ο Σύλλογος ΑμεΑ δήμου Αμυνταίου σε κινητοποίηση στην Κοζάνη

Ο Σύλλογος ΑμεΑ του Δήμου Αμυνταίου συμμετέχει στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΑ Κοζάνης και παρακαλεί τα μέλη του και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη σε θέματα που αφορούν την αναπηρία να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο του συλλόγου έως την Παρασκευή 19/10/2012.
Η Πρόεδρος
Ηλία Θεοδώρα
Η Γεν. Γραμματέας
Ευθυμίου Φωτεινή

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας για το χαράτσι της ΔΕΗ

Την Παρασκευή, 12-10-12 η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας ενημερώθηκε από πολίτες ότι στη Φλώρινα πραγματοποιούνται διακοπές ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ σε πολίτες που αρνούνται ή αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι της ΔΕΗ», την ώρα μάλιστα που έχει κριθεί παράνομος ο τρόπος αυτός είσπραξής του και παρότι έχει καταβληθεί η αξία του ρεύματος.

Φλώρινα: Κλειστοί οι φούρνοι την Πέμπτη

Για δύο μέρες θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί οι κάτοικοι της Φλώρινας από τη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου λόγω της συμμετοχής του Σωματείου Αρτοποιών Φλώρινας στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου.

Φλώρινα: Δε διανέμουν πετρέλαιο θέρμανσης τα πρατήρια

Αμετακίνητοι στην απόφαση τους να μην προχωρήσουν στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης παραμένουν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας που για δεύτερη μέρα δεν έχουν προβεί στη διάθεση πετρελαίου στην περιοχή. Οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων επισημαίνουν πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη τα πρατήρια είναι πάρα πολλά σημειώνοντας πως η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είναι και η θανατική τους καταδίκη για το λόγο αυτό δεν θα προχωρήσουν στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης έως ότου αντέξουν.

Απεργούν στις 17 και 18 Οκτωβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε διήμερη απεργία προχωρούν στις 17 και 18 Οκτωβρίου οι γιατροί συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία των επιστημονικών φορέων στις 17 Οκτωβρίου αλλά και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου.Η ΟΕΝΓΕ, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, αποφάσισε να συμμετάσχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις από κοινού με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για «την αποτροπή ψήφισης των μέτρων της κυβέρνησης που θα διαλύσουν ολοσχερώς την ελληνική κοινωνία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Καλπάζει η ακρίβεια σε βασικά προϊόντα - Αυξήσεις ως 27,6% σε δύο χρόνια




Πρώτη στη λίστα ακρίβειας της Eurostat η Ελλάδα για τις τιμές στα γαλακτοκομικά (Φωτογραφία: Τα Νέα )
Στα ύψη έχουν φτάσει οι τιμές βασικών προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ, καθώς τα καρτέλ της ακρίβειας δρουν ανεξέλεγκτα, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά βιώνουν έντονη την οικονομική κρίση.

Τριήμερη αποχή οι δικηγόροι


Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αποφάσισε σήμερα την μετατροπή της μονοήμερης πανελλαδικής αποχής που έχει κηρύξει για μεθαύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 σε τριήμερη αποχή.
Δηλαδή οι δικηγόροι θα απέχουν πανελλαδικά κατά το τριήμερο 17 έως 19 Οκτωβρίου.
enikos.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Οκτώβρη

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11:00΄ π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την ΛΠΦ: Για Ολα Φταίει τ`Ονομα σου! (Le Prenom)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 23/10: 21.00

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Κωμωδία | 109' 
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ ντε Λα Πατελιέρ, Ματιέ Ντελαπόρτ
Πρωταγωνιστούν: Πατρίκ Μπρουέλ, Βαλερί, Βαλερί Μπενγκινγκί, Σαρλ Μπερλίνγκ

ΑΤΥΧΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟ

Την Κυριακή 14-10-2012 πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του Γυναικείου πρωταθλήματος Β` Κατηγορίας. Ενός πρωταθλήματος που για μια ακόμη χρονιά ξεκινά με πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως για τα σωματεία. Άλλωστε κάθε χρόνο ιστορικά σωματεία αποχωρούν από τα Γυναικεία πρωταθλήματα γιατί δεν αντέχουν την οικονομική επιβάρυνση των αγώνων.

Εισάγουν πετρέλαιο από τα Σκόπια οι κάτοικοι του νομού Φλώρινας

Δρομολόγια από και προς τη γειτονική ΠΓΔΜ κάνουν ακόμη και πέντε φορές την ημέρα ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους. Μετά από κάθε δρομολόγιο αδειάζουν το πετρέλαιο με ένα λάστιχο στη δεξαμενή τους ώστε να το χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοικοκυριού τους για ....θέρμανση.

Ξεκίνησε η εβδομάδα φωτογραφίας από τον Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ

Το παλιό δημοτικό σχολείο Αμυνταίου, άνοιξε χτες τις πόρτες του για να υποδεχτεί  τους φίλους της φωτογραφίας.....
Το  φωτογραφικό τμήμα του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ σε συνεργασία με  την δημοτική κοινωφελή επιχείρηση δήμου Αμυνταίου Δ.Η.Κ.Ε.Α.  παρουσιάζει την πρώτη ομαδική έκθεση των μελών του τμήματος με θέμα «Τοπιογραφία».

DrosopigiRace Semi Marathon Mountainbike Race.

Με σαμπάνιες, χρυσάνθεμα και μέσα σε ένα φθινοπωρινό τοπίο (με τις κορυφές του Βιτσίου στολισμένες σε αποχρώσεις του πράσινου – κίτρινου και πορτοκαλί) αποχαιρέτησε το DrosopigiRace το 2012.

Ανακοίνωση ΑΣΕΑΦ



ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

To Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας, συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 7μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Φλώρινας. Θέματα της συνεδρίασης ορίστηκαν τα εξής:
1. Διαχειριστικός-Οικονονικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.
2.Εγγραφή και ανανέωση εγγραφών μελών.
3.Ορισμός ημερομηνίας διενέργειας εκλογών, για εκλογή νεόυ Δ.Σ.
4.Ορισμός ποσού ετήσιας συνδρομής.

Το Δ.Σ.
του Α.Σ.Ε.Α.Φ.